GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 14 August, 11:10

GöteborgsPosten - 23 maj 18 kl. 05:00

Lär av Oslo och undvik skenande kostnader för arenornaKalkylerna för det nya Evenemangsområdet är minst sagt svävande och risken för en ekonomisk kalldusch finns därmed inbyggd. Andra projekt som Frihamnen och Skeppsbron är avskräckande exempel. Här kan Oslo bli ett föredöme efter att staden infört nya rutiner till följd av kostnadslavinen för hoppbacken vid 2011 års skid-VM, skriver Gunilla Grahn-Hinnfors, Västsvenska Handelskammaren..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Oslo, Evenemangsområdet, Frihamnen, Skeppsbron, VM, Gunilla Grahn-Hinnfors, Handelskammaren

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärav , Oslooch , undvik, skenande, kostnaderför , arenorna
DN - 15 dec 13 kl. 22:29

Flera döda då buss skenade i Oslo

Ett antal fotgängare har omkommit då de på söndagskvällen kördes över av en skenande buss i centrala Oslo. Flera personer ska också ha skadats..

BT - 30 jul 14 kl. 06:01

Undvik saltet i sommarhettan

Undvik saltet, tro inte att glassen släcker törsten och varva gärna köttgrillande med grönsaker och fisk. Sommar och sol kanske inte är den största aptitretaren men det gäller att fundera på vad man äter i hettan.- Drick vanligt vatten, ät kalla svalkande soppor och mycket frukt och skaldjur, tipsar Lena Hulthén, professor i klinisk näringslära vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

Kristianstadsbladet - 30 jul 14 kl. 06:01

Undvik saltet i sommarhettan

Undvik saltet, tro inte att glassen släcker törsten och varva gärna köttgrillande med grönsaker och fisk.Sommar och sol kanske inte är den största aptitretaren men det gäller att fundera på vad man äter i hettan.
- Drick vanligt vatten, ät kalla svalkande soppor och mycket frukt och skaldjur, tipsar Lena Hulthén, professor i klinisk näringslära vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

YLE - 18 jul 17 kl. 05:22

Skippa fleecen och undvik snabbmat – 11 tips för hur du kan rädda våra hav från plast

Att leva mer ekologiskt betyder inte att man måste avstå från allt, bo i en stuga utan el och leva på kottar. Då det gäller att minska på plastskräpet som hotar våra hav kan små förändringar i vår dagliga konsumtion ha en stor inverkan. Det goda med att plastproblemet orsakas av människans konsumtion är att vi genom att ändra på våra vanor också kan bidra till att lösa problemet.

BT - 22 jul 11 kl. 18:33

Flera döda och skottlossning utanför Oslo

Flera personer ligger döda inne i en sprängd byggnad i centrala Oslo, säger norska polisen till NRK Samtidigt rapporteras att det pågår skottlossning utan för Oslo. Statsminister Jens Stoltenberg säger till NRK att regeringens krisråd är samlat och ett möte ska hållas i kväll. Justitie- och utrikesministrarna är på väg till Oslo.

Trelleborgs Allehanda - 02 maj 11 kl. 09:25

Risk för köer - undvik Trelleborgsvägen

Undvik Trelleborgsvägen när du ska ge dig in i Malmö.
Asfalten läggs om eftersom den är utsliten. Samtidigt renoveras vattenledningarna i korsningen Trelleborgsvägen-Stadiongatan.

Vimmerby Tidning - 23 jun 11 kl. 08:07

Nära träffas av skenande bil

Sexåriga Agnes från Hultsfred höll på att träffas av en skenande bil under familjens semester på Gotland.
? Jag såg paniken i ögonen på hon som körde bilen, säger pappa Torbjörn Bergström.

SVT - 28 jun 11 kl. 11:49

USA förhandlar skenande statsskuld

I USA går förhandlingarna kring den skenande statsskulden in i ett avgörande skede. Efter den andra augusti kan man nämligen inte låna upp mer pengar..

BT - 24 jul 11 kl. 13:36

Polisinsats mot byggnad i Oslo

Polisen har slagit till mot plats i östra Oslo. Området spärras och bombtekniker är på plats. En polisinsats pågår i samband med utredningen kring terrordåden i Oslo, bekräftar norsk polis för VG Nett.

NSD - 30 aug 11 kl. 19:58

Personalen informerades om skenande underskott

I dag vid 17-tiden informerades personalen inom socialtjänsten om besparingarna för att få bukt på socialnämndens skenande underskott på närmare 17 miljoner. - Alla så kallade extra rader eller personal inom hemtjänsten som skapat stor del av underskottet ska strykas bort, säger socialchefen Chatarina Liljestrand..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Huawei formellt stoppat i USA

De amerikanska misstankarna mot kinesisk mobilteknik har sedan Donald Trump undertecknat ny lagstiftning övergått till förbud. Amerikanska myndigheter och företag som har kontrakt med dessa får inte längre använda teknik från Huawei och ZTE..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Flera skadade i krasch vid Westminster

En man har gripits sedan en bil kraschat in i en säkerhetsbarriär utanför det brittiska parlamentet i London. Flera personer har skadats och gator spärrats av. Utredningen leds av Londonpolisens antiterrorenhet..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

S ger inte upp förslag mot vårdprivatisering

Socialdemokraterna (S) vill göra nya försök att få igenom lagar för att motverka privatisering av vården om de får makten..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Risk för kraftigt regn i södra Sverige

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

"Mina barn frågade ju vad som brann"

Lawin Husseins bil stod parkerad i Hjällbo och blev totalförstörd av bränderna..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Art Sounds ordnar promenadkonsert

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Förtroendet rasar för dansk storbank

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Afghansk militärbas intagen av talibanerna

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Lägre bankvinster på bolånen

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Kan stärka övervakningen efter bilbränderna

Kommunstyrelseordföranden Ann-Sofie Hermansson (S) öppnar för att stärka övervakningen och närvaron av trygghetsvärdar efter nattens bilbränder.
– Jag blir jätteförbannad på ligisterna. Det är verkligen idioter, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.