YLE > Finland

Tuesday, 19 June, 09:02

YLE - 22 maj 18 kl. 13:14

Dagens fråga: Talar du svenska i kassan?Elva procent av de svenskspråkiga i Helsingfors [link:https://www.hbl.fi/artikel/har-bor-de-svensksprakiga-i-helsingfors-se-hur-det-ser-ut-i-ditt-omrade/;bor söder om Bulevarden och Södra Esplanaden;standard;], rapporterar Hbl. Men hur vanligt är det att man talar svenska i hemknutarna. Frågan gick till våra tisdagssnackare..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, Bulevarden, Södra Esplanaden, Hbl

Dela artikeln

112 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagens, fråga, Talardu svenska i , kassan
Dagens PS - 04 nov 16 kl. 08:18

Svanbergs post ”på spel” – talar ut om miljardaffär

”Klart är att Carl-Henric Svanberg lyckats undvika en kännbar förlust genom sin stora aktieförsäljning.” Så skriver Dagens Industri om den knappa miljardförsäljning av MSAB-aktier, 943 miljoner kronor, BP-ordföranden genomförde tidigare i höst. Enligt tidningen ska Svanberg – vilken Dagens PS nyligen skrev om i samband med Ericssons galna shoppingrundor – ha duckat en förlust på 120 miljoner kronor när han sålde sitt tunga innehav i Melker Schörling AB, till Melker Schörling själv, den 16 september.

Dagens PS - 07 nov 16 kl. 10:47

Insidermisstänkt vd talar ut

Dagens PS skrev i veckan som gick om misstankarna mot Ola Rollén och att han riskerar upp till sex års fängelse om han fälls för brottet. Vi berättade också om hur stjärndirektörens liv gestaltar sig i häktescellen, som han nu släppts ut från. http://www.

Dagens PS - 10 nov 16 kl. 14:42

Finansduon talar ut om sprickan

Dagens PS skrev i veckan om aktieägarnas mångmiljardkrav på de tidigare HQ-topparna och om skadeståndsrättegången som nu dragit i gång i Stockholms tingsrätt. Qviberg och övriga i ledningen på HQ Bank har tidigare frikänts på alla åtalspunkter om brott. I senaste numret av Affärsvärlden berättar nu finanskändisarna Mats Qviberg och Sven Hagströmer om sina känslor kring skilsmässan för snart fem år sedan.

Sydsvenskan - 05 jul 12 kl. 18:04

TV: Fp vill totaländra A-kassan

2007 drev Folkpartiet igenom förslaget. Nu har de ändrat sig.
"Det har inte fungerat", säger Jan Björklund i dagens utspel om A-kassan..

Dagens PS - 27 sep 17 kl. 10:43

Birro: ”Svenskar talar bara om båtar och golf”

Franska affärsmän har tröttnat på deras svenska motsvarighet. Och Marcus Birro håller med. Detta är en krönika.

Dagens PS - 30 okt 17 kl. 08:22

Storbankens vd: ”Jag talar bara sanning”

UBS-chefen talar klarspråk i intervju om storbankens framtid. Schweiziska bankjätten UBS vd Sergio Ermotti upprepar i en intervju med tidningen Matin Dimanche att banken kan komma att lämna Schweiz och flytta huvudkontoret till ett annat land. "Jag talar bara sanning", säger han i intervjun enligt Reuters.

Dagens PS - 10 aug 17 kl. 08:38

”Visselblåsare” talar ut: ”Har känts extremt tufft”

Internrevisorn tar bladet från munnen om skandalen på Transportstyrelsen. Först är hon osäker om hon vill ställa upp för en intervju över huvud taget, skriver Dagens Industri i torsdagens tidning. Men efter några dagars funderande bestämmer hon sig för tala ut för första gången sedan skandalen briserade på Transportstyrelsen som lett till att både generaldirektör Maria Ågren och styrelsen bytts ut och i förlängningen att inrikesminister Anders Ygeman (S) och infrastrukturminister Anna Johansson (S) tvingades bort.

Dagens PS - 01 dec 17 kl. 12:40

Hexagons vd Ola Rollén talar ut om rättegången

”Jag skulle aldrig säga att det här har varit positivt”. Börsnoterade mätteknikföretaget Hexagons tidigare så hyllade vd, Ola Rollén, har stått inför rätta i Oslo, misstänkt för insiderbrott, sedan 30 oktober – flera förhandlingar har hållits. Han intervjuas nu – när rättegången mot avslutats – av Dagens Industri och säger till tidningen att han är ”säker på att bli frikänd”.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 08:49

Detta talar för köpläge i slaktad H&M-aktie

Samma fenomen har tidigare resulterat i kursrally i aktien, konstaterar Di. H&M:s nedgång på börsen har gjort att direktavkastningen överstigit 5 procent och därmed indikeras att det är ett bra tillfälle att köpa aktien. Det skriver Dagens industri.

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 08:21

Fondchef talar ut: Därför backar vi tre år i rad

Den trendföljande hedgefonden Lynx har haft en svag utveckling under de senaste tre åren och har inlett 2018 med röda siffror. I en intervju med Dagens Industri ger fondbolagets grundare och vd Svante Bergström sin syn på utvecklingen. Han hävdar att det finns ”en hel del som tyder på att trendföljande förvaltning har det värsta bakom sig”.

Fler nyheter från YLE

YLE - 17 timmar sedan

Ovanlig rättsbehandling i tinget - en skogskälla och en bäck i Isnäs innehar huvudrollen

Har källan, bäcken och naturtillståndet tagit skada i samband med skogsarbeten i Isnäs i Lovisa vintern 2014? Den frågan ska man söka svar på i Östra Nylands tingsrätt..

YLE - 45 minuter sedan

Åklagaren överklagar Hakkarainens dom – yrkar på villkorligt fängelse

Åklagaren kommer att överklaga Sannfinländarnas riksdagsledamot Teuvo Hakkarainens dom till hovrätten. Det rör sig om en handling som i värsta fall skulle ha kunna lett till döden, säger åklagaren Eija Velitski..

YLE - 1 timme sedan

Förseningar på kustbanan under tisdagsmorgonen

Tågtrafiken mellan Åbo och Helsingfors är försenade med 15 minuter till en halvtimme. Orsaken är ett fel i trafikledningssystemet..

YLE - 2 timmar sedan

Fritt fram att bygga badhotell på Versö i Pyttis – byaföreningens besvär gick inte igenom i domstol

I många år har det varit tal om att bygga ett badhotell på Versö i Pyttis, men byaföreningen besvärade sig mot planerna för ett par år sedan. Nu är det klart att detaljplanen hålls i kraft..

YLE - 4 timmar sedan

Oskar rekryterade Ahmed: Vi behöver hans kunnande för att anställa invandrare

Rekrytering av invandrare blir ett allt hetare område i Finland i och med bristen på arbetskraft. Ahmed Hassan skapade nätverk och kontakter via egen firma - nu köps den upp av Euro Work-gruppen med Oskar Berndtsson i ledningen..

YLE - 4 timmar sedan

Simbassänger och golfbanor stjäl vatten av lokalbefolkningen - här är några ohållbara saker turister gör

Vid det här laget förstår de flesta att flygresor är ett växande miljöhot, men det finns fler element av resandet som är ohållbara och som du kanske inte har tänkt på tidigare. Svenska Yle granskar under veckorna kring midsommar vårt resande och turistande. Hur vara en smart turist?.

YLE - 13 timmar sedan

Vad gav samtalen på Gullranda vid handen? Vi sammanfattar i tre punkter

Årets Gullrandadiskussioner avslutades under högtidliga former med avslutningsord av FN:s generalsekreterare Antonio Guterres. Överlag präglades diskussionerna i Nådendal av oron över geopolitikens återtåg, skriver Rikhard Husu..

YLE - 11 timmar sedan

Torsdagens strejk på Helsingfors-Vanda flygplats är inställd

Luftfartsunionens strejk som skulle gå av stapeln på torsdag har ställts in, rapporterar STT..

YLE - 13 timmar sedan

Vad gav samtalen i Gullranda vid handen? Vi sammanfattar i tre punkter

Årets Gullrandadiskussioner avslutades under högtidliga former med avslutningsord av FN:s generalsekreterare Antonia Guterres. Överlag präglades diskussionerna i Nådendal av oron över geopolitikens återtåg, skriver Rikhard Husu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.