Kristianstadsbladet > Ekonomi

Tuesday, 14 August, 11:09

Kristianstadsbladet - 22 maj 18 kl. 10:37

LO: Goda tider för SverigeTillväxten väntas bli närmare 3 procent under 2018, dessutom fortsätter arbetslösheten ned och under 2019 uppgå till 5,7 procent. Det skriver LO:s ekonomer i sin konjunkturprognos. Samtidigt radar man dock upp flera utmaningar, bland annat kraftig skillnad i sysselsättningsgrad mellan inrikes och utrikes födda.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Sverige, LO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO Goda, tiderför , Sverige
Sydsvenskan - 27 nov 11 kl. 06:30

Goda tider lockar­ nya aktörer till sporthandeln

Konkurrensen inom sporthandeln hårdnar snabbt. Många år av goda tider för branschen har på kort tid lockat in nya aktörer i leken.
?

Cornucopia - 21 aug 14 kl. 11:29

Goda tider - Täby kommuns skuldsättning

"I goda tider ska man spara i ladorna." - diverse floskeltoppare
"Man ska inte lyssna på vad en politiker säger, man ska titta på vad vederbörande gör" - jag mflDet sägs ju att man i goda tider ska spara i ladorna, för att kunna sats vid dåliga tider. Och nu har vi haft goda tider i den svenska Pippi Långstrumpekonomin.

Expressen - 20 apr 11 kl. 14:14

Ingves: "Kommer vara goda tider i Sverige"

Riksbanken höjer reporäntan igen - och nu motiverar riksbankschef Stefan Ingves beslutet. - Det kommer vara goda tider i Sverige framöver, säger han på en presskonferens på onsdagsförmiddagen. Expressens Fredrik Sjöshult rapporterade direkt från presskonferensen - minut för minut..

Helsingborgs Dagblad - 22 jul 11 kl. 14:37

Goda tider för sommarsöndag

Till den här veckans sommarsöndag på Perslunds hembygdsgård kommer underhållningsbandet Goda Tider att spela blandade musikaliska pärlor. Underhållningen börjar klockan 14 och kaffeserveringen är öppen till klockan 16..

UNT - 30 aug 11 kl. 20:04

Goda tider för gruvbolag

Dyrt guld ger goda tider för gruvbolagen. För Uppsalaföretaget Nordic Mines, som sitter på en av de största guldfyndigheter som påträffats i Norden, har det gått långt över förväntan..

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 12 kl. 15:04

Goda tider i Perslund

Åstorps hembygdsförening fortsätter med sommarsöndagar i Perslund och kan på söndag den 29 juli presentera musikgruppen Goda tider, som underhåller klockan 14?16. Det serveras i vanlig ordning kaffe och våfflor i hembygdsgården..

Kristianstadsbladet - 20 aug 13 kl. 20:56

Goda tider dåliga för försvaret

Foto: Tommy Svensson
När försvaret håller informationsmöten om Grundläggande militärutbildning brukar det vara lapp på luckan. Men i Kristianstad kom bara ett femtontal.? Arbetsmarknaden ser bättre ut och många börjar på högskolan i?

UNT - 23 dec 15 kl. 13:28

Goda tider för skidorterna

Det råder goda tider för många av de svenska skidorterna..

YA - 23 dec 15 kl. 13:28

Goda tider för skidorterna

Det råder goda tider för många av de svenska skidorterna. Trots snöbristen i stora delar av landet är bokningsläget bättre än vanligt. - Vi har tolv procent fler bokningar jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Barometern - 23 dec 15 kl. 13:28

Goda tider för skidorterna

Det råder goda tider för många av de svenska skidorterna. Trots snöbristen i stora delar av landet är bokningsläget bättre än vanligt. - Vi har tolv procent fler bokningar jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Blekinge Läns tidning - 23 dec 15 kl. 13:28

Goda tider för skidorterna

Det råder goda tider för många av de svenska skidorterna. Trots snöbristen i stora delar av landet är bokningsläget bättre än vanligt. - Vi har tolv procent fler bokningar jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Huawei formellt stoppat i USA

De amerikanska misstankarna mot kinesisk mobilteknik har sedan Donald Trump undertecknat ny lagstiftning övergått till förbud. Amerikanska myndigheter och företag som har kontrakt med dessa får inte längre använda teknik från Huawei och ZTE.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Förtroendet rasar för dansk storbank

Allmänhetens förtroende för Danmarks största långivare Danske Bank minskar. Under årets första sex månader tappade storbanken 28 000 privata kunder på hemmamarknaden, enligt en undersökning gjord av analysföretaget Voxmeter.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Lägre bankvinster på bolånen

Bankernas vinstmarginaler på hushållens bolån minskar, enligt Finansinspektionens (FI) återkommande kvartalsberäkningar av bankernas bruttomarginaler. Marginalen, lönsamheten, sjönk från 1,64 procent i slutet av första kvartalet till 1,57 procent i slutet av juni.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Tv-spel stoppas i Kina

Den kinesiska it-jätten Tencent föll under tisdagshandeln på Hongkongbörsen efter att kinesiska myndigheter stoppat bolaget från att sälja det populära tv-spelet "Monster Hunter:World", skriver den amerikanska affärssajten CNBC. Beskedet om att stoppa försäljningen kom bara dagar efter spelets lansering.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Tysk tillväxt bättre än väntat

Tillväxten i Tyskland var något högre än väntat, enligt preliminära siffror från landets statistikmyndighet. Jämfört med ett kvartal tidigare växte landets BNP med 0,5 procent i det andra kvartalet, vilket var 0,1 procentenheter högre än vad ekonomerna hade räknat med.(TT).

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Svagare ekonomi i Kina

Kinas ekonomi fortsätter svalna samtidigt som USA förbereder ännu tuffare importtullar. Investeringar i landet har sjunkit till rekordlåga nivåer och hushållen håller allt hårdare i plånboken, visar statistik publicerad på tisdagen.(TT).

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Världens lägsta bensinpris ska höjas

Har krisen i Venezuela hunnit ifatt världens billigaste bensin? Det tycker president Nicolás Maduro, som nu säger att de dyra subventionerna ska skalas ner. - Bensinen måste säljas till internationella priser, för att förhindra smuggling till Colombia och Karibien, säger Maduro i ett tv-tal.

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Ny rättegång för Hexagons vd

Det blir en ny rättgång för Ola Rollén, vd för mätteknikbolaget Hexagon, som åtalats för insiderbrott i Norge, skriver Dagens Industri. Rollén friades tidigare i år i Oslo tingsrätt, men en appellationsdomstol gav den norska ekobrottsmyndigheten rätt att överklaga den friande domen.(TT).

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Miljardsatsning på Flemingsberg

Området runt stationen i Flemingsberg söder om Stockholm ska göras om till ett nytt centrum för affärer och forskning.(TT).

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Facebook ger användarna kontroll över tiden

De sociala medienätverken Facebook och Instagram lanserar nya verktyg som låter användarna se hur mycket tid som läggs på respektive plattform. Det kommer även att vara möjligt att lägga in tidsbegränsningar för sitt användande, skriver Omni.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.