Sydöstran > Nyheter

Sunday, 19 August, 12:07

Liknande nyheter

Taggar: Femårsjubileumför , Karlskrona, Pride
Nya Wermlands Tidningen - 12 jul 12 kl. 10:18

Femårsjubileum för Värmland Pride

På lördag är det dags för Värmland Pride i Karlstad och i år är det femårsjubileum. Fredrik Andersson, fritidspolitiker i Sunne och förbundssekreterare i RFSL Ungdom har koll på paraden och de viktiga HBTQ-frågorna..

Nya Wermlands Tidningen - 26 apr 13 kl. 09:30

Femårsjubileum för Nina Fyhr

Gullspångsbandet Dreams har spelat i Kristinehamn flera gånger och svarar för musiken när Nina Fyhr på valborgsmässoafton firar femårsjubileum som dansarrangör. ? På femårsdagen ingår en danskurs i entrépengen, säger hon..

DalaDemokraten - 23 apr 15 kl. 20:49

Femårsjubileum för Bymacken

På lördag firas femårsjubileum för Bymacken i Malungsfors. Det har nu gått fem år sedan byborna tog saken i egna händer och investerade i en egen tankningsanläggning. OKQ8 övergav Malungsfors och slog igen sin bränslepump.

Dalarnas tidningar - 23 apr 15 kl. 20:49

Femårsjubileum för Bymacken

På lördag firas femårsjubileum för Bymacken i Malungsfors. Det har nu gått fem år sedan byborna tog saken i egna händer och investerade i en egen tankningsanläggning. OKQ8 övergav Malungsfors och slog igen sin bränslepump.

Jönköpingsnytt - 15 apr 13 kl. 19:01

Hittaut firar femårsjubileum

I år firar IKHP:s friskvårdsprojekt Hittaut.nu femårsjubileum och hoppet finns att det blir större än någonsin..

Nya Wermlands Tidningen - 31 jul 13 kl. 19:31

Femårsjubileum för bygdespelet

I år är det femårsjubileum för sagan om mjölnaren Mats. Bygdespelet är en hyllning till den begåvade spelmannen Wille Thors som avled år 2008..

Vimmerby Tidning - 14 sep 15 kl. 08:34

Succéfestivalen får fortsättning - firar femårsjubileum nästa år

13 augusti 2016. Lägg det datumet på minnet för då är Eneby Rock tillbaka, denna gång med femårsjubileum. Arbetet med nästa års festival drar igång redan nu i september..

DN - 29 okt 15 kl. 13:52

”Allt för Sverige” firar femårsjubileum


Tv-serien ”Allt för Sverige” firar femårsjubileum och för första gången tävlar ett par. Dessutom är skådespelaren Brooke Langton från den amerikanska tv-serien ”Melrose Place” en av deltagarna..

Dalarnas tidningar - 24 mar 16 kl. 04:01

Femårsjubileum firas med vernissage och musik

Vernissagen är en start på utställningen som sedan kommer att pågå fram till den 16:e maj. Utställningen är en hyllning till Blues jamets femårsjubileum..

Nerikes Allehanda - 23 jul 16 kl. 17:52

Omtyckta Sävsjöns dag firar femårsjubileum i år

Sävsjöns dag firar femårsjubileum. Och i år med tema ”vilt och hund” – med en lin-gris som alla som ville fick testa sina jakthundar på..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fel valsedlar har delats ut: ”Jag är helt förtvivlad”

I helgen upptäcktes att Centerpartiets valinformation från Karlshamn i stället har delats ut i Karlskrona. – Jag är helt förtvivlad, säger Karlskronapolitikern Ingrid Hermansson..

Sydöstran - 1 timme sedan

Värmen fick insekter att föröka sig snabbare

Den varma sommaren har resulterat i att insekter som normalt förökar sig med bara en generation per år, i stället hunnit med två. Konsekvenserna för skogs- och jordbruket kan bli förödande, varnar forskare. Det varma vädret har inte bara resulterat i torka, vattenbrist och svåra skogsbränder.

Sydöstran - 1 timme sedan

Insekter hotar branddrabbade skogsägare

Efter en katastrofsommar för många skogsägare väntar nu nästa utmaning: att få undan skadad skog som är mumma för potentiella skadeinsekter. - Vi måste få till mer aktiv skötsel av skogen, säger LRF Skogsägarnas ordförande Sven-Erik Hammar.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Demografin ställer krav på finansiering

Kommunernas kostnader ökar i takt med den demografiska utvecklingen. Regeringen har budgeterat för högre statsbidrag till kommunerna, utan att finansiera dem med höjda skatter. - Jag har svårt att se hur det hela ska kunna gå ihop, säger ekonomiprofessor Lars Calmfors.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Var tredje kommun kan tvingas höja skatten

Den demografiska utvecklingen kräver hundratals nya äldreboenden och skolor. Skatteintäkterna räcker inte till och nu tror var tredje ekonomichef att skatten kommer att behöva höjas. - Alternativt nöja sig med mindre, säger Magnus Södergren på Uddevalla kommun.

Sydöstran - 1 timme sedan

Gravid-"epidemi" på sjukhus i USA

Det sägs ibland att graviditet smittar. Så tycks i alla fall vara fallet på ett sjukhus i Mesa i den amerikanska delstaten Arizona, där 16 sjuksköterskor - tio procent av den totala arbetskraften på intensivvårdsavdelningen - är i grossess samtidigt, enligt BBC.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Oro för sjukdomar i monsunregnens spår

Hela byar har svepts i väg av vattenmassorna i indiska Kerala, som drabbats av de värsta översvämningarna på ett sekel. Sammanlagt har över 350 människor rapporterats döda i delstaten sedan monsunsäsongen inleddes i slutet av maj.(TT).

Sydöstran - 2 timmar sedan

Larm om övergrepp på barn i indiska vårdhem

Barn som bor på vårdhem i delstaten Bihar i Indien har utsatts för upprepade sexuella, psykiska och fysiska övergrepp. Det är slutsatsen av en rapport från forskningsinstitutet Tata Institute of Social Sciences (TISS), som har mötts av avsky och krav på handling från myndigheterna, rapporterar CNN.(TT).

Sydöstran - 2 timmar sedan

Kravet: Vill du bli dansk måste du ta i hand

Den som vill bli dansk medborgare måste vara beredd att ta andra i hand. Det anser Dansk Folkeparti och De konservativa, som nu vill att den danska högerregeringen och Socialdemokraterna ställer sig bakom kravet.(TT).



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.