DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 08:59

DI - 22 maj 18 kl. 21:48

Cyberhotet ökar – kostar svenska bolag miljarder varje årVia ett enkelt mejl kan cyberkriminella ta kontrollen över ett företag. Cyberhotet ökar ständigt och kostar näringslivet miljardbelopp varje år. Med nya datalagringsdirektivet, GDPR, kan kostnaderna för den som slarvar med säkerheten bli ännu högre. ”Det är en ständig katt och råtta-lek”, säger Jan Fecko, it-säkerhetschef på Swedbank..
Läs mer på DI
Läs mer om:
GDPR, Jan Fecko, Swedbank

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cyberhotet, ökar, kostarsvenska , bolag, miljardervarje , år
Cornucopia - 03 dec 18 kl. 13:40

Konkurstakten ökar - 17% i november

UC rapporterar att konkurstakten ökar och steg med 17% i november, jämfört med 13% än så länge i år.
Konkurserna inom restaurang och hotell har ökat 21% under 2018. Inrättningen på bilden har inget med det att göra.

Nyan - 22 jan 18 kl. 06:10

Kökar kan få nybutik för 300 000

Att bygga en helt ny matbutik på Kökar kostar runt 300 000 euro. De siffrorna har presenterats på ett stormöte för Kökarborna. Och deras intresse för att satsa i ett aktiebolag är stort.

DI - 02 apr 15 kl. 07:30

HQ:s ordförande Christer Sandberg ökar innehavet

HQ:s styrelseordförande Christer Sandberg ökar via bolag sitt ägande. Han tecknade i nyemissionen 14,38 miljoner aktier den 20 mars och har därefter den 30 mars köpt ytterligare 1,51 miljoner aktier..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Elprischock kostar bolag tiotals miljoner kronor

Elzonerna blir en dyr historia för många Sydsvenska företag där prisskillnaderna kan ligga på upp mot tiotals miljoner per år, skriver SvD Näringsliv..

P3 - 28 feb 18 kl. 06:00

Polisens prejningsskador ökar - kostar miljoner

Polisen har som rekommendation att preja mer sällan vid biljakter och istället använda spikmattor. Men siffror som P3 Nyheter tagit del av visar att prejningsskador på polisbilar ökat..

YLE - 03 sep 16 kl. 15:39

Vad kostar ett rimligt vardagsliv?

Diskussionen om nivån på grundtryggheten i Finland har gått het i många år. Hur mycket pengar skall man klara sig på? Vid Helsingfors universitet har man redan i några år räknat på vilka varor och tjänster en familj behöver för en rimlig vardag – en slags referensbudget för livet.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 15:42

Fredagsmys: Statsbudgetens underskott finansieras med dränering av fler statliga bolag

Efter att SJ tvingas låna miljardbelopp för att dela ut pengar till svenska staten är det nu Akademiska hus. Genom en bokföringsmässig uppskrivning av värdet på det statliga bolagets fastigheter möjliggörs en utdelning på otroliga 6 500 MSEK kronor, som delvis finansieras med att Akademiska hus skuldsätter sig med minst 2 000 MSEK.

Svenska staten får i princip inte finansiera sig via underskott och skuldsättning.

Dagens PS - 29 aug 18 kl. 10:14

Di: Trenderna kan gynna tre bolag

Dagens Industri skriver i onsdagens utgåva att tre trender som gäller de kommande fyra åren, oavsett valutgång, är en åldrande befolkning, fortsatt digitalisering och högst sannolikt en rejäl konjunkturdämpning. Tidningen listar tre bolag som kan tänkas gynnas av dessa trender. * Vårdbolaget Ambea har en snabb tillväxt inom äldrevården i egen regi.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Ny grupp hemlösa – antalet ökar

Hemlösheten ökar i Kristianstad, precis som i övriga riket. Störst ökning syns i åldersgruppen 40-50-åringar. .

Supermiljöbloggen - 16 jun 16 kl. 11:38

Kritiken ökar mot brunkolsaffär

Tio exempel från den senaste månaden. Regeringen väntas inom kort, kanske redan den här veckan, fatta beslut om huruvida Vattenfall ska få sälja sin brunkolsverksamhet i Tyskland till de tjeckiska bolagen EPH och dess finansiella partner PPF Investments. Det kunde SvD Näringsliv berätta i går i en artikel som handlade om att en majoritet av väljarna inom både regerings- och allianspartierna vill stoppa en försäljning, enligt en ny Sifo-undersökning.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Klimat väger tungt i rödgrönblå vårbudget

Klimatpolitik kommer att väga tungt i den första budgeten från S, MP, C och L. Där finns satsningar på totalt 4,5 miljarder kronor, erfar TT. Runt hälften går till miljö och klimat..

DI - 1 timme sedan

Di:s guide: Veckans hetaste händelser

Rapportmiss från Netflix och en skarp börsvarning från Nordeas ordförande Björn "Nalle" Wahlroos. Di:s experter guidar dig genom börsveckan som gick..

DI - 1 timme sedan

Trump: Större uttalande kommer

USA:s president Donald Trump antyder att det snart kan komma en lösning på den pågående nedstängningen av statsapparaten i USA, eller åtminstone någon form av förändring..

DI - 1 timme sedan

Nej på ansökan om gruva i Storuman

Efter många turer kring planerna på en fluoritgruva i Storumans kommun ser de nu ut att gå i stöpet. Statliga Bergmästaren har ändrat sig och säger nej till bolaget Tertiary Golds ansökan om bearbetningskoncession, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten..

DI - 1 timme sedan

Regissören Tuva Novotny: Danskar säger vad de menar

Filmregissören och skådespelaren Tuva Novotny kan se fram emot en dubbelpremiär. Samma dag som filmatiseringen av succéromanen Britt-Marie var här går upp på biograferna, har Tuva Novotnys norska debutfilm Blind spot premiär på digitala plattformar.   Di Weekend har träffar regissören i hennes hemstad, Köpenhamn..

DI - 9 timmar sedan

Vann fajten mot läkemedelsjätte

Läkemedelsbolaget Orexo tog steget från Uppsala till USA, men hamnade i en långdragen tvist med en av de internationella jättarna.   "Det har varit en ökenvandring", säger Orexos vd Nikolaj Sørensen..

DI - 10 timmar sedan

Hamnstrejken dyr affär för industribolagen: ”Förluster i miljonbelopp”

Under fredagen utsåg Medlingsinstitutet tre medlare som ska lösa den mångåriga konflikten mellan Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar. Den väntade strejken börjar på onsdag och innefattar 63 hamnar i hela Sverige.  “En hamn som är stängd under en dag leder snabbt till förluster i miljonbelopp”, säger Mattias Dahl, vd för Sveriges hamnar.

DI - 10 timmar sedan

Kurserna på Wall Street steg för fjärde dagen i följd

USA-börserna avslutade veckan positivt och steg för fjärde dagen i följd. Investerarna gläds åt allt fler tecken på att handelsrelationerna mellan Kina och USA är på väg att lätta. För Teslas aktieägare var det däremot en tung dag..

DI - 11 timmar sedan

Taxijätten Cabonline skriver ned goodwill

Cabonline, som driver Sveriges största taxirörelse under flera varumärken och eventuellt är på väg till börsen, skriver ner goodwill på 155 miljoner kronor relaterat till verksamheten i Finland. .

DI - 11 timmar sedan

Näringslivet: Upp till bevis för Stefan Löfven

Näringslivet drar en lättnadens suck över att valresultatet ger Sverige en regering. Och Stefan Löfvens högersväng välkomnas.  ”Det är en stor dag”, säger Jan-Olof Jacke som är vd i Svenskt Näringsliv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.