Expressen > Nyheter

Thursday, 16 August, 17:51

Expressen - 22 maj 18 kl. 17:53

Avhopparna kräver Horace Engdahls avgångSara Danius, Kjell Espmark och Peter Englund kräver att Horace Engdahl lämnar Svenska Akademien. Det skriver de i ett brev till den tillförordnande ständige sekreteraren Anders Olsson, som SvD tagit del av..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Horace Engdahls, Danius, Espmark, Peter Englund, Horace Engdahl, Svenska Akademien, Anders Olsson, SvD

Dela artikeln

1043 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avhopparna, kräver, Horace, Engdahls, avgång
Sydöstran - 22 maj 18 kl. 18:14

Avhopparna kräver Horace Engdahls avgång

Avhoppare från Svenska Akademien kräver att Karlskronasonen Horace Engdahl lämnar akademin. Det uppger Svenska Dagbladet. .

YLE - 23 jan 17 kl. 11:17

Försvarsministern oroad över avhoppare från reserven

Försvarsminister Jussi Niinistö är bekymrad över de reservister som väljer att lämna reserven och bli civiltjänstgörare i stället. Under rekordåret 2015 ansökte närmare tusen reservister om att få bli civiltjänstgörare, mot några hundra om året tidigare. Under 2016 var antalet ansökningar över 700.

DN - 22 maj 18 kl. 19:23

Horace Engdahl: ”De tre avhopparna skämmer ut sig”

Horace Engdahl har inga planer på att avgå. De tre avhopparna skämmer ut sig genom att detta misslyckade försök till maktspel, skriver han i ett mejl till DN..

Expressen - 24 maj 18 kl. 16:11

Kristina Lugn: Tvingar de bort Horace avgår jag med

De är för få för att kunna välja in nya ledamöter.Avhopparna Sara Danius, Peter Englund och Kjell Espmark har erbjudit sig att återvända – mot kravet att Horace Engdahl avgår.Men Kristina Lugn avfärdar ultimatumet som kan rädda Svenska Akademien.

Expressen - 13 apr 18 kl. 06:42

Planen: Avhopparna ska rädda krisande Akademien

Efter det historiska sammanträdet på torsdagen består Svenska Akademien i praktiken av bara elva ledamöter. Nu hoppas man att avhopparna ska återvända till sina arbeten – för att bryta det låsläge som institutionen hamnat i. – Vi hoppas mycket starkt på det, säger ledamoten Horace Engdahl till SVT Opinion..

Expressen - 24 apr 18 kl. 15:48

Horace om krisen i Svenska Akademien

Det ska bli ett Nobelpris i litteratur som vanligt, berättar Svenska Akademiens tidigare ständige sekreterare Horace Engdahl i en intervju Sveriges Radios ”Nordegren och Epstein”.Han själv har inte några planer på att lämna Svenska Akademien och att han hoppas att avhopparna kommer tillbaka.– Jag är beredd att göra vad som helst.

Expressen - 04 jun 18 kl. 20:11

Akademiens kyla mot Danius och avhopparna

Svenska Akademien har gått på sommaruppehåll – och ett svar på krisen tycks dröja.Samtidigt berättar den vilande ledamoten Kjell Espmark att Akademien inte svarat på hans, Sara Danius och Peter Englunds två veckor gamla kravbrev om att Horace Engdahl måste lämna.– Vi har ju ställt ett villkor som är att Horace avgår, säger han..

YLE - 13 jun 17 kl. 12:35

Finsk Ungdom till avhopparna: Svikare!

Flera partier reagerar på att tjugo riksdagsledamöter hoppar av den sannfinländska riksdagsgruppen. Bland annat kommenterar Finsk Ungdoms ordförande Samuli Voutila på Twitter kort och enkelt: Svikare! Hoppa över TwitterpostningPetturit!

DN - 23 maj 18 kl. 13:32

Hovet: Svenska Akademien är beroende av de tre avhopparna

Hovet bekräftar indirekt för SVT att Svenska Akademien behöver stöd från de tre avhopparna Sara Danius, Peter Englund och Kjell Espmark för att välja in nya ledamöter..

GöteborgsPosten - 11 sep 13 kl. 17:28

Neutrala jobbar för avhopparna

"Neutrala" i Biskopsgården försöker stötta unga som vill lämna gängkriminaliteten. - Vi vill arbeta förebyggande, men behöver hjälp. Politikernas ord är fina, men tomma, säger föreningens ordförande Abdiaziz Abdikadir..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Hett rykte: Volvo Cars på väg mot börsen

En börsnotering för Volvo Cars kryper allt närmare, enligt uppgifter till Financial Times.En notering väntas kunna ske i Stockholm, samt en sekundärnotering i Asien och då troligen Hongkong, rapporterar Financial Times vidare..

Expressen - 10 minuter sedan

Hur möter vi sämre tider, Magda?

Som väntat målade Magdalena Andersson upp en ljus bild av svensk ekonomi. Risken är dock att det behövs mer än en låg statsskuld för att möta de kommande årens utmaningar. Det är symptomatiskt att hon inte nämnde de enorma problemen på bostadsmarknaden med ett enda ord.

Expressen - 15 minuter sedan

Demokraterna störst i ny mätning inför valet

Demokraterna kan bli största parti i Göteborg i valet om mindre än en månad.Enligt Göteborgs-Postens senaste lokala Sifoundersökning har 18,9 procent av de tillfrågade uppgett att de kommer rösta på uppstickarpartiet.Samtidigt så backar Moderaterna och Socialdemoktaterna är bara fjärde störst.

Expressen - 45 minuter sedan

Galnaste utförsäljningen – Dunkin' donuts rear ut varenda pryl och möbel i butiken

Gillar du Dunkin' Donuts? Då har du en chans nu som aldrig återkommer.Eftersom företaget konkat i Sverige säljer man ut precis allting som finns.

Expressen - 1 timme sedan

Paret behöll moderkakan: ”Torkade den med salt”

När en bebis föds är det vanligt att man klipper bort navelsträngen direkt.Men Tobias Pedersen, 36, och Melanie Klaamas, 32, valde en lite annorlunda metod – de lät nämligen efterbörden vara intakt.– Barnet kommer till jorden på ett snällare sätt med en lotusfödsel, berättar dem..

Expressen - 1 timme sedan

Drottning Elizabeths läkare död i olycka

Peter Fisher jobbade som läkare till drottning Elizabeth.På onsdagen dödades han i en trafikolycka i London, skriver Reuters..

Expressen - 2 timmar sedan

Helldén om alliansens besked: ”På gränsen till fake news”

På en pressträff i dag lämnade allianspartierna i Stockholm besked om hur man ser på miljözoner i huvudstaden. Nu anklagas partierna för att ha en  av Daniel Helldén, trafikborgarråd (MP).– De vill få det att framstå som att de säger nej, vilket de inte gör.

Expressen - 2 timmar sedan

Väskrånare blev våldsam – slog butiksägare i ansiktet

En man i Borgholm försökte sno åt sig en väska i en butik i Borgholm.När butiksägaren försökte stoppa mannen blev tjuven våldsam..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: En begärs häktad efter bilbränderna

En man begärs häktad efter bilbränderna i Göteborg.Häktningsframställan lämnades in till Göteborgs tingsrätt under torsdagseftermiddagen. .

Expressen - 2 timmar sedan

Anders Borg: Regering över blockgränsen bäst

Tidigare finansministern Anders Borg tycker att Sverigedemokraterna ska behandlas som ett vanligt parti. Men han tror att en blocköverskridande regering, med Socialdemokraterna och Moderaterna, vore bäst för Sverige. – Jag skulle nog tycka att det är den bästa lösningen, säger han i Di TV.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.