DI > Ekonomi

Thursday, 16 August, 12:39

DI - 22 maj 18 kl. 21:48

Cyberhotet ökar – kostar svenska bolag miljarder varje årVia ett enkelt mejl kan cyberkriminella ta kontrollen över ett företag. Cyberhotet ökar ständigt och kostar näringslivet miljardbelopp varje år. Med nya datalagringsdirektivet, GDPR, kan kostnaderna för den som slarvar med säkerheten bli ännu högre. ”Det är en ständig katt och råtta-lek”, säger Jan Fecko, it-säkerhetschef på Swedbank..
Läs mer på DI
Läs mer om:
GDPR, Jan Fecko, Swedbank

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cyberhotet, ökar, kostarsvenska , bolag, miljardervarje , år
Nyan - 22 jan 18 kl. 06:10

Kökar kan få nybutik för 300 000

Att bygga en helt ny matbutik på Kökar kostar runt 300 000 euro. De siffrorna har presenterats på ett stormöte för Kökarborna. Och deras intresse för att satsa i ett aktiebolag är stort.

DI - 02 apr 15 kl. 07:30

HQ:s ordförande Christer Sandberg ökar innehavet

HQ:s styrelseordförande Christer Sandberg ökar via bolag sitt ägande. Han tecknade i nyemissionen 14,38 miljoner aktier den 20 mars och har därefter den 30 mars köpt ytterligare 1,51 miljoner aktier..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Elprischock kostar bolag tiotals miljoner kronor

Elzonerna blir en dyr historia för många Sydsvenska företag där prisskillnaderna kan ligga på upp mot tiotals miljoner per år, skriver SvD Näringsliv..

P3 - 28 feb 18 kl. 06:00

Polisens prejningsskador ökar - kostar miljoner

Polisen har som rekommendation att preja mer sällan vid biljakter och istället använda spikmattor. Men siffror som P3 Nyheter tagit del av visar att prejningsskador på polisbilar ökat..

YLE - 03 sep 16 kl. 15:39

Vad kostar ett rimligt vardagsliv?

Diskussionen om nivån på grundtryggheten i Finland har gått het i många år. Hur mycket pengar skall man klara sig på? Vid Helsingfors universitet har man redan i några år räknat på vilka varor och tjänster en familj behöver för en rimlig vardag – en slags referensbudget för livet.

GöteborgsPosten - 03 aug 18 kl. 04:00

Skara-Berts bolag krävs på miljoner

Olofsbo Camping utanför Falkenberg har stämt Bert Karlssons bolag Jokarjo på närmare 3,8 miljoner kronor. Jokarjo skulle ha betalt återställandet av stugbyn till ursprungligt skick efter tiden som asylboende, men har inte gjort det..

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 15:42

Fredagsmys: Statsbudgetens underskott finansieras med dränering av fler statliga bolag

Efter att SJ tvingas låna miljardbelopp för att dela ut pengar till svenska staten är det nu Akademiska hus. Genom en bokföringsmässig uppskrivning av värdet på det statliga bolagets fastigheter möjliggörs en utdelning på otroliga 6 500 MSEK kronor, som delvis finansieras med att Akademiska hus skuldsätter sig med minst 2 000 MSEK.

Svenska staten får i princip inte finansiera sig via underskott och skuldsättning.

Supermiljöbloggen - 16 jun 16 kl. 11:38

Kritiken ökar mot brunkolsaffär

Tio exempel från den senaste månaden. Regeringen väntas inom kort, kanske redan den här veckan, fatta beslut om huruvida Vattenfall ska få sälja sin brunkolsverksamhet i Tyskland till de tjeckiska bolagen EPH och dess finansiella partner PPF Investments. Det kunde SvD Näringsliv berätta i går i en artikel som handlade om att en majoritet av väljarna inom både regerings- och allianspartierna vill stoppa en försäljning, enligt en ny Sifo-undersökning.

YLE - 05 okt 16 kl. 06:04

Nytt bolag för taxibilar i Västnyland och Östnyland

Det nya taxibolaget Taxi Uusimaa Nyland ska garantera att den svenskspråkiga befolkningen får service på sitt eget modersmål i Hangö, Karis, Ekenäs, Borgå och Lovisa. De fem taxibolagen grundar också bolaget på grund av att man upplever att framtiden är osäker inom taxibranschen. Taxiföretagaren Dan Andersson från Hangö Ula-Taxi är styrelsemedlem i Taxi Uusimaa Nyland.

YLE - 06 jul 13 kl. 06:25

TS: Gasum kan delas i tre bolag

Det är möjligt att gasbolaget Gasum delas i tre bolag om en terminal för flytande naturgas byggs i Finland, skriver Turun Sanomat.. Enligt arbets- och näringsministeriets överdirektör Esa Härmälä måste åtminstone rörbolaget bli ett skilt bolag, men det är möjligt att också marknadsföringen och administrationen av terminalen sköts av skilda bolag. Det är EU:s energimarknadsdirektiv som kräver att producenterna och distibutörerna skiljs från varandra.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

SBB miljardinvesterar i Skellefteå

Samhällsfastighetsbolaget SBB har ingått en avsiktsförklaring om att investera 1.050 miljoner kronor i Skellefteås kommande kulturhus. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 30 minuter sedan

Därför kan danska jätten fortsätta jäsa på börsen

Carlsbergs aktie lyfter efter att den danska bryggerijätten visat upp starka siffror i spåren av en het VM-sommar. Men analytiker anser att aktien har mer att ge..

DI - 30 minuter sedan

SD får nya talespersoner

Riksdagskandidaten Ebba Hermansson och avgående presschefen Henrik Vinge, även han riksdagskandidat, blir nya talespersoner för Sverigedemokraterna. Hermansson blir ny jämställdhetspolitisk talesperson och Vinge ny integrationspolitisk talesperson..

DI - 45 minuter sedan

Trygg-Hansas vd lämnar med omedelbar verkan

Trygg-Hansas vd Niclas Ward avgår med omedelbar verkan efter meningsskiljaktigheter med högsta ledningen kring hur bolaget bör drivas framåt. .

DI - 45 minuter sedan

Upp till bevis för Magdalena Andersson

Räkna med fortsatt solsken i finansministerns prognoser som presenteras på Harpsund torsdag eftermiddag. Men se också upp för glädjekalkyler..

DI - 45 minuter sedan

Finanschef ökar i Tethys Oil efter rapportras

Jesper Alm har den 15 augusti köpt 1.250 aktier i Tethys Oil där han är finanschef.  Det framgår av Finansinspektionens insynslista..

DI - 1 timme sedan

Över 300 tidningar slår tillbaka mot Trump

"Vi är inte folkets fiende." Så säger Marjorie Pritchard, biträdande redaktionschef på tidningen The Boston Globe , som har dragit i gång en protestaktion mot president Donald Trumps återkommande attacker mot medier. Närmare 350 nyhetsmedier i USA uppges delta..

DI - 1 timme sedan

Italienskt vägtullsbolag tappar stort efter tragisk bro-olycka

Det italienska vägtullbolaget Atlantia tappar omkring en fjärdedel av börsvärdet på torsdagen efter att Milanobörsen hållit helgstängt på onsdagen. Efter tragedin med brokollapsen i Genoa tidigare i veckan kan Italien komma att nationalisera sitt vägnät. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

H&M tar bort behå-bilder efter kritik

Klädjätten Hennes & Mauritz har under veckan fått hård kritik för bilder de använt vid en reklamkampanj för amingsbehåar. På bilderna har smala modeller burit behåarna vilket upprört många, bland annat författaren Marie Björk..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Euron stärks

Euron stärktes på torsdagen efter nyheten att en kinesisk delegation kommer att resa till USA för handelssamtal. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.