SVT > Inrikes

Thursday, 24 January, 11:22

SVT - 23 maj 18 kl. 00:01

Nya teorin: Han mördade PalmeEn person som beskrivs som ”Palmefientlig” och som haft förmåga att använda skjutvapen. I senaste numret av reportagemagasinet Filter pekas en person ut som Olof Palmes sannolika mördare. – Personen har tidigare förekommit i utredningen men avfärdats, säger Mattias Göransson, chefredaktör på Filter. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Palme, Palmefientlig, Filter, Olof Palmes, Mattias Göransson

Dela artikeln

443 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya teorinHan , mördade, Palme
Expressen - 26 dec 15 kl. 08:10

Teorin kring vapnet efter Leif GW:s fynd

Efter 30 år kan polisen - via Leif GW Persson - ha fått tag i det vapen som användes för att mörda Olof Palme. Men brister på kulorna som mördade Palme gör att arbetet med analysen kan bli mycket svår anser Ingemar Krusell, tidigare biträdande spaningschef i Palmeutredningen. – Jag hoppas ju på det bästa, men man ska veta att det är svårt, säger han.

GT - 29 jan 15 kl. 10:48

Teorin: Mördade sin kompis med morakniv

Mannen i 50–årsåldern tros ha dödat sin kompis med ett knivhugg i hjärtat. När polisen hittade den dödade mannen fanns också den misstänkte i lägenheten – men han greps inte förrän en vecka senare. – Det gjordes ett kort förhör bara, sedan tog man med sig kroppen, säger kammaråklagare Johan Udén..

GT - 29 jun 18 kl. 21:16

Teorin: Mördade kvinna och eldade upp kroppen

Under fredagen inleddes rättegången mot den man i Falköping som misstänks för att ha mördat en kvinna och eldat upp kroppen.– Det ska ha uppstått en konflikt mellan dem som föranlett bråket och misshandeln som bragde henne om livet, säger åklagare Jenny Karlsson..

Expressen - 26 apr 18 kl. 20:27

Yxmördarens sågning av Palme-teorin: ”Skitsnack”

Christer Pettersson mördade Olof Palme på uppdrag av "bombmannen" Lars Tingström.Så lyder den ledande teorin bland de som tror på Petterssons skuld.Uppgifter som yxmördaren Leif Axmyr – som kände både Pettersson och Tingström – sågar i TV3:s dokumentärserie ”Palme, Träsket och mordrättegångarna”.

Nyheter 24 - 22 feb 11 kl. 21:46

"Palme mördades av polis"


Leif GW Persson har en egen teori kring Palmemordet, och en polisman står som skyldig. Polisprofessorn Leif GW Persson tycker att det är fel att kalla utredningen av mordet på statsminister Olof Palme för utredning. Enligt GW Persson har utredarna nämligen begått grova fel.?

Expressen - 03 maj 18 kl. 06:01

Nya teorin: Knarkhandlaren målet för Palmes mördare

Mordet på Olof Palme kan ha varit ett misstag.Den egentliga måltavlan var i stället knarkhandlaren Sigge Cedergren enligt uppgifter i TV3:s dokumentärserie ”Palme, Träsket och mordrättegångarna”.– Sigge gick ju alltid den vägen och han och Olof Palme var otroligt lika, säger en person i programmet..

Expressen - 27 jan 13 kl. 05:24

Teorin: Hemligt militärt nätverk dödade Palme

Statsminister Olof Palme kan ha mördats av ett hemligt militärt nätverk. Det hävdar två forskare som Inga-Britt Ahlenius, som tidigare granskat mordutredningen, hänvisar till i en artikel på Dagens Nyheters debattsida. Nu kräver hon och flera andra experter en granskning av Stay behind-rörelsen.

Expressen - 05 dec 16 kl. 13:00

Så minns kollegerna mördade kvinnorna

Sju barn förlorade sina mödrar när gärningsmannen öppnade eld i finska Imatra. De sista bilderna på sociala medier visar hur småbarnsmamman och journalisten Katri Ikävalko, 36, var med sina barn i stallet dagen före dödsskjutningen. Den andra mördade journalisten, 52-åriga Anne Vihavainen, beskrivs som en modersfigur för de yngre reportrarna på tidningen.

Expressen - 08 dec 16 kl. 09:11

Teorin: 16-åringen mördades av vänner

En mördade. De två andra hjälpte honom att gömma bevis. Det misstänker åklagaren.

Sydsvenskan - 13 maj 18 kl. 07:24

Europeiska cyklister mördade i Mexiko

En tysk och en polsk cyklist hittades nyligen döda i Chiapas i sydöstra Mexiko. Inledningsvis rapporterades de ha dött i en olycka – men nu går utredare ut med teorin om att männen blivit rånmördade, skriver BBC. Polacken hittades 40 meter från vägen me.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Tre ryska militärflygplan har kränkt svenskt territorium

Försvarsmakten uppger att tre ryska flygplan har kränkt svenskt luftrum söder om Karlshamn.den 19 januari..

SVT - 1 timme sedan

LO kritiska mot regeringen – kräver skattehöjningar

LO kritiserar regeringens nya ekonomiska politik och kräver en rad skattehöjningar för att förhindra att klyftorna i samhället ökar..

SVT - 1 timme sedan

”Bröllopschatt” i fokus på femte dagen i terrorrättegången

Syftar ”bröllop” på terrorattentat? Det är en av frågorna som väntas diskuteras när den femte rättegångsdagen drar igång mot de tre terrormisstänkta männen..

SVT - 4 timmar sedan

Veckans brott avslöjar: Sexhandel på dejtingappen Tinder

”Hur mycket?” ”Vad kostar en mysträff?” ”Du får 3 000”.

SVT - 4 timmar sedan

Juristen om dejtingappen: Inget straffrättsligt ansvar

Att dejtingappen Tinder används för sexköp är inget som förvånar Mårten Schultz, professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Men rent straffrättsligt har Tinder inget ansvar, säger han. – Det är en oerhört komplex fråga..

SVT - 4 timmar sedan

”Prostitution har alltid letat sig in där människor finns”

Daniella Skönborg, 24, var tidigare prostituerad på gatan och på sexsajter. Hon menar att dejtingappen Tinder kan få kvinnor – och män – att också hamna där. – Är man skör eller befinner sig i en svår situation så tror jag det är svårt att stå emot, säger hon..

SVT - 10 timmar sedan

Bred kritik mot regeringens förslag om förbud mot dieselbilar

Regeringen lovar i nya överenskommelsen med C och L att förbjuda nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2030. Förslaget får bred kritik, från både bilbranschen och miljöorganisationer. Det slår undan benen för biodrivmedel som är en viktig del av lösningen menar bland andra Gröna Bilister..

SVT - 12 timmar sedan

Därför fortsätter han med graffiti

Han har ägnat sig åt graffiti sedan sina tidiga tonår. Tjugo år senare är han en stadgad tvåbarnsfar, men har inga planer på att sluta..

SVT - 13 timmar sedan

Olagligt klottrande minskar inte trots omfattande insatser

Det olagliga klottrandet är omfattande och har inte minskat trots stora samhällsinsatser. 2018 var på vissa håll det värsta året på länge. Trots nolltolerans, hårda straff och lagliga klotterväggar fortsätter klottret, eller graffitin, breda ut sig..

SVT - 17 timmar sedan

Hur skriver du X? Här är nya testet som delar användarna

Extra, sax, lax. Har du någonsin reflekterat över hur du skriver bokstaven X för hand? Frågan ställdes i ett inlägg på Twitter – och det visar sig att åsikterna är många..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.