YLE > Finland

Monday, 24 September, 09:50

Liknande nyheter

Taggar: Revolutionerande, fossilfri, bensinhar , utvecklats, Åbo, Akademi
Supermiljöbloggen - 29 okt 15 kl. 08:57

”Fossilfri fordonsflotta 2030 – Näringslivet kan leverera om politiken levererar långsiktiga spelregler!”

Investeringar i miljardklassen kräver spelregler mer än ett par år framåt i tiden, det skriver Petter Holland, koncernchef och vd på Preem AB, och Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen. Klimatforskarnas budskap är glasklart. Den globala uppvärmningen kan bara begränsas genom snabbt minskade utsläpp av växthusgaser.

Regeringen - 08 jun 17 kl. 16:08

Reduktion av växthusgasutsläpp genom inblandning av biodrivmedel i bensin och dieselbränslen

Av budgetpropositionen för 2017 framgår att en viktig del i insatserna för att nå en fossilfri fordonsflotta är att skapa långsiktiga spelregler för hållbara biodrivmedel. Förnybara bränslen måste ges goda förutsättningar att konkurrera med fossila bränslen, så att andelen förnybara bränslen successivt kan öka. Förslagen i denna lagrådsremiss avser ett reduktionspliktssystem som, i kombination med ändrade skatteregler, syftar till att minska växthusgasutsläpp från bensin och dieselbränslen genom inblandning av biodrivmedel.

SR - 07 sep 13 kl. 08:35

Ny typ av bensin införs till 2015

En ny typ av bensin, E10, kommer att införas senast i maj 2015. Den innehåller tio procent etanol och är en viktig åtgärd för att uppfylla regeringens mål om en fossilfri fordonsflotta 2030. Det är ett av förslagen i ett utlovat miljöbilspaket i regeringens kommande budget..

GöteborgsPosten - 17 sep 15 kl. 05:00

Tufft kvotsystem krävs för fossilfri fordonstrafik

För att nå en fossiloberoende bilflotta till 2030 måste vi i första hand öka volymerna av drivmedel som kan ersätta bensin och diesel i den befintliga fordonsparken, skriver Svante Axelsson, Naturskyddsföreningen och Petter Holland, Preem AB..

E24 - 05 sep 16 kl. 16:14

Började med Jesus – så har Iphone utvecklats år för år

I veckan väntas Apple lansera en ny Iphone, den nionde i ordningen. Det har hänt en del med den revolutionerande telefonen under årens lopp..

Supermiljöbloggen - 25 aug 15 kl. 08:49

LRF om Rockströms förslag: ”Ta en fossilfri framtid på allvar”

Potentialen för Sverige att bli ett fossilfritt land är enorm. Det menar Sven Erik Hammar, vice ordförande i LRF. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige.

BT - 05 nov 12 kl. 17:14

Ångande bensin antänds lätt

En brand startar inte alltid med tändstickor. Det blev flera bilägare varse om efter en bensinslangning i helgen i Småland. Det kan räcka med en varm motor, enligt en expert.

UNT - 19 jun 13 kl. 12:46

Kollektivtrafiken kan bli fossilfri

2020 kan all kollektivtrafik i Uppsala län vara fossilfri. På torsdag ska kollektivtrafiknämnden besluta om en plan för att nå målet..

GöteborgsPosten - 14 feb 14 kl. 05:00

Fossilfri trafik kan ordnas vid pumpen

Om Sverige ska ha fossilfri trafik på vägarna 2030, så kommer det till största delen handla om att ha biodrivmedel som fungerar i dagens motorer. Då måste politiken inrättas därefter, skriver Petter Holland, koncernchef Preem och Carl von Schantz, Lantmännen Energi..

GöteborgsPosten - 18 feb 14 kl. 18:00

Fossilfri trafik måste gå i takt globalt

Biodiesel och etanol är viktiga bränslen i omställningen till en fossilfri trafik. Men löser inte problemet på egen hand. Sverige har mycket att vinna på att studera det amerikanska lagförslaget Open Fuel Standard Act, skriver J-G Hemming..

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Spädbarns rekommenderade intag av d-vitaminpreparat ändras – olika för helammade och flaskmatade barn

Helammade barn ska fortsättningsvis får 10 mikrogram d-vitamintillskott per dag, medan dosen för ersättningsmatade barn sjunker. De nya rekommendationerna träder i kraft med omedelbar verkan..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Mödravården är bäst i Kronoby, skärgårdsrazzian i Åboland var en överraskning och idag inleds FN:s generalförsamling

Svenska Yle granskar mödravården, Pargas stadsdirektör är överraskad över polisoperationen i Åbolands skärgård, FN:s generalförsamling inleds i New York..

YLE - 4 timmar sedan

Stadsdirektören i Pargas: ”Det är nästan som att vara med i en deckare”

Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén säger att den omfattande polisoperationen som inleddes i lördags kom som en stor överraskning. Polisen har gjort husrannsakningar på flera olika ställen i staden i samband med operationen..

YLE - 5 timmar sedan

Saknaden efter Borgå bb är fortfarande stor: ”Det var en trygghet för oss”

Svenska Yles enkät om mödravården i Svenskfinland visar tydligt att många föräldrar i Östnyland ännu sörjer förlusten av förlossningsavdelningen på Borgå sjukhus..

YLE - 14 timmar sedan

Polisen ber om ursäkt - dödsbud skickades till fel familj

I lördags informerade polisen om att en person dött i ett polishäkte i Lahtis. På söndag kväll ber polisinrättningen i Tavastland om ursäkt, dödsbudet hade skickats till fel familj..

YLE - 20 timmar sedan

Polisen dementerar teorier om säkerhetspolitiska motiv för skärgårdsräden - "Det är inte sant"

Nyheten om polisens, försvarsmaktens, gränsbevakningens och skatteverkets gemensamma operation i Åbolands skärgård har väckt många frågor. Polisen förnekar att operationen skulle handla om säkerhetspolitik..

YLE - 16 timmar sedan

Två personer anhållna, en frisläppt - konfiskerat material sysselsätter polisen i månader

Centralkriminalpolisen meddelar att två personer nu har blivit anhållna i samband med ekobrottsutredningen i Åbolands skärgård. Husrannsakan utfördes på 17 olika ställen..

YLE - 16 timmar sedan

Hon förlorade sina vänner i Kauhajokimassakern och upplever skuld för att ha överlevt: “Jag har flytt från den dagen i tio år”

En morgon för tio år sedan kände sig Julia krasslig och bestämde sig att hoppa över dagens första lektioner. Beslutet kan ha räddat hennes liv, men nu lever hon med skuldkänslor. Krispsykolog Tuija Turunen säger att det är mycket vanligt att överlevande upplever skuld..

YLE - 17 timmar sedan

Granne överraskades av 40 beväpnade män i ribbåtar: ”Jag önskade god morgon till killarna”

I Åboland fortsätter Centralkriminalpolisens jätteinsats mot ett företag som misstänks för omfattande ekonomiska brott. För de som bor i området har operationen bjudit på spänning i vardagen. Leo Gästgivar följde med en räd på ön Säckilot från grannholmen..

YLE - 18 timmar sedan

Västnyländska vägar vit fläck på nyländsk karta – inte en cent vägpengar till regionen

Inga investeringar i Hangö, Ingå eller Raseborg finns med i NTM-centralens plan fram till slutet av år 2022. Det betyder att ingenting händer på riksväg 25 eller stamväg 51 och 52 i regionen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.