YLE > Finland

Thursday, 24 January, 11:20

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, fråga, Talardu svenska i , kassan
Dagens PS - 04 nov 16 kl. 08:18

Svanbergs post ”på spel” – talar ut om miljardaffär

”Klart är att Carl-Henric Svanberg lyckats undvika en kännbar förlust genom sin stora aktieförsäljning.” Så skriver Dagens Industri om den knappa miljardförsäljning av MSAB-aktier, 943 miljoner kronor, BP-ordföranden genomförde tidigare i höst. Enligt tidningen ska Svanberg – vilken Dagens PS nyligen skrev om i samband med Ericssons galna shoppingrundor – ha duckat en förlust på 120 miljoner kronor när han sålde sitt tunga innehav i Melker Schörling AB, till Melker Schörling själv, den 16 september.

Dagens PS - 07 nov 16 kl. 10:47

Insidermisstänkt vd talar ut

Dagens PS skrev i veckan som gick om misstankarna mot Ola Rollén och att han riskerar upp till sex års fängelse om han fälls för brottet. Vi berättade också om hur stjärndirektörens liv gestaltar sig i häktescellen, som han nu släppts ut från. http://www.

Dagens PS - 10 nov 16 kl. 14:42

Finansduon talar ut om sprickan

Dagens PS skrev i veckan om aktieägarnas mångmiljardkrav på de tidigare HQ-topparna och om skadeståndsrättegången som nu dragit i gång i Stockholms tingsrätt. Qviberg och övriga i ledningen på HQ Bank har tidigare frikänts på alla åtalspunkter om brott. I senaste numret av Affärsvärlden berättar nu finanskändisarna Mats Qviberg och Sven Hagströmer om sina känslor kring skilsmässan för snart fem år sedan.

Sydsvenskan - 05 jul 12 kl. 18:04

TV: Fp vill totaländra A-kassan

2007 drev Folkpartiet igenom förslaget. Nu har de ändrat sig.
"Det har inte fungerat", säger Jan Björklund i dagens utspel om A-kassan..

Dagens PS - 27 sep 17 kl. 10:43

Birro: ”Svenskar talar bara om båtar och golf”

Franska affärsmän har tröttnat på deras svenska motsvarighet. Och Marcus Birro håller med. Detta är en krönika.

Dagens PS - 30 okt 17 kl. 08:22

Storbankens vd: ”Jag talar bara sanning”

UBS-chefen talar klarspråk i intervju om storbankens framtid. Schweiziska bankjätten UBS vd Sergio Ermotti upprepar i en intervju med tidningen Matin Dimanche att banken kan komma att lämna Schweiz och flytta huvudkontoret till ett annat land. "Jag talar bara sanning", säger han i intervjun enligt Reuters.

Dagens PS - 10 aug 17 kl. 08:38

”Visselblåsare” talar ut: ”Har känts extremt tufft”

Internrevisorn tar bladet från munnen om skandalen på Transportstyrelsen. Först är hon osäker om hon vill ställa upp för en intervju över huvud taget, skriver Dagens Industri i torsdagens tidning. Men efter några dagars funderande bestämmer hon sig för tala ut för första gången sedan skandalen briserade på Transportstyrelsen som lett till att både generaldirektör Maria Ågren och styrelsen bytts ut och i förlängningen att inrikesminister Anders Ygeman (S) och infrastrukturminister Anna Johansson (S) tvingades bort.

Dagens PS - 01 dec 17 kl. 12:40

Hexagons vd Ola Rollén talar ut om rättegången

”Jag skulle aldrig säga att det här har varit positivt”. Börsnoterade mätteknikföretaget Hexagons tidigare så hyllade vd, Ola Rollén, har stått inför rätta i Oslo, misstänkt för insiderbrott, sedan 30 oktober – flera förhandlingar har hållits. Han intervjuas nu – när rättegången mot avslutats – av Dagens Industri och säger till tidningen att han är ”säker på att bli frikänd”.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 08:49

Detta talar för köpläge i slaktad H&M-aktie

Samma fenomen har tidigare resulterat i kursrally i aktien, konstaterar Di. H&M:s nedgång på börsen har gjort att direktavkastningen överstigit 5 procent och därmed indikeras att det är ett bra tillfälle att köpa aktien. Det skriver Dagens industri.

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 08:21

Fondchef talar ut: Därför backar vi tre år i rad

Den trendföljande hedgefonden Lynx har haft en svag utveckling under de senaste tre åren och har inlett 2018 med röda siffror. I en intervju med Dagens Industri ger fondbolagets grundare och vd Svante Bergström sin syn på utvecklingen. Han hävdar att det finns ”en hel del som tyder på att trendföljande förvaltning har det värsta bakom sig”.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Bildningsnämnden ger tummen upp för ny skolbyggnad i Ingå - men den ska rymma många elever

Efter långa uträkningar konstaterade tekniska nämnden i slutet av 2018 att det är lönsammast att bygga en ny skolbyggnad istället för att renovera Kyrkfjärdens skola. Bildnings- och välfärdsnämnden håller med, men tycker ändå man tänkt för småskaligt..

YLE - 1 timme sedan

Vårdreformen kan falla på Åland - skulle försvaga Ålands grundlagsenliga självstyre

Riksdagens grundlagsutskott har hittat ett nygammalt problem som betyder mera jobb för riksdagen i frågan om landskaps- och hälsovårdsreformen. Samtidigt knakar det i fogarna på regeringen, när partierna skyller reformens problem på varandra. Listan är lång på de problem som grundlagsexperter har hittat, och Ålands självstyre är det senaste..

YLE - 1 timme sedan

Wasa Express fortfarande på landbacken i Tallinn - tillbaka i trafik 28 januari

Reparationerna av Wasa Express drar igen ut på tiden. Nu är beskedet att den första avgången efter dockningen i Tallinn sker på måndag 28 januari..

YLE - 1 timme sedan

Byggbolaget Hartela: Citymarket på västra åstranden i Borgå klart tidigast 2021 – oklart vem som ska driva hotellet

Nu är det klart att byggbolaget Hartela kan gå vidare med hotell- och Citymarketbygget i Borgå. Byggandet kommer kanske i gång i höst..

YLE - 4 timmar sedan

Axxell vill låta studerande bygga hus i Karis

Inom utbildningen för husbyggnad planerar man att studerande ska bygga enplanshus som sedan sätts till salu. Därför vill Axxell utbildning Ab arrendera tomter som ligger nära varandra och skolan i Karis..

YLE - 4 timmar sedan

Lägst i Nyland och högst i Mellersta Österbotten - Så här ser kommunalskatten ut 2019

Kommunalskatten stiger med nästan en halv procentenhet i medeltal och ligger nu på 19,88 procent. Den som önskar ha en låg kommunalskattesats ska packa väskan och flytta till Grankulla eller åländska Jomala..

YLE - 5 timmar sedan

Valförbund en risk och möjlighet för små partier

Valförbunden leder sällan till att små partier får en kandidat invald i riksdagen. Ändå uppstår mer eller mindre udda konstellationer inför varje val. Orsaken är upplevd orättvisa i valsystemet..

YLE - 5 timmar sedan

Vedeldare vill stänga spjället tidigare för att spara klabbar och värme - räddningsverkets råd: riskera inte livet

Någon vill spara ved och ta tillvara maximal värme. En annan "har alltid gjort så, och mormor gjorde också alltid så". Men att spela med spjällets stängning kan sluta med livet som insats..

YLE - 5 timmar sedan

Nästan 40 naturskyddsområden skapas i Västnyland

En stor mängd naturskyddsområden ska inrättas i Västnyland. Läppträsket i Karis är viktigt för fåglarna och Porkala naturskyddsområde är störst med en areal på drygt 12 700 hektar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.