YLE > Finland

Saturday, 19 January, 09:00

YLE - 23 maj 18 kl. 05:05

Ett år utan mobiltelefon blev nog för forskaren Jonas: "Jag fick lov att kasta in handduken"Ökad stress, ständiga avbrott, distraktioner och försämrad koncentrationsförmåga fick Jonas Lagerström att överge mobiltelefonen för ett drygt år sedan. Nu berättar han varför ett år utan telefon fick räcka..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jonas, Jonas Lagerström

Dela artikeln

154 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett årutan , mobiltelefonblev , nogför , forskaren, Jonas, Jag fick lov att kasta in handduken
Skånskan - 05 aug 16 kl. 14:00

Det är nog dags nu

Ratten med en hand. Telefonen i den andra. Uppmärksamheten på telefonsamtalet.

Cornucopia - 02 dec 17 kl. 18:19

Förbud hålla mobiltelefon i handen som bilförare från 1:a februari

Det tidigare förbudet mot att som förare använda kommunikationsutrustning så att man utgör en fara i trafiken skärps med start 1:a februari. Det blir nu förbjudet att alls hålla kommunikationsutrustning i händerna som förare av motorfordon. En reflektion blir att årets julklapp elcykeln är ett motorfordon...

Expressen - 19 maj 17 kl. 20:36

Forskaren Jonas slutade använda sin telefon

Hur skulle du klara dig utan din smarta mobiltelefon? För forskaren och tekniknörden Jonas Lagerström var det tidigare en omöjlighet. Men efter ett par händelser i höstas tog han ett oväntat beslut.

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 09:09

Sex rån på två år - nu har ägaren fått nog

-?Man tål en pungspark eller möjligen två. Sedan reser man sig inte igen, säger Christopher Larsson.

Expressen - 11 jan 14 kl. 07:17

Okänd kramande man snodde mobiltelefon

Vid niotiden på fredagskvällen fick en 20-årig man från Brynäs i Gävle en kram på stan av en okänd, jämnårig man. Det han inte visste var att den okände kramaren gick därifrån med 20-åringens mobiltelefon. – Målsäganden tyckte nog att det var trevligt, tills han såg den okände mannen stå och prata i hans telefon, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg..

Magazin24 - 07 sep 11 kl. 11:00

Fick nog efter SMS-terror

Efter att paret separerat så har den andra parten fyllt anmälarens mobiltelefon med hundratals sms-meddelanden. I går fick anmälaren nog och anmälde den före detta partnern för ofredande..

Dagen - 23 aug 11 kl. 03:00

Forskaren Magnus Hagevi: Så kan ett parti få starkt stöd från religiösa väljare

7 frågor till Magnus Hagevi, statsvetare och lektor på Växjö universitet samt forskare kring politiskt beteende med fokus på relationen religion och politik.

1 Hur stor del av de religiösa låter just livsåskådningen styra valet av parti?- Det är svårt att säga, men i den mån religiösa väljares partival avviker från andras kan den andelen ge vägledning i vilken betydelse religionen har för partival.

Sydsvenskan - 13 nov 11 kl. 06:30

Ingen bild får forskaren att tro

Moa Goysdotter är en lite annorlunda forskare. Hon forskar i ockultism och hennes specialitet är bilder som påstås föreställa spöken och andar.
BODARP.

Sydsvenskan - 02 dec 11 kl. 23:19

Rånades på mobiltelefon - en gripen

En man rånades på sin mobiltelefon vid Triangeln på fredagskvällen av ett gäng. En person har gripits misstänkt för rånet.
Klockan 21.

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 07:00

Från idag är det förbjudet hålla mobiltelefon i handen när du kör bil

Från och med idag blir det förbjudet att hålla en mobiltelefon (eller annan kommunikationsutrustning) i handen när du kör bil. Då all form av kommunikationsutrustning omfattas av förbudet innebär det att även försvar och blåljusmyndigheter måste ha handsfree även för radio när de framför fordon - man får t ex inte hålla en mikrofon i handen som förare.
Måste ha hands-free när ena besättningen sitter hos patienten.

YLE - 08 jul 14 kl. 13:09

Mobiltelefonen inte nog om du tappar bort dig

En mobiltelefon kan vara till stor hjälp för den som tappar bort sig i skogen, men bara om den är med, laddad och den borttappade vet hur den används. Men det gäller att inte lita på att mobiltelefonen räddar ens liv om det går riktigt illa. Finländare litar väldigt mycket på sina mobiltelefoner och därför vågar allt flera också ge sig ut i skogen för att plocka svamp, bär eller bara vandra utan att ta med sig något annat än just telefonen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 13 timmar sedan

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - 14 timmar sedan

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

YLE - 16 timmar sedan

Vem är hjälte och vem är antihjälte?

Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten..

YLE - 16 timmar sedan

Många migrationsfrågor kan tolkas på olika sätt — ministrar vill fundera på alla tänkbara tolkningar

Under fredag förmiddag gick regeringen igenom läget med sexuell brottslighet i Finland, med anledning av de uppmärksammade fallen i Uleåborg och Helsingfors. Att döma av regeringsmedlemmarnas kommentarer var det inte sexbrott som blev det stora samtalsämnet, utan migrationsfrågor..

YLE - 18 timmar sedan

STT: Finnairpilot hade över två promille i blodet innan flygning - döms till villkorligt fängelsestraff

Piloten har dömts till tre månaders villkorligt fängelse, fått sparken från Finnair samt förlorat sin flyglicens. Passagerare hade redan klivit ombord på planet från Helsingfors till Rom när pilotens berusning uppdagades..

YLE - 18 timmar sedan

Lojobornas vardag förändras om de radikalaste sparförslagen godkänns

Ett högklassigt musikutbud försvinner och en hobby för flera hundra personer är över. Så kan det gå om Lojo stadsorkester eller Lojo teater läggs ner. Nämnderna i Lojo ger nu förslag på hur staden ska få ekonomin i balans..

YLE - 18 timmar sedan

Ingen tågtrafik mellan Hangö och Karis för tillfället

På fredag eftermiddag (18.1) meddelade VR på sin webbplats att tågturerna mellan Hangö och Karis körs med bussar. Ett systemfel gör att tågen ersätts med bussar..

YLE - Igår: 08:59

Ta med pekplattan i plurret och träna effektivare

Simhallarna i Björnborg testar vattentäta pekplattor som simhallsbesökarna får ta med sig i bassängen. Tanken är att besökaren kan utnyttja olika träningsprogram medan man är i vattnet..

YLE - 18 timmar sedan

Nordkalk vill förbättra lönsamheten – vd Hannu Hautala avgår och ny vd ska rekryteras

En större förändringsprocess är på gång och bolaget letar nu en ny vd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.