YA > Nyheter

Wednesday, 23 January, 19:55

YA - 22 maj 18 kl. 17:30

Ny vändning: oklart om klassiska campingen kan vara kvarFörslaget att campingen bara ska vara öppen på sommarhalvåret har tillfälligt skrotats. Nu är frågan om det kan fortsätta vara camping i Oran över huvud taget. Cirka hälften ligger på mark som är allmän platsmark..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Oran

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny vändning, oklartom , klassiska, campingenkan vara , kvar
Skånskan - 12 maj 18 kl. 05:00

Partierna är oense om campingen

Sjöbo Campingfrågan plockades bort från kommunstyrelsen senaste möte. Partierna är oense om den ska vara vinterstängd eller inte.Motivet till att Orebackens camping i Sjöbo föreslås vara en sommarsäsongscamping, alltså bara ha öppet från långfredag eller senast 1 april till och med den 15 oktober, är att cirka 45 personer har mantalsskrivit sig och bor där året runt.

Kristianstadsbladet - 13 apr 13 kl. 06:30

Låt campingen få leva

Foto: Peter Åklundh
Den svenska naturen har många underbara miljöer, från höga fjäll och djupa skogar i norr till öppna landskap och vackra stränder i söder.
Den svenska allemansrätten innebär att naturen i stort är tillgänglig för alla invånare. Att naturen kan upplevas av många gör den än vackrare.

Dalarnas tidningar - 03 jun 13 kl. 08:43

Farlig cykelväg till campingen oklart vem som har ansvaret

Cykelvägen ner till campingen är så dålig med sprickor i asfalten att det finns risk för att cyklisterna ska köra omkull. Det har rått osäkerhet om vem som har ansvaret för cykelvägen, kommunen, jordägarföreningen eller privata markägare? ?

ÖstersundsPosten - 22 jan 16 kl. 17:18

Oklart vad som händer med Duveds camping på lång sikt – Ägaren: "Jag fortsätter att driva campingen"

– Jag fortsätter att driva campingen, precis som den är och precis som den varit, säger Orvar Vikström i en kommentar till Östersunds-Posten..

Skånskan - 22 maj 18 kl. 20:00

Campingen hotas efter upptäckt

Sjöbo Upphandlingen av en ny arrendator till Orebackens camping pausas och det finns risk att campingen inte öppnar nästa sommar.
Orsaken är att det upptäckts att större delen av campingen ligger utanför detaljplanerat område.Att campingen bara ska vara öppen på sommaren har beslutats av politikerna i kultur,- tillväxt- och fritidsutskottet.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 19:00

Mantalskrivning förbjuds på campingen nästa år

SJÖBO Det kommer att vara förbjudet att skriva sig på Orebackens camping när kommunen tar över den 1 januari 2019. Och de nya ordningsföreskrifterna gör att det kan bli få som får bo där under vintersäsongen.
– Vi öppnar upp för att det blir ett antal utifrån vad campingen klarar, säger kultur-, tillväxt- och fritids-utskottets ordförande Ulrika Axelsson.

SmålandsPosten - 24 apr 14 kl. 06:29

Tillfällig lösning för campingen

Åseda IF:s fotbollssektion har under många år skött campingen i Åseda. I våras sades avtalet med kommunen upp. En lösning har nu gjorts för att rädda campingsäsongen 2014.

Skånskan - 22 maj 17 kl. 14:00

Arrendator blickar framåt för campingen

skurup Bingsmarkens camping nuvarande arrendator Joakim Mårtensson ifrågasatte uppsägningen av arrendet. Men nu ser både han och Skurups kommun positivt på framtiden. ERWP.

Skånskan - 11 mar 18 kl. 17:24

Campingen kan öppna igen efter påsk

SIMRISHAMN Tobisviks camping kan öppna som vanligt i påsk.
Simrishamn och Fritid Österlens holding har ingått en förlikning om campingen.
Avtalet kostar kommunen 1 350 200 kronor.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 21:13

Campingen ska inte stängas

SJÖBO Orebackens camping kommer inte att stängas vid årsskiftet utan fortsätta vara öppen som nu - fast i kommunal regi från och med den 1 januari 2019.
Efter en förvirrad omröstningsomgång fick en ohelig allians mellan S, V, MP, KD och SD sista ordet i frågan på onsdagskvällens fullmäktige.Det handlar om två saker, inledde kommunalrådet Magnus Weberg (M) när det var dags för punkt nio – Orebackens camping – på fullmäktiges dagordning.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Drönare orsakade flygstopp i USA

43 ankommande flygplan tvingades hålla sig kvar i luften över Newark-flygplatsen i New Jersey på tisdagen sedan två drönare observerats, enligt USA:s federala luftfartsmyndighet FAA.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Chef vid Svenska kraftnät larmade Säpo

I maj förra året varnade Svenska kraftnäts dåvarande säkerhetsskyddschef Alireza Hafezi för att det fanns brister i myndighetens säkerhetsarbete. När han inte fick gehör av ledningen vände han sig till Säkerhetspolisen.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Ett ton kebabkött låg oskyddat i skåpbil

När gränspolisen stoppade och kontrollerade en skåpbil vid Öresundsbron upptäcktes ett ton omärkt och oskyddat kött som skulle användas till kebab, skriver Sydsvenskan. Vid kontrollen, som gjordes i torsdags, hittades det grovstyckade kalvköttet som saknade stämplar och låg helt öppet i lastutrymmet.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Karvinen avgjorde för Luleå

I oktober fick SDHL-mötet mellan Djurgården och Luleå avbrytas efter en period sedan isen i Hovet gått sönder. Nu ställdes klubbarna mot varandra igen - och den här gången höll isen. Michelle Karvinen avgjorde för gästerna, då hon satte 3-2 på straff efter 11.

YA - 45 minuter sedan

Andrea Lundgren får Vis litteraturpris

Författaren Andrea Lundgren får Tidningen Vis Litteraturpris 2018. Hon får priset på 50 000 kronor för novellsamlingen "Nordisk fauna".(TT).

YA - 1 timme sedan

Frenkie de Jong går i ikonens fotspår

Barcelona har gjort klart med Ajaxmittfältaren Frenkie de Jong. Det meddelar klubben under onsdagen.(TT).

YA - 1 timme sedan

Restaurang Zara letar nya ägare

Restaurang Zara på Hamngatan är till salu. Ägaren Qasim Abdullrhaman ska istället fokusera på sin andra restaurang i Skurup och samtidigt få mer tid över till barnen. .

YA - 2 timmar sedan

Monsén bröt finger men tror på VM-start

Fruktade Hahnenkammrennen fortsätter att skörda offer redan innan det klassiska störtloppet körts. Senast att råka illa ut: Svenske talangen Felix Monsén, 24, bröt vänster lillfinger under träningsåket. Monsén, som redan råkat ut för fingerbrott i vinter, går gipsad efter ett felskär.

YA - 2 timmar sedan

CHL-finalen lockar storpublik

CHL-finalen mellan Frölunda och München den 5 februari ser ut att spelas inför fulla läktare i Scandinavium. - De biljetter vi kunde sälja till CHL-finalen är slut. Förbokade biljetter som inte avbokas kan släppas till försäljning i början av nästa vecka, säger Frölundas presschef Peter Kymmer till GT.

YA - 2 timmar sedan

Balotelli byter Nice mot Marseille

Den italienske anfallsprofilen Mario Balotelli är klar för Marseille. 28-åringen, som spelat i Nice under hösten, har skrivit på ett halvårskontrakt med den franska ligakonkurrenten efter att ha släppts från sitt Nicekontrakt.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.