Expressen > Nyheter

Sunday, 21 October, 16:23

Liknande nyheter

Taggar: Avhopparna, kräver, Horace, Engdahls, avgång
Sydöstran - 22 maj 18 kl. 18:14

Avhopparna kräver Horace Engdahls avgång

Avhoppare från Svenska Akademien kräver att Karlskronasonen Horace Engdahl lämnar akademin. Det uppger Svenska Dagbladet. .

YLE - 23 jan 17 kl. 11:17

Försvarsministern oroad över avhoppare från reserven

Försvarsminister Jussi Niinistö är bekymrad över de reservister som väljer att lämna reserven och bli civiltjänstgörare i stället. Under rekordåret 2015 ansökte närmare tusen reservister om att få bli civiltjänstgörare, mot några hundra om året tidigare. Under 2016 var antalet ansökningar över 700.

DN - 22 maj 18 kl. 19:23

Horace Engdahl: ”De tre avhopparna skämmer ut sig”

Horace Engdahl har inga planer på att avgå. De tre avhopparna skämmer ut sig genom att detta misslyckade försök till maktspel, skriver han i ett mejl till DN..

Expressen - 24 maj 18 kl. 16:11

Kristina Lugn: Tvingar de bort Horace avgår jag med

De är för få för att kunna välja in nya ledamöter.Avhopparna Sara Danius, Peter Englund och Kjell Espmark har erbjudit sig att återvända – mot kravet att Horace Engdahl avgår.Men Kristina Lugn avfärdar ultimatumet som kan rädda Svenska Akademien.

Expressen - 13 apr 18 kl. 06:42

Planen: Avhopparna ska rädda krisande Akademien

Efter det historiska sammanträdet på torsdagen består Svenska Akademien i praktiken av bara elva ledamöter. Nu hoppas man att avhopparna ska återvända till sina arbeten – för att bryta det låsläge som institutionen hamnat i. – Vi hoppas mycket starkt på det, säger ledamoten Horace Engdahl till SVT Opinion..

Expressen - 24 apr 18 kl. 15:48

Horace om krisen i Svenska Akademien

Det ska bli ett Nobelpris i litteratur som vanligt, berättar Svenska Akademiens tidigare ständige sekreterare Horace Engdahl i en intervju Sveriges Radios ”Nordegren och Epstein”.Han själv har inte några planer på att lämna Svenska Akademien och att han hoppas att avhopparna kommer tillbaka.– Jag är beredd att göra vad som helst.

Expressen - 04 jun 18 kl. 20:11

Akademiens kyla mot Danius och avhopparna

Svenska Akademien har gått på sommaruppehåll – och ett svar på krisen tycks dröja.Samtidigt berättar den vilande ledamoten Kjell Espmark att Akademien inte svarat på hans, Sara Danius och Peter Englunds två veckor gamla kravbrev om att Horace Engdahl måste lämna.– Vi har ju ställt ett villkor som är att Horace avgår, säger han..

YLE - 13 jun 17 kl. 12:35

Finsk Ungdom till avhopparna: Svikare!

Flera partier reagerar på att tjugo riksdagsledamöter hoppar av den sannfinländska riksdagsgruppen. Bland annat kommenterar Finsk Ungdoms ordförande Samuli Voutila på Twitter kort och enkelt: Svikare! Hoppa över TwitterpostningPetturit!

DN - 23 maj 18 kl. 13:32

Hovet: Svenska Akademien är beroende av de tre avhopparna

Hovet bekräftar indirekt för SVT att Svenska Akademien behöver stöd från de tre avhopparna Sara Danius, Peter Englund och Kjell Espmark för att välja in nya ledamöter..

GöteborgsPosten - 11 sep 13 kl. 17:28

Neutrala jobbar för avhopparna

"Neutrala" i Biskopsgården försöker stötta unga som vill lämna gängkriminaliteten. - Vi vill arbeta förebyggande, men behöver hjälp. Politikernas ord är fina, men tomma, säger föreningens ordförande Abdiaziz Abdikadir..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Efter svaga valresultatet: Miljöpartiet tvingas varsla

Tolv personer har varslats om uppsägning på Miljöpartiets kansli i Stockholm och på riksdagskansliet, rapporterar SR:s Ekot.– När vi får färre mandat minskar vårt partibidrag och då behöver vi krympa vår kostym, säger partisekreteraren Amanda Lind till Ekot..

Expressen - 45 minuter sedan

Emilia, 19, fick ett sms – sedan låg hon på sjukhuset

Emilia Gräsberg, 19, visste att hon var tvungen att agera snabbt när hon läste mejlet.Kort därpå låg hon på operationsbordet.– Det framgick det att det var ett barn, en liten flicka som vägde tolv kilo, som behövde hjälp.

Expressen - 1 timme sedan

Taxichauffören: ”Ville inte att han skulle bli skadad”

Amine Rahali, 35, dog efter att ha blivit påkörd av en taxibil. Taxichauffören anhölls misstänkt för mordet – och berättar nu för Aftonbladet om händelsen. – Jag är ingen mördare och ville inte att han skulle bli skadad, säger han till tidningen.

Expressen - 1 timme sedan

Den mystiska blöjdumparen är tillbaka

Vem är den mystiska blöjdumparen?Frågan dyker upp igen då de använda blöjorna åter börjat dyka upp längs en väg utanför Tomelilla. I över åtta år har den okända nedskräparen strösslat en litet vägavsnitt med blöjor, och nu har de boende tröttnat rejält.

Expressen - 1 timme sedan

Mette-Marits ärliga ord – om svåra samtalen

Kronprinsessan Mette-Marit har länge varit aktiv inom frivilligarbete och är engagerad i frågor som rör miljöfrågor och psykisk ohälsa.Nu berättar hon om hur de många olika människomötena format henne.– Om man vågar fråga, får man också svar.

Expressen - 2 timmar sedan

Reidun, 88: Så kommer du i gång med träningen

Du bromsar åldrandet, mår bättre och känner dig tryggare.
Nu berättar Barbro Stenqvist, 77, Reidun Mansrud, 88, och Siv Nordstrand, 83, hur träningen har lyft deras liv.– Jag kan inte tänka mig att sluta träna, säger 88-åriga Reidun..

Expressen - 2 timmar sedan

Ivanka avslöjad – så nära är hon sin syster Tiffany

Ord och bilder kan iscensättas, men kroppsspråk är svårt att fejka.Nu avslöjar foton hur nära Ivanka Trump faktiskt är pappa Donald och lillasystern Tiffany, uppger refinery29.– Om du tittar närmare på hennes ögon kan du se att hon håller tillbaka ilska, säger kroppsspråksexperten Patti Wood till tidningen..

Expressen - 2 timmar sedan

Taylor, 27, gifte sig med sin bästa kompis pappa

Ibland hittar man kärleken långt bort – och ibland finns den närmare än man tror.Taylor Lehmans, 27, livs kärlek visade sig vara hennes bästa kompis pappa och nu är paret gifta.– Folk stirrar bara på oss för att vi se så bra ut, säger Taylor..

Expressen - 2 timmar sedan

38-åring misstänks för terrorfinansiering

Terrormålet i Solna tingsrätt växer.På söndagen begärs en 38-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för terrorfinansiering.Mannen greps i fredags efter att ha varit efterlyst i närmare en vecka..

Expressen - 3 timmar sedan

Meghan utmattad – tvingas ställa in

Meghan och prins Harry befinner sig på långresa i Oceanien. Men det fullspäckade schemat är påfrestande för den gravida hertiginnan.Under söndagen ställde hon in flera åtaganden för att vila, rapporterar Daily Mail.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.