Expressen > Nyheter

Saturday, 23 June, 12:09

Expressen - 22 maj 18 kl. 09:57

Så plågas djuren i svenskarnas semesteridyllElefanter, delfiner, tigrar och andra vilda djur som underhåller turister på paradisön Bali tvingas uthärda fruktansvärt lidande. De lever under extrema förhållanden som inte möter deras grundläggande behov, enligt World Animal Protections nya rapport..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bali, World Animal Protections

Dela artikeln

3927 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , plågas, djureni , svenskarnas, semesteridyll
NSD - 16 okt 17 kl. 18:19

Här plågas djuren

Se filmer och bilder från förundersökningen till den jakbrottshärva som nu nystas upp i Luleå tingsrätt..

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 07:18

Vi fortsätter stå upp för djuren

Foto: Matt Rourke
Djurens parti fick 0,24 procent av svenskarnas röster i EU-valet. En framgång med tanke på att partiet startades för några månader sedan, skriver Heléne Portnoff.
Äntligen kom det slutgiltiga valresultatet, Djurens parti fick 8 773 röster i EU-valet.

HBL - 12 mar 14 kl. 05:09

Animalia ifrågasätter ökat antal försöksdjur

Djurrättsorganisationen Animalia vill med en nystartad kampanj väcka debatt kring hur och i vilken utsträckning djur egentligen används i forskningssyfte.För ett år sedan trädde EU:s direktiv om försöksdjur i kraft men i motsats till andan i direktivet har antalet försöksdjur i Finland inte minskat. Tvärtom, hävdar Animalia, som nu vill väcka debatt kring hur och varför djur används i olika försök.

BT - 01 jun 14 kl. 13:50

Även svenskt griskött ifrågasätts

Misär i danska svinstior har fått svenska grisbönder att slå sig för bröstet och tala om kött i världsklass. Men svensk grisnäring kan inte skryta över allt kött, menar ekobonden Rolf Axel Nordström. Reglerna i Sverige är tydliga: En slaktgris som väger 100 kilo har knappt en kvadratmeter yta att röra sig på.

Nyheter 24 - 27 nov 13 kl. 07:49

Kaniner plågas för att hamna på din kroppEn millimeter längre hår

90 procent av den angora som används inom modeindustrin kommer från Kina. Nu avslöjar djurrättsorganisationen Peta vilken brutalitet kaninerna utsätts för på kinesiska pälsfarmar. Med dold kamera har organisationen lyckats filma inifrån farmarna och bilderna är fruktansvärda.

Expressen - 29 nov 17 kl. 19:59

Troféjakt och klimatförändringar – en farlig kombination för djuren

Elefanter, lejon och antiloper – tre djur som inte sällan jagas för nöjes skull. Troféjakt ifrågasätts ofta, men det är inte enbart själva jakten som kan ställa till problem för djuren. En ny studie pekar mot att flera arter i framtiden kan komma att utrotas, då djuren som skjuts ofta är de som bäst hade anpassat sig till klimatförändringar.

Polisen - 01 apr 14 kl. 11:39

Demonstrationstillstånd för Svenskarnas Parti den första maj

Polisen fick den 17 mars in en ansökan från Svenskarnas Parti gällande en manifestation i Jönköping den första maj i år. I fredags, den 28 mars, godkändes ansökan vilket har väckt känslor hos Jönköpingsbor som ställer frågor och ifrågasätter beslutet..

SVT - 30 jul 13 kl. 11:10

Djuren på zoo plågas i värmebölja

Exotiska djur borde vara vana vid höga temperaturer. Men värmeböjan som just nu drar in över Serbien får till och med kängurun på Belgrads zoo att plågas..

Cornucopia - 23 jan 15 kl. 15:03

Ung vänsters Facebook-kampanj totalsågas

Kommunistpartiets (v):s ungdomsförbund Ung vänster har lagt ut en kampanj där man hetsar mot familjen Persson och Kamprad, som gett 10 000-tals svenskar jobb och anställer 250 000 människor globalt, oräknat 100 000-tals hos underleverantörer. Kampanjen totalsågas i kommentarsfältet på Facebook.
Kampanjen lyder "Kamprad och Persson äger ensamma mer än halva Sverige".

SmålandsPosten - 22 apr 16 kl. 12:41

Hirsts konstverk läcker giftig gas

Den brittiske konstnären Damien Hirsts konstverk bestående av uppstoppade djur är världsberömda. Men nu hävdar forskare att glasburarna djuren förvaras i läckt giftig gas medan de ställts ut på Tate Modern i London, skriver The Guardian.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Sjukhuset missade hjärtinfarkt – man dog dagen efter besöket

Mannen sökte vård på akuten på grund av smärtor i ryggen och vänster arm.Han skickades hem med smärtstillande men dog dagen efter i en misstänkt hjärtinfarkt.Händelsen har anmälts för utredning..

Expressen - 1 timme sedan

Björklunds oro för familjen vid skalvet

Ett jordskalv med epicentrum öster om Skövde har skakat flera västsvenskar under morgonen.En som drabbades är Liberalernas partiledare Jan Björklund som befinner sig i Lidköping för midsommarfirande med familjen.– Men jag tänkte ändå tanken att det här kanske eskalerar och blir värre och värre, då måste jag ju väcka alla så vi tar oss ut, berättar Björklund..

Expressen - 1 timme sedan

Hatet mot svenska turister: ”Kommer bli revolution”

SANTORINI. Turister hjälper skuldsatta Grekland att komma på fötterna igen efter krisen. Många av dem kommer från Sverige.

Expressen - 1 timme sedan

Vansinneskörde i över 200 km/h på landsväg

Högsta tillåtna fart på landsvägen på södra Jylland är 80 km/h.Mer än dubbelt så fort körde fartdåren som fräste förbi polisens kamera.– Fullständigt oförsvarligt och sinnesjukt, kommenterar polisen..

Expressen - 2 timmar sedan

Man allvarligt skadad efter trafikolycka

En man i 50-årsåldern vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter en trafikolycka med sin moped..

Expressen - 3 timmar sedan

”Mitt beach 2018 handlar väldigt lite om min kropp”

Det här är vår stund på jorden. Vi föds, snurrar några varv runt solen och sedan dör vi. Typ.

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Två kvinnor och en man skurna i bråk

Två kvinnor och en man skadades i natt efter ett större bråk i Eslöv.Skadeläget är oklart..

Expressen - 3 timmar sedan

Kalle fick drömjobbet på brandstationen: ”Coolt”

Karl Mohammar, 28, föddes med Williams syndrom och har sedan barnsben haft många drömmar i livet.En av dessa var att få hjälpa till på en brandstation – nu har den blivit sann.– Fightas för dina drömmar och låt dem slå in.

Expressen - 3 timmar sedan

Jordskalv i Skara

Ett jordskalv har ägt rum i trakterna kring Skara och Skövde, enligt en mängd tips.Även räddningstjänsten Östra Skaraborg märkte av skalvet.– Det skakade till här, vi förstod inte vad det var först men hela byggnaden skakade, säger Göran Sandström vid räddningstjänsten som är baserad i Skövde..

Expressen - 4 timmar sedan

Skottskadad man flögs till sjukhus

En skottskadad man påträffades i Märsta på midsommardagens morgon.Mannen flögs med ambulanshelikopter till sjukhus.Skadeläget är oklart, uppger polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.