Expressen > Nyheter

Saturday, 20 October, 19:17

Expressen - 22 maj 18 kl. 09:57

Så plågas djuren i svenskarnas semesteridyll



Elefanter, delfiner, tigrar och andra vilda djur som underhåller turister på paradisön Bali tvingas uthärda fruktansvärt lidande. De lever under extrema förhållanden som inte möter deras grundläggande behov, enligt World Animal Protections nya rapport..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bali, World Animal Protections

Dela artikeln

3935 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , plågas, djureni , svenskarnas, semesteridyll
NSD - 16 okt 17 kl. 18:19

Här plågas djuren

Se filmer och bilder från förundersökningen till den jakbrottshärva som nu nystas upp i Luleå tingsrätt..

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 07:18

Vi fortsätter stå upp för djuren

Foto: Matt Rourke
Djurens parti fick 0,24 procent av svenskarnas röster i EU-valet. En framgång med tanke på att partiet startades för några månader sedan, skriver Heléne Portnoff.
Äntligen kom det slutgiltiga valresultatet, Djurens parti fick 8 773 röster i EU-valet.

HBL - 12 mar 14 kl. 05:09

Animalia ifrågasätter ökat antal försöksdjur

Djurrättsorganisationen Animalia vill med en nystartad kampanj väcka debatt kring hur och i vilken utsträckning djur egentligen används i forskningssyfte.För ett år sedan trädde EU:s direktiv om försöksdjur i kraft men i motsats till andan i direktivet har antalet försöksdjur i Finland inte minskat. Tvärtom, hävdar Animalia, som nu vill väcka debatt kring hur och varför djur används i olika försök.

BT - 01 jun 14 kl. 13:50

Även svenskt griskött ifrågasätts

Misär i danska svinstior har fått svenska grisbönder att slå sig för bröstet och tala om kött i världsklass. Men svensk grisnäring kan inte skryta över allt kött, menar ekobonden Rolf Axel Nordström. Reglerna i Sverige är tydliga: En slaktgris som väger 100 kilo har knappt en kvadratmeter yta att röra sig på.

Nyheter 24 - 27 nov 13 kl. 07:49

Kaniner plågas för att hamna på din kroppEn millimeter längre hår

90 procent av den angora som används inom modeindustrin kommer från Kina. Nu avslöjar djurrättsorganisationen Peta vilken brutalitet kaninerna utsätts för på kinesiska pälsfarmar. Med dold kamera har organisationen lyckats filma inifrån farmarna och bilderna är fruktansvärda.

Expressen - 29 nov 17 kl. 19:59

Troféjakt och klimatförändringar – en farlig kombination för djuren

Elefanter, lejon och antiloper – tre djur som inte sällan jagas för nöjes skull. Troféjakt ifrågasätts ofta, men det är inte enbart själva jakten som kan ställa till problem för djuren. En ny studie pekar mot att flera arter i framtiden kan komma att utrotas, då djuren som skjuts ofta är de som bäst hade anpassat sig till klimatförändringar.

Skånskan - 25 aug 18 kl. 16:52

Marscherade för djuren

Malmö För djurens frihet var huvudparollen för de djurrättsmarscher som på lördagen arrangerades på 25 platser över hela världen, varav Malmö var en.– Alla djur ska få finnas till för sin egen skull – människan har inte någon rätt att utnyttja och döda dem, säger Malin Gustafsson, talesperson för arrangerande Djurrättsalliansen som även välkomnade andra organisationer.
Omkring 200 personer deltog i marschen som gick från Stortorget till Jesusparken via Triangeln och Möllevångstorget.

Polisen - 01 apr 14 kl. 11:39

Demonstrationstillstånd för Svenskarnas Parti den första maj

Polisen fick den 17 mars in en ansökan från Svenskarnas Parti gällande en manifestation i Jönköping den första maj i år. I fredags, den 28 mars, godkändes ansökan vilket har väckt känslor hos Jönköpingsbor som ställer frågor och ifrågasätter beslutet..

SVT - 30 jul 13 kl. 11:10

Djuren på zoo plågas i värmebölja

Exotiska djur borde vara vana vid höga temperaturer. Men värmeböjan som just nu drar in över Serbien får till och med kängurun på Belgrads zoo att plågas..

Cornucopia - 23 jan 15 kl. 15:03

Ung vänsters Facebook-kampanj totalsågas

Kommunistpartiets (v):s ungdomsförbund Ung vänster har lagt ut en kampanj där man hetsar mot familjen Persson och Kamprad, som gett 10 000-tals svenskar jobb och anställer 250 000 människor globalt, oräknat 100 000-tals hos underleverantörer. Kampanjen totalsågas i kommentarsfältet på Facebook.
Kampanjen lyder "Kamprad och Persson äger ensamma mer än halva Sverige".

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Fel man blev pappa efter namnmiss

 .

Expressen - 15 minuter sedan

Sannas ovanliga diagnos – har spegelvända organ

När Sanna Stråth var bara en liten bebis togs hon till sjukhuset för att röntgas. Men när läkarna såg röntgenbilderna kunde de inte tro sina ögon.I 24 år har hon nu levt med sin ovanliga diagnos.

Expressen - 45 minuter sedan

Efter lågtrycket: Då kommer solen tillbaka

Brittsommaren är borta och i veckan väntas i stället kyla och blåst dra in över Sverige. Men på onsdag får man passa på att njuta – då blir det sol i stort sett hela landet. – Kylan gör att det spricker upp och blir finare och klarare på onsdag, säger Roar Inge Hansen, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 1 timme sedan

Silvias leopardmönstrade skor: "Modigt val"

När drottning Silvia gjorde entré på Nationalmuseum i Stockholm gjorde hon det i leopardmönstrade skor. – Jag måste ändå credda drottningen för att hon gör ett modigt val, säger Expressens modeexpert Magda Omerspahic. .

Expressen - 1 timme sedan

Jan Wallbergs nya liv – efter schismen på Gekås

Det har gått snart ett år sedan Jan Wallberg, 58, lämnade posten som vd på Gekås i Ullared.Wallberg har flyttat till Göteborg och gör nu comeback inom näringslivet. Han blir styrelseordförande i Sätila of Sweden, företaget bakom den klassiska ”Stenmarksmössan”..

Expressen - 1 timme sedan

Familjen firar trippel födelsedag: ”Läskigt”

En mormor, en mamma och en son – tre generationer inom samma familj.Och alla fyller år på samma dag.– Folk brukar nästan tycka att det är lite läskigt när jag berättar det, säger Therése Wahlgren, 40 år..

Expressen - 1 timme sedan

Khashoggis fästmö: ”Mitt hjärta är fullt av sorg”

Journalisten Jamal Khashoggis fästmö Hatice Cengiz twittrar att hennes hjärta är ”fullt av sorg” efter att Saudiarabien bekräftat att han är död, skriver AFP.”Må Gud var barmhärtig mot dig min kära Jamal, och må du vila i paradiset”, twittrar Cengiz vidare.Det sista Cengiz såg av Khashoggi var när han gick in på det saudiska konsulatet i samband med att han skulle hämta de dokument som behövdes för att gifta sig med henne.

Expressen - 2 timmar sedan

Tess sista tid med sin misstänkte mördare

Företagaren som misstänks ha mördat Tess Karlsson, 44, var bekant med henne.Under den sista kvällen hon sågs i livet var hon på krogen – och åkte sedan hem till hans bostad.Efter det anmäldes hon försvunnen – och han åkte på långresa utomlands..

Expressen - 2 timmar sedan

Bil har krockat med älg – "Bilen har fått kraftiga skador"

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till en viltolycka på väg 119 vid Osby där en bil krockart med en älg.Enligt de första rapporterna ska bilen ha fått kraftiga skador..

Expressen - 2 timmar sedan

Daniel, 18, drog ut en tand – dog sju månader senare

18-åriga Daniel Elton uppsökte tandläkare efter att ha haft ont i tanden. Men efter tandutdragningen började han må sämre.Månaden senare var han död och än i dag undrar läkarna vad som kunde ha gjorts för att förhindra tragedin.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.