DN > Inrikes

Wednesday, 23 January, 03:03

DN - 22 maj 18 kl. 22:45

Ingen finsk krigsbroschyr: ”Finländare är medvetna”Finland kommer inte att göra som Sverige och dela ut en handlingsplan för eventuella krissituationer. Det bekräftar finske statsministern Juha Sipilä till svenska yle.  – Finländarna är medvetna och har också en krisberedskap, säger statsministern..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Juha Sipilä

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen finsk, krigsbroschyr, Finländareär , medvetna
YLE - 16 mar 17 kl. 10:01

Föredragsmaraton: Borde finländare veta mer om österbottniska revyer?

Homosexualitet under vinterkriget, housewife-fenomenet i Finland, och stadsdelars namn. Bland annat det här föreslår ni publiken att finländare borde lära sig mer om! Många olika teman finns representerade, från nationalitet till utbildning och politik.

YLE - 10 apr 17 kl. 07:00

20 finländare i kampen om Stanley Cup – så här fortsätter NHL-slutspelet

Kan Pekka Rinne stoppa glödheta Chicago? Lyckas Mikael Granlund och Mikko Koivu leda Minnesota förbi St. Louis?

YLE - 07 dec 14 kl. 05:35

Allt fler finländare flyttar till USA

Lågkonjunkturen i Finland har lett till att allt fler finländare riktar blickarna mot USA. Utflyttningen från Finland till USA ökar, och tiotals finländska företag planerar som bäst att etablera sig på andra sidan Atlanten. Antalet finländska medborgare som flyttar till USA har ökat med ungefär 35 procent under de tre senaste åren.

HBL - 17 apr 13 kl. 14:00

Finländare stärker minnet med vitaminer

Finländare tar hand om minnet med hjälp av vitamintillskott, visar en undersökning som utförts av ett läkemedelsbolag. Två av tre finländare använder enligt undersökningen något vitaminpreparat för tillfället. Förutom C- och D-vitamin tar allt fler finländare även B-vitamin, som förknippas med hjärnan och minnet.

YLE - 01 dec 14 kl. 04:26

Unga finländare vet inte hur hiv sprids

Unga vuxna har bristfälliga kunskaper om hivviruset och hur det sprids. Det visar en undersökning som publiceras på internationella aidsdagen på måndagen. Cirka en fjärdedel av dem som deltog i undersökningen trodde att hiv sprids via insektbett och många likställde myggans gadd med en narkotikakanyl, berättar Sini Pasanen som är verksamhetsledare för stödföreningen Positiiviset rf.

YLE - 13 nov 13 kl. 09:59

Alla finländare har nåtts på Filippinerna

Utrikesministeret har fått kontakt med alla finländare som man har vetskap om i det tyfondrabbade öriket Filippinerna. Alla uppges vara oskadda. Det har gått långsamt att nå personerna, eftersom teleförbindelserna har varit avbrutna.

YLE - 18 apr 16 kl. 11:02

Unga finländare slog igenom i AHL – stark finsk representation i slutspelet

Grundserien i NHL:s farmarliga AHL tog slut på söndagen. Nu fortsätter sexton lag och tolv finländare jakten på AHL-bucklan. Sexton lag fortsätter nu kampen om Calder Trophy som AHL-vinnaren får.

YLE - 25 okt 13 kl. 12:32

100 000 finländare har berusat sig med läkemedel

Läkemedelsmissbruk är vanligare än användning av många droger i Finland. Det visar en ny forskningsrapport från Institutet för hälsa och välfärd, THL. Mellan 50 000 och 100 000 finländare har berusat sig med läkemedel i Finland.

YLE - 14 jul 14 kl. 17:20

Var fjärde finländare såg VM-finalen

VM-finalen i fotboll lockade en jättelik tv-publik. Som bäst följde nästan 1,5 miljon finländare med finalmatchen mellan Tyskland och Argentina. Det här är ungefär en fjärdedel av finländarna.

YLE - 01 jul 17 kl. 12:26

På tv idag: Sex finländare i VM-sprinten

De första VM-medaljerna står idag på spel i orienterings-VM i Tartu, Estland. Alla finländare tog sig vidare från gårdagens kval till dagens final. Men räcker finländarnas fart till medalj?

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Terroråtalad från Malmö nekar till brott

KÖPENHAMN. Han friades från bombdådet mot en shiamuslimsk moské i Malmö. Nu står den misstänkte 31-årige IS-anhängaren Moyed al-Zoebi åter inför rätta.

DN - 5 timmar sedan

Olofsson firade med mål i Malmöseger

Värmlänningen Johan Olofsson trivs i Skåne och har skrivit på ett nytt kontrakt med Malmö. Det firade 24-åringen med ett mål och en framspelning när skåningarna slog Djurgården med 3–1 hemma..

DN - 6 timmar sedan

Ipsos: De är vinnare efter stökiga maktkampen

Den mest turbulenta perioden i svensk politik på mycket länge är till ända. Löften har svikits, gamla allianser spruckit och nya uppstått. Ändå ligger partiernas väljarstöd relativt stabilt.

DN - 8 timmar sedan

Deckare återfinner tusenårig stulen konst

Konstvärldens Indiana Jones har gjort det igen. Den nederländska konstforskaren Arthur Brand har återfunnit två spanska stenreliefer – täckta med löv och lera i en trädgård i Storbritannien..

DN - 8 timmar sedan

Oscar Hiljemark opereras – borta säsongen ut

Landslagsmittfältaren Oscar Hiljemark missar resten av säsongen. Hans klubb Genoa meddelar att 26-åringen ska opereras i Sverige..

DN - 10 timmar sedan

400 studentbostäder på Gärdet ser ut att bli verklighet

Mark- och miljööverdomstolen har beslutat att inte godkänna överklaganden om 400 planerade studentbostäder på Gärdet. Fastigheterna lär därmed med största sannolikhet byggas..

DN - 10 timmar sedan

Kvartsamtal slutade i knytnävsslagsmål

Föräldern blev upprörd på läraren under ett kvartsamtal på skolan. Till slut ska ett slagsmål ha utbrutit, enligt anmälan till Arbetsmiljöverket. När vaktmästaren kom till undsättning ska föräldern även ha gett sig på honom med knytnävarna och gjort ett försök till en ”knockning”.

DN - 11 timmar sedan

Postnords vd om kritiken från ombuden

Postnord har blivit av med flera ombud i början av året och Post- och telestyrelsen efterfrågar nya leveransvägar. Nu svarar Postnords Sverigechef på den senaste tidens kritik.  – Jag tycker inte att vi har ett problem, säger Annemarie Gardshol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.