YA > Nyheter

Thursday, 16 August, 12:43

YA - 22 maj 18 kl. 17:30

Ny vändning: oklart om klassiska campingen kan vara kvarFörslaget att campingen bara ska vara öppen på sommarhalvåret har tillfälligt skrotats. Nu är frågan om det kan fortsätta vara camping i Oran över huvud taget. Cirka hälften ligger på mark som är allmän platsmark..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Oran

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny vändning, oklartom , klassiska, campingenkan vara , kvar
Skånskan - 12 maj 18 kl. 05:00

Partierna är oense om campingen

Sjöbo Campingfrågan plockades bort från kommunstyrelsen senaste möte. Partierna är oense om den ska vara vinterstängd eller inte.Motivet till att Orebackens camping i Sjöbo föreslås vara en sommarsäsongscamping, alltså bara ha öppet från långfredag eller senast 1 april till och med den 15 oktober, är att cirka 45 personer har mantalsskrivit sig och bor där året runt.

Kristianstadsbladet - 13 apr 13 kl. 06:30

Låt campingen få leva

Foto: Peter Åklundh
Den svenska naturen har många underbara miljöer, från höga fjäll och djupa skogar i norr till öppna landskap och vackra stränder i söder.
Den svenska allemansrätten innebär att naturen i stort är tillgänglig för alla invånare. Att naturen kan upplevas av många gör den än vackrare.

Dalarnas tidningar - 03 jun 13 kl. 08:43

Farlig cykelväg till campingen oklart vem som har ansvaret

Cykelvägen ner till campingen är så dålig med sprickor i asfalten att det finns risk för att cyklisterna ska köra omkull. Det har rått osäkerhet om vem som har ansvaret för cykelvägen, kommunen, jordägarföreningen eller privata markägare? ?

ÖstersundsPosten - 22 jan 16 kl. 17:18

Oklart vad som händer med Duveds camping på lång sikt – Ägaren: "Jag fortsätter att driva campingen"

– Jag fortsätter att driva campingen, precis som den är och precis som den varit, säger Orvar Vikström i en kommentar till Östersunds-Posten..

Skånskan - 22 maj 18 kl. 20:00

Campingen hotas efter upptäckt

Sjöbo Upphandlingen av en ny arrendator till Orebackens camping pausas och det finns risk att campingen inte öppnar nästa sommar.
Orsaken är att det upptäckts att större delen av campingen ligger utanför detaljplanerat område.Att campingen bara ska vara öppen på sommaren har beslutats av politikerna i kultur,- tillväxt- och fritidsutskottet.

SmålandsPosten - 24 apr 14 kl. 06:29

Tillfällig lösning för campingen

Åseda IF:s fotbollssektion har under många år skött campingen i Åseda. I våras sades avtalet med kommunen upp. En lösning har nu gjorts för att rädda campingsäsongen 2014.

Skånskan - 22 maj 17 kl. 14:00

Arrendator blickar framåt för campingen

skurup Bingsmarkens camping nuvarande arrendator Joakim Mårtensson ifrågasatte uppsägningen av arrendet. Men nu ser både han och Skurups kommun positivt på framtiden. ERWP.

Skånskan - 11 mar 18 kl. 17:24

Campingen kan öppna igen efter påsk

SIMRISHAMN Tobisviks camping kan öppna som vanligt i påsk.
Simrishamn och Fritid Österlens holding har ingått en förlikning om campingen.
Avtalet kostar kommunen 1 350 200 kronor.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 21:13

Campingen ska inte stängas

SJÖBO Orebackens camping kommer inte att stängas vid årsskiftet utan fortsätta vara öppen som nu - fast i kommunal regi från och med den 1 januari 2019.
Efter en förvirrad omröstningsomgång fick en ohelig allians mellan S, V, MP, KD och SD sista ordet i frågan på onsdagskvällens fullmäktige.Det handlar om två saker, inledde kommunalrådet Magnus Weberg (M) när det var dags för punkt nio – Orebackens camping – på fullmäktiges dagordning.

Kristianstadsbladet - 15 mar 11 kl. 06:30

Boende tänker ta strid för campingen

Foto: Peter Åklundh
Fastboende, sommargäster, husägare och campare protesterar mot kommunens sätt att hantera campingen på Landön.
Ett 40-tal personer har snabbt slutit upp på lördagen, när de hörde att det skulle bli en aktivitet för campingen på Landön. På ena sidan står tillresta campinggäster från när och fjärran.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Sommarvärmen kan göra sista besöket i morgon

Nu kan vara sista chansen för högsommarvärme. I Malmö väntas det uppåt 28 grader i morgon samtidigt som Stockholm kan få 25 och Visby 27 grader. Även i övriga delar av landet väntas det varmare temperaturer.

YA - 30 minuter sedan

SD får nya talespersoner

Riksdagskandidaten Ebba Hermansson och avgående presschefen Henrik Vinge, även han riksdagskandidat, blir nya talespersoner för Sverigedemokraterna. Hermansson blir ny jämställdhetspolitisk talesperson och Vinge ny integrationspolitisk talesperson.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Palestinska skolor öppnar trots USA:s smäll

Hundratals FN-drivna skolor för palestinska flyktingar kommer att kunna öppna i tid, tack vare nya bidrag, uppger FN:s organ för palestinska flyktingar UNRWA.(TT).

YA - 45 minuter sedan

Brott: Moped sattes i brand i Tomelilla

Ännu en moped sattes i brand under onsdagen. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för händelsen..

YA - 1 timme sedan

Söderberg vill få fler upptäcka opera

I nästa vecka startar den populära operasångaren Rickard Söderberg en Skåneturné för att berätta och sjunga om Malmö Operas kommande repertoar. Men också för att få fler att upptäcka opera..

YA - 1 timme sedan

Bröt kyskhetslöftet - buddhistledare sparkas

Ledaren för Sydkoreas största buddhistiska orden har beordrat sin ledare att lämna sin post efter anklagelser om bland annat korruption och brott mot kyskhetslöftet. Den 76-årige Seoljeong tillträdde i november.(TT).

YA - 1 timme sedan

Wahlgrens och Parneviks gör upp på Kristallen

Kändisfamilj ställs mot kändisfamilj när alla nomineringar till årets Kristallen är här. Realityserierna "Wahlgrens värld" och "Parneviks" har båda chans att bli galans stora vinnare med tre nomineringar var.(TT).

YA - 1 timme sedan

Malis sittande president omvald

Malis sittande president Ibrahim Boubacar Keita vinner den avgörande omgången i landets presidentval med 67 procent av rösterna, enligt de officiella resultaten. Den segertippade 73-åringen utmanades 68-årige Soumaila Cissé, som tidigare har varit finansminister.(TT).

YA - 1 timme sedan

Falska 500-kronorssedlar upptäckta i Malmö

Falska 500-kronorssedlar har använts vid betalning i två butiker i Malmö de senaste veckorna, rapporterar Sydsvenskan. Att sedlarna är falska upptäcktes först när de lämnats vidare för insättning.(TT).

YA - 1 timme sedan

Attack mot afghanska säkerhetstjänsten

Beväpnade gärningsmän har gått till attack mot ett utbildningscenter tillhörande den afghanska säkerhetstjänsten i huvudstaden Kabul. - Strider pågår och säkerhetsstyrkor har spärrat av området, säger polistalespersonen Hashmat Stanikzai.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.