DN > Ekonomi

Saturday, 23 June, 02:19

DN - 22 maj 18 kl. 20:17

EU-ministern om Iransanktioner: ”Blir väldigt, väldigt svårt för företag”USA:s upptrappade hot kring Iranavtalet gör läget än värre för svenska företag, anser handelsminister Ann Linde (S). Och när det gäller amerikanska ståltullar finns ännu ingen lösning i sikte. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Iransanktioner, USA, Iranavtalet, Ann Linde

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-ministernom , IransanktionerBlir , väldigt, väldigt, svårtför , företag
BT - 26 feb 18 kl. 17:50

Ministern: ”En väldigt konstig tidpunkt att införa skolvalet”

Tidpunkten för att införa aktivt skolval i Borås, kunde varit bättre. – Har man en brist på skollokaler blir det en väldigt konstig tidpunkt att införa skolvalet. Det säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S) som besökte Borås..

Dagens PS - 09 aug 17 kl. 08:03

Ny pengasmäll hotar Borg: ”Väldigt illa”

Anders Borgs varumärke som ansedd föreläsare har fått sig en rejäl törn, enligt PR-experter som Svenska Dagbladet talat med. (Foto: TT) Som DagensPS.se skrivit om tidigare innebär Anders Borgs (M) avhopp från Stenbecksfärens maktbolag Kinneviks styrelse att arvodet på omkring en miljon kronor går förlorat och sedan dess har ex-ministern även lämnat toppuppdraget som rådgivare finanshuset Citigroup, i kölvattnet av skandalkvällen i skärgården häromveckan.

Expressen - 17 apr 18 kl. 19:13

Ex-ministern talar ut: Berättar om rattfyllan

Ex-ministern Aida Hadzialic, 31, öppnar för en politisk comeback efter valet.I sin första tv-intervju sedan avgången uppmanar hon samtidigt Stefan Löfven att släppa in Annie Lööf och Jan Björklund i nästa regering. – Jag vore väldigt glad om vi fick en mittenregering efter valet, säger hon i onsdagens ”Bara Politik”, där hon också talar ut om rattfyllan som kostade henne jobbet.

Expressen - 06 aug 15 kl. 13:32

Ministern beklagar attackerna mot tiggare

Åsa Regnér, S, ansvarig minister för tiggerifrågan, beklagar torsdagens beskjutning mot tiggare i Boden och den senaste tidens attacker mot tiggare. – Som allt annat våld mot människor är det väldigt beklagansvärt. Jag ser fram mot att polisen utreder detta i vanlig ordning, säger hon.

SvD - 05 jan 16 kl. 05:48

Ministern om pensionsbråket: "Väldigt bekymrad"

2016 blir ett ödesår för pensionerna. Bland annat ska förslaget om en höjd pensionsålder börja ta form. Men socialförsäkringsminister Annika Strandhäll menar att hennes företrädare moderaten Ulf Kristerssons agerande kring AP-fonderna har försvårat samarbetet kring pensionerna.

SvD - 20 maj 16 kl. 16:35

Ministern om nya torpeden: ”Väldigt viktigt”

Starkt försenat ska svenska marinen få en ny torped. Beställningen är värd 1,5 miljarder kronor och går till Saab. Men det är högst osäkert om även de nya ubåtarna och den nya helikoptern för ubåtsjakt får torpeden..

SR - 21 nov 16 kl. 20:48

Dopingtester på gym kritiseras av M: Ministern gör det väldigt lätt för sig

Idrottsminister Gabriel Wikströms förslag om att det framöver ska bli möjligt att dopingtesta vanliga gymbesökare anses otillräckligt av Moderaterna.Ministerns förslag kommer inte åt andra stora problem, säger Saila Quicklund, idrottspolitisk talesperson för Moderaterna..

Supermiljöbloggen - 24 jan 14 kl. 17:15

MP synar uttalande från miljöministern

Regeringen säger att Sverige drivit på i EU för klimatmål till 2030 högre än -40 procent. EU-kommissionen däremot säger att inget land drivit på för ett klimatmål högre än -40 procent. Nu vill Miljöpartiet ha en diskussion med miljöministern om vad som egentligen gäller.

GT - 11 mar 14 kl. 10:54

EU-ministern: "Det är Kalla krigetfasoner"

GÖTEBORG. EU-ministern Birgitta Ohlsson (FP) gav sin bild av Ukrainafrågan i Göteborg. Under Folkpartiets manifestation på Gustav Adolfs torg passade ministern på att säga sitt.

BT - 11 dec 13 kl. 20:03

Ministern oroar sig över stora barngrupper

Barn- och äldreministern Maria Larsson (KD) är oroad över barngruppernas storlek i förskolorna. – Vad jag förstått är barngrupperna i Borås väldigt stora och de har växt dramatiskt mycket. För oss som parti är det viktigt att det inte blir så, säger hon.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Hon skriver om de rika – för de rika

Livsstilsmagasinet Connoisseur vänder sig till de personer som tjänar bäst i Sverige. I år fyller tidningen 20 år.  – Då skämdes folk nästan över att ha pengar, säger vd och grundaren Susanne Ytterskog.

DN - 12 timmar sedan

Opec närmare beslut om ökad produktion

Oljekartellen Opec tycks närma sig ett beslut om ökad produktion sedan Irans hårdnackade motstånd mjuknat. Men marknaden tar inte ut något i förskott – oljepriserna fortsätter att stiga..

DN - 16 timmar sedan

Regeringen satsar 45 miljoner på tolktjänst

Regeringen skjuter till 45 miljoner kronor för att öka möjligheten till tolktjänst i arbetslivet. Socialstyrelsen får i uppdrag att administrera och fördela pengarna med målet att stärka förutsättningarna på arbetsmarknaden för personer som är döva, dövblinda eller har nedsatt hörsel..

DN - 16 timmar sedan

EU:s strafftullar har trätt i kraft

Vid midnatt natten till midsommaraftonen trädde EU:s strafftullar på USA-tillverkade varor som bourbon, motorcyklar och jeans i kraft. Tullarna, som sammanlagt påverkar varor vars årliga import till EU är värd motsvarande cirka 29 miljarder kronor, är ett svar på Trumpregeringens nya tullar på stål- och aluminiumprodukter..

DN - Igår: 13:13

Malmström kan tänka sig prata tullar med USA

Efter EU:s beslut om en rad nya strafftullar mot USA säger Cecilia Malmström nu att hon kan tänka sig att prata med USA, men amerikanerna verkar ha stängt dörren. .

DN - Igår: 09:23

Regeringen sänker prognosen för tillväxt

Regeringen räknar med att Sveriges BNP ökar med 2,6 procent i år och 2,1 procent nästa år. Det sade finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff på torsdagen då hon presenterade nya ekonomiska prognoser..

DN - Igår: 09:04

Män rotar och kvinnor rutar

Rot-avdrag används mest av män och rut-avdraget är vanligast bland kvinnor, enligt en rapport från Skatteverket..

DN - I förrgår: 00:26

IMF godkände stort lån till Argentina

Styrelsen i Internationella valutafonden (IMF) har godkänt ett nödlån på 50 miljarder dollar (motsvarande drygt 444 miljarder kronor) till det krisande Argentina. En första laddning på 15 miljarder dollar har redan skickats till Buenos Aires..

DN - I förrgår: 14:59

Ann Linde: ökade handelshinder allvarligt för Sverige

Väldigt tråkigt, men nödvändigt. Så kommenterar Sveriges handelsminister Ann Linde EU:s beslut att införa strafftullar mot USA. Hon ser allvarligt på utvecklingen med ökade handelshinder och befarar att den i förlängningen drabbar svensk ekonomi..

DN - I förrgår: 14:17

EU redo att ge Grekland sista del av nödlån

Grekland har fattat beslut i alla 88 reformåtgärder för att den sista delen av nödlånet kan betalas ut. Det sade EU:s ekonomikommissionär Pierre Moscovici vid en presskonferens på onsdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.