Expressen > Nyheter

Thursday, 24 January, 11:27

Liknande nyheter

Taggar: Avhopparna, kräver, Horace, Engdahls, avgång
Sydöstran - 22 maj 18 kl. 18:14

Avhopparna kräver Horace Engdahls avgång

Avhoppare från Svenska Akademien kräver att Karlskronasonen Horace Engdahl lämnar akademin. Det uppger Svenska Dagbladet. .

YLE - 23 jan 17 kl. 11:17

Försvarsministern oroad över avhoppare från reserven

Försvarsminister Jussi Niinistö är bekymrad över de reservister som väljer att lämna reserven och bli civiltjänstgörare i stället. Under rekordåret 2015 ansökte närmare tusen reservister om att få bli civiltjänstgörare, mot några hundra om året tidigare. Under 2016 var antalet ansökningar över 700.

DN - 22 maj 18 kl. 19:23

Horace Engdahl: ”De tre avhopparna skämmer ut sig”

Horace Engdahl har inga planer på att avgå. De tre avhopparna skämmer ut sig genom att detta misslyckade försök till maktspel, skriver han i ett mejl till DN..

Expressen - 24 maj 18 kl. 16:11

Kristina Lugn: Tvingar de bort Horace avgår jag med

De är för få för att kunna välja in nya ledamöter.Avhopparna Sara Danius, Peter Englund och Kjell Espmark har erbjudit sig att återvända – mot kravet att Horace Engdahl avgår.Men Kristina Lugn avfärdar ultimatumet som kan rädda Svenska Akademien.

Expressen - 13 apr 18 kl. 06:42

Planen: Avhopparna ska rädda krisande Akademien

Efter det historiska sammanträdet på torsdagen består Svenska Akademien i praktiken av bara elva ledamöter. Nu hoppas man att avhopparna ska återvända till sina arbeten – för att bryta det låsläge som institutionen hamnat i. – Vi hoppas mycket starkt på det, säger ledamoten Horace Engdahl till SVT Opinion..

Expressen - 24 apr 18 kl. 15:48

Horace om krisen i Svenska Akademien

Det ska bli ett Nobelpris i litteratur som vanligt, berättar Svenska Akademiens tidigare ständige sekreterare Horace Engdahl i en intervju Sveriges Radios ”Nordegren och Epstein”.Han själv har inte några planer på att lämna Svenska Akademien och att han hoppas att avhopparna kommer tillbaka.– Jag är beredd att göra vad som helst.

Expressen - 04 jun 18 kl. 20:11

Akademiens kyla mot Danius och avhopparna

Svenska Akademien har gått på sommaruppehåll – och ett svar på krisen tycks dröja.Samtidigt berättar den vilande ledamoten Kjell Espmark att Akademien inte svarat på hans, Sara Danius och Peter Englunds två veckor gamla kravbrev om att Horace Engdahl måste lämna.– Vi har ju ställt ett villkor som är att Horace avgår, säger han..

YLE - 13 jun 17 kl. 12:35

Finsk Ungdom till avhopparna: Svikare!

Flera partier reagerar på att tjugo riksdagsledamöter hoppar av den sannfinländska riksdagsgruppen. Bland annat kommenterar Finsk Ungdoms ordförande Samuli Voutila på Twitter kort och enkelt: Svikare! Hoppa över TwitterpostningPetturit!

DN - 23 maj 18 kl. 13:32

Hovet: Svenska Akademien är beroende av de tre avhopparna

Hovet bekräftar indirekt för SVT att Svenska Akademien behöver stöd från de tre avhopparna Sara Danius, Peter Englund och Kjell Espmark för att välja in nya ledamöter..

GöteborgsPosten - 11 sep 13 kl. 17:28

Neutrala jobbar för avhopparna

"Neutrala" i Biskopsgården försöker stötta unga som vill lämna gängkriminaliteten. - Vi vill arbeta förebyggande, men behöver hjälp. Politikernas ord är fina, men tomma, säger föreningens ordförande Abdiaziz Abdikadir..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

Polisen slår tillbaka efter Gekås-ryktet

Ett rykte florerar om att det ska vara enkelt att stjäla på Gekås – men nu slår den lokala polisen tillbaka mot ryktesspridningen.– Att det på något sätt ska vara lätt att stjäla på Gekås stämmer inte överhuvudtaget, säger Anders Persson, stationsbefäl i Falkenberg. .

Expressen - 3 timmar sedan

TV: ”Huset ligger väldigt avskilt”

 .

Expressen - 45 minuter sedan

Förre SNP-ledaren gripen av polis

Alex Salmond, den tidigare ledaren för skotska nationalistiska SNP, har gripits, rapporterar brittiska medier.Han har tidigare utretts för trakasserier efter att ha anklagats av två personer, uppger Sky News. .

Expressen - 45 minuter sedan

Ryska stridsflygplan kränkte svenska gränsen

Ett ryskt signalspaningsplan av typen IL-20 som eskorterades av två stridsflygplan har kränkt den svenska gränsen.Överträdelsen ska ha skett söder om Karlshamn. Det rapporterar Försvarsmakten på sin hemsida.

Expressen - 1 timme sedan

Här är städerna som Voi etablerar sig i till våren

Det nya företaget Voi har växt explosionsartat.”Väldigt snart” ska svenskar i fler städer kunna glida fram på bolagets elscootrar.– Studenter kommer i högre utsträckning kunna använda Voi, säger  vd:n Fredrik Hjelm..

Expressen - 1 timme sedan

Utvisningsstopp till afghansk provins

Ingen bör längre utvisas till provinsen Nangarhar i östra Afghanistan. Våldsnivån är för hög, anser Migrationsverket..

Expressen - 1 timme sedan

Nu har alla fått tillbaka strömmen efter Alfrida

De sista av de 65 000 elkunder som blev strömlösa efter stormen Alfridas härjningar den 2 januari har fått tillbaka strömmen, meddelar Vattenfall. Men återuppbyggnaden av elnätet kommer att pågå lång tid framöver i Roslagen, där stormen orsakat stora skador..

Expressen - 1 timme sedan

Idrottsmannens grannar: ”Jag förstår ingenting”

SALA. Idrottsmannen i Sala sköt ihjäl sina två barn och tog sedan sitt eget liv, enligt uppgift till Expressen.Grannar beskriver mannen som glad – och att det var en stark sammanhållning inom familjen.

Expressen - 1 timme sedan

Emma, 26, om livet efter ”Sveriges mästerkock”

TV-kocken Emma Håkansson beskriver medverkan i Sveriges mästerkock som ”det värsta och det bästa” i livet.I dag kombinerar hon sin stora passion med sitt drömyrke.– Det är säkert lite klyschigt, men jag har ända sedan barnsben drömt om att få spela in ett eget matlagningsprogram..

Expressen - 1 timme sedan

H&M:s rival sponsrar svenska OS-truppen

Uniqlo blir ny huvudpartner till Sveriges Olympiska Kommitté. Avtalet innebär att den svenska OS-truppen 2020 och 2022 kommer att bära kläder från det japanska bolaget.Det framgår av ett pressmeddelande från Uniqlo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.