YLE > Finland

Friday, 14 December, 20:39

Liknande nyheter

Taggar: Revolutionerande, fossilfri, bensinhar , utvecklats, Åbo, Akademi
Supermiljöbloggen - 29 okt 15 kl. 08:57

”Fossilfri fordonsflotta 2030 – Näringslivet kan leverera om politiken levererar långsiktiga spelregler!”

Investeringar i miljardklassen kräver spelregler mer än ett par år framåt i tiden, det skriver Petter Holland, koncernchef och vd på Preem AB, och Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen. Klimatforskarnas budskap är glasklart. Den globala uppvärmningen kan bara begränsas genom snabbt minskade utsläpp av växthusgaser.

Regeringen - 08 jun 17 kl. 16:08

Reduktion av växthusgasutsläpp genom inblandning av biodrivmedel i bensin och dieselbränslen

Av budgetpropositionen för 2017 framgår att en viktig del i insatserna för att nå en fossilfri fordonsflotta är att skapa långsiktiga spelregler för hållbara biodrivmedel. Förnybara bränslen måste ges goda förutsättningar att konkurrera med fossila bränslen, så att andelen förnybara bränslen successivt kan öka. Förslagen i denna lagrådsremiss avser ett reduktionspliktssystem som, i kombination med ändrade skatteregler, syftar till att minska växthusgasutsläpp från bensin och dieselbränslen genom inblandning av biodrivmedel.

SR - 07 sep 13 kl. 08:35

Ny typ av bensin införs till 2015

En ny typ av bensin, E10, kommer att införas senast i maj 2015. Den innehåller tio procent etanol och är en viktig åtgärd för att uppfylla regeringens mål om en fossilfri fordonsflotta 2030. Det är ett av förslagen i ett utlovat miljöbilspaket i regeringens kommande budget..

GöteborgsPosten - 17 sep 15 kl. 05:00

Tufft kvotsystem krävs för fossilfri fordonstrafik

För att nå en fossiloberoende bilflotta till 2030 måste vi i första hand öka volymerna av drivmedel som kan ersätta bensin och diesel i den befintliga fordonsparken, skriver Svante Axelsson, Naturskyddsföreningen och Petter Holland, Preem AB..

E24 - 05 sep 16 kl. 16:14

Började med Jesus – så har Iphone utvecklats år för år

I veckan väntas Apple lansera en ny Iphone, den nionde i ordningen. Det har hänt en del med den revolutionerande telefonen under årens lopp..

Supermiljöbloggen - 25 aug 15 kl. 08:49

LRF om Rockströms förslag: ”Ta en fossilfri framtid på allvar”

Potentialen för Sverige att bli ett fossilfritt land är enorm. Det menar Sven Erik Hammar, vice ordförande i LRF. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige.

BT - 05 nov 12 kl. 17:14

Ångande bensin antänds lätt

En brand startar inte alltid med tändstickor. Det blev flera bilägare varse om efter en bensinslangning i helgen i Småland. Det kan räcka med en varm motor, enligt en expert.

UNT - 19 jun 13 kl. 12:46

Kollektivtrafiken kan bli fossilfri

2020 kan all kollektivtrafik i Uppsala län vara fossilfri. På torsdag ska kollektivtrafiknämnden besluta om en plan för att nå målet..

GöteborgsPosten - 14 feb 14 kl. 05:00

Fossilfri trafik kan ordnas vid pumpen

Om Sverige ska ha fossilfri trafik på vägarna 2030, så kommer det till största delen handla om att ha biodrivmedel som fungerar i dagens motorer. Då måste politiken inrättas därefter, skriver Petter Holland, koncernchef Preem och Carl von Schantz, Lantmännen Energi..

GöteborgsPosten - 18 feb 14 kl. 18:00

Fossilfri trafik måste gå i takt globalt

Biodiesel och etanol är viktiga bränslen i omställningen till en fossilfri trafik. Men löser inte problemet på egen hand. Sverige har mycket att vinna på att studera det amerikanska lagförslaget Open Fuel Standard Act, skriver J-G Hemming..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Mammans kaffedrickande lämnar spår i babyns hår – ny mätmetod ska förtydliga kostrekommendationerna för gravida

Den nya mätmetoden gör det möjligt att se hur mycket ett foster får i sig av olika ämnen via sin mamma. Metoden ger mer tillförlitliga resultat än enkäter, i vilka mammorna ofta underdriver till exempel sitt koffeinintag..

YLE - 4 timmar sedan

Sjundeåförälder: Det viktigaste vore att bygga en frisk skola

Förslaget om två skolbyggnader istället för en tilltalar föräldern Jenny Tallberg så länge svenskan inte drunknar och byggnaden fungerar..

YLE - 7 timmar sedan

Filmregissören Matti Kassila är död

Filmregissören och manusförfattaren Matti Kassila är död. Kassila tillhörde efterkrigstidens populäraste finländska filmskapare, bland annat tack vare sina filmer om kommissarie Palmu..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborg toppar sorglig statistik: Mest anmälda sexualbrott mot minderåriga i hela Finland - men det finns en förklaring säger polisen

Polisen säger att läget inte är sämre i Raseborg än i övriga Finland. De allra flesta fallen i Raseborg ledde inte till en dom, inte ens till rättegång..

YLE - 12 timmar sedan

Två personer har insjuknat i mässling i Tammerfors - smittobäraren var själv symptomfri

Två personer i Tammerfors har insjuknat i mässling, trots att de har vaccinerats mot sjukdomen. En tredje ovaccinerad person har burit på smittan utan att själv insjukna..

YLE - 6 timmar sedan

Så här ska Skyddspolisen övervakas i framtiden - ombudsman får viktig roll

En underrättelsetillsynsombudsman och ett utskott i riksdagen ska tillsättas för att få en parlamentarisk kontroll av Skyddspolisens verksamhet. Vi förklarar vad de har för uppgift och hur utskottsmedlemmarna väljs..

YLE - 7 timmar sedan

Tingsrätten utreder inte lagligheten i storoperationen vid Airiston Helmi

Tingsrätten i Egentliga Finland slår fast att det inte blir någon utredning om lagligheten i den husrannsakan som polisen gjorde i Airiston Helmis fastigheter i Åbolands skärgård i höstas..

YLE - 7 timmar sedan

Tidigare lärare i svenskspråkig Helsingforsskola döms för nio fall av sexuellt utnyttjande av barn – skickade bilder på sitt könsorgan till elever

En tidigare lärare vid Hoplaxskolan i Helsingfors döms för nio fall av sexuellt utnyttjande av barn till ett år och sex månaders villkorligt fängelse. Helsingfors tingsrätt gav sin dom i fallet på fredagen..

YLE - 7 timmar sedan

Här är kandidaterna till Runebergspriset 2019 – två svenskspråkiga verk på listan

Bland de åtta kandidaterna till litteraturpriset finns finlandssvenskarna Tua Forsström och Fredrik Lång. Vinnaren offentliggörs på Runebergsdagen, alltså den 5 februari 2019..

YLE - 7 timmar sedan

Förslag: Äldreboendet Hagahemmet i Ekenäs stänger – klienterna flyttar till Gammelboda

Äldreboendet Hagahemmet i Ekenäs föreslås stänga. De knappt 50 invånarna ska flyttas till nybyggda lokaler i Gammelboda, en bit utanför centrum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.