Expressen > Nyheter

Thursday, 24 January, 07:35

Expressen - 22 maj 18 kl. 09:57

Så plågas djuren i svenskarnas semesteridyllElefanter, delfiner, tigrar och andra vilda djur som underhåller turister på paradisön Bali tvingas uthärda fruktansvärt lidande. De lever under extrema förhållanden som inte möter deras grundläggande behov, enligt World Animal Protections nya rapport..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bali, World Animal Protections

Dela artikeln

3935 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , plågas, djureni , svenskarnas, semesteridyll
NSD - 16 okt 17 kl. 18:19

Här plågas djuren

Se filmer och bilder från förundersökningen till den jakbrottshärva som nu nystas upp i Luleå tingsrätt..

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 07:18

Vi fortsätter stå upp för djuren

Foto: Matt Rourke
Djurens parti fick 0,24 procent av svenskarnas röster i EU-valet. En framgång med tanke på att partiet startades för några månader sedan, skriver Heléne Portnoff.
Äntligen kom det slutgiltiga valresultatet, Djurens parti fick 8 773 röster i EU-valet.

HBL - 12 mar 14 kl. 05:09

Animalia ifrågasätter ökat antal försöksdjur

Djurrättsorganisationen Animalia vill med en nystartad kampanj väcka debatt kring hur och i vilken utsträckning djur egentligen används i forskningssyfte.För ett år sedan trädde EU:s direktiv om försöksdjur i kraft men i motsats till andan i direktivet har antalet försöksdjur i Finland inte minskat. Tvärtom, hävdar Animalia, som nu vill väcka debatt kring hur och varför djur används i olika försök.

BT - 01 jun 14 kl. 13:50

Även svenskt griskött ifrågasätts

Misär i danska svinstior har fått svenska grisbönder att slå sig för bröstet och tala om kött i världsklass. Men svensk grisnäring kan inte skryta över allt kött, menar ekobonden Rolf Axel Nordström. Reglerna i Sverige är tydliga: En slaktgris som väger 100 kilo har knappt en kvadratmeter yta att röra sig på.

Nyheter 24 - 27 nov 13 kl. 07:49

Kaniner plågas för att hamna på din kroppEn millimeter längre hår

90 procent av den angora som används inom modeindustrin kommer från Kina. Nu avslöjar djurrättsorganisationen Peta vilken brutalitet kaninerna utsätts för på kinesiska pälsfarmar. Med dold kamera har organisationen lyckats filma inifrån farmarna och bilderna är fruktansvärda.

Expressen - 29 nov 17 kl. 19:59

Troféjakt och klimatförändringar – en farlig kombination för djuren

Elefanter, lejon och antiloper – tre djur som inte sällan jagas för nöjes skull. Troféjakt ifrågasätts ofta, men det är inte enbart själva jakten som kan ställa till problem för djuren. En ny studie pekar mot att flera arter i framtiden kan komma att utrotas, då djuren som skjuts ofta är de som bäst hade anpassat sig till klimatförändringar.

Skånskan - 25 aug 18 kl. 16:52

Marscherade för djuren

Malmö För djurens frihet var huvudparollen för de djurrättsmarscher som på lördagen arrangerades på 25 platser över hela världen, varav Malmö var en.– Alla djur ska få finnas till för sin egen skull – människan har inte någon rätt att utnyttja och döda dem, säger Malin Gustafsson, talesperson för arrangerande Djurrättsalliansen som även välkomnade andra organisationer.
Omkring 200 personer deltog i marschen som gick från Stortorget till Jesusparken via Triangeln och Möllevångstorget.

Polisen - 01 apr 14 kl. 11:39

Demonstrationstillstånd för Svenskarnas Parti den första maj

Polisen fick den 17 mars in en ansökan från Svenskarnas Parti gällande en manifestation i Jönköping den första maj i år. I fredags, den 28 mars, godkändes ansökan vilket har väckt känslor hos Jönköpingsbor som ställer frågor och ifrågasätter beslutet..

Cornucopia - 23 jan 15 kl. 15:03

Ung vänsters Facebook-kampanj totalsågas

Kommunistpartiets (v):s ungdomsförbund Ung vänster har lagt ut en kampanj där man hetsar mot familjen Persson och Kamprad, som gett 10 000-tals svenskar jobb och anställer 250 000 människor globalt, oräknat 100 000-tals hos underleverantörer. Kampanjen totalsågas i kommentarsfältet på Facebook.
Kampanjen lyder "Kamprad och Persson äger ensamma mer än halva Sverige".

SVT - 30 jul 13 kl. 11:10

Djuren på zoo plågas i värmebölja

Exotiska djur borde vara vana vid höga temperaturer. Men värmeböjan som just nu drar in över Serbien får till och med kängurun på Belgrads zoo att plågas..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Åsa lämnade sitt jobb – sparade över 300 000

Utmattningen blev en vändning för läraren Åsa Axelsson, 50.Hon bytte livsstil – och lyckades på ett år spara över 300 000 kronor.Nu ger hon ut boken ”Jag lämnar ekorrhjulet – ett liv utan lönearbete”.

Expressen - 1 timme sedan

Så här ska polisen gripa fler mördare

En utökad dna-analys ska hjälpa polisen att lösa fler grova brott. Det hela har möjliggjorts efter en ändring av polisdatalagen vid årsskiftet.Polisen i region Syd har redan skickat in två mordfall till Nationellt forensiskt center, NFC, för bedömning.

Expressen - 1 timme sedan

Efter nedstängningen: Stödet för Trump rasar

Nedstängningen av USA:s statsapparat är den längsta i landets historia. Nu rasar stödet för president Trump, som får skulden för krisen enligt en ny mätning som nyhetsbyrån AP gjort..

Expressen - 1 timme sedan

Duniyo, 17, dödades på HVB- hem – hemkommunens ånger

Ungdomarna på HVB-hemmet i Trollhättan lämnades ensamma på avdelningen där Duniyo Faisal Hassan, 17, mördades.Nu rasar socialtjänsten i Växjö – Duniyos hemkommun – över uppgifterna.– Hade jag fått reda på detta under resans gång hade vi avbrutit den placeringen, säger socialchefen Per Sandberg.

Expressen - 1 timme sedan

Stordalen om kampen mot Gunhilds sjukdom

Petter Stordalen berättar i ”Renées brygga” i TV4 att hustrun Gunhilds svåra sjukdom lärt honom att leva i nuet och gjort honom till en tacksammare människa. Men trots svårigheterna så har paret aldrig känt någon sorg.Han berättar också om sitt löfte till sin fru:– Nån sorg tar vi inte förrän det är slut.

Expressen - 1 timme sedan

Ny sprängning i Värnamo under natten

En ytterdörr sprängdes bort under natten mot torsdagen i Värnamo. Det är andra gången den här veckan som en sprängning sker i kommunen..

Expressen - 6 timmar sedan

Stor polisinsats i Umeå – man skjuten till döds

Sent på onsdagskvällen ryckte flera polisbilar ut på ett larm i Umeå.Polisen beskriver det som ett "mycket grovt brott" och senare under onsdagsnatten bekräftar polisen för Västerbottens-Kuriren att en person har skjutits till döds och flera är skadade. .

Expressen - 7 timmar sedan

Tre personer döda i Sala – polisen utreder mord

Tre personer har anträffats döda i Sala. En förundersökning om mord är inledd. .

Expressen - 7 timmar sedan

Meghans tekopp sålde slut direkt – efter fikat med vännen

Meghan, hertiginna av Sussex, sminkör lade ut en bild på sociala medier där de drack te tillsammans.Då sålde tekopparna slut, skriver Daily Mail. .

Expressen - 8 timmar sedan

Greta Thunberg på plats i Davos: ”Skandalöst”

En viktig punkt på Världsekonomiskt forum i Davos är klimatmålen. Och nu har den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16, anlänt till den schweiziska skidresorten – med tåg.”Luftföroreningar är inte en prioritet för många av de ledare som samlas är.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.