SR > Nyheter

Wednesday, 23 January, 18:43

SR - 22 maj 18 kl. 04:10

MP inte med i fullmäktigevalet i över 50 kommunerDet krisande Miljöpartiet inleder sin kongress på fredag. Som det ser ut nu ställer partiet inte upp i fullmäktigevalet i över 50 av landets kommuner. Det är rekordmånga, jämfört med de andra riksdagspartierna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Miljöpartiet

Dela artikeln

3601 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP inte med i fullmäktigevaleti över 50 , kommuner
Trelleborgs Allehanda - 24 sep 18 kl. 17:00

Helmuth Petersén (SD) fick flest personkryss i fullmäktigevalet

Valet för drygt två veckor sedan blev en stor succé för Sverigedemokraterna som blev största partiet i Trelleborg. Och framgångarna fortsätter. Nu står det klart att partiets etta, Helmuth Petersén, blev mest kryssad av alla i fullmäktigevalet..

Trelleborgs Allehanda - 25 sep 18 kl. 12:00

Fiasko för kommunister och djurälskare i fullmäktigevalet

Valet blev ett rejält fiasko för de småpartier som ställde upp i Trelleborgs fullmäktigeval. Bäst gick det för Medborgerlig samling som fick 62 röster och Kommunistiska partiet som fick 60. Men de saknade nästan 800 röster för att komma in..

Expressen - 22 maj 18 kl. 07:20

Mp saknar kandidater i över 50 kommuner

Miljöpartiet tappar medlemmar och inget annat parti har svagare uppställning inför fullmäktigevalet, skriver Sveriges Radio.I mer än 50 kommuner har partiet inte beställt några valsedlar, enligt Valmyndigheten..

Sydsvenskan - 22 maj 18 kl. 07:58

Över 50 kommuner utan MP-kandidater

Miljöpartiet har tappat hälften av sina medlemmar under mandatperioden och nu har partiet svårt att hitta lokala företrädare, rapporterar SR Ekot. Enligt Valmyndigheten har partiet ännu inte beställt några valsedlar till fullmäktigevalet i mer än 50 av.

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 18 kl. 07:58

Över 50 kommuner utan MP-kandidater

Miljöpartiet har tappat hälften av sina medlemmar under mandatperioden och nu har partiet svårt att hitta lokala företrädare, rapporterar SR Ekot. Enligt Valmyndigheten har partiet ännu inte beställt några valsedlar till fullmäktigevalet i mer än 50 av.

Skånskan - 01 sep 18 kl. 15:00

Nu vill FI ta platser i fullmäktige

Sjöbo Feministiskt initiativ föll på målsnöret i förra valet. 29 röster fattades till att komma in i Sjöbo kommunfullmäktige.
– Nu ska vi in!

Nyan - 15 sep 17 kl. 10:00

Åländsk kandidat till Tehy-fullmäktige

Pirjo Åkerblom från Mariehamn kandiderar till Tehys fullmäktige. Totalt finns 547 kandidater, av dessa väljs 83 personer och mandatperioden är fyra år. Till vardags jobbar Åkerblom som specialsjukskötare på Ålands hälso- och sjukvård, operationsavdelningen samt är huvudförtroendeman på ÅHS.

Barometern - 12 feb 18 kl. 16:11

Moderaterna presenterar fullmäktigelistan

Moderaterna presenterade på måndagen sin lista till fullmäktigevalet i höst. Sten-Olof Johansson är kvar som toppnamn, men Emma Åhlander-Hansson har fått en lägre placering än 2014..

Sydöstran - 09 sep 18 kl. 22:06

Just nu: Första distriktet i fullmäktigevalet räknat

Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna blir största partier i valdistriktet Espedalen i Ronneby, där rösterna till valet till kommunfullmäktige var färdigräknade först under valkvällen. .

Politologerna - 16 jan 16 kl. 08:00

Om fullmäktiges svaga ställning och varför 2014 års Demokratiutredning inte föreslår en lösning

Det här är ett gästinlägg av Daniel Lindvall, huvudsekreterare i 2014 års demokratiutredning. *** Den offentliga makten i vår demokrati utövas genom ett representativt styrelseskick och beslutsfattandet ska enligt regeringsformen ske i folkvalda församlingar. I den lokala demokratin är fullmäktige det högsta beslutande organet.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Fyra döda i protester i Venezuela

Våldsamma demonstrationer mot regimen i Venezuela..

SR - 1 timme sedan

Rekordmånga anmälningar mot pressen - men positiv utveckling

Rekordhögt antal anmälningar och flest fällningar för pressen sedan 1980-talet. Så såg medieåret 2018 ut, enligt Allmänhetens pressombudsman..

SR - 1 timme sedan

Nu ska Volkswagen leverera grön el

Volkswagen ger sig in på elmarknaden. Den tyska biltillverkaren vill driva på utvecklingen mot fler elbilar – projektet sjösätts i februari..

SR - 1 timme sedan

Merkel tar avstånd från Trumps politik

I Davos i Schweiz pågår årets toppmöte med Världsekonomiskt Forum. I eftermiddag talade Tysklands Förbundskansler Angela Merkel inför politiker, näringslivsföreträdare och akademiker. Och hon tog avstånd från den politik som USA:s president Donald Trump driver..

SR - 1 timme sedan

Brasiliansk polis gläds åt ökad vapentillgång

Brasiliens president Bolsonaro nya order gör det lättare för landets medborgare att köpa vapen. Och polisen i Rio de Janeiro som länge tampats med den höga brottsligheten, välkomnar beslutet..

SR - 2 timmar sedan

Gränspoliser slår larm till regeringen: ”Ofattbart underbemannade”

Regeringen har förlängt de inre gränskontrollerna, med hänvisning till en förhöjd hotbild mot Sverige. Men enligt gränspoliser finns inte tillräckligt med resurser för att kunna fullfölja uppdraget – och situationen är så allvarlig att man nu slår larm till justitiedepartementet..

SR - 2 timmar sedan

Man omkom när tåg och bil krockade

Mannen som färdades i bilen som krockade med tåget har avlidit på sjukhuset, uppger Region Kalmar till TT..

SR - 3 timmar sedan

EU lovar fiskare ersättning vid hård brexit

EU-kommissionen lovar stöd till de fiskare som eventuellt stängs ute från brittiska fiskevatten om Storbritannien lämnar EU utan ett färdigt avtal..

SR - 3 timmar sedan

Bristande tillsyn av rökförbud

Majoriteten av Sveriges kommuner får underkänt när det gäller tillsyn av det nuvarande rökförbudet på skolgårdar. Från och med 1 juli införs rökförbud på bland annat uteserveringar och tågperronger..

SR - 4 timmar sedan

EU-länder som säljer pass varnas av Bryssel

Fullt medborgarskap och ett EU-pass, eller rätten att bo i ett EU-land är till salu på många håll i Europa. Nu vill EU att länderna skärper kontrollen av köparna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.