Kristianstadsbladet > Ekonomi

Thursday, 24 January, 08:36

Kristianstadsbladet - 22 maj 18 kl. 10:37

LO: Goda tider för SverigeTillväxten väntas bli närmare 3 procent under 2018, dessutom fortsätter arbetslösheten ned och under 2019 uppgå till 5,7 procent. Det skriver LO:s ekonomer i sin konjunkturprognos. Samtidigt radar man dock upp flera utmaningar, bland annat kraftig skillnad i sysselsättningsgrad mellan inrikes och utrikes födda.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Sverige, LO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO Goda, tiderför , Sverige
Sydsvenskan - 27 nov 11 kl. 06:30

Goda tider lockar­ nya aktörer till sporthandeln

Konkurrensen inom sporthandeln hårdnar snabbt. Många år av goda tider för branschen har på kort tid lockat in nya aktörer i leken.
?

Cornucopia - 21 aug 14 kl. 11:29

Goda tider - Täby kommuns skuldsättning

"I goda tider ska man spara i ladorna." - diverse floskeltoppare
"Man ska inte lyssna på vad en politiker säger, man ska titta på vad vederbörande gör" - jag mflDet sägs ju att man i goda tider ska spara i ladorna, för att kunna sats vid dåliga tider. Och nu har vi haft goda tider i den svenska Pippi Långstrumpekonomin.

Expressen - 20 apr 11 kl. 14:14

Ingves: "Kommer vara goda tider i Sverige"

Riksbanken höjer reporäntan igen - och nu motiverar riksbankschef Stefan Ingves beslutet. - Det kommer vara goda tider i Sverige framöver, säger han på en presskonferens på onsdagsförmiddagen. Expressens Fredrik Sjöshult rapporterade direkt från presskonferensen - minut för minut..

Helsingborgs Dagblad - 22 jul 11 kl. 14:37

Goda tider för sommarsöndag

Till den här veckans sommarsöndag på Perslunds hembygdsgård kommer underhållningsbandet Goda Tider att spela blandade musikaliska pärlor. Underhållningen börjar klockan 14 och kaffeserveringen är öppen till klockan 16..

UNT - 30 aug 11 kl. 20:04

Goda tider för gruvbolag

Dyrt guld ger goda tider för gruvbolagen. För Uppsalaföretaget Nordic Mines, som sitter på en av de största guldfyndigheter som påträffats i Norden, har det gått långt över förväntan..

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 12 kl. 15:04

Goda tider i Perslund

Åstorps hembygdsförening fortsätter med sommarsöndagar i Perslund och kan på söndag den 29 juli presentera musikgruppen Goda tider, som underhåller klockan 14?16. Det serveras i vanlig ordning kaffe och våfflor i hembygdsgården..

Kristianstadsbladet - 20 aug 13 kl. 20:56

Goda tider dåliga för försvaret

Foto: Tommy Svensson
När försvaret håller informationsmöten om Grundläggande militärutbildning brukar det vara lapp på luckan. Men i Kristianstad kom bara ett femtontal.? Arbetsmarknaden ser bättre ut och många börjar på högskolan i?

UNT - 23 dec 15 kl. 13:28

Goda tider för skidorterna

Det råder goda tider för många av de svenska skidorterna..

YA - 23 dec 15 kl. 13:28

Goda tider för skidorterna

Det råder goda tider för många av de svenska skidorterna. Trots snöbristen i stora delar av landet är bokningsläget bättre än vanligt. - Vi har tolv procent fler bokningar jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Barometern - 23 dec 15 kl. 13:28

Goda tider för skidorterna

Det råder goda tider för många av de svenska skidorterna. Trots snöbristen i stora delar av landet är bokningsläget bättre än vanligt. - Vi har tolv procent fler bokningar jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Blekinge Läns tidning - 23 dec 15 kl. 13:28

Goda tider för skidorterna

Det råder goda tider för många av de svenska skidorterna. Trots snöbristen i stora delar av landet är bokningsläget bättre än vanligt. - Vi har tolv procent fler bokningar jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

LRF tror på mera guld och gröna skogar

Skogen är het. Enligt siffror från LRF Konsult nådde priset på skogsmark rekordnivå under 2018. Hur minskad efterfrågan på trä- och massavaror påverkar skogspriserna återstår att se.

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Pressat Huawei visar upp 5G-modem

Kinesiska teknikjätten Huawei har visat upp ett nytt 5G-modem. Modemet kallas Balong 5000 och beskrivs som världens kraftfullaste, med stöd för de så kallade NSA- och SA-arkitekturerna. Huawei är pressat.

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Förslag: Brottslingar ska portas från butiker

Personer som begår brott i en butik eller allvarligt trakasserar någon i lokalen ska kunna förbjudas att besöka den igen. Det föreslår regeringens utredare My Hedström som är byråchef vid Åklagarmyndigheten, skriver Handelsnytt.(TT).

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Uppåt på Wall Street

USA-börserna lyfte på onsdagen under ryckig handel. I början av dagen steg indexen rejält för att sedan falla tillbaka och därefter stiga igen.(TT).

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Fitch: Skuldberg gör stater sårbara

Det stora och snabbt växande offentliga skuldberget i världen kan skapa budget- och betalningsproblem när det globala ränteläget stiger, varnar ratinginstitutet Fitch Ratings i en färsk rapport.(TT).

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder dagens handel nedåt på bred front, i linje med ledande Europabörser. OMXS-index har efter drygt 20 minuters handel backat 0,6 procent. Marknaden präglas av oro för sämre global konjunktur och en fördjupad handelskonflikt mellan världens två största ekonomier: USA och Kina.

Kristianstadsbladet - Igår: 05:45

SKL vill teckna katastrofavtal

I spåren av sommarens omfattande skogsbränder uppstod allmän förvirring om arbetsvillkor och övertid. Nu vill arbetsgivarparten Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) teckna kollektivavtal för kris- och katastroflägen.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 04:25

Japanskt handelsunderskott 2018

Japan redovisade ett handelsunderskott för 2018, det första sedan 2015. Underskottet blev 1 203 miljarder yen, motsvarande närmare 100 miljarder kronor. Exporttillväxten sjönk till 4,1 procent, jämfört med 11,8 procent 2017, enligt data från landets finansdepartement.

Kristianstadsbladet - Igår: 03:51

Börserna i Asien öppnar nedåt

De ledande börserna i Asien inledde onsdagen i moll. Tokyos ledande index Nikkei 225 tappade 0,8 procent medan Topix gick ned 0,7 i den inledande handeln.(TT).

Kristianstadsbladet - Igår: 02:44

Subarus fabrik står stilla

Den japanska biltillverkaren Subarus största fabrik står stilla. Fabriken i Japan står för 60 procent av den globala tillverkningen, och produktionen stoppades för en vecka sedan då man upptäckt ett fel i en komponent som tillverkas av en underleverantör.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.