GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 24 January, 07:49

GöteborgsPosten - 23 maj 18 kl. 05:00

Lär av Oslo och undvik skenande kostnader för arenornaKalkylerna för det nya Evenemangsområdet är minst sagt svävande och risken för en ekonomisk kalldusch finns därmed inbyggd. Andra projekt som Frihamnen och Skeppsbron är avskräckande exempel. Här kan Oslo bli ett föredöme efter att staden infört nya rutiner till följd av kostnadslavinen för hoppbacken vid 2011 års skid-VM, skriver Gunilla Grahn-Hinnfors, Västsvenska Handelskammaren..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Oslo, Evenemangsområdet, Frihamnen, Skeppsbron, VM, Gunilla Grahn-Hinnfors, Handelskammaren

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärav , Oslooch , undvik, skenande, kostnaderför , arenorna
DN - 15 dec 13 kl. 22:29

Flera döda då buss skenade i Oslo

Ett antal fotgängare har omkommit då de på söndagskvällen kördes över av en skenande buss i centrala Oslo. Flera personer ska också ha skadats..

BT - 30 jul 14 kl. 06:01

Undvik saltet i sommarhettan

Undvik saltet, tro inte att glassen släcker törsten och varva gärna köttgrillande med grönsaker och fisk. Sommar och sol kanske inte är den största aptitretaren men det gäller att fundera på vad man äter i hettan.- Drick vanligt vatten, ät kalla svalkande soppor och mycket frukt och skaldjur, tipsar Lena Hulthén, professor i klinisk näringslära vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

Kristianstadsbladet - 30 jul 14 kl. 06:01

Undvik saltet i sommarhettan

Undvik saltet, tro inte att glassen släcker törsten och varva gärna köttgrillande med grönsaker och fisk.Sommar och sol kanske inte är den största aptitretaren men det gäller att fundera på vad man äter i hettan.
- Drick vanligt vatten, ät kalla svalkande soppor och mycket frukt och skaldjur, tipsar Lena Hulthén, professor i klinisk näringslära vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

YLE - 18 jul 17 kl. 05:22

Skippa fleecen och undvik snabbmat – 11 tips för hur du kan rädda våra hav från plast

Att leva mer ekologiskt betyder inte att man måste avstå från allt, bo i en stuga utan el och leva på kottar. Då det gäller att minska på plastskräpet som hotar våra hav kan små förändringar i vår dagliga konsumtion ha en stor inverkan. Det goda med att plastproblemet orsakas av människans konsumtion är att vi genom att ändra på våra vanor också kan bidra till att lösa problemet.

BT - 22 jul 11 kl. 18:33

Flera döda och skottlossning utanför Oslo

Flera personer ligger döda inne i en sprängd byggnad i centrala Oslo, säger norska polisen till NRK Samtidigt rapporteras att det pågår skottlossning utan för Oslo. Statsminister Jens Stoltenberg säger till NRK att regeringens krisråd är samlat och ett möte ska hållas i kväll. Justitie- och utrikesministrarna är på väg till Oslo.

Trelleborgs Allehanda - 02 maj 11 kl. 09:25

Risk för köer - undvik Trelleborgsvägen

Undvik Trelleborgsvägen när du ska ge dig in i Malmö.
Asfalten läggs om eftersom den är utsliten. Samtidigt renoveras vattenledningarna i korsningen Trelleborgsvägen-Stadiongatan.

Vimmerby Tidning - 23 jun 11 kl. 08:07

Nära träffas av skenande bil

Sexåriga Agnes från Hultsfred höll på att träffas av en skenande bil under familjens semester på Gotland.
? Jag såg paniken i ögonen på hon som körde bilen, säger pappa Torbjörn Bergström.

SVT - 28 jun 11 kl. 11:49

USA förhandlar skenande statsskuld

I USA går förhandlingarna kring den skenande statsskulden in i ett avgörande skede. Efter den andra augusti kan man nämligen inte låna upp mer pengar..

BT - 24 jul 11 kl. 13:36

Polisinsats mot byggnad i Oslo

Polisen har slagit till mot plats i östra Oslo. Området spärras och bombtekniker är på plats. En polisinsats pågår i samband med utredningen kring terrordåden i Oslo, bekräftar norsk polis för VG Nett.

NSD - 30 aug 11 kl. 19:58

Personalen informerades om skenande underskott

I dag vid 17-tiden informerades personalen inom socialtjänsten om besparingarna för att få bukt på socialnämndens skenande underskott på närmare 17 miljoner. - Alla så kallade extra rader eller personal inom hemtjänsten som skapat stor del av underskottet ska strykas bort, säger socialchefen Chatarina Liljestrand..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Vittnen förhörs efter skotten i Umeå

En person har gripits misstänkt för inblandning i skottlossningen i Umeå under natten mot torsdagen. En man har dödats och ytterligare två män har skadats i stadsdelen Östra Ersboda..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Weezer släppte coverskiva

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Mord i Sala – gärningsmannen död

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Nu kan 28 år lång namndispyt få ett slut

Det segdragna bråket mellan regeringarna i Skopje och Aten om namnet Makedonien kan snart vara över. Det grekiska parlamentet väntas säga ja till att grannlandet byter namn – vilket öppnar för medlemskap i Nato och EU för Makedonien..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

"Stod för ett par superinsatser i turneringen"

En lyckad start – men ett tyngre slut. Den stjärnfyllda svenska truppens VM-äventyr tog stopp i den andra gruppspelsrundan.
Med matchen om femte- och sjätteplats kvar att spela betygsätter GP de svenska spelarnas insats i turneringen..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Per Wästberg väcker minnet av Bo Grandien

Bo Grandiens texter väcks ur glömskans slummer tack vare Per Wästberg. Johan Werkmäster läser texter som knackar på i ett 50-tal fyllt av litterära manliga profiler..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Läs bondens dagbok: 78 dåd – noll dömda

Lantbrukaren Niclas Pettersson i Falkenberg har terroriserats av djurrättsaktivister i över ett år. Nu kan GP publicera djuruppfödarens egen dokumentation kring attentaten mot honom och hans familj – som fortsätter än i dag..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Trakasserad i ett år: ”Värst när de ger sig på barnen”

De dök upp på Halloween i djurmasker. Västsvenske minkfarmaren Niclas Pettersson har terroriserats av militanta djurrättsaktivister i över ett år. Nu berättar han om dödshoten och attackerna mot barn och anställda – som aldrig tar slut..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Morricone: Därför undviker jag musik

Ennio Morricone, 90, var i Sverige senast för två år sedan. När han nu återvänder är det med samma symfoniker och med löfte om att ge publiken precis vad den vill ha. Maestro tänker tacka för sig..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Dom efter dödlig smitningsolycka i Orsa

En 14-årig flicka omkom i slutet av november sedan hon körts på vid E45 strax söder om Orsa. I dag faller Mora tingsrätts dom mot den man i 50-årsåldern som har åtalats för bland annat vållande till annans död..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.