SVT > Inrikes

Thursday, 16 August, 12:41

SVT - 23 maj 18 kl. 00:01

Nya teorin: Han mördade PalmeEn person som beskrivs som ”Palmefientlig” och som haft förmåga att använda skjutvapen. I senaste numret av reportagemagasinet Filter pekas en person ut som Olof Palmes sannolika mördare. – Personen har tidigare förekommit i utredningen men avfärdats, säger Mattias Göransson, chefredaktör på Filter. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Palme, Palmefientlig, Filter, Olof Palmes, Mattias Göransson

Dela artikeln

431 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya teorinHan , mördade, Palme
Expressen - 26 dec 15 kl. 08:10

Teorin kring vapnet efter Leif GW:s fynd

Efter 30 år kan polisen - via Leif GW Persson - ha fått tag i det vapen som användes för att mörda Olof Palme. Men brister på kulorna som mördade Palme gör att arbetet med analysen kan bli mycket svår anser Ingemar Krusell, tidigare biträdande spaningschef i Palmeutredningen. – Jag hoppas ju på det bästa, men man ska veta att det är svårt, säger han.

GT - 29 jan 15 kl. 10:48

Teorin: Mördade sin kompis med morakniv

Mannen i 50–årsåldern tros ha dödat sin kompis med ett knivhugg i hjärtat. När polisen hittade den dödade mannen fanns också den misstänkte i lägenheten – men han greps inte förrän en vecka senare. – Det gjordes ett kort förhör bara, sedan tog man med sig kroppen, säger kammaråklagare Johan Udén..

GT - 29 jun 18 kl. 21:16

Teorin: Mördade kvinna och eldade upp kroppen

Under fredagen inleddes rättegången mot den man i Falköping som misstänks för att ha mördat en kvinna och eldat upp kroppen.– Det ska ha uppstått en konflikt mellan dem som föranlett bråket och misshandeln som bragde henne om livet, säger åklagare Jenny Karlsson..

Expressen - 26 apr 18 kl. 20:27

Yxmördarens sågning av Palme-teorin: ”Skitsnack”

Christer Pettersson mördade Olof Palme på uppdrag av "bombmannen" Lars Tingström.Så lyder den ledande teorin bland de som tror på Petterssons skuld.Uppgifter som yxmördaren Leif Axmyr – som kände både Pettersson och Tingström – sågar i TV3:s dokumentärserie ”Palme, Träsket och mordrättegångarna”.

Nyheter 24 - 22 feb 11 kl. 21:46

"Palme mördades av polis"


Leif GW Persson har en egen teori kring Palmemordet, och en polisman står som skyldig. Polisprofessorn Leif GW Persson tycker att det är fel att kalla utredningen av mordet på statsminister Olof Palme för utredning. Enligt GW Persson har utredarna nämligen begått grova fel.?

Expressen - 03 maj 18 kl. 06:01

Nya teorin: Knarkhandlaren målet för Palmes mördare

Mordet på Olof Palme kan ha varit ett misstag.Den egentliga måltavlan var i stället knarkhandlaren Sigge Cedergren enligt uppgifter i TV3:s dokumentärserie ”Palme, Träsket och mordrättegångarna”.– Sigge gick ju alltid den vägen och han och Olof Palme var otroligt lika, säger en person i programmet..

Expressen - 27 jan 13 kl. 05:24

Teorin: Hemligt militärt nätverk dödade Palme

Statsminister Olof Palme kan ha mördats av ett hemligt militärt nätverk. Det hävdar två forskare som Inga-Britt Ahlenius, som tidigare granskat mordutredningen, hänvisar till i en artikel på Dagens Nyheters debattsida. Nu kräver hon och flera andra experter en granskning av Stay behind-rörelsen.

Expressen - 05 dec 16 kl. 13:00

Så minns kollegerna mördade kvinnorna

Sju barn förlorade sina mödrar när gärningsmannen öppnade eld i finska Imatra. De sista bilderna på sociala medier visar hur småbarnsmamman och journalisten Katri Ikävalko, 36, var med sina barn i stallet dagen före dödsskjutningen. Den andra mördade journalisten, 52-åriga Anne Vihavainen, beskrivs som en modersfigur för de yngre reportrarna på tidningen.

Expressen - 08 dec 16 kl. 09:11

Teorin: 16-åringen mördades av vänner

En mördade. De två andra hjälpte honom att gömma bevis. Det misstänker åklagaren.

Sydsvenskan - 13 maj 18 kl. 07:24

Europeiska cyklister mördade i Mexiko

En tysk och en polsk cyklist hittades nyligen döda i Chiapas i sydöstra Mexiko. Inledningsvis rapporterades de ha dött i en olycka – men nu går utredare ut med teorin om att männen blivit rånmördade, skriver BBC. Polacken hittades 40 meter från vägen me.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Regeringen samlas på Harpsund

I dag samlas regeringen på Harpsund för att se över läget inom svensk ekonomi. Fokuset ligger på nästa års budget som finansministern Magdalena Andersson kommer att redogöra för. – Det är alltid viktigt med Finansdepartementets prognoser, menar SVT:s politiska reporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 2 timmar sedan

Då kan värmen komma tillbaka

Extremvärmen har avtagit och under de kommande dagarna kan vi förvänta oss ett mer ”normalt” svenskt sommarväder, men än kan vi hålla hoppet uppe för att värmen kan komma tillbaka. – Högtrycket ser ut att kunna komma tillbaka om några veckor, säger SVT:s meterolog Nitzan Cohen..

SVT - 13 timmar sedan

”Han har rätt att tala och vi har rätt att protestera”

Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster uppmanar på sociala medier människor att störa Sverigedemokraternas kommande torgmöte i Göteborg ”så mycket det går”. I Aktuellt diskuterades hur mycket det är okej att störa andra partier..

SVT - 14 timmar sedan

H&M plockar bort bh-bilder efter kritik

I en artikel på SVT Opinion i dag kritiserade författaren Marie Björk klädjätten H&M för att de på sin sajt hade bilder på smala modeller som visade amnings-bh:ar. Nu har H&M tagit bort bilderna..

SVT - 15 timmar sedan

Begränsad svensk uthyrning till turister

I Sverige har uthyrning av bostäder till turister inte lett till samma problem som i de stora turistdestinationerna – mycket på grund av att den svenska bostadsmarknaden fungerar annorlunda. Men att hyra ut ett rum i sin lägenhet är fullt tillåtet..

SVT - 16 timmar sedan

0,05 på högskoleprovet – tillräckligt resultat för att bli lärare

Det är fortsatt låga krav för att komma in på lärarutbildningen. Statistik från Universitets- och högskolerådet visar att elever kommer in på lärarutbildningen med resultatet 0,05 på högskoleprovet. Nu vill flera partier höja antagningskraven..

SVT - 17 timmar sedan

Politiker spekulerar om bilbränderna – ”olyckligt” säger forskare

En politisk högeraktion för att skifta fokus från skogsbränder till bilbränder, en vänsteraktion för att smutskasta SD, eller något helt annat? Bränderna i Västsverige hade knappt hunnit släckas innan spekulationer och konspirationer börjat vädras i sociala medier..

SVT - 19 timmar sedan

Därför skiljer sig folk efter sommarsemestern

Har du och din partner valt att gå skilda vägar efter sommarsemestern? Då är ni inte ensamma. Sensommaren och den tidiga hösten är en tid för skilsmässor, visar statistik från Sveriges tingsrätter..

SVT - 19 timmar sedan

De driver skilsmässopodd: Vi måste prata mer om det

Magnus Abrahamsson driver tillsammans med flickvännen Marit Danielsson Skilsmässopodden. Han har varit gift tidigare och tycker att vi måste börja prata mer om skilsmässor. – Vi märker ett stort behov av att folk vill prata om sin skilsmässa, säger han..

SVT - 23 timmar sedan

Instagram agerar efter att flera användare hackats

Instagram uppmanar användare att aktivera tvåstegsverifiering efter att flera vittnat om att de blivit utelåsta från sina konton. En som blivit hackad är bloggprofilen och influencern Annica Englund. – Jag fick panik när jag upptäckte det, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.