Expressen > Nyheter

Friday, 17 August, 22:56

Expressen - 23 maj 18 kl. 00:00

Polisens nya huvudspår: Stig Engström mördade PalmePalmegruppen har lovat lösningen på mordet "inom en inte alltför avlägsen framtid".Nu avslöjar magasinet Filter polisens nya huvudspår i jakten på Olof Palmes mördare:Skandia-mannen Stig Engström.Han blev känd som ett av de första vittnena från mordplatsen – men utreds nu som mördare.Engström ska ha varit vapentränad, umgåtts i Palmefientliga kretsar – och haft tillgång till en liknande revolver som vid Palmemordet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Engström, Palme, Filter, Olof Palmes, Skandia, Stig Engström, Palmefientliga, Palmemordet

Dela artikeln

2215 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisensnya , huvudspår, Stig, Engström, mördade, Palme
Expressen - 23 maj 18 kl. 08:51

GW: "Första signalementet stämmer bra på Stig Engström"

Den så kallade Skandia-mannen pekas ut som ett nytt huvudspår i Palme-utredningen, visar en granskning av magasinet Filter.Leif GW Persson menar att första signalementet stämmer bra på Stig Engström – men: – Jag hoppas att han inte är gärningspersonen..

Skånskan - 23 maj 18 kl. 06:52

Nytt huvudspår i Palmemordet: Han mördade Palme

Inrikes Det är tidningsmagasinet Filter som kommer med avslöjandet att polisens nya huvudspår i Palmemordet är ”Skandiamannen” Stig Engström. Han fanns på plats när Palme mördades och har funnits med i utredningen sedan dag ett, men har aldrig utretts som gärningsman, skriver Filter. Det är filansjournalisten Thomas Pettersson som har grävt fram uppgifterna under 12 år..

Expressen - 24 maj 18 kl. 06:26

Engströms lögner om Palme på mordplatsen

Hans berättelse om hjälterollen på mordplatsen döms ut av andra vittnesuppgifter.Tre personer försökte rädda livet på Olof Palme – ingen av dem var Skandiamannen Stig Engström.Inge Mårelius, ett av huvudvittnena, är dock skeptisk till polisens nya huvudspår:– Jag tror inte en millimeter på det här..

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 06:30

Grusplanen är huvudspåret

Foto: Annica Jönsson
Det har föreslagits flera platser för en ny förskola, men nu har ett nytt huvudspår tagits fram. Grusplanen på Strandängen.
Det har varit en lång process att bestämma lokaliseringen av en storförskola som ska byggas i Bromölla på grund av behovet av förskoleplatser.

Skånskan - 24 okt 15 kl. 10:00

Engströms trea en besvikelse

deckarspalten Jag har öst beröm över Thomas Engströms två första böcker om den slitne men till synes odödlige före detta Stasi-agenten och USA-spionen Ludwig Licht. Kombinationen av poetiskt och överraskande bildspråk och aktuella och välkonstruerade intriger har placerat först Väster om friheten och sedan Söder om helvetet bland mina bästa läsupplevelser i genren de senaste åren.
När det är dags för bok nummer tre, Norr om paradiset (Albert Bonniers Förlag), är förväntningarna självklart höga.

BT - 15 jun 11 kl. 00:25

Gästkrönika Stig-Björn Ljunggren: Vänsterns fördummande hummande

Sverigedemokraterna är smarta som lyfter fram attackerna från vänsterhåll mot deras rätt att yttra sig lika fritt som alla andra. Därmed drar de till sig sympati även från anständigt folk - som förvisso inte delar SD:s syn på invandringsfrågorna - men som anser att yttrandefrihet ska gälla alla. Jag tror nämligen att medborgarna inte gillar fascister, vare sig de är hel- eller halvfascister, pro- eller antifascister.

YLE - 25 maj 15 kl. 08:43

Droger och alkohol sysselsätter polisens nattpatrull

Äldre konstaplarna Kaisa Sedig och Ben Sjöroos gör sig redo för nattskift på Helsingfors gator. Tillsammans har de 18 års erfarenhet av polisyrket. - Det är fredag och det har varit ganska bra väder så vi kan vänta oss en livlig natt också, säger Kaisa Sedig när hon samlar ihop utrustningen för natten.

SR - 28 okt 15 kl. 03:45

Polisens inre utlänningskontroller är ineffektiva

Polisen arbete med inre utlänningskontroller är ineffektivt och polisen planerar nu för en förändring. Idag leder bara fyra procent av kontrollerna till att man hittar personer som har ett avvisnings- eller utvisnings beslut och det är inte bra konstaterar Patrik Engström som är chef för gränspolisen på polisens nationella operativa avdelning..

NT - 14 nov 16 kl. 11:04

Polisens teori: "Otur"

En knapp vecka efter att 26 nötkreatur blev innebrända har ägaren Stig Eriksson fortfarande inte fått svar på vad som startade ladugårdsbranden..

Expressen - 24 maj 18 kl. 09:37

Skandiamannens försvunna minuter

Skandiamannen Stig Engström är Palmegruppens nya huvudspår.  I förhör mörkade han sitt mystiska försvinnande från arbetsplatsen under mordkvällen. En väktare kunde dock avslöja hur Stig Engström lämnat byggnaden – och timmarna före mordet varit i centrala Stockholm vid samma tid som paret Palme.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

Ännu en statssekreterare lämnar Löfvens regering

Ännu en statssekreterare överger Stefan Löfven.Charlotte Svensson lämnar regeringskansliet och blir ny generaltulldirektör.”Stolt och hedrad över att ha fått förtroendet att leda och utveckla Tullverkets viktiga verksamhet”, skriver hon på Twitter..

Expressen - 1 timme sedan

Ikväll spelar världsartisten Steve Angello i Malmö

Världsstjärnan Steve Angello avslutar Malmöfestivalen och förväntas slå alla publikrekord.Inför spelningen har han uppmuntrat besökare att ta med sig flaggor för att visa sitt ursprung.– Vi vill hylla mångfalden som är så unik för Malmö, säger Steve Angello i en intervju med Sydsvenskan..

Expressen - 1 timme sedan

Birgitta fick hembesök av Kristersson: ”Vad står på?”

Birgitta Starrby fick ett minst sagt oväntat besök hemma i trädgården i Kungsbacka i går.– Vad står på? Nä, men dig känner jag igen, sa hon till Ulf Kristersson.

Expressen - 1 timme sedan

Puttade ner sin kompis från bro – nu talar hon ut

Den 18-åriga Taylor Smith har blivit en av de mest hatade på internet de senaste veckorna efter att en video när hon knuffar sin vän från en bro i USA fått spridning.Nu berättar hon om händelsen:– Jag menade inte att skada henne, någonsin, Jag är verkligen ledsen att det blev så här. Jag hoppas att hon läker, säger hon till Good Morning America..

Expressen - 2 timmar sedan

Pär Holmgren: Sommarens extremhetta ingen tillfällighet

Globalt sett har alla månader sedan december 1984 varit varmare än genomsnittet för 1900-talet. Detta enligt statistik från National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA. Den tidigare SVT-meteorologen Pär Holmgren menar att politikerna måste agera och att utsläppen måste stoppas under den kommande mandatperioden.

Expressen - 2 timmar sedan

Mattias, 47, blev misshandlad – nu översköljs han av hat och hot

Mattias Liedholm, 47, blev misshandlad när han försökte skydda sina söner.Nu har en massiv hatstorm och drabbat honom och hans familj.– De skriver att jag är en landsförrädare som borde dö, säger Mattias Liedholm..

Expressen - 2 timmar sedan

”Det ger helt fel signaler”

Kulturkalasets beslutade att plocka ner Pride-dekorationer med regnbågsflaggor på inför Nancy Ajrams konsert.Ett beslut som under fredagen väckt reaktioner hos politiker.– Det ger helt fel signaler, i en tid där det är viktigare än någonsin att markera mot homofoba fundamentalister och extremister, säger Ann-Sofie Hermannson, socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen i Göteborg..

Expressen - 2 timmar sedan

Vädjade till sin försvunna familj i tv – misstänks för trippelmord

Chris Watts, 33, från Colorado i USA stod på sin veranda och intervjuades efter att hans familj försvunnit.– Shanann, Bella, Celeste, om ni är där ute, bara kom tillbaka, sade han till ABC:s reporter då.Nu misstänks pappan för att ha mördat hustrun och de två döttrarna, skriver New York Times..

Expressen - 2 timmar sedan

Ramadan och Murseli jagas för mord i Sverige

Två personer dödades mitt i ett bostadsområde i Vivalla i Örebro.Polisen befarar att två av de misstänkta mördarna har flytt landet – och nu har Muhamed Murseli, 22, och Ramadan Ramadan, 30, efterlysts av Interpol.Ramadan ska ha stuckit och skurit ett av dödsoffren, skriver Metro..

Expressen - 3 timmar sedan

Italienska regeringen attackerar  miljonärsfamilj efter broraset

Industrifamiljen Benetton kämpar mot både politiska och ekonomiska attacker efter brokatastrofen i Italien.Familjen kontrollerar stora delar av det företag som äger den rasade bron i Genua – och nu hotar regeringen att dra in bolagets lönsamma licens att inkassera vägtullar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.