Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 23 January, 19:30

Sydöstran - 22 maj 18 kl. 10:51

Nya protester om utvidgning av strandskyddLRF Sydost backar sina medlemmar i frågan om nya strandskyddsbestämmelser i Ronneby kommun. Organisationen är kritisk till ett utökat strandskydd som anses slå hårt mot både markägare och boende..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
LRF Sydost, Ronneby

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya protesterom , utvidgningav , strandskydd
BT - 12 apr 13 kl. 14:01

Utvidgade strandskydd i Borås

Länsstyrelsen i Västra Götaland ser över strandskyddet i 31 av 49 kommuner. Bland annat i Borås. I Borås kommun kan ett antal sjöar få ökat strandskydd.

BT - 17 okt 14 kl. 13:26

Utökat strandskydd slår mot jobben

Småföretagen betyder och kommer att betyda allt mer för jobben framöver. Företag med färre än 50 anställda står idag för 54 procent av antalet privata jobb i Västra Götaland. På regeringsnivå finns en klart uttryckt ambition att satsa på och utveckla konkurrenskraften i turist- och besöksnäringen.

Cornucopia - 21 aug 14 kl. 16:30

Massiv utvidgning av strandskyddet i Östergötland

Östergötlands länsstyrelse föreslår en massiv utvidning av strandskyddet i ett antal av länets kommuner. Markägarnas möjligheter till småskalig exploatering och brukande av av mark upp till 300 m från strandlinjen begränsas alltså kraftigt.
Detaljer och kartor hittar man här.

GöteborgsPosten - 08 okt 14 kl. 21:00

Utökat strandskydd slår ut jobb

När Länsstyrelsen, trots massiva protester, väljer att utöka ett redan väl reglerat strandskydd, är det ett slag mot viktiga delar av regionens näringsliv, skriver Robert Larsson. LRF och Maria Derner, Företagarna..

UT - 02 dec 14 kl. 07:14

Visst utökat strandskydd bort

Flera sjöar i Ulricehamns kommun har kvar sitt utvidgade strandskydd. Samtidigt tas det bort vad gäller vissa andra. Detta enligt ett nytt beslut från länsstyrelsen igår.

UT - 04 nov 14 kl. 10:03

Byggen vid Sämsjön brott mot strandskydd

En privatperson med mark vid Sämsjön har på en rad punkter brutit mot strandskyddet. Han hotas nu av både engångsvite och löpande vite om han inte återställer marken till ursprungligt skick. När samverkansnämnden miljö och bygg (SMB) sammanträder i dag rör ett av ärendena ett eventuellt vitesföreläggande för en fastighetsägare med mark vid Sämsjön.

BT - 03 jun 14 kl. 08:08

Protester som vidgade demokratin

Jag tror inte längre att romanen är ett möjligt uttrycksmedel, förklarade Sven Delblanc 1967. Han tog avstånd från skönlitteraturen och pläderade för en litteratur efter Jan Myrdals förebild. Den skulle tala sant och öppet om både det privata och det politiska och framför allt om förbindelsen mellan de två.

GöteborgsPosten - 22 sep 14 kl. 18:16

Utökat strandskydd längs Västkusten

Trots protester ser det ut som det omdiskuterade strandskyddet utökas. Från dagens 100 meter till 300 meter..

Västerbottens Folkblad - 05 okt 11 kl. 10:57

Får bakläxa om strandskydd

ROBERTSFORS Robertsfors kommun får bakläxa av länsstyrelsen beträffande ett beslut om dispens från strandskydd. ROBERTSFORS Robertsfors kommun får bakläxa av länsstyrelsen beträffande ett beslut om dispens från strandskydd. De aktuella tomterna är belägna inom ett fritidshus område och inom 100 ?

Barometern - 23 aug 14 kl. 15:33

Enig nämnd tar stridför minskat strandskydd

Samhällsbyggnadsnämnden är inte nöjd med länsstyrelsens bedömning av hur omfattande strandskyddet ska vara i flera av kommunens skärgårdsmiljöer. Länsstyrelsen har nyligen gjort en översyn av strandskyddet i Oskarshamn. Bakgrunden är den nya strandskyddslagstiftning som trädde i kraft 1 juli 2009.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Andrea Lundgren får Vis litteraturpris

Författaren Andrea Lundgren får Tidningen Vis Litteraturpris 2018. Hon får priset på 50 000 kronor för novellsamlingen "Nordisk fauna".(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Vill ha amningszoner i kommunala fastigheter

Sydöstran - 30 minuter sedan

Osäkert kring kommande nyårsrevy

Nyårsrevyn togs emot varmt av Olofströmsborna. Men huruvida det blir en fortsättning är ännu inte klart. – Jag kan hitta argument för att det blir en fortsättning men bara för det är det inte säkert att något blir av, säger regissören och manusförfattaren Dan Svensson..

Sydöstran - 1 timme sedan

Frenkie de Jong går i ikonens fotspår

Barcelona har gjort klart med Ajaxmittfältaren Frenkie de Jong. Det meddelar klubben under onsdagen.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Monsén bröt finger men tror på VM-start

Fruktade Hahnenkammrennen fortsätter att skörda offer redan innan det klassiska störtloppet körts. Senast att råka illa ut: Svenske talangen Felix Monsén, 24, bröt vänster lillfinger under träningsåket. Monsén, som redan råkat ut för fingerbrott i vinter, går gipsad efter ett felskär.

Sydöstran - 1 timme sedan

Hamnkonflikt kan bli lång

När Hamnarbetarförbundet går ut i en två timmar lång punktstrejk slår arbetsgivarsidan till med storsläggan. Punktstrejkerna varar två till sex timmar, medan lockouten varar under hela arbetspasset..

Sydöstran - 1 timme sedan

CHL-finalen lockar storpublik

CHL-finalen mellan Frölunda och München den 5 februari ser ut att spelas inför fulla läktare i Scandinavium. - De biljetter vi kunde sälja till CHL-finalen är slut. Förbokade biljetter som inte avbokas kan släppas till försäljning i början av nästa vecka, säger Frölundas presschef Peter Kymmer till GT.

Sydöstran - 1 timme sedan

Balotelli byter Nice mot Marseille

Den italienske anfallsprofilen Mario Balotelli är klar för Marseille. 28-åringen, som spelat i Nice under hösten, har skrivit på ett halvårskontrakt med den franska ligakonkurrenten efter att ha släppts från sitt Nicekontrakt.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Humanitär kris i Jemen

Desperat, så beskriver Röda Korset situationen i Jemen efter snart 4 år av krig. 16 miljoner människor lever i nöd och behöver akut hjälp för att överleva. 85 000 barn riskerar eller har redan avlidit till följd av svält.

Sydöstran - 1 timme sedan

Terroristexpert: Extremt allvarligt

Terroristexperten Magnus Ranstorp reagerar starkt på uppgifterna om att gränspolisen inte klarar av att kontrollera den inre gränsen. Det innebär att det finns en lucka som potentiellt kan utnyttjas av kriminella och terrorister. - Och det är helt oacceptabelt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.