Sydöstran > Nyheter

Friday, 22 June, 22:53

Sydöstran - 22 maj 18 kl. 10:51

Nya protester om utvidgning av strandskyddLRF Sydost backar sina medlemmar i frågan om nya strandskyddsbestämmelser i Ronneby kommun. Organisationen är kritisk till ett utökat strandskydd som anses slå hårt mot både markägare och boende..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
LRF Sydost, Ronneby

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya protesterom , utvidgningav , strandskydd
BT - 12 apr 13 kl. 14:01

Utvidgade strandskydd i Borås

Länsstyrelsen i Västra Götaland ser över strandskyddet i 31 av 49 kommuner. Bland annat i Borås. I Borås kommun kan ett antal sjöar få ökat strandskydd.

BT - 17 okt 14 kl. 13:26

Utökat strandskydd slår mot jobben

Småföretagen betyder och kommer att betyda allt mer för jobben framöver. Företag med färre än 50 anställda står idag för 54 procent av antalet privata jobb i Västra Götaland. På regeringsnivå finns en klart uttryckt ambition att satsa på och utveckla konkurrenskraften i turist- och besöksnäringen.

SR - 2 timmar sedan

Män släppta - stora protester i Spanien väntas fortsätta

Fem män som dömts till nio års fängelse för sexuellt utnyttjande har försatts på fri fot. I Spanien har det därför varit flera demonstrationer och ikväll väntas ytterligare protester..

GöteborgsPosten - 08 okt 14 kl. 21:00

Utökat strandskydd slår ut jobb

När Länsstyrelsen, trots massiva protester, väljer att utöka ett redan väl reglerat strandskydd, är det ett slag mot viktiga delar av regionens näringsliv, skriver Robert Larsson. LRF och Maria Derner, Företagarna..

Cornucopia - 21 aug 14 kl. 16:30

Massiv utvidgning av strandskyddet i Östergötland

Östergötlands länsstyrelse föreslår en massiv utvidning av strandskyddet i ett antal av länets kommuner. Markägarnas möjligheter till småskalig exploatering och brukande av av mark upp till 300 m från strandlinjen begränsas alltså kraftigt.
Detaljer och kartor hittar man här.

UT - 02 dec 14 kl. 07:14

Visst utökat strandskydd bort

Flera sjöar i Ulricehamns kommun har kvar sitt utvidgade strandskydd. Samtidigt tas det bort vad gäller vissa andra. Detta enligt ett nytt beslut från länsstyrelsen igår.

UT - 04 nov 14 kl. 10:03

Byggen vid Sämsjön brott mot strandskydd

En privatperson med mark vid Sämsjön har på en rad punkter brutit mot strandskyddet. Han hotas nu av både engångsvite och löpande vite om han inte återställer marken till ursprungligt skick. När samverkansnämnden miljö och bygg (SMB) sammanträder i dag rör ett av ärendena ett eventuellt vitesföreläggande för en fastighetsägare med mark vid Sämsjön.

BT - 03 jun 14 kl. 08:08

Protester som vidgade demokratin

Jag tror inte längre att romanen är ett möjligt uttrycksmedel, förklarade Sven Delblanc 1967. Han tog avstånd från skönlitteraturen och pläderade för en litteratur efter Jan Myrdals förebild. Den skulle tala sant och öppet om både det privata och det politiska och framför allt om förbindelsen mellan de två.

GöteborgsPosten - 22 sep 14 kl. 18:16

Utökat strandskydd längs Västkusten

Trots protester ser det ut som det omdiskuterade strandskyddet utökas. Från dagens 100 meter till 300 meter..

Västerbottens Folkblad - 05 okt 11 kl. 10:57

Får bakläxa om strandskydd

ROBERTSFORS Robertsfors kommun får bakläxa av länsstyrelsen beträffande ett beslut om dispens från strandskydd. ROBERTSFORS Robertsfors kommun får bakläxa av länsstyrelsen beträffande ett beslut om dispens från strandskydd. De aktuella tomterna är belägna inom ett fritidshus område och inom 100 ?

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Livshotande skadad - trafikolycka i Vaxholm

En person skadades allvarligt i en singelolycka på länsväg 274 i höjd med Gåsvik utanför Vaxholm utanför Stockholm. Olyckan inträffade vid 22-tiden, och enligt polisen ska föraren ha kört av vägen. Aftonbladet rapporterar att föraren slungats ut ur bilen.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Schweiz vann mot Serbien efter sent mål

VM-mötet mellan Serbien och Schweiz såg ut att gå mot ett oavgjort resultat. Men i 90:e minuten avgjorde Xherdan Shaqiri matchen då han satte 2-1. Han fick en passning från mittplan och rusade sedan mot mål där han kom ensam mot den serbiska målvakten.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Blandat på Wall Street

USA-börserna smordes delvis av stigande oljepriser under fredagen. Oljebolag som Exxon Mobil och Chevron tillhörde dagens vinnare på Wall Street, vars aktier ökade runt 2 procent vardera.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Motorcyklist körde åt fel håll på E4

En motorcyklist stoppades av polisen under fredagskvällen, efter att ha kört mot trafiken på E4 i Södertälje. Föraren körde söderut i norrgående riktning.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Nick Cave blir staty i hemstaden

Sångaren Nick Cave blir staty i sin födelseby Warracknabeal i Australien - om ortens konstförening får som den vill. En staty i sångarens hemstad har varit på tal sedan 1990-talet, då Nick Caves förre manager Rayner Jesson föreslog det som ett skämt, skriver Guardian Australia.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Fransk präst lappade till dopbarn

En präst i katolska kyrkan i Frankrike har stängts av sedan han slagit ett spädbarn under dopet i en kyrka. En film publicerad på Twitter visar hur den 89-årige prästen först ber pojken vara tyst och sedan klappar till honom på kinden. Några sekunder senare smäller det igen.

Sydöstran - 2 timmar sedan

Etiopien: Oppositionsgrupp lägger ned vapnen

Den etiopiska oppositionsgruppen Ginbot 7, tidigare klassad som terrororganisation av regeringen, upphör med sina väpnade attacker.(TT).

Sydöstran - 2 timmar sedan

Irak bombade kurdiska mål i Irak

Det turkiska flygvapnet har genomfört bombangrepp i norra Irak. Minst 15 kurdiska gerillaanhängare dödades i attacken som utfördes i regionen Gara, enligt den turkiska militären. Enligt president Recep Tayyip Erdogan har också mål i Sinjar och Qandilregionen bombats.

Sydöstran - 2 timmar sedan

FN: Utred regeringsstödda mord i Venezuela

FN:s människorättschef kräver en internationell utredning av mord och andra övergrepp i Venezuela. Detta sedan en rapport visar att hundratals människor avrättats av polisen, under president Nicolás Maduros hårdföra styre.(TT).

Sydöstran - 2 timmar sedan

Stor polisinsats efter larm om skottlossning

En man har gripits efter ett larm om skottlossning i en ort utanför Vaggeryd i Jönköpings län. Mannen är misstänkt för framkallande av fara för annan. - Han är misstänkt för att ha skjutit med ett vapen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.