YLE > Finland

Wednesday, 24 October, 02:24

YLE - 23 maj 18 kl. 05:05

Ett år utan mobiltelefon blev nog för forskaren Jonas: "Jag fick lov att kasta in handduken"Ökad stress, ständiga avbrott, distraktioner och försämrad koncentrationsförmåga fick Jonas Lagerström att överge mobiltelefonen för ett drygt år sedan. Nu berättar han varför ett år utan telefon fick räcka..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jonas, Jonas Lagerström

Dela artikeln

154 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett årutan , mobiltelefonblev , nogför , forskaren, Jonas, Jag fick lov att kasta in handduken
Skånskan - 05 aug 16 kl. 14:00

Det är nog dags nu

Ratten med en hand. Telefonen i den andra. Uppmärksamheten på telefonsamtalet.

Cornucopia - 02 dec 17 kl. 18:19

Förbud hålla mobiltelefon i handen som bilförare från 1:a februari

Det tidigare förbudet mot att som förare använda kommunikationsutrustning så att man utgör en fara i trafiken skärps med start 1:a februari. Det blir nu förbjudet att alls hålla kommunikationsutrustning i händerna som förare av motorfordon. En reflektion blir att årets julklapp elcykeln är ett motorfordon...

Expressen - 19 maj 17 kl. 20:36

Forskaren Jonas slutade använda sin telefon

Hur skulle du klara dig utan din smarta mobiltelefon? För forskaren och tekniknörden Jonas Lagerström var det tidigare en omöjlighet. Men efter ett par händelser i höstas tog han ett oväntat beslut.

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 09:09

Sex rån på två år - nu har ägaren fått nog

-?Man tål en pungspark eller möjligen två. Sedan reser man sig inte igen, säger Christopher Larsson.

Expressen - 11 jan 14 kl. 07:17

Okänd kramande man snodde mobiltelefon

Vid niotiden på fredagskvällen fick en 20-årig man från Brynäs i Gävle en kram på stan av en okänd, jämnårig man. Det han inte visste var att den okände kramaren gick därifrån med 20-åringens mobiltelefon. – Målsäganden tyckte nog att det var trevligt, tills han såg den okände mannen stå och prata i hans telefon, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg..

Magazin24 - 07 sep 11 kl. 11:00

Fick nog efter SMS-terror

Efter att paret separerat så har den andra parten fyllt anmälarens mobiltelefon med hundratals sms-meddelanden. I går fick anmälaren nog och anmälde den före detta partnern för ofredande..

Dagen - 23 aug 11 kl. 03:00

Forskaren Magnus Hagevi: Så kan ett parti få starkt stöd från religiösa väljare

7 frågor till Magnus Hagevi, statsvetare och lektor på Växjö universitet samt forskare kring politiskt beteende med fokus på relationen religion och politik.

1 Hur stor del av de religiösa låter just livsåskådningen styra valet av parti?- Det är svårt att säga, men i den mån religiösa väljares partival avviker från andras kan den andelen ge vägledning i vilken betydelse religionen har för partival.

Sydsvenskan - 13 nov 11 kl. 06:30

Ingen bild får forskaren att tro

Moa Goysdotter är en lite annorlunda forskare. Hon forskar i ockultism och hennes specialitet är bilder som påstås föreställa spöken och andar.
BODARP.

Sydsvenskan - 02 dec 11 kl. 23:19

Rånades på mobiltelefon - en gripen

En man rånades på sin mobiltelefon vid Triangeln på fredagskvällen av ett gäng. En person har gripits misstänkt för rånet.
Klockan 21.

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 07:00

Från idag är det förbjudet hålla mobiltelefon i handen när du kör bil

Från och med idag blir det förbjudet att hålla en mobiltelefon (eller annan kommunikationsutrustning) i handen när du kör bil. Då all form av kommunikationsutrustning omfattas av förbudet innebär det att även försvar och blåljusmyndigheter måste ha handsfree även för radio när de framför fordon - man får t ex inte hålla en mikrofon i handen som förare.
Måste ha hands-free när ena besättningen sitter hos patienten.

YLE - 08 jul 14 kl. 13:09

Mobiltelefonen inte nog om du tappar bort dig

En mobiltelefon kan vara till stor hjälp för den som tappar bort sig i skogen, men bara om den är med, laddad och den borttappade vet hur den används. Men det gäller att inte lita på att mobiltelefonen räddar ens liv om det går riktigt illa. Finländare litar väldigt mycket på sina mobiltelefoner och därför vågar allt flera också ge sig ut i skogen för att plocka svamp, bär eller bara vandra utan att ta med sig något annat än just telefonen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Teknologiföretagen måste tänka om - fast anställning och ett gott rykte lockar inte så som utmanande arbetsuppgifter gör

Variation, utmaning och arbetsmiljö listas som viktigare faktorer än fast jobb och bra chefer när finländska unga akademiskt utbildade söker jobb. Det blir allt viktigare för de finska företagen att marknadsföra sig rätt för att hitta kunnig personal..

YLE - 5 timmar sedan

Browder: Nordea i Finland missade 234 miljoner dollars penningtvätt

Den amerikanske finansmannen William Browder anklagar Nordea i Finland för omfattande brister i arbetet att förhindra penningtvätt..

YLE - 7 timmar sedan

OECD-rapport: Redan i 10-årsåldern börjar klyftor mellan skoleleverna uppstå

En elevs socioekonomiska bakgrund har fortfarande en stor inverkan på skolframgången och skapar fortfarande ojämlikhet från unga år, enligt OECD:s färska rapport..

YLE - 8 timmar sedan

PAM: Flera arbetsstridsåtgärder på kommande - omfattar 50 000 personer

Servicefacket PAM kom att vidta ytterligare arbetsstridsåtgärder under de kommande veckorna med start nästa vecka. Åtgärderna omfattar ungefär 50 000 personer. Någon lösning på konflikten mellan regeringen och fackförbunden tycks inte finnas i sikte..

YLE - 8 timmar sedan

Vattenverkets framtid känsloladdad fråga som delade åsikter i Raseborgs fullmäktige

Det var en utdragen men sansad debatt i fullmäktigesalen i måndags när politikerna diskuterade för- och nackdelar med en fusion av stadens vattenverk och energibolag..

YLE - 10 timmar sedan

Sipilä: Inga bra förslag i uppsägningstvistefrågan

Regeringen har inte tagit emot tillräckligt goda förslag för att ersätta lagförslaget om uppsägningsskyddet, sade Sipilä i riksdagen på tisdag..

YLE - 10 timmar sedan

Flera strejker i sikte? Statsminister Sipilä och servicefacket PAM möts i kväll

Servicefacket PAM:s styrelse kommer att träffa statsminister Juha Sipilä (C) i hans tjänstebostad. Mötet börjar klockan 17 och beräknas pågå i drygt en timme..

YLE - 11 timmar sedan

Expert på arbetsrätt kommenterar flygplatsuppsägningen: "Arbetsgivaren avgör vad som är policy"

Professor Niklas Bruun, expert på arbetsrätt, kommenterar fallet där en flygplatsanställd sades upp för att han upprepade gånger ignorerade arbetsgivarens direktiv och bar Rosa bandet på sin arbetsuniform..

YLE - 11 timmar sedan

Nyrenoverade Kvinnokliniken ska renoveras igen på grund av fuktskador: "Duschvatten från badrummet rann ut i förlossningssalen"

Det finns fuktskador som kräver renovering på nyrenoverade Kvinnokliniken i Helsingfors. I flera våningar av L-flygeln finns det fukt i konstruktionen och under golvbeläggningen. Duschvattnet i badrummet rann åt fel håll till förlossningsavdelningen och ingenting har gjorts för att åtgärda det, säger en doula..

YLE - 11 timmar sedan

Ingen inom hälsovården kan tvingas att låta vaccinera sig - THL: Lagen var olyckligt formulerad

Ingen kan tvingas till att låta vaccinera sig, inte ens en person som jobbar med högriskpatienter. Det slår social- och hälsovårdsministeriet fast i preciseringarna till smittskyddslagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.