SVT > Inrikes

Sunday, 21 October, 16:16

SVT - 23 maj 18 kl. 00:01

Nya teorin: Han mördade PalmeEn person som beskrivs som ”Palmefientlig” och som haft förmåga att använda skjutvapen. I senaste numret av reportagemagasinet Filter pekas en person ut som Olof Palmes sannolika mördare. – Personen har tidigare förekommit i utredningen men avfärdats, säger Mattias Göransson, chefredaktör på Filter. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Palme, Palmefientlig, Filter, Olof Palmes, Mattias Göransson

Dela artikeln

443 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya teorinHan , mördade, Palme
Expressen - 26 dec 15 kl. 08:10

Teorin kring vapnet efter Leif GW:s fynd

Efter 30 år kan polisen - via Leif GW Persson - ha fått tag i det vapen som användes för att mörda Olof Palme. Men brister på kulorna som mördade Palme gör att arbetet med analysen kan bli mycket svår anser Ingemar Krusell, tidigare biträdande spaningschef i Palmeutredningen. – Jag hoppas ju på det bästa, men man ska veta att det är svårt, säger han.

GT - 29 jan 15 kl. 10:48

Teorin: Mördade sin kompis med morakniv

Mannen i 50–årsåldern tros ha dödat sin kompis med ett knivhugg i hjärtat. När polisen hittade den dödade mannen fanns också den misstänkte i lägenheten – men han greps inte förrän en vecka senare. – Det gjordes ett kort förhör bara, sedan tog man med sig kroppen, säger kammaråklagare Johan Udén..

GT - 29 jun 18 kl. 21:16

Teorin: Mördade kvinna och eldade upp kroppen

Under fredagen inleddes rättegången mot den man i Falköping som misstänks för att ha mördat en kvinna och eldat upp kroppen.– Det ska ha uppstått en konflikt mellan dem som föranlett bråket och misshandeln som bragde henne om livet, säger åklagare Jenny Karlsson..

Expressen - 26 apr 18 kl. 20:27

Yxmördarens sågning av Palme-teorin: ”Skitsnack”

Christer Pettersson mördade Olof Palme på uppdrag av "bombmannen" Lars Tingström.Så lyder den ledande teorin bland de som tror på Petterssons skuld.Uppgifter som yxmördaren Leif Axmyr – som kände både Pettersson och Tingström – sågar i TV3:s dokumentärserie ”Palme, Träsket och mordrättegångarna”.

Nyheter 24 - 22 feb 11 kl. 21:46

"Palme mördades av polis"


Leif GW Persson har en egen teori kring Palmemordet, och en polisman står som skyldig. Polisprofessorn Leif GW Persson tycker att det är fel att kalla utredningen av mordet på statsminister Olof Palme för utredning. Enligt GW Persson har utredarna nämligen begått grova fel.?

Expressen - 03 maj 18 kl. 06:01

Nya teorin: Knarkhandlaren målet för Palmes mördare

Mordet på Olof Palme kan ha varit ett misstag.Den egentliga måltavlan var i stället knarkhandlaren Sigge Cedergren enligt uppgifter i TV3:s dokumentärserie ”Palme, Träsket och mordrättegångarna”.– Sigge gick ju alltid den vägen och han och Olof Palme var otroligt lika, säger en person i programmet..

Expressen - 27 jan 13 kl. 05:24

Teorin: Hemligt militärt nätverk dödade Palme

Statsminister Olof Palme kan ha mördats av ett hemligt militärt nätverk. Det hävdar två forskare som Inga-Britt Ahlenius, som tidigare granskat mordutredningen, hänvisar till i en artikel på Dagens Nyheters debattsida. Nu kräver hon och flera andra experter en granskning av Stay behind-rörelsen.

Expressen - 05 dec 16 kl. 13:00

Så minns kollegerna mördade kvinnorna

Sju barn förlorade sina mödrar när gärningsmannen öppnade eld i finska Imatra. De sista bilderna på sociala medier visar hur småbarnsmamman och journalisten Katri Ikävalko, 36, var med sina barn i stallet dagen före dödsskjutningen. Den andra mördade journalisten, 52-åriga Anne Vihavainen, beskrivs som en modersfigur för de yngre reportrarna på tidningen.

Expressen - 08 dec 16 kl. 09:11

Teorin: 16-åringen mördades av vänner

En mördade. De två andra hjälpte honom att gömma bevis. Det misstänker åklagaren.

Sydsvenskan - 13 maj 18 kl. 07:24

Europeiska cyklister mördade i Mexiko

En tysk och en polsk cyklist hittades nyligen döda i Chiapas i sydöstra Mexiko. Inledningsvis rapporterades de ha dött i en olycka – men nu går utredare ut med teorin om att männen blivit rånmördade, skriver BBC. Polacken hittades 40 meter från vägen me.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 minuter sedan

Utbildning ska göra det lättare att utreda sexbrott

En majoritet av alla sexualbrott polisanmäls inte, och av de våldtäkter som kommer till polisens kännedom klaras få upp. 2017 ledde en av tio polisanmälningar om våldtäkt till åtal. Men genom en ny utbildning som är särskilt inriktad på sexualbrott ska polisen nu bli bättre på att utreda våldtäkter och andra sexualbrott..

SVT - 5 timmar sedan

Svensk medborgare efterlyst för mord i Norge

Norsk polis har gått ut med en efterlysning på en svensk medborgare som misstänks ha knivmördat en person i Oslo tidigare i veckan. Mannen misstänks också ha utfört ett knivrån i staden..

SVT - 7 timmar sedan

Allt fler polisanmäls för vab-fusk – explosionsartad ökning

Det upptäckta vab-fusket ökar explosionsartat i år. Hittills har över 43 miljoner kronor krävts tillbaka från föräldrar som gjort fel, enligt siffror som TT tagit del av. Antalet polisanmälningar har nästan fördubblats..

SVT - 8 timmar sedan

Säpo: Raderad mobilinfo försvårar arbete

Säkerhetspolisen oroas över att vissa telefonoperatörer raderar information om sina abonnenter. Det kan försvåra arbetet mot terrorbrott, varnar myndigheten..

SVT - Igår: 15:57

Högskoleprov i helgen – allt färre väntas fuska

Klockan 08.10 på söndag går startskottet. Närmare 50 000 personer ger sig då i kast med de 160 frågor som kan bana väg till en hett eftertraktad högskoleutbildning.

SVT - Igår: 15:32

Åkesson: Extraval ”i den bästa av världar”

SD:s partiledare Jimmie Åkesson efterlyser vid sitt tal i Norrköping på nytt samtal med andra partier, men säger att han inte kommer att ge sitt stöd till någon utan att få något tillbaka. Ett extraval säger han sig tro vara osannolikt, men han framhåller att det skulle gynna SD. – I den bästa av världar kommer vi dit.

SVT - 18 okt 18 kl. 16:03

Flera apotek vittnar: Rasism mot anställda ett växande problem

”N-ordet”, muslimhat och kunder som kräver att få hjälp av enbart ”svenskar”. Det är vad som möter somliga av de över tiotusen anställda på Sveriges apotek. Nu reagerar apotekskedjorna på det som flera av dem menar är ett nytt och växande arbetsmiljöproblem – och säger att kunder som uttrycker eller beter sig rasistiskt kommer att polisanmälas..

SVT - Igår: 11:21

Rasism och islamofobi – anställda på apotek vittnar om kundernas hat

”Vill inte ha hjälp från en sådan som du” och ”ska du inte anpassa dig till vårt land?” Att som anställd på apotek bli utsatt för rasism av kunder tillhör vardagen. Det uppger tre personer som anonymt vittnar om sina erfarenheter för SVT Nyheter.

SVT - Igår: 11:21

Så bemöter du rasism – i olika fem olika situationer

Det kan vara på släktmiddagen, på bussen eller i fikarummet. Någon säger en rasistisk kommentar riktad mot dig eller mot andra. Retorikexperten Elaine Eksvärd ger dig svar på tal i klippet..

SVT - Igår: 20:12

MP:s förslag till C och L: Kan tänka sig höjda skatter

Sverige har fortfarande ingen ny regering, snart sex veckor efter valet. Nu ger sig Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin in i förhandlingarna i ett försök att bilda en mittenregering. MP erbjuder C och L att sänka värn- och företagsskatten – i utbyte mot höjda miljöskatter, skriver Dagens Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.