Nyteknik > Teknik

Saturday, 23 June, 02:40

Nyteknik - 22 maj 18 kl. 14:45

Hyllade utvecklare startar ny spelstudio i UppsalaNya spelstudion Neon Giant tar säte i Uppsala med erkända utvecklare från Machine Games..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Uppsala, Neon Giant, Machine Games

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyllade, utvecklare, startarny , spelstudioi , Uppsala
IDG - 17 maj 11 kl. 11:19

Sparkade Novell-utvecklare startar eget

"Idag startar vi Xamarin, vårt nya företag fokuserat på Mono-baserade produkter" skriver den sparkade projektledaren Miguel de Icaza..

DN - 09 aug 17 kl. 13:50

Ubisoft startar spelstudio i Stockholm

Ett av världens största spelföretag öppnar i Stockholm. ”Vi ska jobba med de största projekten i världen”, säger nya platschefen..

Nerikes Allehanda - 09 apr 17 kl. 05:05

Ny utvecklare startar om i Lekeberg

Emma Godlund vill skapa en meningsfull fritid för Lekebergsborna. Hennes jobb handlar mycket om att utveckla fritidsaktiviteter..

IT24 - 10 sep 14 kl. 13:05

Bergsala köper in sig i ny spelstudio


Speldistributören Bergsala köper 50 procent av den Göteborgsbaserade spelstudion Zoink. "En naturlig expansion att knyta till oss starka utvecklare", säger Bergsalas vd Owe Bergsten..

IDG - 10 sep 14 kl. 13:05

Bergsala köper in sig i ny spelstudio

Speldistributören Bergsala köper 50 procent av den Göteborgsbaserade spelstudion Zoink. "En naturlig expansion att knyta till oss starka utvecklare", säger Bergsalas vd Owe Bergsten..

E24 - 13 jul 16 kl. 15:54

Apple startar dokusåpa för app-utvecklare

Apple annonserade tidigare i år att de planerade en dokusåpa om app-utvecklare. Nu har serien fått det fyndiga namnet Planet of the Apps – en uppenbar referens till kultfilmen Planet of the Apes – samtidigt som de "100 mest talangfulla app-utvecklarna" ombeds ansöka till programmet via reality-seriens hemsida..

DI - 21 jan 15 kl. 13:49

Kings "spelguru" startar eget

Tommy Palm, Kings "spelguru" och en av hjärnorna bakom mobilversionen av Candy Crush Saga, lämnar börsjätten för att starta egen spelstudio och göra ängel-investeringar..

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 11 kl. 15:36

Paradox startar indieinkubator

I månadsskiftet februari-mars nästa år startar Paradox Interactive en inkubator med 20-25 platser för indiespelutvecklare. 4-5 miljoner kronor är avsatt för projektet, och intresserade utvecklare e-postar inkubator@paradoxplaza.com..

IDG - 10 jan 12 kl. 12:39

Rymdbolag startar sajt för öppen källkod

Nasa är involverade i en rad öppna projekt. Nu startar de en egen kodsajt för att underlätta för externa utvecklare..

IDG - 10 jan 12 kl. 12:39

Nasa startar sajt för öppen källkod

Rymdbolaget Nasa är involverade i en rad öppna projekt. Nu startar de en egen kodsajt för att underlätta för externa utvecklare..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Nya Volvofabriken ”som Torslandaverken”

”Made in the USA” – men inte så annorlunda mot andra Volvofabriker. När Volvo öppnar sin första amerikanska fabrik så är det trygg och invand teknik man satsar på..

Nyteknik - Igår: 17:15

Populära ”squishies” plockas bort från butiker

Den populära barnleksaken ”squishies” innehåller flera giftiga ämnen, larmar danska Miljöstyrelsen. Nu väljer svenska leksakbutiker att sluta sälja leksaken..

Nyteknik - Igår: 16:47

Kameraövervakning tillåtet för kommunala hyresvärdar

Det kommer att bli betydligt enklare för kommunala hyresvärdar att sätta upp kameror i sina fastigheter från och med första augusti..

Nyteknik - Igår: 16:15

Ändring av mobilnät ger Telenor mångmiljonböter

Norska teleoperatören Telenor tvingas böta 788 miljoner norska kronor, cirka 857 svenska miljoner kronor..

Nyteknik - Igår: 16:20

Hemlighetsmakeri kring Einrides nya lastbil

Svenska Einride lanserar inom kort sin nästa autonoma, eldrivna lastbil. Den har visats på bild, men företaget är hemlighetsfullt..

Nyteknik - Igår: 16:25

Batteriforskaren Kristina Edström får pris för ”epokgörande insats”

Kemiprofessor Kristina Edström har med sin forskning hjälpt oss att komma närmare en lösning när det gäller energilagring. Nu belönas hon med KTH:s stora pris..

Nyteknik - Igår: 16:09

Nio EU-länder formar cyberstyrkor

Nio EU-länder har inom ramen för unionens försvarssamarbete enats om att bilda styrkor som snabbt ska kunna svara upp på cyber- och hackerattacker..

Nyteknik - Igår: 15:22

Nya Volvon ska erövra USA

Den första modellen ”Made in USA”. I samband med invigningen av sin fabrik i Charleston ryckte Volvo skynket av nya S60. ”Nya S60 är en av de mest spännande Volvo-bilar vi någonsin tillverkat”, säger chefen Håkan Samuelsson..

Nyteknik - Igår: 14:43

“Vi letar efter folk som kompletterar oss”

Globala möjligheter i en innovativ miljö med lång historia. Det hittar du på Johnson & Johnsons anläggning i Helsingborg. Nu ska ingenjörerna, som ser till att hela världen förses med Nicorette, ta sig an fler utmaningar..

Nyteknik - Igår: 13:53

Algeriets sätt att stoppa provfusk: Stänga ner internet

När 700.000 unga algerier i år tar studenten tar myndigheterna till radikala grepp för att förhindra fusk på slutproven..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.