Expressen > Nyheter

Monday, 18 June, 07:51

Expressen - 23 maj 18 kl. 00:00

Polisens nya huvudspår: Stig Engström mördade PalmePalmegruppen har lovat lösningen på mordet "inom en inte alltför avlägsen framtid".Nu avslöjar magasinet Filter polisens nya huvudspår i jakten på Olof Palmes mördare:Skandia-mannen Stig Engström.Han blev känd som ett av de första vittnena från mordplatsen – men utreds nu som mördare.Engström ska ha varit vapentränad, umgåtts i Palmefientliga kretsar – och haft tillgång till en liknande revolver som vid Palmemordet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Engström, Palme, Filter, Olof Palmes, Skandia, Stig Engström, Palmefientliga, Palmemordet

Dela artikeln

2214 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisensnya , huvudspår, Stig, Engström, mördade, Palme
Expressen - 23 maj 18 kl. 08:51

GW: "Första signalementet stämmer bra på Stig Engström"

Den så kallade Skandia-mannen pekas ut som ett nytt huvudspår i Palme-utredningen, visar en granskning av magasinet Filter.Leif GW Persson menar att första signalementet stämmer bra på Stig Engström – men: – Jag hoppas att han inte är gärningspersonen..

Skånskan - 23 maj 18 kl. 06:52

Nytt huvudspår i Palmemordet: Han mördade Palme

Inrikes Det är tidningsmagasinet Filter som kommer med avslöjandet att polisens nya huvudspår i Palmemordet är ”Skandiamannen” Stig Engström. Han fanns på plats när Palme mördades och har funnits med i utredningen sedan dag ett, men har aldrig utretts som gärningsman, skriver Filter. Det är filansjournalisten Thomas Pettersson som har grävt fram uppgifterna under 12 år..

Expressen - 24 maj 18 kl. 06:26

Engströms lögner om Palme på mordplatsen

Hans berättelse om hjälterollen på mordplatsen döms ut av andra vittnesuppgifter.Tre personer försökte rädda livet på Olof Palme – ingen av dem var Skandiamannen Stig Engström.Inge Mårelius, ett av huvudvittnena, är dock skeptisk till polisens nya huvudspår:– Jag tror inte en millimeter på det här..

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 06:30

Grusplanen är huvudspåret

Foto: Annica Jönsson
Det har föreslagits flera platser för en ny förskola, men nu har ett nytt huvudspår tagits fram. Grusplanen på Strandängen.
Det har varit en lång process att bestämma lokaliseringen av en storförskola som ska byggas i Bromölla på grund av behovet av förskoleplatser.

Skånskan - 24 okt 15 kl. 10:00

Engströms trea en besvikelse

deckarspalten Jag har öst beröm över Thomas Engströms två första böcker om den slitne men till synes odödlige före detta Stasi-agenten och USA-spionen Ludwig Licht. Kombinationen av poetiskt och överraskande bildspråk och aktuella och välkonstruerade intriger har placerat först Väster om friheten och sedan Söder om helvetet bland mina bästa läsupplevelser i genren de senaste åren.
När det är dags för bok nummer tre, Norr om paradiset (Albert Bonniers Förlag), är förväntningarna självklart höga.

BT - 15 jun 11 kl. 00:25

Gästkrönika Stig-Björn Ljunggren: Vänsterns fördummande hummande

Sverigedemokraterna är smarta som lyfter fram attackerna från vänsterhåll mot deras rätt att yttra sig lika fritt som alla andra. Därmed drar de till sig sympati även från anständigt folk - som förvisso inte delar SD:s syn på invandringsfrågorna - men som anser att yttrandefrihet ska gälla alla. Jag tror nämligen att medborgarna inte gillar fascister, vare sig de är hel- eller halvfascister, pro- eller antifascister.

YLE - 25 maj 15 kl. 08:43

Droger och alkohol sysselsätter polisens nattpatrull

Äldre konstaplarna Kaisa Sedig och Ben Sjöroos gör sig redo för nattskift på Helsingfors gator. Tillsammans har de 18 års erfarenhet av polisyrket. - Det är fredag och det har varit ganska bra väder så vi kan vänta oss en livlig natt också, säger Kaisa Sedig när hon samlar ihop utrustningen för natten.

SR - 28 okt 15 kl. 03:45

Polisens inre utlänningskontroller är ineffektiva

Polisen arbete med inre utlänningskontroller är ineffektivt och polisen planerar nu för en förändring. Idag leder bara fyra procent av kontrollerna till att man hittar personer som har ett avvisnings- eller utvisnings beslut och det är inte bra konstaterar Patrik Engström som är chef för gränspolisen på polisens nationella operativa avdelning..

NT - 14 nov 16 kl. 11:04

Polisens teori: "Otur"

En knapp vecka efter att 26 nötkreatur blev innebrända har ägaren Stig Eriksson fortfarande inte fått svar på vad som startade ladugårdsbranden..

Expressen - 24 maj 18 kl. 09:37

Skandiamannens försvunna minuter

Skandiamannen Stig Engström är Palmegruppens nya huvudspår.  I förhör mörkade han sitt mystiska försvinnande från arbetsplatsen under mordkvällen. En väktare kunde dock avslöja hur Stig Engström lämnat byggnaden – och timmarna före mordet varit i centrala Stockholm vid samma tid som paret Palme.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - just nu

Lastbil och personbil i krock – stora trafikstörningar

En lastbil och en personbil har krockat på E45 vid Gullbergsmotet i centrala Göteborg på måndagsmorgonen.Olyckan innebär stora störningar i morgontrafiken..

Expressen - 1 timme sedan

Mikaels kalldusch efter bankbluffen: "Åt helvete"

Först blåstes Mikael Franzon, 37, på 120 000 kronor av en bedragare som kapade hans bank-ID. Sedan beskrevs hans uppträdande som "särskilt klandervärt" av Allmänna reklamationsnämnden ARN – som nekade honom ersättning. – Det känns åt helvete, säger han till Dina Pengar.

Expressen - 1 timme sedan

Listhaug anklagas för att sprida propaganda

Den norska politikern Sylvi Listhaug har återigen hamnat i blåsväder. Nu skriver fem norska tidningars ledarsidor att Listhaug sprider propaganda och smutsar ner debatten..

Expressen - 1 timme sedan

Varningen: Större risk för bränder – trots regn

Det råder fortsatt eldförbud i många delar av landet och den kommande veckans svalare väder kan ställa till problem i samband med bränder.Trots regnskurar är det fortsatt mycket torrt i marken, något som i kombination med blåsten är en riskfaktor.– Nu kommer det blåsigare väder, då kan elden få spridning på ett helt annat sätt, säger Johan Groth, meteorolog vid Storm..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna anklagas för fusk: tvingas betala tillbaka 186 000 i bidrag

Kvinnan kvitterade ut barnbidrag efter barnbidrag och andra ersättningar.Men Försäkringskassan upptäckte att hon inte bodde i Sverige.Nu tvingas mamman betala tillbaka 186 518 kronor, rapporterar SVT Sörmland..

Expressen - 1 timme sedan

Ligan låser upp och stjäl din Volvo – utan nyckel

Fyra nästan nya Volvo XC 60 blev stulna inom en radie av cirka 300 meter i Skara.Det totala värdet på fordonen är över en miljon kronor.Nu tror polisen att en ny Volvoliga härjar.

Expressen - 1 timme sedan

När får vi en statsminister med en drake tatuerad över halva ansiktet?

Tatueringar som kryper in över ansiktet på folk gör mig nervös.Men mycket talar för att min fobi snart går över och din med; när min läkare och din bankkontakt har skaffat ansiktstatueringar..

Expressen - 1 timme sedan

Amar våldtog ihop med sin bror – nu delar de fängelse

KUMLA. Sveriges yngsta kidnappare dömdes som vuxen, men har kvar sitt personnummer som 17-åring. Nu delar Amar från Alvesta anstalt med Rakhmat Akilov – men anses för ung för cigaretter..

Expressen - 1 timme sedan

Gigantiska fettberg växer under London

LONDON. Gigantiska fettberg växer i Londons underjord.I avloppen har flera fettberg upptäckts, däribland världens hittills största - som vägde 130 ton.

Expressen - 2 timmar sedan

Myndigheter ska samarbeta mot våld i hemmen

Samtliga personer som har dödats av våld i hemmet de senaste åren hade tidigare varit i kontakt med myndigheter upprepade gånger, visar en genomgång som Socialstyrelsen har gjort. Trots det har de inte fått hjälp, rapporterar Sveriges Radio Ekot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.