GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 23 January, 02:01

GöteborgsPosten - 23 maj 18 kl. 05:00

Nyfödda förlorar viktig vård i GöteborgDet är inte att kirurgerna på Barnsjukhuset i Göteborg förlorar viktig vård som är det väsentliga utan hur det går för de nyfödda med livshotande missbildning som i fortsättningen ska operas på Karolinska eller i Lund, skriver barnkirurg Lars Göran Friberg..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborg, Barnsjukhuset, Karolinska, Lund, Lars Göran Friberg

Dela artikeln

169 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyfödda, förlorar, viktig, vårdi , Göteborg
GT - 23 mar 18 kl. 06:00

Johannas nyfödda tvillingar förväxlades av sjukhuset

Johanna Johanssons tvillingar förväxlades på neonatalavdelningen på Sahlgrenska.Det ledde till att en viktig undersökning för en av tvillingpojkarna, Rune, försenades med flera dagar, berättar Johanna som nu riktar kritik mot sjukhuset.– Det kändes som att de inte lyssnade på oss och tog oss på allvar, säger hon..

Skånskan - 03 apr 16 kl. 16:30

”Störst var han i dikten”

Krönika Lars G är viktig, och förblir så fast han nu går in bland minnena. Hans lärodikter är rent av omistliga. Deras otroligt viga förmåga att ta språnget från Åmänningens vassruggar rakt ned i kosmologins djup, denna hisnande effekt vill jag aldrig vara utan.

YLE - 28 apr 17 kl. 12:29

"Vi kan genomföra mirakel på sex månader" säger HNS-chef

Frågan om hur de drygt 5000 förlossningar som Barnmorskeinstitutet har haft hand om ska fördelas, börjar nu lösas. Kvinnokliniken tar emot merparten, Jorv får resten. - Vi måste nog klara oss med de fastigheter vi har.

HBL - 28 dec 13 kl. 05:34

Flyttningstrender håller på att vända

Bland de svensk- och tvåspråkiga orterna i Finland finns tydliga vinnare och förlorare när man granskar nettoflyttningen inom landet 1987–2012. Hangö, Karleby och Vasa har tappat flest men förändringar är på gång.Trots att storstäderna i antal uppvisar den mest positiva nettoflyttningen har ökningen mattats av tydligt under 2000-talet.

HBL - 26 okt 13 kl. 19:15

Mammalådans overall värmer barn i Karelen

Den förra insamlingen av babykassar överträffade de vildaste förhoppningarna ? Vaaka fick in 25 500 kassar. Det var år 2004.

YLE - 07 sep 17 kl. 05:51

Prematurer mår bättre av tidig föräldranärhet

Roni Pekkalas tvillingar är 17 dagar gamla och väger redan över ett kilo. De ligger båda i kuvös och får extra mat via en slang. Ätandet går lite långsamt för det ena barnet, men så fort Roni försiktigt lägger in handen i kuvösen och håller den på babyn så går det bättre.

YLE - 26 aug 17 kl. 08:49

Pratet om barnfödartalko blottlägger maktstrukturer: "Synd att ett sådant ord slinker ur en"

Diskussionen om Finlands sjunkande nativitet fick en rivstart efter SDP-basen Antti Rinnes utttalande om att Finland behöver ett "barnfödartalko." Avsikten var att uttrycka oro över den sjunkande nativiteten i Finland. Den omstridda formuleringen kom ändå att överskugga Rinnes egentliga budskap.

YLE - 15 maj 17 kl. 04:30

Translagen släpar efter: Varför räcker inte en människas egna ord?

Den finländska translagen släpar efter ur europeisk synvinkel och beskrivs ofta som en riktig skamfläck i fråga om mänskliga rättigheter. Finland tog ett juridiskt kliv framåt i och med den könsneutrala äktenskapslagen som trädde i kraft i mars 2017, men många frågor är fortfarande på samma nivå som under förra seklet. En ändring från tidigare är att det numera räcker med ett meddelande till maken/maken då den andra korrigerar sitt kön - tidigare måste den andra ge tillstånd till korrigeringen.

Helsingborgs Dagblad - 12 apr 15 kl. 04:00

När missfall blir straffbara

Feminismen i USA sägs vara på framfart; det är främst kvinnliga politiker och kändisar som börjat tala om lika lön och jämställda villkor. En del spår till och med att det kan bli en viktig valfråga. Samtidigt blir vår egen utrikesminister hyllad i Washington Post som en förkämpe för kvinnors rättigheter i Saudiarabien.

YLE - 22 sep 15 kl. 14:36

Eremenko spelade derby – missade dotterns födsel

Under natten till söndag blev Alexei Eremenko junior far till en dotter skriver Österbottens Tidning. Eremenko var ändå inte närvarande på grund av söndagens derby mot VPS. Alexei Eremenko junior har varit en viktig kugge för Jaro sedan återkomsten till den inhemska fotbollsligan.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Presidentson nekar till anklagelser

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

FBI: "Kan inte betala informatörer"

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Tiotusentals tvingas till prostitution i Mali

Uppemot 20 000 kvinnor och flickor befaras ha lurats från Nigeria till Mali där de tvingats till prostitution, enligt Nigerias myndighet som arbetar mot människohandel..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Koppartjuvar slog till mot kyrka

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Sverige går tillbaka som innovationsland

Sverige tappar fem placeringar på Bloombergs tio i topp-lista över världens främsta innovationsländer. Efter att förra året ha legat på en andra plats rankas vi numera som sjua..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Arsenalbacken missar resten av säsongen

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Bulgarien planerar sluta sälja investerarpass

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Kvinna biten i ansiktet av hund

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Inget bud på Millicom efter förhandlingar

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Funktionsnedsatt flicka körd till fel bostadOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.