Nyteknik > Teknik

Wednesday, 23 January, 01:47

Nyteknik - 22 maj 18 kl. 06:00

Raketteknik ska höja säkerheten på motorcyklarGRAFIK. När man är ute och kör motorcykel och kommer i en kurva med grus kan man snabbt få sladd, med allvarliga följder..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Grafik

Dela artikeln

232 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raketteknikska , höja, säkerheten, motorcyklar

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 9 timmar sedan

Har du missat Ny Tekniks premiumbrev? Här hittar du alla

Material exklusivt för Ny Tekniks premiumläsare: Nyhetsfördjupningar, profilintervjuer, Ny Teknik Insight och veckans kurstips från Ny Teknik Academy..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Vart tog digitaliseringen vägen i regeringsförklaringen?

DEBATT. Ordet ”digitalisering” förekommer inte enda gång i regeringsförklaringen. Om Sverige ska placera sig i digitaliseringens framkant krävs mer, inte minst åtgärder mot kompetensbristen, skriver Anne Marie Fransson på IT Telekomföretagen..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Svensk kemist lanserar ny skala för elektronegativitet

Elektronegativiteten hos 96 grundämnen har kartlagts, vissa av dem för första gången. Svenska kemisten Martin Rahm har tillsammans med Nobelpristagaren i kemi Roald Hoffmann presenterat en ny skala för elektronegativitet..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Svenska SPT kallas in för att rädda försvunnen tvååring

En tvåårig pojke är sedan nio dagar fast i ett hundra meter djupt borrhål. Svenska mätexperter har kallats in för att påskynda räddningen..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Stora Enso i samarbete med hållbara startups

De står bland annat bakom en engångsborste i papper, en mobil materialtork och ett förpackningssystem. Det här är de nya, unga bolagen som ska få hjälp av Stora Enso att växla upp..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Rapport: Nordkorea döljer 20 robotbaser

En rapport visar att Nordkorea förfogar över minst 20 robotbaser som landet hemlighållit för omvärlden, rapporterar NBC News. Det rör sig bland annat om basen Sino-Ri, som Nordkoreas diktator Kim Jong-Un hittills inte avslöjat, enligt forskarna bakom rapporten..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Satelliter ska bilda enorma reklamskyltar i rymden

Företagets kubsatelliter ska ha ett 49 km2 stort segel som reflekterar solens ljus. Tillsammans bildar de pixlar i enorma logotyper. Ryska Startrocket vill skicka upp reklamskyltarna i omloppsbana inom två år..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Volvo återkallar 37000 bilar i Sverige

Volvo återkallar flera bilmodeller efter att fel upptäckts i slängen i bränsleledningen. Totalt rör det sig om 37000 bilar, rapporterar Aftonbladet..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Toyota och Panasonic startar batterisamarbete

Två giganter formar ett nytt batterisamarbete för att möta konkurrensen från Kina. Panasonic och Toyota bekräftar nu att de startar gemensamt bolag..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Låg kontroll och höga krav på jobbet gör dig tjock

Personer med låg kontroll i arbetet ökar rejält i vikt. Höga krav på jobbet gör att kvinnor går upp i vikt men samma effekt har inte höga krav på männen. Det framgår av en studie på drygt 3 800 svenskar som gjorts på Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.