Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 January, 07:14

Dagens PS - 22 maj 18 kl. 12:51

LO-ekonomer kräver 25 miljarder extraRegeringens och alliansens vallöften räcker inte, enligt LO. I samband med en ny konjunkturrapport från LO, som refereras av Di.se, slås det fast att det krävs ytterligare 25 miljarder kronor – drygt 6 miljarder kronor per år – för att klara personalbristen i välfärden. ”Vi menar att höjda statsbidrag till kommuner och landsting, förutom att täcka upp för det ökade antalet barn och äldre, bör räcka till att skapa ett större utrymme för kompetensutveckling, förbättrade arbetsvillkor samt höjda löner för personalen”, skriver LO:s ekonomer, enligt Di. Pengarna behöver alltså skjutas till under nästa mandatperiod, enligt LO, som överlag är positiv till den svenska konjunkturen – prognosen är att arbetslösheten hamnar på 5,7 procent nästa år från dag
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
LO, Di, BNP

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO-ekonomer, kräver25 , miljarderextra
DI - Igår: 06:24

Ekonomer jublar över släppt mål

Regeringen ser över sitt arbetslöshetsmål. Välkommet, anser flera tunga ekonomer. ”Designat för valpropagandan”, säger Harry Flam ordförande Finanspolitiska rådet.

Expressen - 14 jul 17 kl. 02:56

LO-ekonomer kräver fastighetsskatt

"Återinför fastighetsskatten!" kräver LO-ekonomerna på DN Debatt i dag. De skriver att det krävs "rejäla och modiga" reformer för att trygga finansiering av skola, vård och omsorg..

Kristianstadsbladet - 14 feb 14 kl. 01:30

LO-ekonomer kräver skattereform


Återinför arvsskatten och bytt ut jobbskatteavdraget mot ett grundavdrag. Det är några av de punkter som LO-ekonomerna tar upp när de presenterar en rapport om skattesystemet i Sverige.Oavsett vilken regering som tillträder efter valet i höst bör den genomföra en bred skatteöversyn, skriver LO-ekonomerna Ola Pettersson och Torbjörn Hållö i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 14 kl. 01:33

LO-ekonomer kräver skattereform

Återinför arvsskatten och bytt ut jobbskatteavdraget mot ett grundavdrag. Det är några av de punkter som LO-ekonomerna tar upp när de presenterar en rapport om skattesystemet i Sverige. Oavsett vilken regering som tillträder efter valet i höst bör den genomföra en bred skatteöversyn, skriver LO-ekonomerna Ola Pettersson och Torbjörn Hållö i en debattartikel i Dagens Nyheter..

SvD - 14 feb 14 kl. 01:30

LO-ekonomer kräver skattereform

Återinför arvsskatten och bytt ut jobbskatteavdraget mot ett grundavdrag..

Trelleborgs Allehanda - 14 feb 14 kl. 01:30

LO-ekonomer kräver skattereform


Återinför arvsskatten och bytt ut jobbskatteavdraget mot ett grundavdrag. Det är några av de punkter som LO-ekonomerna tar upp när de presenterar en rapport om skattesystemet i Sverige.Oavsett vilken regering som tillträder efter valet i höst bör den genomföra en bred skatteöversyn, skriver LO-ekonomerna Ola Pettersson och Torbjörn Hållö i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Expressen - 24 nov 16 kl. 13:39

LO-ekonomer oroas över minusräntan

Sverige ekonomi kommer att behålla styrkan under de närmaste åren, enligt LO-ekonomernas rapport. Samtidigt varnar LO:s experter för att Riksbankens minusräntor – trots de goda tiderna – kan bli ett problem när tiderna blir tuffare. “Riksbanken kommer att ha svårt att åstadkomma mycket mer för att stabilisera ekonomin”, konstaterar LO-ekonomerna..

BT - 25 nov 14 kl. 14:36

LO kräver mångmiljardsatsning

LO-ekonomerna tror på svag ekonomisk tillväxt de närmaste åren. Nu vill LO att regeringen ska sjösätta ett stimulanspaket 70 miljarder kronor. Det skulle trycka ner arbetslösheten, tror LO.

HBL - 28 sep 12 kl. 10:22

Ekonomer: Spanska bankerna behöver 60 miljarder

Ekonomer tror att de spanska bankerna behöver stöd på ungefär 60 miljarder.Spanien väntas komma med resultaten från bankernas stresstest i kväll.  Enligt Nordeas chefsekonom Roger Wessman skulle det helt klart vara en negativ överraskning om bankerna skulle behöva mer än 60 miljarder.

BT - 25 nov 14 kl. 10:02

LO kräver 70 miljarder i stimulans

LO:s ekonomer varnar för en period med svag tillväxt i Sverige, på lite drygt 2 procent per år under de kommande två åren. Nu kräver LO att regeringen stimulerar ekonomin med 70 miljarder kronor. "Utvecklingen i omvärlden väntas bli fortsatt trög, penningpolitiken har nått vägs ände och finanspolitiken är lätt åtstramande", skriver LO-ekonomerna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 18 timmar sedan

Boeing har testkört autonomt flygplan

Flygjätten Boeing har genomfört en första flygning med ett autonomt styrt passagerarflygplan. Planet är litet och kan flyga 50 miles, motsvarande cirka 8 mil. Testflygningen gjordes i Manassas, Virginia.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Analys: Bolaget för stort för sitt bästa

Fastighetsbolaget Castellum är ett bra alternativ för investerare som söker stabila utdelningar och bred exponering mot den kommersiella fastighetsmarknaden. Tyvärr finns tecken på att denna förvaltare kan ha blivit för stor för sitt eget bästa. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

SAS utökar flottan med tre Airbus

Flygbolaget SAS har ingått ett leasingavtal med ALC, Air Lease Corporation, vilket innebär att SAS kommer att utöka sin flygplansflotta med tre Airbus A321LR. LR står för Long Range och flygplanet är utrustat för att kunna flyga längre sträckor än en vanlig A321neo. Det första planet kommer att sättas i trafik under första halvåret 2020.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagens PS - 20 timmar sedan

OECD-chefen avfärdar katastrof

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. Till Sky News sade han att även i ett värsta scenario kan brexit visa sig hanterbar. En brexit utan avtal betyder att Storbritannien lämnar EU utan att veta hur den framtida relationen blir.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Ministern stäms för obetald faktura

Arkitekt ritade om socialförsäkringsministerns glasveranda. Har inte fått betalt än – efter 18 månader. I fredags skickades en stämningsansökan i ärendet till Nacka tingsrätt, uppger Dagens Nyheter.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. Xiaomi läckte tidigare i månaden att man skulle släppa en vikbar telefon.

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.