SVT > Inrikes

Saturday, 23 June, 12:25

SVT - 23 maj 18 kl. 00:01

Nya teorin: Han mördade PalmeEn person som beskrivs som ”Palmefientlig” och som haft förmåga att använda skjutvapen. I senaste numret av reportagemagasinet Filter pekas en person ut som Olof Palmes sannolika mördare. – Personen har tidigare förekommit i utredningen men avfärdats, säger Mattias Göransson, chefredaktör på Filter. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Palme, Palmefientlig, Filter, Olof Palmes, Mattias Göransson

Dela artikeln

430 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya teorinHan , mördade, Palme
Expressen - 26 dec 15 kl. 08:10

Teorin kring vapnet efter Leif GW:s fynd

Efter 30 år kan polisen - via Leif GW Persson - ha fått tag i det vapen som användes för att mörda Olof Palme. Men brister på kulorna som mördade Palme gör att arbetet med analysen kan bli mycket svår anser Ingemar Krusell, tidigare biträdande spaningschef i Palmeutredningen. – Jag hoppas ju på det bästa, men man ska veta att det är svårt, säger han.

GT - 29 jan 15 kl. 10:48

Teorin: Mördade sin kompis med morakniv

Mannen i 50–årsåldern tros ha dödat sin kompis med ett knivhugg i hjärtat. När polisen hittade den dödade mannen fanns också den misstänkte i lägenheten – men han greps inte förrän en vecka senare. – Det gjordes ett kort förhör bara, sedan tog man med sig kroppen, säger kammaråklagare Johan Udén..

Expressen - 26 apr 18 kl. 20:27

Yxmördarens sågning av Palme-teorin: ”Skitsnack”

Christer Pettersson mördade Olof Palme på uppdrag av "bombmannen" Lars Tingström.Så lyder den ledande teorin bland de som tror på Petterssons skuld.Uppgifter som yxmördaren Leif Axmyr – som kände både Pettersson och Tingström – sågar i TV3:s dokumentärserie ”Palme, Träsket och mordrättegångarna”.

Nyheter 24 - 22 feb 11 kl. 21:46

"Palme mördades av polis"


Leif GW Persson har en egen teori kring Palmemordet, och en polisman står som skyldig. Polisprofessorn Leif GW Persson tycker att det är fel att kalla utredningen av mordet på statsminister Olof Palme för utredning. Enligt GW Persson har utredarna nämligen begått grova fel.?

Expressen - 03 maj 18 kl. 06:01

Nya teorin: Knarkhandlaren målet för Palmes mördare

Mordet på Olof Palme kan ha varit ett misstag.Den egentliga måltavlan var i stället knarkhandlaren Sigge Cedergren enligt uppgifter i TV3:s dokumentärserie ”Palme, Träsket och mordrättegångarna”.– Sigge gick ju alltid den vägen och han och Olof Palme var otroligt lika, säger en person i programmet..

Expressen - 27 jan 13 kl. 05:24

Teorin: Hemligt militärt nätverk dödade Palme

Statsminister Olof Palme kan ha mördats av ett hemligt militärt nätverk. Det hävdar två forskare som Inga-Britt Ahlenius, som tidigare granskat mordutredningen, hänvisar till i en artikel på Dagens Nyheters debattsida. Nu kräver hon och flera andra experter en granskning av Stay behind-rörelsen.

Expressen - 05 dec 16 kl. 13:00

Så minns kollegerna mördade kvinnorna

Sju barn förlorade sina mödrar när gärningsmannen öppnade eld i finska Imatra. De sista bilderna på sociala medier visar hur småbarnsmamman och journalisten Katri Ikävalko, 36, var med sina barn i stallet dagen före dödsskjutningen. Den andra mördade journalisten, 52-åriga Anne Vihavainen, beskrivs som en modersfigur för de yngre reportrarna på tidningen.

Expressen - 08 dec 16 kl. 09:11

Teorin: 16-åringen mördades av vänner

En mördade. De två andra hjälpte honom att gömma bevis. Det misstänker åklagaren.

Sydsvenskan - 13 maj 18 kl. 07:24

Europeiska cyklister mördade i Mexiko

En tysk och en polsk cyklist hittades nyligen döda i Chiapas i sydöstra Mexiko. Inledningsvis rapporterades de ha dött i en olycka – men nu går utredare ut med teorin om att männen blivit rånmördade, skriver BBC. Polacken hittades 40 meter från vägen me.

BT - 13 maj 18 kl. 07:24

Europeiska cyklister mördade i Mexiko

En tysk och en polsk cyklist hittades nyligen döda i Chiapas i sydöstra Mexiko. Inledningsvis rapporterades de ha dött i en olycka - men nu går utredare ut med teorin om att männen blivit rånmördade, skriver BBC.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 16 timmar sedan

Mjölkbrist på flera neonatalavdelningar

För barn födda före vecka 32 är bröstmjölken livsavgörande. Om mamman inte kan producera tillräckligt tiden efter förlossningen är donerad bröstmjölk lösningen. Men just nu råder stor brist på bröstmjölk på flera av landets neonatalavdelningar, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 23 timmar sedan

Beslut om årets björnjakt närmar sig

Snart ska det fattas beslut om hur många björnar som får skjutas i årets björnjakt. Jägarna vill att tilldelningen ökar och hänvisar till den senaste spillningsinventeringen. Men länsstyrelserna vill först analysera resultatet av den..

SVT - Igår: 10:15

Magiska midsommarafton: ”Bli inte förvånad om en granne rullar naken i daggen”

Stång, sång och sill känner de flesta till – men hur mycket kan du om midsommarens mystiska ritualer? SVT:s reporter Therese Bergstedt vågade sig ut i ovädret för att prata med marknadsföraren Kylliki Hellström om spådomar, läkeväxter och att rulla sig naken i daggen..

SVT - Igår: 07:10

Hur firar du midsommar? Skicka in dina hälsningar!

Blommor under kudden, nattliga dopp eller bänkad framför fotbolls-VM? Dela med dig av ditt högtidsfirande i SVT:s direktrapportering om hela Sveriges midsommar!.

SVT - Igår: 06:58

Undersökning: Taxfree-butiker dyrare än nätbutiker

Ska du ut och resa i sommar? Då kan det vara bra att jämföra priserna i taxfree-butikerna med andra alternativ innan du handlar. En undersökning av priser på skönhetsprodukter visar att det kan vara dyrare att handla på flygplatsen än på nätet..

SVT - Igår: 21:09

Populära leksaker dras tillbaka efter larm

Många barn älskar squishies: mjuka, färgglada och stark söt lukt. Men oro för att vissa sådana kan innehålla farliga kemikalier får stöd i en dansk undersökning, gjord av danska Miljöstyrelsen. Tolv olika squishies innehåller för mycket skadliga kemikalier, visar tester.

SVT - Igår: 17:03

Svensk riksdagsledamot stoppad i Turkiet

Den svenske riksdagsledamoten Jabar Amin (MP) har blivit fråntagen sitt pass och hålls kvar på Atatürk-flygplatsen i Istanbul. Han är en del av en delegation observatörer som ska bevaka valet i Turkiet på söndag..

SVT - Igår: 16:28

De skånska orden Uma Thurman bör lär sig

Skådespelarens Uma Thurman har släkt i Skåne och vill nu bli svensk medborgare. Men som alla vet har skåne en del dialektala ord. För att hjälpa henne på traven förklarar radioprataren Kalle Lind vad en del av dem betyder..

SVT - Igår: 16:22

Polisen: Så undviker du tjuvarnas fula knep på semestern

Nu börjar semesterperioden och Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter ger tips om vad du ska tänka på för att undvika bedrägerier och inbrott. – Man behöver inte upplysa alla om att man ska resa bort och att bostaden är tom..

SVT - Igår: 13:58

Regeringen: Elefanter och sjölejon förbjuds på cirkus

Nu förbjuds elefanter och sjölejon på cirkus, efter regeringens beslut. Den nya lagen träder kraft i april nästa år. Regeringen beslutat om att utreda en obligatorisk märkning och registrering av katter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.