Sydöstran > Nyheter

Saturday, 20 October, 19:53

Sydöstran - 22 maj 18 kl. 10:51

Nya protester om utvidgning av strandskyddLRF Sydost backar sina medlemmar i frågan om nya strandskyddsbestämmelser i Ronneby kommun. Organisationen är kritisk till ett utökat strandskydd som anses slå hårt mot både markägare och boende..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
LRF Sydost, Ronneby

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya protesterom , utvidgningav , strandskydd
BT - 12 apr 13 kl. 14:01

Utvidgade strandskydd i Borås

Länsstyrelsen i Västra Götaland ser över strandskyddet i 31 av 49 kommuner. Bland annat i Borås. I Borås kommun kan ett antal sjöar få ökat strandskydd.

BT - 17 okt 14 kl. 13:26

Utökat strandskydd slår mot jobben

Småföretagen betyder och kommer att betyda allt mer för jobben framöver. Företag med färre än 50 anställda står idag för 54 procent av antalet privata jobb i Västra Götaland. På regeringsnivå finns en klart uttryckt ambition att satsa på och utveckla konkurrenskraften i turist- och besöksnäringen.

Cornucopia - 21 aug 14 kl. 16:30

Massiv utvidgning av strandskyddet i Östergötland

Östergötlands länsstyrelse föreslår en massiv utvidning av strandskyddet i ett antal av länets kommuner. Markägarnas möjligheter till småskalig exploatering och brukande av av mark upp till 300 m från strandlinjen begränsas alltså kraftigt.
Detaljer och kartor hittar man här.

GöteborgsPosten - 08 okt 14 kl. 21:00

Utökat strandskydd slår ut jobb

När Länsstyrelsen, trots massiva protester, väljer att utöka ett redan väl reglerat strandskydd, är det ett slag mot viktiga delar av regionens näringsliv, skriver Robert Larsson. LRF och Maria Derner, Företagarna..

UT - 02 dec 14 kl. 07:14

Visst utökat strandskydd bort

Flera sjöar i Ulricehamns kommun har kvar sitt utvidgade strandskydd. Samtidigt tas det bort vad gäller vissa andra. Detta enligt ett nytt beslut från länsstyrelsen igår.

UT - 04 nov 14 kl. 10:03

Byggen vid Sämsjön brott mot strandskydd

En privatperson med mark vid Sämsjön har på en rad punkter brutit mot strandskyddet. Han hotas nu av både engångsvite och löpande vite om han inte återställer marken till ursprungligt skick. När samverkansnämnden miljö och bygg (SMB) sammanträder i dag rör ett av ärendena ett eventuellt vitesföreläggande för en fastighetsägare med mark vid Sämsjön.

BT - 03 jun 14 kl. 08:08

Protester som vidgade demokratin

Jag tror inte längre att romanen är ett möjligt uttrycksmedel, förklarade Sven Delblanc 1967. Han tog avstånd från skönlitteraturen och pläderade för en litteratur efter Jan Myrdals förebild. Den skulle tala sant och öppet om både det privata och det politiska och framför allt om förbindelsen mellan de två.

GöteborgsPosten - 22 sep 14 kl. 18:16

Utökat strandskydd längs Västkusten

Trots protester ser det ut som det omdiskuterade strandskyddet utökas. Från dagens 100 meter till 300 meter..

Västerbottens Folkblad - 05 okt 11 kl. 10:57

Får bakläxa om strandskydd

ROBERTSFORS Robertsfors kommun får bakläxa av länsstyrelsen beträffande ett beslut om dispens från strandskydd. ROBERTSFORS Robertsfors kommun får bakläxa av länsstyrelsen beträffande ett beslut om dispens från strandskydd. De aktuella tomterna är belägna inom ett fritidshus område och inom 100 ?

Barometern - 23 aug 14 kl. 15:33

Enig nämnd tar stridför minskat strandskydd

Samhällsbyggnadsnämnden är inte nöjd med länsstyrelsens bedömning av hur omfattande strandskyddet ska vara i flera av kommunens skärgårdsmiljöer. Länsstyrelsen har nyligen gjort en översyn av strandskyddet i Oskarshamn. Bakgrunden är den nya strandskyddslagstiftning som trädde i kraft 1 juli 2009.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Före detta nederländsk premiärminister död

Den före detta nederländske premiärministern Wim Kok har avlidit, skriver socialdemokratiska Arbetarpartiet i ett uttalande. Wim Kok blev 80 år gammal. Han kom ur fackföreningsrörelsen och var sedan vice premiärminister och finansminister i kristdemokraten Ruud Lubbers koalitionsregering 1989-94.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Ny bom – målen fattades för Krif

Krif hämtade sig aldrig från den inledande uppförsbacken. Troja/Ljungbys två mål i den inledande perioden räckte för att hålla undan i hockeyettan. Matchen i Ljungby Arena slutade 2–1 i smålänningarnas favör.

Sydöstran - 1 timme sedan

Fel man blev pappa efter namnmiss

En man skulle registreras som pappa till sitt barn hos familjerätten i Södertälje. Men handläggaren fyllde i fel namn i den blankett som skrevs under av familjesekreterare och skickades till Skatteverket, skriver Länstidningen.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Döms betala 44 miljoner dollar för Usherhit

Låtskrivaren Daniel Marino hävdar att han har skrivit en stor del av Ushers låt "Bad girl" från 2004.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Nio från Sverige greps före NMR-demonstration

Ett hundratal personer från Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade under lördagen i centrala Helsingfors. Före demonstrationen greps nio personer som kommit med en färja från Sverige.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Bönder dödade i attack i Nigeria

Terrorrörelsen Boko Haram har dödat minst tolv bönder i nordöstra Nigeria, uppger lokala vittnen. Tre personer skadades i attacken. Bönderna dödades med machetes när de arbetade på sina fält utanför byn Kalle i delstaten Borno.

Sydöstran - 1 timme sedan

Erkänner mord på äldre kvinna

En äldre man har häktats misstänkt för mordet på sin sambo i en ort i Trelleborgs kommun. Mannen erkänner brott, skriver Trelleborgs Allehanda. - Han erkänner och lämnade en förklaring till vad som har hänt.

Sydöstran - 1 timme sedan

Mattsson tar över Skidförbundet

Förre RF-basen Karin Mattsson blir Svenska skidförbundets nye ordförande. Mattsson blir det 110-åriga skidförbundets första kvinnliga ordförande och ersätter Mats Årjes som tagit över ordförandeposten i SOK, Sveriges olympiska kommitté.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Gais vann "årets viktigaste match"

Efter sex matcher utan vinst fick Gais jubla igen. 3-1-segern mot nästjumbon Landskrona lyfte dessutom laget en bit från strecket för negativ kvalplats.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Dalkurd väckte liv i nedflyttningsstriden

En Tranberg orsakade en frispark. En annan nickskarvade in samma frispark till tre blytunga poäng i den allsvenska bottenstriden. - Jätteviktiga poäng, säger Robin Tranberg efter 1-0 för hans Dalkurd hemma mot Örebro.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.