Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 January, 01:47

Expressen - 23 maj 18 kl. 00:00

Polisens nya huvudspår: Stig Engström mördade PalmePalmegruppen har lovat lösningen på mordet "inom en inte alltför avlägsen framtid".Nu avslöjar magasinet Filter polisens nya huvudspår i jakten på Olof Palmes mördare:Skandia-mannen Stig Engström.Han blev känd som ett av de första vittnena från mordplatsen – men utreds nu som mördare.Engström ska ha varit vapentränad, umgåtts i Palmefientliga kretsar – och haft tillgång till en liknande revolver som vid Palmemordet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Engström, Palme, Filter, Olof Palmes, Skandia, Stig Engström, Palmefientliga, Palmemordet

Dela artikeln

2223 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisensnya , huvudspår, Stig, Engström, mördade, Palme
Expressen - 23 maj 18 kl. 08:51

GW: "Första signalementet stämmer bra på Stig Engström"

Den så kallade Skandia-mannen pekas ut som ett nytt huvudspår i Palme-utredningen, visar en granskning av magasinet Filter.Leif GW Persson menar att första signalementet stämmer bra på Stig Engström – men: – Jag hoppas att han inte är gärningspersonen..

Skånskan - 23 maj 18 kl. 06:52

Nytt huvudspår i Palmemordet: Han mördade Palme

Inrikes Det är tidningsmagasinet Filter som kommer med avslöjandet att polisens nya huvudspår i Palmemordet är ”Skandiamannen” Stig Engström. Han fanns på plats när Palme mördades och har funnits med i utredningen sedan dag ett, men har aldrig utretts som gärningsman, skriver Filter. Det är filansjournalisten Thomas Pettersson som har grävt fram uppgifterna under 12 år..

Expressen - 24 maj 18 kl. 06:26

Engströms lögner om Palme på mordplatsen

Hans berättelse om hjälterollen på mordplatsen döms ut av andra vittnesuppgifter.Tre personer försökte rädda livet på Olof Palme – ingen av dem var Skandiamannen Stig Engström.Inge Mårelius, ett av huvudvittnena, är dock skeptisk till polisens nya huvudspår:– Jag tror inte en millimeter på det här..

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 06:30

Grusplanen är huvudspåret

Foto: Annica Jönsson
Det har föreslagits flera platser för en ny förskola, men nu har ett nytt huvudspår tagits fram. Grusplanen på Strandängen.
Det har varit en lång process att bestämma lokaliseringen av en storförskola som ska byggas i Bromölla på grund av behovet av förskoleplatser.

Skånskan - 24 okt 15 kl. 10:00

Engströms trea en besvikelse

deckarspalten Jag har öst beröm över Thomas Engströms två första böcker om den slitne men till synes odödlige före detta Stasi-agenten och USA-spionen Ludwig Licht. Kombinationen av poetiskt och överraskande bildspråk och aktuella och välkonstruerade intriger har placerat först Väster om friheten och sedan Söder om helvetet bland mina bästa läsupplevelser i genren de senaste åren.
När det är dags för bok nummer tre, Norr om paradiset (Albert Bonniers Förlag), är förväntningarna självklart höga.

BT - 15 jun 11 kl. 00:25

Gästkrönika Stig-Björn Ljunggren: Vänsterns fördummande hummande

Sverigedemokraterna är smarta som lyfter fram attackerna från vänsterhåll mot deras rätt att yttra sig lika fritt som alla andra. Därmed drar de till sig sympati även från anständigt folk - som förvisso inte delar SD:s syn på invandringsfrågorna - men som anser att yttrandefrihet ska gälla alla. Jag tror nämligen att medborgarna inte gillar fascister, vare sig de är hel- eller halvfascister, pro- eller antifascister.

YLE - 25 maj 15 kl. 08:43

Droger och alkohol sysselsätter polisens nattpatrull

Äldre konstaplarna Kaisa Sedig och Ben Sjöroos gör sig redo för nattskift på Helsingfors gator. Tillsammans har de 18 års erfarenhet av polisyrket. - Det är fredag och det har varit ganska bra väder så vi kan vänta oss en livlig natt också, säger Kaisa Sedig när hon samlar ihop utrustningen för natten.

SR - 28 okt 15 kl. 03:45

Polisens inre utlänningskontroller är ineffektiva

Polisen arbete med inre utlänningskontroller är ineffektivt och polisen planerar nu för en förändring. Idag leder bara fyra procent av kontrollerna till att man hittar personer som har ett avvisnings- eller utvisnings beslut och det är inte bra konstaterar Patrik Engström som är chef för gränspolisen på polisens nationella operativa avdelning..

NT - 14 nov 16 kl. 11:04

Polisens teori: "Otur"

En knapp vecka efter att 26 nötkreatur blev innebrända har ägaren Stig Eriksson fortfarande inte fått svar på vad som startade ladugårdsbranden..

Expressen - 24 maj 18 kl. 09:37

Skandiamannens försvunna minuter

Skandiamannen Stig Engström är Palmegruppens nya huvudspår.  I förhör mörkade han sitt mystiska försvinnande från arbetsplatsen under mordkvällen. En väktare kunde dock avslöja hur Stig Engström lämnat byggnaden – och timmarna före mordet varit i centrala Stockholm vid samma tid som paret Palme.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Prinsessan Estelle historiska släktstund – på biblioteket

Prinsessan Estelle, snart sju år börjar lära sig mer och mer sin egen kungliga familjs historia.Senast i veckan besökte kronprinsessan Victoria, Estelle och kung Carl Gustaf Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet, något som Kungahuset delar med sig av på Instagram.  .

Expressen - 1 timme sedan

Facket nobbar bud – hamnstrejk på onsdagen

Facket har nobbat medlarnas sista bud i hamnkonflikten.Mycket talar nu för att den varslade strejken och lockouten bryter ut under onsdagen – med stora konsekvenser för en mängd företag..

Expressen - 3 timmar sedan

Just nu: Larm om explosion i Stockholm

Räddningstjänsten är på plats i Kista efter larm om en explosion, enligt Aftonbladet.  Källor till tidningen uppger att bombgruppen är på väg. – Vi har precis kommit dit, säger Björn Johansson vid räddningstjänsten till Aftonbladet.

Expressen - 3 timmar sedan

Besvärligt vinterväder i helgen: ”Då brakar det loss”

Nytt köldrekord, mycket snö – och på det ordentlig blåst.Vädret de närmaste dagarna kan sammanfattas med ett ord: Kallt.– I helgen får vi riktigt besvärligt vinterväder över stora delar av landet, säger  Johan Groth meteorolog på Storm..

Expressen - 3 timmar sedan

Hamnstrejken kan ge enorma konsekvenser

Svenska Hamnarbetarförbundet och Svenska Hamnar har ännu inte nått en överenskommelse.Strejk och lockout väntas därför i flera svenska hamnar på onsdagen.– Det kommer att få stora konsekvenser redan på kort sikt, säger Mattias Dahl, vd på Transportföretagen, till TT..

Expressen - 3 timmar sedan

LO: Sveriges problem riskerar nu att fördjupas

”Den liberala ekonomiska politik som S, C, L och MP kommit överens om leder Sverige mot större inkomstklyftor och ökad polarisering.I stället måste en mer progressiv politik formas som bekämpar klyftorna och stärker löntagarnas trygghet”, skriver åtta LO-ekonomer i en debattartikel i onsdagens SvD..

Expressen - 4 timmar sedan

De är vinnare efter maktkampen

Trots stor dramatik i svensk politik den senaste tiden ligger partiernas väljarstöd relativt stabilt. Det visar januarimätningen från DN/Ipsos.  – Socialdemokraterna ligger något högre än valresultatet medan Moderaterna har tappat något, säger Nicklas Källebring på Ipsos till DN.

Expressen - 4 timmar sedan

Kvinnans liv – åren innan misstänkta människorovet

Hon levde ett ordnat liv, men allt tog en ny vändning för drygt åtta år sedan.Efter att ha utvecklat ett missbruk har kvinnan i 40-årsåldern dömts för flertalet snatterier och för våld mot tjänsteman.Nu är hon gripen och misstänkt för att ha kidnappat den sex månader ung flicka som försvann i en barnvagn under tisdagen, och återfanns på en Coop-butik..

Expressen - 4 timmar sedan

Busschauffören Roman rasar mot vandalerna

Den utspillda och kvarlämnade kebabtallriken blev droppen som fick Roman Mitkovs till bredden fyllda bägare att rinna över.Han skrev ett upprört inlägg på Facebook där han frågade sig om det är djur eller människor han kör på dagarna.– De visar ingen respekt alls.

Expressen - 4 timmar sedan

Christine, 27, tog hem miljonvinsten på Triss

Hotellchefen Christine Karlsson kammade hem den dryga miljonvinsten i strålkastarljuset på Idrottsgalan.På scen, inför flera celebriteter, lyckades hon skrapa fram 1,8 miljoner kronor.– Det blir en ljusblå slips till sambon och sedan åker vi till Karibien, säger Christine..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.