YLE > Finland

Saturday, 23 June, 12:28

YLE - 22 maj 18 kl. 16:04

Maj ser ut att bli den varmaste någonsin under den tid man fört statistikDet ovanligt varma uppehållsvädret ser ut att fortsätta. Det blir tillfälligt lite svalare på onsdag och torsdag, men maj månad kan bli den varmaste någonsin under den tid man har statistikfört temperaturerna, säger Yles meteorolog Anne Borgström..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yles, Anne Borgström

Dela artikeln

538 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maj, serut att bli den , varmaste, någonsinunder , den tid man fört statistik
Cornucopia - 21 nov 14 kl. 08:39

Tio första månaderna 2014 de varmaste någonsin

2014 ser ut att gå mot att bli det varmaste året sedan mänskliga mätningar startade 1880. Årets tio första månader innebär ett värmerekord och klimathaveristerna famlar nu efter bortförklaringar.

Amerikanska NOAA:s nationonella klimatdatacenter skriver:"The first ten months of 2014 (January–October) were the warmest such period since record keeping began in 1880, with a combined global land and ocean average surface temperature 0.

Länstidningen i Jämtland - 01 jun 18 kl. 17:14

Varmaste maj månad någonsin i Sveg – meteorolog: ”Betydligt varmare än normalt"

Temperaturen i maj månad har aldrig varit så hög i Sveg som i år. Medeltemperaturen under månaden var hela 5 grader högre än normalt, och 28 maj slogs dessutom alla tiders värmerekord i Sveg..

Expressen - 31 maj 12 kl. 15:00

Varmaste maj månad någonsin - 24,8 grader

I natt kan det snöa i Sverige - samtidigt slår Grönland värmerekord för maj månad med 24,8 grader..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Det senaste halvåret är det varmaste någonsin

Visst, den senaste tiden har vi varit rätt upptagna med att gnälla på den svenska sommaren. Och den hade kunnat få vara rätt mycket varmare. Men resten av världen har typ större problem.

Cornucopia - 26 jul 15 kl. 08:55

NOAA: Varmaste första halvåret någonsin

Amerikanska NOAA rapporterar att första halvåret 2015 var det varmaste någonsin, både globalt och på norra halvklotet. Klimatförnekare bör komma ihåg att deras eget upplevda lokala mikroklimat är en anekdot och speglar inte nödvändigtvis klimatförändringarna.
En bild säger mer än tusen ord, vilka ni hittar i NOAA:s rapport till och med juni 2015.

SvD - 05 jun 14 kl. 10:09

Högsommarvärme avlöser rekordvarma våren

I slutet av den här veckan och början av nästa väntas temperaturer på över 25 grader i Götaland, delar av Svealand och södra Norrland. Därmed fortsätter den varma trenden från våren, som var den andra eller tredje varmaste någonsin..

Posh24 - 24 jan 16 kl. 18:20

Kanye West - ser han någonsin glad ut?

Kanye West är känd för att nästan aldrig le - här några av våra favoriter av "griniga Kanye"
.

Supermiljöbloggen - 16 jun 18 kl. 17:57

Varmaste maj i historien – inte bara skönt

Förra månaden var den varmaste maj som någonsin uppmätts i Sverige. Många har njutit av värmen, men det har också framkallat flera skogsbränder, stora prövningar för jordbruket och vattenbrist på olika håll.  Maj 2018 slog det tidigare värmerekordet från 1889.

Supermiljöbloggen - 22 jan 16 kl. 10:28

2015 var det varmaste året någonsin sen mätningarna började

2015 är det varmaste året som någonsin uppmätts.  Det gäller både den globala land och havstemperaturen. Den globala landtemperaturen 2015 var 1,3 grader högre än genomsnittet under 1900-talet och havstemperaturen var 0,7 grader varmare än genomsnittet.

Supermiljöbloggen - 08 dec 16 kl. 11:52

Den senaste femårsperioden är den varmaste som någonsin uppmätts

FN:s meteorologiska världsorganisation (WMO) kom i november med en rapport som sammanfattar det globala klimatet 2011-2015. Här är fem viktiga slutsatser från rapporten. 1.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Främling, vad döljer du för mig? Finländare är bäst i EU på att lita på obekanta

Kring 50 procent av EU-medborgarna säger att de litar på andra personer i samma land. Finländarna är bäst i klassen, medan slovakerna har skäl att jobba på tilliten..

YLE - 3 timmar sedan

Antikrundans experter tipsar: Så fyndar du på loppis i sommar

På sommarens loppmarknader kan man hitta en massa roliga prylar, kläder och möbler. Antikrundans experter Malin Sveholm och Knut Knutson tipsar om hur man kan göra riktiga fynd - och vad man ska se upp med så man inte blir lurad..

YLE - 4 timmar sedan

Sjundeå IF:s Roope Auvinen spräckte 70-metersgränsen i slägga

Sjundeå IF:s Roope Auvinen kastade för första gången över 70 meter i slägga på fredagen. I samma tävlingar kastade Henri Liipola över EM-gränsen..

YLE - 3 timmar sedan

Container började ryka i Hangö – kemisk reaktion misstänks ligga bakom

Det automatiska brandlarmsystemet började varna i en industribyggnad i Hangö på lördag morgon. Det visade sig vara ett farligt ämne som bildade rök eller ånga..

YLE - 5 timmar sedan

Flygplan nödlandade med vindruteproblem på Helsingfors-Vanda flygplats

Under midsommarnatten fick ett flygplan på väg från Belgien till Japan problem med vindrutan. Flygkaptenen bestämde sig att landa i Vanda där över 20 enheter från räddningsverket väntade på planet..

YLE - 6 timmar sedan

Midsommarvindarna slog ut strömmen i tusentals hushåll

Som mest var ungefär 27 000 hushåll utan el på midsommaraftonen. Meteorologiska institutet förväntar sig fortsättningsvis hårda vindar i vissa delar av landet..

YLE - 16 timmar sedan

Blåsigt midsommarväder - undvik att röra dig på havet nu om du inte är erfaren, varnar båtpolisen

Både båtpolisen och Finlands simundervisnings- och livräddningsförbund uppmanar till försiktighet till sjöss nu på midsommarhelgen. Det varnas nämligen för hård vind på flera sjödistrikt även på midsommardagen..

YLE - 18 timmar sedan

Raseborgs Sommarteaters West Side Story slopar machokulturen: "Man måste tänka på att det är 2018"

På torsdag 28 juni är det premiär för musikalen West Side Story på Raseborgs Sommarteater. Pjäsen har drygt 60 år på nacken och världen har förändrats sedan den första gången såg väldens ljus på Broadway år 1957..

YLE - 19 timmar sedan

Gemensam begäran om krishjälp av EU - skörden har skadats svårt av torkan

Lantbruksproducenter i sex länder på nordliga breddgrader har vänt sig till EU för att få ersättning för de skördeskador som torkan har orsakat..

YLE - 21 timmar sedan

Veera Ruoho får nu hatpost efter domen mot Hakkarainen som försökte kyssa henne med våld

Riksdagsledamoten Veera Ruoho (Saml) har fått ta emot hatpost efter domen mot riksdagskollegan Teuvo Hakkarainen (Sannf) som med våld försökte kyssa henne i riksdagens café. Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo stöder Ruoho och säger att det är obegripligt att man först trakasseras på jobbet, sedan får man hatpost..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.