DN > Inrikes

Wednesday, 15 August, 22:44

DN - 22 maj 18 kl. 22:45

Ingen finsk krigsbroschyr: ”Finländare är medvetna”Finland kommer inte att göra som Sverige och dela ut en handlingsplan för eventuella krissituationer. Det bekräftar finske statsministern Juha Sipilä till svenska yle.  – Finländarna är medvetna och har också en krisberedskap, säger statsministern..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Juha Sipilä

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen finsk, krigsbroschyr, Finländareär , medvetna
YLE - 16 mar 17 kl. 10:01

Föredragsmaraton: Borde finländare veta mer om österbottniska revyer?

Homosexualitet under vinterkriget, housewife-fenomenet i Finland, och stadsdelars namn. Bland annat det här föreslår ni publiken att finländare borde lära sig mer om! Många olika teman finns representerade, från nationalitet till utbildning och politik.

YLE - 10 apr 17 kl. 07:00

20 finländare i kampen om Stanley Cup – så här fortsätter NHL-slutspelet

Kan Pekka Rinne stoppa glödheta Chicago? Lyckas Mikael Granlund och Mikko Koivu leda Minnesota förbi St. Louis?

YLE - 07 dec 14 kl. 05:35

Allt fler finländare flyttar till USA

Lågkonjunkturen i Finland har lett till att allt fler finländare riktar blickarna mot USA. Utflyttningen från Finland till USA ökar, och tiotals finländska företag planerar som bäst att etablera sig på andra sidan Atlanten. Antalet finländska medborgare som flyttar till USA har ökat med ungefär 35 procent under de tre senaste åren.

HBL - 17 apr 13 kl. 14:00

Finländare stärker minnet med vitaminer

Finländare tar hand om minnet med hjälp av vitamintillskott, visar en undersökning som utförts av ett läkemedelsbolag. Två av tre finländare använder enligt undersökningen något vitaminpreparat för tillfället. Förutom C- och D-vitamin tar allt fler finländare även B-vitamin, som förknippas med hjärnan och minnet.

YLE - 01 dec 14 kl. 04:26

Unga finländare vet inte hur hiv sprids

Unga vuxna har bristfälliga kunskaper om hivviruset och hur det sprids. Det visar en undersökning som publiceras på internationella aidsdagen på måndagen. Cirka en fjärdedel av dem som deltog i undersökningen trodde att hiv sprids via insektbett och många likställde myggans gadd med en narkotikakanyl, berättar Sini Pasanen som är verksamhetsledare för stödföreningen Positiiviset rf.

YLE - 13 nov 13 kl. 09:59

Alla finländare har nåtts på Filippinerna

Utrikesministeret har fått kontakt med alla finländare som man har vetskap om i det tyfondrabbade öriket Filippinerna. Alla uppges vara oskadda. Det har gått långsamt att nå personerna, eftersom teleförbindelserna har varit avbrutna.

YLE - 18 apr 16 kl. 11:02

Unga finländare slog igenom i AHL – stark finsk representation i slutspelet

Grundserien i NHL:s farmarliga AHL tog slut på söndagen. Nu fortsätter sexton lag och tolv finländare jakten på AHL-bucklan. Sexton lag fortsätter nu kampen om Calder Trophy som AHL-vinnaren får.

YLE - 25 okt 13 kl. 12:32

100 000 finländare har berusat sig med läkemedel

Läkemedelsmissbruk är vanligare än användning av många droger i Finland. Det visar en ny forskningsrapport från Institutet för hälsa och välfärd, THL. Mellan 50 000 och 100 000 finländare har berusat sig med läkemedel i Finland.

YLE - 14 jul 14 kl. 17:20

Var fjärde finländare såg VM-finalen

VM-finalen i fotboll lockade en jättelik tv-publik. Som bäst följde nästan 1,5 miljon finländare med finalmatchen mellan Tyskland och Argentina. Det här är ungefär en fjärdedel av finländarna.

YLE - 01 jul 17 kl. 12:26

På tv idag: Sex finländare i VM-sprinten

De första VM-medaljerna står idag på spel i orienterings-VM i Tartu, Estland. Alla finländare tog sig vidare från gårdagens kval till dagens final. Men räcker finländarnas fart till medalj?

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

850 svenska broar måste förstärkas

Tyngre transporter och klimatförändringar med mer skyfall tvingar fram starkare och säkrare broar i Sverige. Hundratals vägbroar behöver förstärkas eller ersättas de närmaste tio åren. .

DN - 5 timmar sedan

Marindag bara för svenska medborgare

Svenskt pass eller nationellt id-kort.  Det är ett nytt krav som marinen nu ställer till allmänheten som vill besöka örlogshamnen i Karlskrona på Marinens dag. Motiveringen till de skärpta rutinerna är att omvärldsläget försämrats.

DN - 5 timmar sedan

Åklagarens frågor sätter press på Esa Teittinen

Åklagaren pressade morddömda Esa Teittinen om vad som hände när Torbjörn hittades livlös i badkaret i sitt hem när förhandlingen i Svea hovrätt fortsatte på onsdagen. Esa hävdar bestämt att den 70-åriga mannen var vid liv när han gick för att handla.  – Det var sista gången jag såg Torbjörn levande, säger han..

DN - 8 timmar sedan

Hela Gotland strömlöst

Hela gotland är strömlöst sedan strax efter klockan 13, rapporterar tidningen Hela Gotland..

DN - 11 timmar sedan

42-åring skickade hotbrev till ministrar – åtalas för olaga hot och mordförsök

Den 42-årige man som bland annat skickat hotbrev till 21 statsråd och en brevbomb till Storbritannien åtalas för olaga hot och mordförsök, meddelar åklagarmyndigheten..

DN - Igår: 14:46

Stort utbrott av magsjuka i Sverige

Antalet ehec-infektioner har ökat sedan i juli och enligt Folkhälsomyndigheten rör det sig om ett nationellt utbrott..

DN - Igår: 14:27

Kräftor, äpplen och fjärilar – de gynnas av sommarhettan

Den varma, torra sommaren har inte enbart fört med sig bränder och utslagna landbruk. Sydsvenska arter har spritt sig norrut i värmen och äppelskördarna kan slå rekord. Dessutom ser kräftfångsterna ut att bli omfattande..

DN - Igår: 10:53

Risk för kraftigt regn i södra Sverige

Delar av södra Sverige kan få uppleva rejäla skurar under eftermiddagen när en regnfront passerar österut över Götaland..

DN - Igår: 06:00

Sista chansen för morddömda Esa att bli frikänd

För åtta år sedan dömdes Esa Teittinen mot sitt nekande för att ha mördat sin vän Torbjörn. Efter Högsta domstolens beslut om resning tas nu fallet upp på nytt i hovrätten..

DN - Igår: 06:00

Stefan Lisinski: Lika svag bevisning som mot Kaj Linna

Åklagarsidan har två svåra uppgifter i den nya rättegången mot Esa Teittinen. För det första ska rätten övertygas om att offret Torbjörn verkligen mördades. För det andra måste det finnas bevis för att gärningsmannen är Esa Teittinen och ingen annan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.