Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 January, 08:39

Dagens PS - 21 maj 18 kl. 12:48

JUST NU: Småspararfavorit har raketfart på börsenMångmiljonorder för ”folkaktien” och energilagringsbolaget SaltX får aktiemarknaden att jubla – kursen stack direkt. Stockholmsbörsen inleddes på plus på måndagsmorgonen efter nyheten om att USA pausar handelskriget mot Kina tillfälligt. Både OMXS30 och det bredare indexet var efter drygt 10 minuters handel upp 0,4 procent och har sedan dess ökat ytterligare till upp 0,8 procent vid 12.45-tiden. Bland storbolagsvinnarna hittar vi bolaget Latour som stack i väg 5,5 procent direkt efter en ny köprek från Dagens Industri, följt av NetEnt på plus 2,3 procent och Lifco på plus 2,03 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU,  saltx, USA, Kina, OMXS30, Latour, Dagens Industri, NetEnt, Lifco, Large Cap, Fingerprint Cards, Bonava, Arjo, First North, SaltX, Sunact, Ghana, Suncool, Direkt, Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Småspararfavorithar , raketfart, börsen
Dagens PS - 21 maj 18 kl. 12:48

JUST NU: Småspararfavorit har raketfart på börsen

Mångmiljonorder för ”folkaktien” och energilagringsbolaget SaltX får aktiemarknaden att jubla – kursen stack direkt. Stockholmsbörsen inleddes på plus på måndagsmorgonen efter nyheten om att USA pausar handelskriget mot Kina tillfälligt. Både OMXS30 och det bredare indexet var efter drygt 10 minuters handel upp 0,4 procent och har sedan dess ökat ytterligare till upp 0,8 procent vid 12.

Dagens PS - 01 sep 17 kl. 09:18

JUST NU: Folkaktie har raketfart i börsstarten

Grattis du som har aktien – kursen stiger med 6,9 procent. Volvo gör ett rejält uppryck i den inledande handeln på Stockholmsbörsen på fredagen. Kursen är upp med 6,9 procent och bakgrunden är att bolaget, enligt Di Börsmorgon, presenterar ”väldigt offensiva, aggressiva mål” från att tidigare ha varit ”väldigt flummigt” i sin syn på marginalerna.

Dagens PS - 03 okt 17 kl. 09:17

Just nu: Bergochdalbana i storbolagsaktie

Inledde morgonen med ett ras på 22 procent. Det är krisdrabbade sök- och katalogbolaget Eniro, som nu på tisdagsmorgonen upplever en kaotisk kursresa på Stockholmsbörsen. Bolaget vill fullfölja ett utbyteserbjudande riktat mot ägarna av preferensaktierna och konvertiblerna – trots att det inte finns så stor acceptans för erbjudandet som bolaget hade hoppats på, rapporterar Di Börsmorgon.

Dagens PS - 13 apr 18 kl. 09:15

JUST NU: Raketfart i aktie efter pangrapport

Kursen sticker i väg uppåt med 10 procent – grattis alla aktieägare! Clas Ohlson är morgonens vinnare på Stockholmsbörsen. Bolaget har levererat en rapport som uppvisar starka försäljningssiffror.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Uppåt i Asien – mot alla odds

Asienbörserna rör sig överlag uppåt på torsdagen. Detta trots uppgifter kring den pågående handelskonflikten mellan USA och Kina om inställda möten. Från Japan kom i dag inköpschefsindex som visade en nedgång till 50 i januari från 52,6 i december.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Nordeas vd varnar: ”Mycket farligt”

Enligt banktoppen är det förenat med stora risker att ventilera just den här saken.  Casper von Koskull intervjuas i Dagens Industri och pratar där om hur han ser på att finansmannen Christer Gardells aktivistfond Cevian seglat upp som storägare i banken. Koskull förklarar att det inte är något konstigt att ägare kräver förändring, som Cevian gör, bolaget vill se resultat, men menar också att det mesta som sägs från Cevian överensstämmer med Nordeas planer.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Rival snuvar H&M på OS-kontraktet

Svenska klädjätten inte längre partner och sponsor till Sveriges OS-trupp. Värsta konkurrenten får i stället den äran. Det är japanska Uniqlo som nu efter flera år under H&M:s flagga tar över det åtråvärda kontraktet och samarbetet med de svenska olympierna, både i Tokyo 2020 och i Peking 2022, under olympiska och paralympiska spelen, berättar Dagens Industri.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Förvaltarproffs kikar i kristallkulan

Förvaltarteamet bakom Franklin European Growth tror på fortsatt hög volatilitet givet vissa sencykliska risker. Det framgår av en månadsrapport. Inför framtiden ser man framför sig en fortsatt hyfsad global tillväxt då Kina avser vidta stimulansåtgärder samtidigt som den europeiska och den amerikanska centralbanken arbetar med att navigera igenom den ekonomiska cykeln.

Dagens PS - 2 timmar sedan

24 januari: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig varje vardagsmorgon om vad som händer på affärsfronten. Börs
Rapporter
07:30 Bonava, 08:15 Investor, 14:00 Ahlsell, Eolus Vind, Tagmaster Utländska rapporter
08:00 Novozymes 12:00 Topdanmark, 12:59 Bristol-Myers Squibb, Freeport McMoRan, Intel (efter 22:00) Stämmor
11:00 A1M Pharma (extra) Investerarmöte
08:30 Camurus investerarmöte SEB Biotech Seminar i Stockholm
09:30-12:00 Hemfosa investerarmöte kapitalmarknadspresentation
10:00-11:00 Bonava telefonkonferens presentation/telefonkonferens
10:00 Investor telefonkonferens
12:40-13:00 Cantargia investerarmöte SEB, Swedish Biotech Seminar
15:00 Ahlsell telefonkonferens
15:00 Hemfosa telefonkonferens Övriga händelser
Consilium månadsf

Dagens PS - 19 timmar sedan

Boeing har testkört autonomt flygplan

Flygjätten Boeing har genomfört en första flygning med ett autonomt styrt passagerarflygplan. Planet är litet och kan flyga 50 miles, motsvarande cirka 8 mil. Testflygningen gjordes i Manassas, Virginia.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Analys: Bolaget för stort för sitt bästa

Fastighetsbolaget Castellum är ett bra alternativ för investerare som söker stabila utdelningar och bred exponering mot den kommersiella fastighetsmarknaden. Tyvärr finns tecken på att denna förvaltare kan ha blivit för stor för sitt eget bästa. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 18 timmar sedan

SAS utökar flottan med tre Airbus

Flygbolaget SAS har ingått ett leasingavtal med ALC, Air Lease Corporation, vilket innebär att SAS kommer att utöka sin flygplansflotta med tre Airbus A321LR. LR står för Long Range och flygplanet är utrustat för att kunna flyga längre sträckor än en vanlig A321neo. Det första planet kommer att sättas i trafik under första halvåret 2020.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagens PS - 21 timmar sedan

OECD-chefen avfärdar katastrof

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. Till Sky News sade han att även i ett värsta scenario kan brexit visa sig hanterbar. En brexit utan avtal betyder att Storbritannien lämnar EU utan att veta hur den framtida relationen blir.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.