Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 14 August, 11:11

Liknande nyheter

Taggar: Nya protesterom , utvidgningav , strandskydd
BT - 12 apr 13 kl. 14:01

Utvidgade strandskydd i Borås

Länsstyrelsen i Västra Götaland ser över strandskyddet i 31 av 49 kommuner. Bland annat i Borås. I Borås kommun kan ett antal sjöar få ökat strandskydd.

BT - 17 okt 14 kl. 13:26

Utökat strandskydd slår mot jobben

Småföretagen betyder och kommer att betyda allt mer för jobben framöver. Företag med färre än 50 anställda står idag för 54 procent av antalet privata jobb i Västra Götaland. På regeringsnivå finns en klart uttryckt ambition att satsa på och utveckla konkurrenskraften i turist- och besöksnäringen.

Cornucopia - 21 aug 14 kl. 16:30

Massiv utvidgning av strandskyddet i Östergötland

Östergötlands länsstyrelse föreslår en massiv utvidning av strandskyddet i ett antal av länets kommuner. Markägarnas möjligheter till småskalig exploatering och brukande av av mark upp till 300 m från strandlinjen begränsas alltså kraftigt.
Detaljer och kartor hittar man här.

GöteborgsPosten - 08 okt 14 kl. 21:00

Utökat strandskydd slår ut jobb

När Länsstyrelsen, trots massiva protester, väljer att utöka ett redan väl reglerat strandskydd, är det ett slag mot viktiga delar av regionens näringsliv, skriver Robert Larsson. LRF och Maria Derner, Företagarna..

UT - 02 dec 14 kl. 07:14

Visst utökat strandskydd bort

Flera sjöar i Ulricehamns kommun har kvar sitt utvidgade strandskydd. Samtidigt tas det bort vad gäller vissa andra. Detta enligt ett nytt beslut från länsstyrelsen igår.

UT - 04 nov 14 kl. 10:03

Byggen vid Sämsjön brott mot strandskydd

En privatperson med mark vid Sämsjön har på en rad punkter brutit mot strandskyddet. Han hotas nu av både engångsvite och löpande vite om han inte återställer marken till ursprungligt skick. När samverkansnämnden miljö och bygg (SMB) sammanträder i dag rör ett av ärendena ett eventuellt vitesföreläggande för en fastighetsägare med mark vid Sämsjön.

BT - 03 jun 14 kl. 08:08

Protester som vidgade demokratin

Jag tror inte längre att romanen är ett möjligt uttrycksmedel, förklarade Sven Delblanc 1967. Han tog avstånd från skönlitteraturen och pläderade för en litteratur efter Jan Myrdals förebild. Den skulle tala sant och öppet om både det privata och det politiska och framför allt om förbindelsen mellan de två.

GöteborgsPosten - 22 sep 14 kl. 18:16

Utökat strandskydd längs Västkusten

Trots protester ser det ut som det omdiskuterade strandskyddet utökas. Från dagens 100 meter till 300 meter..

Västerbottens Folkblad - 05 okt 11 kl. 10:57

Får bakläxa om strandskydd

ROBERTSFORS Robertsfors kommun får bakläxa av länsstyrelsen beträffande ett beslut om dispens från strandskydd. ROBERTSFORS Robertsfors kommun får bakläxa av länsstyrelsen beträffande ett beslut om dispens från strandskydd. De aktuella tomterna är belägna inom ett fritidshus område och inom 100 ?

Barometern - 23 aug 14 kl. 15:33

Enig nämnd tar stridför minskat strandskydd

Samhällsbyggnadsnämnden är inte nöjd med länsstyrelsens bedömning av hur omfattande strandskyddet ska vara i flera av kommunens skärgårdsmiljöer. Länsstyrelsen har nyligen gjort en översyn av strandskyddet i Oskarshamn. Bakgrunden är den nya strandskyddslagstiftning som trädde i kraft 1 juli 2009.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

S ger inte upp förslag mot vårdprivatisering

Socialdemokraterna (S) vill göra nya försök att få igenom lagar för att motverka privatisering av vården om de får makten. - Vi kommer att lägga nya lagförslag under nästa mandatperiod, säger socialminister Annika Strandhäll (S).(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Risk för kraftigt regn i södra Sverige

Delar av södra Sverige kan få uppleva rejäla skurar under eftermiddagen när en regnfront passerar österut över Götaland. - Det kan bli stora mängder på kort tid, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Huawei formellt stoppat i USA

De amerikanska misstankarna mot kinesisk mobilteknik har sedan Donald Trump undertecknat ny lagstiftning övergått till förbud. Amerikanska myndigheter och företag som har kontrakt med dessa får inte längre använda teknik från Huawei och ZTE.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Revy med Karlshamnsrötter tog hem SM

Karlshamnsprofilerna Mats Sandelius och Emelie Hag-Sandelius har blivit svenska mästare i revy 2018. Deras nummer ”Nassarna” tog hem segern i musikklassen på årets upplaga av Revy-SM i Halmstad..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Lågt barnafödande oroar i Kina

I årtionden har Kina begränsat antalet barn som kvinnor tillåts föda. Nu uppmanas de att skaffa fler. Tre år efter det att landet övergav sin ettbarnspolitik föds fortfarande för få barn för att föryngra arbetskraften och försörja den allt äldre befolkningen.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Art Sounds ordnar promenadkonsert

Höstens konstmusikfestival Göteborg Art Sounds har släppt sina första artister.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Lägre bankvinster på bolånen

Bankernas vinstmarginaler på hushållens bolån minskar och är nu den lägsta på två år. Men lönsamheten ligger fortfarande på höga nivåer och borde kunna prutas ner mer, enligt Finansinspektionens återkommande genomgång av bankernas bruttomarginaler.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Förtroendet rasar för dansk storbank

Allmänhetens förtroende för Danmarks största långivare Danske Bank minskar. Under årets första sex månader tappade storbanken 28 000 privata kunder på hemmamarknaden, enligt en undersökning gjord av analysföretaget Voxmeter.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Afghansk militärbas intagen av talibanerna

Efter flera dagar av hårda strider har en militärbas i norra Afghanistan fallit i händerna på talibanerna. Omkring hundra soldater befann sig på basen, belägen i Ghormach-distriktet i provinsen Faryab, när talibanerna inledde sitt angrepp i söndags, enligt armétalespersonen Mohammad Hanif Rezaee.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Visor hörs på bakgårdenOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.