GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 23 June, 21:55

GöteborgsPosten - 23 maj 18 kl. 05:00

Lär av Oslo och undvik skenande kostnader för arenornaKalkylerna för det nya Evenemangsområdet är minst sagt svävande och risken för en ekonomisk kalldusch finns därmed inbyggd. Andra projekt som Frihamnen och Skeppsbron är avskräckande exempel. Här kan Oslo bli ett föredöme efter att staden infört nya rutiner till följd av kostnadslavinen för hoppbacken vid 2011 års skid-VM, skriver Gunilla Grahn-Hinnfors, Västsvenska Handelskammaren..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Oslo, Evenemangsområdet, Frihamnen, Skeppsbron, VM, Gunilla Grahn-Hinnfors, Handelskammaren

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärav , Oslooch , undvik, skenande, kostnaderför , arenorna
DN - 15 dec 13 kl. 22:29

Flera döda då buss skenade i Oslo

Ett antal fotgängare har omkommit då de på söndagskvällen kördes över av en skenande buss i centrala Oslo. Flera personer ska också ha skadats..

BT - 30 jul 14 kl. 06:01

Undvik saltet i sommarhettan

Undvik saltet, tro inte att glassen släcker törsten och varva gärna köttgrillande med grönsaker och fisk. Sommar och sol kanske inte är den största aptitretaren men det gäller att fundera på vad man äter i hettan.- Drick vanligt vatten, ät kalla svalkande soppor och mycket frukt och skaldjur, tipsar Lena Hulthén, professor i klinisk näringslära vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

Kristianstadsbladet - 30 jul 14 kl. 06:01

Undvik saltet i sommarhettan

Undvik saltet, tro inte att glassen släcker törsten och varva gärna köttgrillande med grönsaker och fisk.Sommar och sol kanske inte är den största aptitretaren men det gäller att fundera på vad man äter i hettan.
- Drick vanligt vatten, ät kalla svalkande soppor och mycket frukt och skaldjur, tipsar Lena Hulthén, professor i klinisk näringslära vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

YLE - 18 jul 17 kl. 05:22

Skippa fleecen och undvik snabbmat – 11 tips för hur du kan rädda våra hav från plast

Att leva mer ekologiskt betyder inte att man måste avstå från allt, bo i en stuga utan el och leva på kottar. Då det gäller att minska på plastskräpet som hotar våra hav kan små förändringar i vår dagliga konsumtion ha en stor inverkan. Det goda med att plastproblemet orsakas av människans konsumtion är att vi genom att ändra på våra vanor också kan bidra till att lösa problemet.

BT - 22 jul 11 kl. 18:33

Flera döda och skottlossning utanför Oslo

Flera personer ligger döda inne i en sprängd byggnad i centrala Oslo, säger norska polisen till NRK Samtidigt rapporteras att det pågår skottlossning utan för Oslo. Statsminister Jens Stoltenberg säger till NRK att regeringens krisråd är samlat och ett möte ska hållas i kväll. Justitie- och utrikesministrarna är på väg till Oslo.

Trelleborgs Allehanda - 02 maj 11 kl. 09:25

Risk för köer - undvik Trelleborgsvägen

Undvik Trelleborgsvägen när du ska ge dig in i Malmö.
Asfalten läggs om eftersom den är utsliten. Samtidigt renoveras vattenledningarna i korsningen Trelleborgsvägen-Stadiongatan.

Vimmerby Tidning - 23 jun 11 kl. 08:07

Nära träffas av skenande bil

Sexåriga Agnes från Hultsfred höll på att träffas av en skenande bil under familjens semester på Gotland.
? Jag såg paniken i ögonen på hon som körde bilen, säger pappa Torbjörn Bergström.

SVT - 28 jun 11 kl. 11:49

USA förhandlar skenande statsskuld

I USA går förhandlingarna kring den skenande statsskulden in i ett avgörande skede. Efter den andra augusti kan man nämligen inte låna upp mer pengar..

BT - 24 jul 11 kl. 13:36

Polisinsats mot byggnad i Oslo

Polisen har slagit till mot plats i östra Oslo. Området spärras och bombtekniker är på plats. En polisinsats pågår i samband med utredningen kring terrordåden i Oslo, bekräftar norsk polis för VG Nett.

NSD - 30 aug 11 kl. 19:58

Personalen informerades om skenande underskott

I dag vid 17-tiden informerades personalen inom socialtjänsten om besparingarna för att få bukt på socialnämndens skenande underskott på närmare 17 miljoner. - Alla så kallade extra rader eller personal inom hemtjänsten som skapat stor del av underskottet ska strykas bort, säger socialchefen Chatarina Liljestrand..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Flera gripna efter gruppvåldtäkt i Indien

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Svenskrekord i NHL-draften

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Svenskt rekord i draften – då hyllas Boustedt

Svensk hockey står sig stark i världen – och när 30 svenska talanger tingas i Dallas är det ett nytt rekord. – Jag vill hylla Tommy Boustedt för att vara hjärnan bakom framgången, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Man pistolrånad på motorcykel

En man på Tjörn ska ha hotats med pistol av flera personer som sedan stulit hans motorcykel. De misstänkta personerna ska sedan ha försvunnit från platsen..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Rosa Taikons ateljé doneras till museum

Silversmeden Rosa Taikons verkstad doneras till Hälsinglands museum, skriver SVT Gävleborg..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Sverige snuvat på straff när Berg föll

De svenska spelarna var upprörda när Marcus Berg tacklade omkull – men inte fick straff.
Repriserna visade att domaren förmodligen borde ha blåst..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Lindholm bortbytt av Carolina

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Lukaku självkritisk trots krossen mot Tunisien

Flygande start i premiären. Nu flyger Belgien vidare mot åttondelsfinal efter förkrossande 5–2 mot Tunisien..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Lokal till akutboende saknas

Nattöppen kyrka skulle vara en nödlösning under vintermånaderna, men blir nu kvar åtminstone till sommarens slut. Orsak: lokal till härbärge saknas i Göteborg..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Vänsterpartiet kräver extra EU-nämndsmöte

Statsminister Stefan Löfven har öppnat för asylläger utanför EU inför toppmötet nästa vecka, utan att förankra regeringens syn på frågan i riksdagens EU-nämnd. Nu kräver Vänsterpartiet ett extrainsatt nämndmöte under söndagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.