GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 18 August, 14:06

GöteborgsPosten - 23 maj 18 kl. 05:00

Nyfödda förlorar viktig vård i GöteborgDet är inte att kirurgerna på Barnsjukhuset i Göteborg förlorar viktig vård som är det väsentliga utan hur det går för de nyfödda med livshotande missbildning som i fortsättningen ska operas på Karolinska eller i Lund, skriver barnkirurg Lars Göran Friberg..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborg, Barnsjukhuset, Karolinska, Lund, Lars Göran Friberg

Dela artikeln

168 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyfödda, förlorar, viktig, vårdi , Göteborg
GT - 23 mar 18 kl. 06:00

Johannas nyfödda tvillingar förväxlades av sjukhuset

Johanna Johanssons tvillingar förväxlades på neonatalavdelningen på Sahlgrenska.Det ledde till att en viktig undersökning för en av tvillingpojkarna, Rune, försenades med flera dagar, berättar Johanna som nu riktar kritik mot sjukhuset.– Det kändes som att de inte lyssnade på oss och tog oss på allvar, säger hon..

Skånskan - 03 apr 16 kl. 16:30

”Störst var han i dikten”

Krönika Lars G är viktig, och förblir så fast han nu går in bland minnena. Hans lärodikter är rent av omistliga. Deras otroligt viga förmåga att ta språnget från Åmänningens vassruggar rakt ned i kosmologins djup, denna hisnande effekt vill jag aldrig vara utan.

HBL - 28 dec 13 kl. 05:34

Flyttningstrender håller på att vända

Bland de svensk- och tvåspråkiga orterna i Finland finns tydliga vinnare och förlorare när man granskar nettoflyttningen inom landet 1987–2012. Hangö, Karleby och Vasa har tappat flest men förändringar är på gång.Trots att storstäderna i antal uppvisar den mest positiva nettoflyttningen har ökningen mattats av tydligt under 2000-talet.

YLE - 28 apr 17 kl. 12:29

"Vi kan genomföra mirakel på sex månader" säger HNS-chef

Frågan om hur de drygt 5000 förlossningar som Barnmorskeinstitutet har haft hand om ska fördelas, börjar nu lösas. Kvinnokliniken tar emot merparten, Jorv får resten. - Vi måste nog klara oss med de fastigheter vi har.

HBL - 26 okt 13 kl. 19:15

Mammalådans overall värmer barn i Karelen

Den förra insamlingen av babykassar överträffade de vildaste förhoppningarna ? Vaaka fick in 25 500 kassar. Det var år 2004.

YLE - 07 sep 17 kl. 05:51

Prematurer mår bättre av tidig föräldranärhet

Roni Pekkalas tvillingar är 17 dagar gamla och väger redan över ett kilo. De ligger båda i kuvös och får extra mat via en slang. Ätandet går lite långsamt för det ena barnet, men så fort Roni försiktigt lägger in handen i kuvösen och håller den på babyn så går det bättre.

YLE - 26 aug 17 kl. 08:49

Pratet om barnfödartalko blottlägger maktstrukturer: "Synd att ett sådant ord slinker ur en"

Diskussionen om Finlands sjunkande nativitet fick en rivstart efter SDP-basen Antti Rinnes utttalande om att Finland behöver ett "barnfödartalko." Avsikten var att uttrycka oro över den sjunkande nativiteten i Finland. Den omstridda formuleringen kom ändå att överskugga Rinnes egentliga budskap.

YLE - 15 maj 17 kl. 04:30

Translagen släpar efter: Varför räcker inte en människas egna ord?

Den finländska translagen släpar efter ur europeisk synvinkel och beskrivs ofta som en riktig skamfläck i fråga om mänskliga rättigheter. Finland tog ett juridiskt kliv framåt i och med den könsneutrala äktenskapslagen som trädde i kraft i mars 2017, men många frågor är fortfarande på samma nivå som under förra seklet. En ändring från tidigare är att det numera räcker med ett meddelande till maken/maken då den andra korrigerar sitt kön - tidigare måste den andra ge tillstånd till korrigeringen.

YLE - 22 sep 15 kl. 14:36

Eremenko spelade derby – missade dotterns födsel

Under natten till söndag blev Alexei Eremenko junior far till en dotter skriver Österbottens Tidning. Eremenko var ändå inte närvarande på grund av söndagens derby mot VPS. Alexei Eremenko junior har varit en viktig kugge för Jaro sedan återkomsten till den inhemska fotbollsligan.

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 15 kl. 04:00

När missfall blir straffbara

Feminismen i USA sägs vara på framfart; det är främst kvinnliga politiker och kändisar som börjat tala om lika lön och jämställda villkor. En del spår till och med att det kan bli en viktig valfråga. Samtidigt blir vår egen utrikesminister hyllad i Washington Post som en förkämpe för kvinnors rättigheter i Saudiarabien.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Sara Danius: Fylldes av avsmak

Efter den turbulenta våren i Svenska Akademien ger nu den tidigare ständiga sekreteraren Sara Danius sin version av vad som hänt i sitt "Sommar i P1"..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Cirkuskonst att ta djupa intryck av

Compagnie XY inleder årets Dans- och teaterfestival med rörelsefantasi och lekfullt allvar. Lis Hellström Sveningson ser cirkusföreställningen Il n'est pas encore minuit... som ett starkt och konstnärligt uttryck av kompaniets gemenskap..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Bekräftat: Olsen får chansen från start

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:23

Ett tydligt mönster kan anas

Konstruktionslånen förändrar språket på ett mer grundläggande plan än de lättidentifierade lånorden. Blir det fler eller färre engelska konstruktionslån i framtiden? Givet dagens språksituation är svaret givet..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Italien sörjer offren för katastrofen i Genua

Det är en sorgens dag i Italien, där en statsbegravning har hållits för offren för brokollapsen i Genua. Men många anhöriga känner också ilska över regeringens agerande och vägrade att delta..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Regn väntas under Prideparaden

Blåst och regn väntas under Prideparaden på lördagen. Under nästan exakt de timmarna som paraden äger rum kommer det dåliga vädret att dra in över Göteborg.
– Ta med ett paraply.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Tidigare FN-topp: En fantastisk person

Kofi Annan kommer att bli ihågkommen för en rad stora insatser globalt, säger en professor. FN:s förre rättschef Hans Corell säger att Annan var en fantastisk person att arbeta för..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Polis varnar för man som vill växla pengar

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Över 200 förslag i M-manifest

Moderaterna lovar att satsa på välfärden, stärka rättsväsendet, strama åt migrationen och sänka skatten. Partiets valmanifest innehåller över 200 förslag..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Över 200 löften i M-manifest

Moderaterna lovar att satsa på välfärden, stärka rättsväsendet, strama åt migrationen och sänka skatten. Partiets valmanifest innehåller över 200 löften..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.