YLE > Finland

Friday, 17 August, 09:04

YLE - 23 maj 18 kl. 05:25

Inga barn ska gå hungriga i Hangö - staden erbjuder skollunch också på sommarlovetBarn och unga i Hangö kan i juni äta skolmat trots att de har sommarlov. Staden hoppas kunna undvika att barn går hungriga för att familjer inte har tid eller pengar att laga mat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangö

Dela artikeln

3464 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inga, barnska , , hungrigai , Hangöstaden , erbjuder, skollunch också på sommarlovet
Expressen - 03 dec 13 kl. 06:38

"Inga barn ska behöva gå hungriga eller lida"

I går berättade Elisabeth, 58, om hur det är att behöva leva i fattigdom i Sverige i dag. Nu startas allt fler grupper för att hjälpa fattiga och utsatta i samhället. - Inga barn ska behöva gå hungriga eller behöva lida för den situation som föräldrarna råkar befinna sig i, säger Natalia Bosak, initiativtagare till gruppen Donationer i Malmö..

Newsmill - 19 feb 11 kl. 16:04

Inga barn går hungriga i Sverige

Bara ordet barnfattigdom! Det ger associationer till trashankar och gatubarn, utsatta, utslängda, ensamma. Men ingen i Sverige går hungrig.

DN - 07 feb 18 kl. 15:43

”Skuggsamhället försvinner inte för att fler barn går hungriga”

REPLIK DN DEBATT 6/2. Förutom att Moderaterna vill åsidosätta kommundemokratin och toppstyra kommunerna handlar deras förslag också om att åsidosätta barnkonventionen och därmed bryta mot internationella konventioner, skriver Anna Rantala Bonnier (Fi), gruppledare i Stockholms stadshus..

Sydsvenskan - 29 nov 15 kl. 04:00

Havet har inga stängsel

Samos är en ö i förändring. Det öppna flyktinglägret i hamnen Malagari uppstod spontant i augusti, när Turkiet gav carte -blanche åt smugglarna. Här har syrier och irakier som blir snabbare registrerade samlats i väntan på färjorna som ibland kommer, ibland inte.

YLE - 30 nov 15 kl. 06:00

Skolmaten behövs: barnen är hungriga på måndagar

Den finländska skolmaten kom till för att motarbeta undernäring - och också i dag märks det att många barn är hungriga efter ett helt veckoslut hemma. Det går åt mera skolmat på måndagar. Barnen är hungrigare efter en helg hemma, eftersom de inte nödvändigtvis får varma mål mat under helgen.

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 15 kl. 04:00

Mötet med den hungriga mannen fick mig att ändra åsikt om invandring

När dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt sa att det är dags att öppna våra hjärtan blev jag besviken. Jag tänkte omedelbart att nu får det vara nog. Jag hade röstat på Moderaterna och Folkpartiet och skulle aldrig rösta mer höger än så.

Sydsvenskan - 23 sep 15 kl. 04:00

Mötet med den hungriga mannen fick mig att ändra åsikt om invandring

När dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt sa att det är dags att öppna våra hjärtan blev jag besviken. Jag tänkte omedelbart att nu får det vara nog. Jag hade röstat på Moderaterna och Folkpartiet och skulle aldrig rösta mer höger än så.

HBL - 10 jun 13 kl. 06:20

Hungriga barn omgivna av ruttnande blöjor

Ett hungrigt barn som tvingats ty sig till djurfoder. Ett barn som haft löss i åratal. Ett vardagsrum med ruttnande, smutsiga blöjor på golvet.

Skånskan - 10 nov 16 kl. 14:00

Hungriga företagare vill ha säker gångväg

Löddeköpinge Runt lunchtid söker sig många hungriga företagare på Center Syd till restaurangerna vid Transportvägen. Men de tvingas gå på gräset för att ta sig dit.
Nu efterlyser företagarföreningen en gång- och cykelbana längs den trafikerade vägen.

YLE - 09 dec 16 kl. 13:39

26 miljoner barn i Europa hotas av fattigdom

Över 26 miljoner barn i EU-länder och Island och Norge hotas av fattigdom och social marginalisering, visar en färsk rapport från organisationen Rädda barnen. Barn i olika länder i Europa berättar att de bland annat måste gå hungriga till skolan, att de bekymrar sig om sina föräldrars problem med att betala hyran och att de måste ge upp sina drömmar. Barnen berättar också om att de vintertid blir tvungna att bo i kalla bostäder, gå i skolor som är kalla och att de inte har råd med skolböcker.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Trålhamnen i Lovisa förvandlas till företagskluster: ”Vi lever i symbios med varandra”

Det är buller och bång i trålhamnen i Lovisa. Grävmaskiner och andra arbetsfordon arbetar för fullt med att utvidga området så att allt fler företag kan flytta in..

YLE - 3 timmar sedan

Svårt att följa lagen och tjäna pengar på glass - "Man måste sälja en hel del bollar bara för att täcka hyreskostnader"

För företagare för glasskiosker kan det vara en så gott som omöjlig ekvation att ha en lukrativ verksamhet och samtidigt följa lagen kring arbetsvillkor. Därför valde Sallu Högberg att till största del sälja själv under de fem år hon hade en glasskiosk i Ekenäs. Den här arbetsgivaren har ingen koppling till fallen som nämns i artikeln om missförhållanden i glasskiosker..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Pentagon vill inte betala 90 miljoner för Trumps militärparad, och Jari Sillanpää får sin dom

Trump får ingen militärparad, kvinnor som tidigt diagnostiseras med typ 1-diabetes dör i snitt 18 år tidigare än andra, och regeringen får kritik för planerna om en ny livsmedelsmarknadsombudsman..

YLE - 3 timmar sedan

Ny ombudsman ska skydda lantbruksproducenterna – handeln reser ragg åt förslaget

Lantbruksproducenterna är för svaga när de förhandlar med industrin och handeln. Men behöver de en helt ny beskyddare?.

YLE - 4 timmar sedan

Trålarhamnen i Lovisa förvandlas till företagskluster: ”Vi lever i symbios med varandra”

Det är buller och bång i trålarhamnen i Lovisa. Grävmaskiner och andra arbetsfordon arbetar för fullt med att utvidga området så att allt fler företag kan flytta in..

YLE - 12 timmar sedan

Finnair bekräftar att bolagets flygkapten blåste 1,5 promille på Helsingfors-Vanda flygplats

En flygkapten som blåste 1,5 promille på Helsingfors-Vanda flygplats arbetar för Finnair, uppger det finska flygbolaget i ett pressmeddelande..

YLE - 12 timmar sedan

SPT: Finlandssvenska Maria Sid blir biträdande chef på Stockholms stadsteater

Den finlandssvenska skådespelaren och regissören Maria Sid har valts till biträdande chef för Stockholms stadsteater..

YLE - 16 timmar sedan

Församligen vill införa en inträdesavgift till Uspenskijkatedralen - Turister: "Rena rånet"

Helsingfors ortodoxa församling överväger att införa en inträdesavgift för turister till Uspenskijkatedralen på Skatudden i Helsingfors. Pengarna kommer att gå till underhåll, menar kyrkoherden. Flera turister förhåller sig skeptiska till idén..

YLE - 15 timmar sedan

Skogsområde i Sjundeå naturskyddas

Ett skogsområde i Övitsby i norra Sjundeå har blivit naturskyddsområde. I skogen finns flera ovanliga arter så som flygekorren..

YLE - 14 timmar sedan

Kylig stämning och kolleger som inte hälsar på varandra inom social- och hälsovården i Helsingfors – anställd åtalas för tjänstebrott

En anställd inom social- och hälsovården vid Helsingfors stad har åtalats för brott mot tjänsteplikt för att olovligen ha sökt känsliga uppgifter om sin kollega. Helsingfors stad kände till händelsen men nöjde sig med en muntlig anmärkning och gjorde ingen polisanmälan. Under rättegången framkom att stämningen inom den berörda enheten varit infekterad och omsättningen bland personalen stor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.