DI > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 00:15

DI - 22 maj 18 kl. 21:48

Cyberhotet ökar – kostar svenska bolag miljarder varje årVia ett enkelt mejl kan cyberkriminella ta kontrollen över ett företag. Cyberhotet ökar ständigt och kostar näringslivet miljardbelopp varje år. Med nya datalagringsdirektivet, GDPR, kan kostnaderna för den som slarvar med säkerheten bli ännu högre. ”Det är en ständig katt och råtta-lek”, säger Jan Fecko, it-säkerhetschef på Swedbank..
Läs mer på DI
Läs mer om:
GDPR, Jan Fecko, Swedbank

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cyberhotet, ökar, kostarsvenska , bolag, miljardervarje , år
Nyan - 22 jan 18 kl. 06:10

Kökar kan få nybutik för 300 000

Att bygga en helt ny matbutik på Kökar kostar runt 300 000 euro. De siffrorna har presenterats på ett stormöte för Kökarborna. Och deras intresse för att satsa i ett aktiebolag är stort.

DI - 02 apr 15 kl. 07:30

HQ:s ordförande Christer Sandberg ökar innehavet

HQ:s styrelseordförande Christer Sandberg ökar via bolag sitt ägande. Han tecknade i nyemissionen 14,38 miljoner aktier den 20 mars och har därefter den 30 mars köpt ytterligare 1,51 miljoner aktier..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Elprischock kostar bolag tiotals miljoner kronor

Elzonerna blir en dyr historia för många Sydsvenska företag där prisskillnaderna kan ligga på upp mot tiotals miljoner per år, skriver SvD Näringsliv..

P3 - 28 feb 18 kl. 06:00

Polisens prejningsskador ökar - kostar miljoner

Polisen har som rekommendation att preja mer sällan vid biljakter och istället använda spikmattor. Men siffror som P3 Nyheter tagit del av visar att prejningsskador på polisbilar ökat..

YLE - 03 sep 16 kl. 15:39

Vad kostar ett rimligt vardagsliv?

Diskussionen om nivån på grundtryggheten i Finland har gått het i många år. Hur mycket pengar skall man klara sig på? Vid Helsingfors universitet har man redan i några år räknat på vilka varor och tjänster en familj behöver för en rimlig vardag – en slags referensbudget för livet.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 15:42

Fredagsmys: Statsbudgetens underskott finansieras med dränering av fler statliga bolag

Efter att SJ tvingas låna miljardbelopp för att dela ut pengar till svenska staten är det nu Akademiska hus. Genom en bokföringsmässig uppskrivning av värdet på det statliga bolagets fastigheter möjliggörs en utdelning på otroliga 6 500 MSEK kronor, som delvis finansieras med att Akademiska hus skuldsätter sig med minst 2 000 MSEK.

Svenska staten får i princip inte finansiera sig via underskott och skuldsättning.

Dagens PS - 29 aug 18 kl. 10:14

Di: Trenderna kan gynna tre bolag

Dagens Industri skriver i onsdagens utgåva att tre trender som gäller de kommande fyra åren, oavsett valutgång, är en åldrande befolkning, fortsatt digitalisering och högst sannolikt en rejäl konjunkturdämpning. Tidningen listar tre bolag som kan tänkas gynnas av dessa trender. * Vårdbolaget Ambea har en snabb tillväxt inom äldrevården i egen regi.

Supermiljöbloggen - 16 jun 16 kl. 11:38

Kritiken ökar mot brunkolsaffär

Tio exempel från den senaste månaden. Regeringen väntas inom kort, kanske redan den här veckan, fatta beslut om huruvida Vattenfall ska få sälja sin brunkolsverksamhet i Tyskland till de tjeckiska bolagen EPH och dess finansiella partner PPF Investments. Det kunde SvD Näringsliv berätta i går i en artikel som handlade om att en majoritet av väljarna inom både regerings- och allianspartierna vill stoppa en försäljning, enligt en ny Sifo-undersökning.

YLE - 05 okt 16 kl. 06:04

Nytt bolag för taxibilar i Västnyland och Östnyland

Det nya taxibolaget Taxi Uusimaa Nyland ska garantera att den svenskspråkiga befolkningen får service på sitt eget modersmål i Hangö, Karis, Ekenäs, Borgå och Lovisa. De fem taxibolagen grundar också bolaget på grund av att man upplever att framtiden är osäker inom taxibranschen. Taxiföretagaren Dan Andersson från Hangö Ula-Taxi är styrelsemedlem i Taxi Uusimaa Nyland.

YLE - 06 jul 13 kl. 06:25

TS: Gasum kan delas i tre bolag

Det är möjligt att gasbolaget Gasum delas i tre bolag om en terminal för flytande naturgas byggs i Finland, skriver Turun Sanomat.. Enligt arbets- och näringsministeriets överdirektör Esa Härmälä måste åtminstone rörbolaget bli ett skilt bolag, men det är möjligt att också marknadsföringen och administrationen av terminalen sköts av skilda bolag. Det är EU:s energimarknadsdirektiv som kräver att producenterna och distibutörerna skiljs från varandra.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Sju tips för att bygga drömföretaget

Våga dumpa kunder, sätt priserna på en hög nivå redan från start och håll järnfokus på visionen. Här är råden för att bygga det bolag som du drömmer om. .

DI - 1 timme sedan

Svenskarna: Därför vågar vi inte bli företagare

Starta bolag står högt i kurs på svenskarnas drömlista. Ändå avstår majoriteten från att bli företagare. Anledningen?

DI - 1 timme sedan

Texas Instruments vinst högre än väntat

Elektronikföretaget Texas Instruments redovisar ett resultat per aktie på 1:58 dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

Professorn rasar mot bokraven: ”Det är absurt”

De allt tuffare kraven på bolåntagare gör mer skada än nytta. Amorteringskrav, bolånetak och bankernas kalkylskärpningar borde rullas tillbaka, anser John Hassler. Skrämmande bostadsrisker är här för att stanna, enligt ekonomiprofessorn.

DI - 1 timme sedan

Elektakonkurrent levererar vinst under förväntan

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1,16 dollar för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal..

DI - 2 timmar sedan

Millicom redovisar rörelseresultat på 564 miljoner dollar

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 564 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 2 timmar sedan

USA-börserna vände upp – men stannade under nollan

När Dow Jones tappat 500 punkter och nådde under 2.700-nivån var det en köpsignal till investerarna som fick handelsdagen att sluta åtminstone i en mindre djupröd färg..

DI - 2 timmar sedan

Först då vet vi vad Sandvik-vd:ns ord är värda

Bolaget växer vidare. Realtidsindikatorn skären signalerar fortsatt tillväxt och metallpriserna är tillräckligt höga för att gruvbolagen ska fortsätta investera, särskilt i länder som Sverige och tillväxtländer där valutorna försvagats mot dollarn. Även stålrörelsen gör framsteg.

DI - 2 timmar sedan

Sandviks vd har järnkoll på konjunkturen - "Vi har enorm striking power"

Sandviks vd Björn Rosengren med börsens bästa känselspröt hör ännu inte någon konjunkturnedgång. Och skulle den komma är bolaget väl förberett med beredskapsplaner och ”enorm striking power”.  Trots det och ett ännu ett starkt tillväxtkvartal spolade börsen ned verkstadsaktien på tisdagen..

DI - 2 timmar sedan

Doldismiljardär kliver in i riktad emission i Index Pharma

Läkemedelsbolaget Index Pharmaceuticals planerar enligt ett pressmeddelande på tisdagskvällen för en riktad nyemission på 6,2 miljoner aktier som kommer att tillföra bolaget 37,5 miljoner kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.