DN > Ekonomi

Sunday, 21 October, 17:45

DN - 22 maj 18 kl. 20:17

EU-ministern om Iransanktioner: ”Blir väldigt, väldigt svårt för företag”USA:s upptrappade hot kring Iranavtalet gör läget än värre för svenska företag, anser handelsminister Ann Linde (S). Och när det gäller amerikanska ståltullar finns ännu ingen lösning i sikte. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Iransanktioner, USA, Iranavtalet, Ann Linde

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-ministernom , IransanktionerBlir , väldigt, väldigt, svårtför , företag
BT - 26 feb 18 kl. 17:50

Ministern: ”En väldigt konstig tidpunkt att införa skolvalet”

Tidpunkten för att införa aktivt skolval i Borås, kunde varit bättre. – Har man en brist på skollokaler blir det en väldigt konstig tidpunkt att införa skolvalet. Det säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S) som besökte Borås..

Dagens PS - 09 aug 17 kl. 08:03

Ny pengasmäll hotar Borg: ”Väldigt illa”

Anders Borgs varumärke som ansedd föreläsare har fått sig en rejäl törn, enligt PR-experter som Svenska Dagbladet talat med. (Foto: TT) Som DagensPS.se skrivit om tidigare innebär Anders Borgs (M) avhopp från Stenbecksfärens maktbolag Kinneviks styrelse att arvodet på omkring en miljon kronor går förlorat och sedan dess har ex-ministern även lämnat toppuppdraget som rådgivare finanshuset Citigroup, i kölvattnet av skandalkvällen i skärgården häromveckan.

Expressen - 17 apr 18 kl. 19:13

Ex-ministern talar ut: Berättar om rattfyllan

Ex-ministern Aida Hadzialic, 31, öppnar för en politisk comeback efter valet.I sin första tv-intervju sedan avgången uppmanar hon samtidigt Stefan Löfven att släppa in Annie Lööf och Jan Björklund i nästa regering. – Jag vore väldigt glad om vi fick en mittenregering efter valet, säger hon i onsdagens ”Bara Politik”, där hon också talar ut om rattfyllan som kostade henne jobbet.

Expressen - 06 aug 15 kl. 13:32

Ministern beklagar attackerna mot tiggare

Åsa Regnér, S, ansvarig minister för tiggerifrågan, beklagar torsdagens beskjutning mot tiggare i Boden och den senaste tidens attacker mot tiggare. – Som allt annat våld mot människor är det väldigt beklagansvärt. Jag ser fram mot att polisen utreder detta i vanlig ordning, säger hon.

SvD - 05 jan 16 kl. 05:48

Ministern om pensionsbråket: "Väldigt bekymrad"

2016 blir ett ödesår för pensionerna. Bland annat ska förslaget om en höjd pensionsålder börja ta form. Men socialförsäkringsminister Annika Strandhäll menar att hennes företrädare moderaten Ulf Kristerssons agerande kring AP-fonderna har försvårat samarbetet kring pensionerna.

SvD - 20 maj 16 kl. 16:35

Ministern om nya torpeden: ”Väldigt viktigt”

Starkt försenat ska svenska marinen få en ny torped. Beställningen är värd 1,5 miljarder kronor och går till Saab. Men det är högst osäkert om även de nya ubåtarna och den nya helikoptern för ubåtsjakt får torpeden..

SR - 21 nov 16 kl. 20:48

Dopingtester på gym kritiseras av M: Ministern gör det väldigt lätt för sig

Idrottsminister Gabriel Wikströms förslag om att det framöver ska bli möjligt att dopingtesta vanliga gymbesökare anses otillräckligt av Moderaterna.Ministerns förslag kommer inte åt andra stora problem, säger Saila Quicklund, idrottspolitisk talesperson för Moderaterna..

Supermiljöbloggen - 24 jan 14 kl. 17:15

MP synar uttalande från miljöministern

Regeringen säger att Sverige drivit på i EU för klimatmål till 2030 högre än -40 procent. EU-kommissionen däremot säger att inget land drivit på för ett klimatmål högre än -40 procent. Nu vill Miljöpartiet ha en diskussion med miljöministern om vad som egentligen gäller.

GT - 11 mar 14 kl. 10:54

EU-ministern: "Det är Kalla krigetfasoner"

GÖTEBORG. EU-ministern Birgitta Ohlsson (FP) gav sin bild av Ukrainafrågan i Göteborg. Under Folkpartiets manifestation på Gustav Adolfs torg passade ministern på att säga sitt.

BT - 11 dec 13 kl. 20:03

Ministern oroar sig över stora barngrupper

Barn- och äldreministern Maria Larsson (KD) är oroad över barngruppernas storlek i förskolorna. – Vad jag förstått är barngrupperna i Borås väldigt stora och de har växt dramatiskt mycket. För oss som parti är det viktigt att det inte blir så, säger hon.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 12:21

”Pessimisterna styr på marknaden i dag”

Trots goda omsättningar i de tredje kvartalsrapporterna faller Stockholmsbörsen.  Den kommande veckan släpper flera svenska och amerikanska bolag sina rapporter, vilket analytikerna hoppas ska få investerare att våga mer.  – Pessimister styr marknaden, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.

DN - Igår: 10:35

Regeringen instämmer i Trumps kritik – vill stoppa Kinapaketen

Kinapaketens dagar på den amerikanska marknaden är räknade. President Trump har meddelat att USA lämnar Världspostföreningen och drar sig ur de portoavtal som Wish och andra e-handlare har utnyttjat. – Sakligt sett är vi överens med USA, säger ansvarig minister Peter Eriksson (MP) till DN..

DN - Igår: 22:34

Politisk toppkraft ny kommunikationschef för Facebook

Nick Clegg har fått nytt jobb. Facebook placerar den tidigare biträdande brittiske premiärministern på posten som företagets policy- och kommunikationschef på global nivå..

DN - I förrgår: 07:56

Jacques Wallner: Sju tecken på fordonsjättens styrka

Volvokoncernen överraskade marknaden med en urstark rapport för det tredje kvartalet. Men oron för kostnader för fel i de avancerade avgassystemen samt risk för en framtida konjunkturnedgång tynger marknaden. Här är sju punkter som är viktiga för Volvos verksamhet..

DN - I förrgår: 13:15

Ojämlik familjebildning hindrar kvinnliga chefer från toppen

Kvinnliga chefers underrepresentation och lägre löner kan inte förklaras med brist på kvalifikation. Enligt en ny studie är det i stället de första åren efter familjebildning som hindrar kvinnors karriärer. – Skillnaderna uppkommer när man bildar familj, säger Joacim Tåg, vid institutet för Näringslivsforskning..

DN - I förrgår: 10:37

Fuskare med högskoleprovet kan få hårdare straff

Omkring 15 personer som misstänks för fusk vid högskoleprovet har åtalats för grovt brott och riskerar upp till två års fängelse, rapporterar P3 Nyheter. Hittills har ett hundratals fuskare ertappats, varav ett tiotal har dömts – men bara för brott av normalgraden..

DN - I förrgår: 07:56

Jacques Wallner: Därför går Volvo så bra just nu

Fordonstillverkaren Volvo redovisade vinstsiffrorna för tredje kvartalet. DN:s motorreporter Jacques Wallner svarar på tre frågor om vinstsiffrorna..

DN - I förrgår: 05:29

Kinas tillväxt fortsätter sakta ned

Kinas ekonomi växte med 6,5 procent under årets tredje kvartal jämfört med samma period förra året. Det är något långsammare än väntat, visar färska siffror..

DN - I förrgår: 23:33

Carl Johan von Seth: Så skakar skumrasket de nordiska bankjättarna

Danske Bank spelar huvud­rollen i det som kan vara tidernas största penningtvätthärva. Nu har Nordea dragits in i skandalen, samtidigt som SEB skakas av ett skattebedrägeri. Stukat förtroende, miljardböter, sjunkande börsvärden och strängare tillsyn är några av de följder som bankerna kan ställas inför..

DN - 18 okt 18 kl. 14:47

Saabs miljardaffär definitivt i hamn

Saabs och Boeings mångmiljardaffär med amerikanska flygvapnet är nu definitivt klar. Försvarskoncernen bekräftar nu för första gången att konkurrenterna väljer att inte överklaga beslutet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.