YA > Nyheter

Friday, 22 June, 22:41

YA - 22 maj 18 kl. 17:30

Ny vändning: oklart om klassiska campingen kan vara kvarFörslaget att campingen bara ska vara öppen på sommarhalvåret har tillfälligt skrotats. Nu är frågan om det kan fortsätta vara camping i Oran över huvud taget. Cirka hälften ligger på mark som är allmän platsmark..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Oran

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny vändning, oklartom , klassiska, campingenkan vara , kvar
Skånskan - 12 maj 18 kl. 05:00

Partierna är oense om campingen

Sjöbo Campingfrågan plockades bort från kommunstyrelsen senaste möte. Partierna är oense om den ska vara vinterstängd eller inte.Motivet till att Orebackens camping i Sjöbo föreslås vara en sommarsäsongscamping, alltså bara ha öppet från långfredag eller senast 1 april till och med den 15 oktober, är att cirka 45 personer har mantalsskrivit sig och bor där året runt.

Kristianstadsbladet - 13 apr 13 kl. 06:30

Låt campingen få leva

Foto: Peter Åklundh
Den svenska naturen har många underbara miljöer, från höga fjäll och djupa skogar i norr till öppna landskap och vackra stränder i söder.
Den svenska allemansrätten innebär att naturen i stort är tillgänglig för alla invånare. Att naturen kan upplevas av många gör den än vackrare.

Barometern - 6 timmar sedan

Jordgubbstårta innan den klassiska karnevalen

Påryd har blivit nästintill en ”midsommar-metropol” tack vare deras klassiska karneval som hålls varje år. Innan karnevalen anordnade Karlslunda hembygdsförening ett klassiskt midsommarfirande vid hembygdsgården..

Dalarnas tidningar - 03 jun 13 kl. 08:43

Farlig cykelväg till campingen oklart vem som har ansvaret

Cykelvägen ner till campingen är så dålig med sprickor i asfalten att det finns risk för att cyklisterna ska köra omkull. Det har rått osäkerhet om vem som har ansvaret för cykelvägen, kommunen, jordägarföreningen eller privata markägare? ?

ÖstersundsPosten - 22 jan 16 kl. 17:18

Oklart vad som händer med Duveds camping på lång sikt – Ägaren: "Jag fortsätter att driva campingen"

– Jag fortsätter att driva campingen, precis som den är och precis som den varit, säger Orvar Vikström i en kommentar till Östersunds-Posten..

SmålandsPosten - 24 apr 14 kl. 06:29

Tillfällig lösning för campingen

Åseda IF:s fotbollssektion har under många år skött campingen i Åseda. I våras sades avtalet med kommunen upp. En lösning har nu gjorts för att rädda campingsäsongen 2014.

Skånskan - 22 maj 18 kl. 20:00

Campingen hotas efter upptäckt

Sjöbo Upphandlingen av en ny arrendator till Orebackens camping pausas och det finns risk att campingen inte öppnar nästa sommar.
Orsaken är att det upptäckts att större delen av campingen ligger utanför detaljplanerat område.Att campingen bara ska vara öppen på sommaren har beslutats av politikerna i kultur,- tillväxt- och fritidsutskottet.

Skånskan - 22 maj 17 kl. 14:00

Arrendator blickar framåt för campingen

skurup Bingsmarkens camping nuvarande arrendator Joakim Mårtensson ifrågasatte uppsägningen av arrendet. Men nu ser både han och Skurups kommun positivt på framtiden. ERWP.

Skånskan - 11 mar 18 kl. 17:24

Campingen kan öppna igen efter påsk

SIMRISHAMN Tobisviks camping kan öppna som vanligt i påsk.
Simrishamn och Fritid Österlens holding har ingått en förlikning om campingen.
Avtalet kostar kommunen 1 350 200 kronor.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 21:13

Campingen ska inte stängas

SJÖBO Orebackens camping kommer inte att stängas vid årsskiftet utan fortsätta vara öppen som nu - fast i kommunal regi från och med den 1 januari 2019.
Efter en förvirrad omröstningsomgång fick en ohelig allians mellan S, V, MP, KD och SD sista ordet i frågan på onsdagskvällens fullmäktige.Det handlar om två saker, inledde kommunalrådet Magnus Weberg (M) när det var dags för punkt nio – Orebackens camping – på fullmäktiges dagordning.

Fler nyheter från YA

YA - 4 minuter sedan

Livshotande skadad - trafikolycka i Vaxholm

En person skadades allvarligt i en singelolycka på länsväg 274 i höjd med Gåsvik utanför Vaxholm utanför Stockholm. Olyckan inträffade vid 22-tiden, och enligt polisen ska föraren ha kört av vägen. Aftonbladet rapporterar att föraren slungats ut ur bilen.

YA - 30 minuter sedan

Schweiz vann mot Serbien efter sent mål

VM-mötet mellan Serbien och Schweiz såg ut att gå mot ett oavgjort resultat. Men i 90:e minuten avgjorde Xherdan Shaqiri matchen då han satte 2-1. Han fick en passning från mittplan och rusade sedan mot mål där han kom ensam mot den serbiska målvakten.

YA - 30 minuter sedan

Blandat på Wall Street

USA-börserna smordes delvis av stigande oljepriser under fredagen. Oljebolag som Exxon Mobil och Chevron tillhörde dagens vinnare på Wall Street, vars aktier ökade runt 2 procent vardera.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Motorcyklist körde åt fel håll på E4

En motorcyklist stoppades av polisen under fredagskvällen, efter att ha kört mot trafiken på E4 i Södertälje. Föraren körde söderut i norrgående riktning.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Nick Cave blir staty i hemstaden

Sångaren Nick Cave blir staty i sin födelseby Warracknabeal i Australien - om ortens konstförening får som den vill. En staty i sångarens hemstad har varit på tal sedan 1990-talet, då Nick Caves förre manager Rayner Jesson föreslog det som ett skämt, skriver Guardian Australia.(TT).

YA - 1 timme sedan

Fransk präst lappade till dopbarn

En präst i katolska kyrkan i Frankrike har stängts av sedan han slagit ett spädbarn under dopet i en kyrka. En film publicerad på Twitter visar hur den 89-årige prästen först ber pojken vara tyst och sedan klappar till honom på kinden. Några sekunder senare smäller det igen.

YA - 2 timmar sedan

Etiopien: Oppositionsgrupp lägger ned vapnen

Den etiopiska oppositionsgruppen Ginbot 7, tidigare klassad som terrororganisation av regeringen, upphör med sina väpnade attacker.(TT).

YA - 1 timme sedan

Irak bombade kurdiska mål i Irak

Det turkiska flygvapnet har genomfört bombangrepp i norra Irak. Minst 15 kurdiska gerillaanhängare dödades i attacken som utfördes i regionen Gara, enligt den turkiska militären. Enligt president Recep Tayyip Erdogan har också mål i Sinjar och Qandilregionen bombats.

YA - 2 timmar sedan

FN: Utred regeringsstödda mord i Venezuela

FN:s människorättschef kräver en internationell utredning av mord och andra övergrepp i Venezuela. Detta sedan en rapport visar att hundratals människor avrättats av polisen, under president Nicolás Maduros hårdföra styre.(TT).

YA - 2 timmar sedan

Stor polisinsats efter larm om skottlossning

En man har gripits efter ett larm om skottlossning i en ort utanför Vaggeryd i Jönköpings län. Mannen är misstänkt för framkallande av fara för annan. - Han är misstänkt för att ha skjutit med ett vapen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.