YLE > Finland

Saturday, 18 August, 14:03

Liknande nyheter

Taggar: Ett årutan , mobiltelefonblev , nogför , forskaren, Jonas, Jag fick lov att kasta in handduken
Skånskan - 05 aug 16 kl. 14:00

Det är nog dags nu

Ratten med en hand. Telefonen i den andra. Uppmärksamheten på telefonsamtalet.

Cornucopia - 02 dec 17 kl. 18:19

Förbud hålla mobiltelefon i handen som bilförare från 1:a februari

Det tidigare förbudet mot att som förare använda kommunikationsutrustning så att man utgör en fara i trafiken skärps med start 1:a februari. Det blir nu förbjudet att alls hålla kommunikationsutrustning i händerna som förare av motorfordon. En reflektion blir att årets julklapp elcykeln är ett motorfordon...

Expressen - 19 maj 17 kl. 20:36

Forskaren Jonas slutade använda sin telefon

Hur skulle du klara dig utan din smarta mobiltelefon? För forskaren och tekniknörden Jonas Lagerström var det tidigare en omöjlighet. Men efter ett par händelser i höstas tog han ett oväntat beslut.

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 09:09

Sex rån på två år - nu har ägaren fått nog

-?Man tål en pungspark eller möjligen två. Sedan reser man sig inte igen, säger Christopher Larsson.

Expressen - 11 jan 14 kl. 07:17

Okänd kramande man snodde mobiltelefon

Vid niotiden på fredagskvällen fick en 20-årig man från Brynäs i Gävle en kram på stan av en okänd, jämnårig man. Det han inte visste var att den okände kramaren gick därifrån med 20-åringens mobiltelefon. – Målsäganden tyckte nog att det var trevligt, tills han såg den okände mannen stå och prata i hans telefon, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg..

Magazin24 - 07 sep 11 kl. 11:00

Fick nog efter SMS-terror

Efter att paret separerat så har den andra parten fyllt anmälarens mobiltelefon med hundratals sms-meddelanden. I går fick anmälaren nog och anmälde den före detta partnern för ofredande..

Dagen - 23 aug 11 kl. 03:00

Forskaren Magnus Hagevi: Så kan ett parti få starkt stöd från religiösa väljare

7 frågor till Magnus Hagevi, statsvetare och lektor på Växjö universitet samt forskare kring politiskt beteende med fokus på relationen religion och politik.

1 Hur stor del av de religiösa låter just livsåskådningen styra valet av parti?- Det är svårt att säga, men i den mån religiösa väljares partival avviker från andras kan den andelen ge vägledning i vilken betydelse religionen har för partival.

Sydsvenskan - 13 nov 11 kl. 06:30

Ingen bild får forskaren att tro

Moa Goysdotter är en lite annorlunda forskare. Hon forskar i ockultism och hennes specialitet är bilder som påstås föreställa spöken och andar.
BODARP.

Sydsvenskan - 02 dec 11 kl. 23:19

Rånades på mobiltelefon - en gripen

En man rånades på sin mobiltelefon vid Triangeln på fredagskvällen av ett gäng. En person har gripits misstänkt för rånet.
Klockan 21.

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 07:00

Från idag är det förbjudet hålla mobiltelefon i handen när du kör bil

Från och med idag blir det förbjudet att hålla en mobiltelefon (eller annan kommunikationsutrustning) i handen när du kör bil. Då all form av kommunikationsutrustning omfattas av förbudet innebär det att även försvar och blåljusmyndigheter måste ha handsfree även för radio när de framför fordon - man får t ex inte hålla en mikrofon i handen som förare.
Måste ha hands-free när ena besättningen sitter hos patienten.

YLE - 08 jul 14 kl. 13:09

Mobiltelefonen inte nog om du tappar bort dig

En mobiltelefon kan vara till stor hjälp för den som tappar bort sig i skogen, men bara om den är med, laddad och den borttappade vet hur den används. Men det gäller att inte lita på att mobiltelefonen räddar ens liv om det går riktigt illa. Finländare litar väldigt mycket på sina mobiltelefoner och därför vågar allt flera också ge sig ut i skogen för att plocka svamp, bär eller bara vandra utan att ta med sig något annat än just telefonen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Könsstympning ska diskuteras i riksdagen - medborgarinitiativ fick över 50 000 underskrifter

Efter en trög start fick ett medborgarinitiativ om att förbjuda könsstympning av kvinnor och flickor fart den här veckan och kom upp i 50 000 underskrifter..

YLE - 3 timmar sedan

Fortums tidigare styrelseordförande: "Niinistö kom inte med påtryckningar om Fennovoima"

Sari Baldauf, ex-styrelseordförande vid Fortum, dementerar uppgifterna i en färsk bok om att president Sauli Niinistö skulle ha tvingat Fortum att delta i Fennovoimaprojektet av utrikespolitiska skäl..

YLE - 4 timmar sedan

150 sedan helium upptäcktes i solens atmosfär - men vet du varför den får dig att låta som Kalle Anka?

Helium, gasen vi känner som ballongfyllning, fyller år i dag. Eller gasen i sig fyller inte år, men upptäckten av gasen har jubileum. Gasen i sig har varit med ända sedan Big Bang och är det näst vanligaste ämnet i universum..

YLE - 5 timmar sedan

Flera Helsingforsmuseer tillåter numera fotografering, vissa med blixt – men i ett museum är det ännu förbjudet

Fotoförbud i museer verkar vara ett minne blott. Flera museer vill också att besökarna delar sina foton på sociala medier. Men det finns också museer som håller fast vid förbudet.

YLE - 6 timmar sedan

Hon målar det vi inte kan se – Gunzi Holmström låter bilderna komma via meditation

Gunzi Holmström målar andliga upplevelser i olja och försöker gestalta det som inte låter sig kläs i ord..

YLE - 7 timmar sedan

Analys: Folket ger gärna president Sauli Niinistö den makt grundlagen fråntar honom

Två färska böcker om president Sauli Niinistö väcker frågor om huruvida han utövar en större makt än han borde. Uppenbart tänjer han på den makt grundlagen ger honom, men det paradoxala är att varje inskränkning av presidentens befogenheter bara får folket att önska sig en starkare ledare..

YLE - 16 timmar sedan

Finska Kyrö Distillery snubblade på plagiatversion av sin populära gin - "De har inte varit särskilt kreativa"

Finska Kyrö Distillerys populäraste produkt Napue Gin har plagierats. I Portugal har man stött på en ginflaska som påminner om den finska produkten..

YLE - 20 timmar sedan

Knivdådet i Åbo var Finlands första terrorbrott - samhället reagerade med både chock och solidaritet

Den 18 augusti 2017 skakas Åbo av Finlands första terrorbrott. Först kommer chocken, sedan sorgen. Här kan du läsa om hur Åboborna bearbetat sorgen, om minnena och följder, och om brottsutredningen..

YLE - 20 timmar sedan

Finnair om den berusade flygkaptenen: "Det här fallet visar att besättningen tänker på flygsäkerheten"

I onsdags blev ett Finnairplan som var på väg till Rom försenat på grund av att flygkaptenen var berusad och måste bytas ut. Enligt Finnair är liknande fall mycket sällsynta..

YLE - 21 timmar sedan

SPT handplockade vd som ska göra nyhetsbyrån slagkraftig

Den finlandssvenska nyhetsbyrån Svensk Presstjänst utnämnde lite överraskande en vd på torsdagen. Pär Landor ska sköta uppgiften och på så sätt avlasta SPT:s styrelseordförande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.