Nyteknik > Teknik

Thursday, 24 January, 07:18

Nyteknik - 22 maj 18 kl. 14:45

Hyllade utvecklare startar ny spelstudio i UppsalaNya spelstudion Neon Giant tar säte i Uppsala med erkända utvecklare från Machine Games..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Uppsala, Neon Giant, Machine Games

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyllade, utvecklare, startarny , spelstudioi , Uppsala
IDG - 17 maj 11 kl. 11:19

Sparkade Novell-utvecklare startar eget

"Idag startar vi Xamarin, vårt nya företag fokuserat på Mono-baserade produkter" skriver den sparkade projektledaren Miguel de Icaza..

DN - 09 aug 17 kl. 13:50

Ubisoft startar spelstudio i Stockholm

Ett av världens största spelföretag öppnar i Stockholm. ”Vi ska jobba med de största projekten i världen”, säger nya platschefen..

Nerikes Allehanda - 09 apr 17 kl. 05:05

Ny utvecklare startar om i Lekeberg

Emma Godlund vill skapa en meningsfull fritid för Lekebergsborna. Hennes jobb handlar mycket om att utveckla fritidsaktiviteter..

IT24 - 10 sep 14 kl. 13:05

Bergsala köper in sig i ny spelstudio


Speldistributören Bergsala köper 50 procent av den Göteborgsbaserade spelstudion Zoink. "En naturlig expansion att knyta till oss starka utvecklare", säger Bergsalas vd Owe Bergsten..

IDG - 10 sep 14 kl. 13:05

Bergsala köper in sig i ny spelstudio

Speldistributören Bergsala köper 50 procent av den Göteborgsbaserade spelstudion Zoink. "En naturlig expansion att knyta till oss starka utvecklare", säger Bergsalas vd Owe Bergsten..

E24 - 13 jul 16 kl. 15:54

Apple startar dokusåpa för app-utvecklare

Apple annonserade tidigare i år att de planerade en dokusåpa om app-utvecklare. Nu har serien fått det fyndiga namnet Planet of the Apps – en uppenbar referens till kultfilmen Planet of the Apes – samtidigt som de "100 mest talangfulla app-utvecklarna" ombeds ansöka till programmet via reality-seriens hemsida..

DI - 21 jan 15 kl. 13:49

Kings "spelguru" startar eget

Tommy Palm, Kings "spelguru" och en av hjärnorna bakom mobilversionen av Candy Crush Saga, lämnar börsjätten för att starta egen spelstudio och göra ängel-investeringar..

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 11 kl. 15:36

Paradox startar indieinkubator

I månadsskiftet februari-mars nästa år startar Paradox Interactive en inkubator med 20-25 platser för indiespelutvecklare. 4-5 miljoner kronor är avsatt för projektet, och intresserade utvecklare e-postar inkubator@paradoxplaza.com..

IDG - 10 jan 12 kl. 12:39

Rymdbolag startar sajt för öppen källkod

Nasa är involverade i en rad öppna projekt. Nu startar de en egen kodsajt för att underlätta för externa utvecklare..

IDG - 10 jan 12 kl. 12:39

Nasa startar sajt för öppen källkod

Rymdbolaget Nasa är involverade i en rad öppna projekt. Nu startar de en egen kodsajt för att underlätta för externa utvecklare..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Forskare: ”Skärp ansvaret för rehabilitering”

”Arbetsgivarens ansvar för rehabilitering måste förtydligas”. Det anser John Selander, forskare i rehabiliteringsvetenskap på Mittuniversitetet, som dömer ut lagändringarna förra året..

Nyteknik - 1 timme sedan

Apple, Microsoft och 4 andra utmanare till Magic Leap

Det är inte bara Magic Leap som tror att 20-talet blir de smarta glasögonens årtionde. Både tunga storbolag och nystartade utmanare hårdsatsar på tekniken..

Nyteknik - 1 timme sedan

Därför gör svenskarna spel till kontroversiella Magic Leap

De här ar-glasögonen är mytomspunna, kritiserade och så dyra att nästan ingen har råd med dem. Det har inte hindrat en svensk studio från att ge ut storspelet Angry Birds till Magic Leap One. ”Jag tror att augmented reality kommer att bli enormt stort”, säger entrprenören Tommy Palm..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Första lovande försöket: Påskynda däggdjurs genutveckling

Forskare har för första gången lyckats snabba på evolutionen hos däggdjur med hjälp av gensaxen Crispr. Men försöket lyckades bara på honorna..

Nyteknik - 14 timmar sedan

”Kostnad för höjd säkerhet – peanuts jämfört med omställning”

LÄSARBREV. Kostnaden för att höja kärnkraftsäkerheten är inte i närheten av vad det kostar att ställa om energisystemet när vi står utan kärnkraften, skriver civilingenjören Lars Wiegert..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Northvolt storrekryterar under året

Företaget Northvolt, som planerar att dra igång svensk batteritillverkning, räknar med att rekrytera 200 personer under 2019. Ett brett spann av ingenjörer behövs..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Musk vill bygga partikelaccelerator med Cern

Bilar, rymdraketer och nu partikelacceleratorer? Elon Musk erbjuder sig att vara med i bygget av Cerns:s nya ”Future Circular Collider”. Och enligt entreprenören skulle det innebära kostnadsbesparingar på flera miljarder euro..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Heta framtidssatsningen: 220 miljoner till skola och entreprenörskap

Framtidssatsningar för att stärka Sverige som kunskapsnation med starkt entreprenörskap. Det är målet med de 220 miljoner som satsas på IVA..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Xiaomis vikbara telefon överraskar med sin design

Försäljningen av nya mobiltelefoner går trögt. Flera stora tillverkare hoppas att vikbara modeller ska kunna skaka liv i marknaden. Och nu har kinesiska Xiaomi visat upp sin prototyp..

Nyteknik - 18 timmar sedan

VW: Nya miljökraven begränsar möjligheten att köra bil

Om EU:s föreslagna utsläppsregler blir verklighet kommer VW Group och andra tillverkare bli tvungna att höja sina priser. Nu anser bolagets vd att de nya miljökraven innebär att vissa människor inte längre har råd att köra bil..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.