SR > Nyheter

Saturday, 23 June, 12:28

SR - 22 maj 18 kl. 04:10

MP inte med i fullmäktigevalet i över 50 kommunerDet krisande Miljöpartiet inleder sin kongress på fredag. Som det ser ut nu ställer partiet inte upp i fullmäktigevalet i över 50 av landets kommuner. Det är rekordmånga, jämfört med de andra riksdagspartierna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Miljöpartiet

Dela artikeln

3579 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP inte med i fullmäktigevaleti över 50 , kommuner
Expressen - 22 maj 18 kl. 07:20

Mp saknar kandidater i över 50 kommuner

Miljöpartiet tappar medlemmar och inget annat parti har svagare uppställning inför fullmäktigevalet, skriver Sveriges Radio.I mer än 50 kommuner har partiet inte beställt några valsedlar, enligt Valmyndigheten..

Sydsvenskan - 22 maj 18 kl. 07:58

Över 50 kommuner utan MP-kandidater

Miljöpartiet har tappat hälften av sina medlemmar under mandatperioden och nu har partiet svårt att hitta lokala företrädare, rapporterar SR Ekot. Enligt Valmyndigheten har partiet ännu inte beställt några valsedlar till fullmäktigevalet i mer än 50 av.

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 18 kl. 07:58

Över 50 kommuner utan MP-kandidater

Miljöpartiet har tappat hälften av sina medlemmar under mandatperioden och nu har partiet svårt att hitta lokala företrädare, rapporterar SR Ekot. Enligt Valmyndigheten har partiet ännu inte beställt några valsedlar till fullmäktigevalet i mer än 50 av.

Nyan - 15 sep 17 kl. 10:00

Åländsk kandidat till Tehy-fullmäktige

Pirjo Åkerblom från Mariehamn kandiderar till Tehys fullmäktige. Totalt finns 547 kandidater, av dessa väljs 83 personer och mandatperioden är fyra år. Till vardags jobbar Åkerblom som specialsjukskötare på Ålands hälso- och sjukvård, operationsavdelningen samt är huvudförtroendeman på ÅHS.

Barometern - 12 feb 18 kl. 16:11

Moderaterna presenterar fullmäktigelistan

Moderaterna presenterade på måndagen sin lista till fullmäktigevalet i höst. Sten-Olof Johansson är kvar som toppnamn, men Emma Åhlander-Hansson har fått en lägre placering än 2014..

Politologerna - 16 jan 16 kl. 08:00

Om fullmäktiges svaga ställning och varför 2014 års Demokratiutredning inte föreslår en lösning

Det här är ett gästinlägg av Daniel Lindvall, huvudsekreterare i 2014 års demokratiutredning. *** Den offentliga makten i vår demokrati utövas genom ett representativt styrelseskick och beslutsfattandet ska enligt regeringsformen ske i folkvalda församlingar. I den lokala demokratin är fullmäktige det högsta beslutande organet.

Barometern - 08 apr 14 kl. 06:23

Ingen krympning av fullmäktige

Många kommuner bantar sina fullmäktige.
Men inte i Emmaboda. Där håller man fast vid 41 ledamöter i kommunens högsta beslutande organ.

YLE - 01 nov 12 kl. 09:43

Fem kommuner lottade om fullmäktigeplatser

I flera kommuner har nu lotten avgjort vem som får bli ordinarie fullmäktigeledamöter. I åtminstone fem kommuner i svenska Österbotten fanns det personer som hade lika många röster. I Vasa föll lotten på Pasi Keskinen (C) och partikamraten Mikko Nybacka blev utan fullmäktigeplats.

YLE - 04 sep 15 kl. 06:37

Många kommuner positiva till flyktingförläggningar

En stor andel av beslutsfattarna i kommunerna i Finland förhåller sig positivt till nya flyktingförläggningar. Det visar en förfrågan som Yle Uutiset låtit göra. Yle frågade kommundirektörerna och fullmäktigeordförandena i samtliga kommuner i Finland förutom Åland hur de förhåller sig till att öppna en flyktingförläggning.

YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Politikerna i Raseborg deltar flitigt i fullmäktigemöten

I medeltal har politikerna i Raseborgs fullmäktige en närvaroprocent på 91 procent. Hela sju ledamöter i fullmäktige har deltagit i alla 32 möten fullmäktige har haft under åren 2013-2016. Yle Västnyland har granskat hur aktivt de västnyländska fullmäktigeledamöterna har deltagit i fullmäktigearbetet.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Kurdiska röster väger tungt i turkiskt val

I valet i Turkiet på söndag kommer de kurdiska väljarnas röst väga tungt. Det prokurdiska partiet HDP gör allt för att komma in i parlamentet och gör de det, kan majoriteten för president Erdogans AK-parti där hotas..

SR - 3 timmar sedan

Västergötland drabbad av jordskalv

Västergötland drabbades av ett jordskalv på morgonen..

SR - 4 timmar sedan

Putin bjuder in koreanska ledare till toppmöte

Rysslands president Vladimir Putin har bjudit in Sydkoreas president Moon Jae-In till ett toppmöte i Vladivostok..

SR - 5 timmar sedan

FN anklagar Venezuela för hundratals mord

Venezuelanska säkerhetsstyrkor anklagas i en ny FN-rapport för att ha mördat ett stort antal människor utan några rättsliga följder..

SR - 7 timmar sedan

Regeringen kritiseras för hantering av extrema organisationer

Regeringen har misslyckats med att ta fram förbättrade verktyg för polisen när det gäller hanteringen av antidemokratiska extrema organisationer som nazistiska NMR, Nordiska Motståndsrörelsen. Oppositionspartierna är nu starkt kritiska..

SR - 8 timmar sedan

Kommuner dåliga på att motverka undernäring bland äldre

Trots att Socialstyrelsen sedan januari 2015 kräver att kommuner och landsting har rutiner för hur de ska förebygga och behandla undernäring bland de äldre, så saknades detta fortfarande förra året hos var tredje kommunal hemtjänstutövare..

SR - 15 timmar sedan

Män släppta - stora protester i Spanien väntas fortsätta

Fem män som dömts till nio års fängelse för sexuellt utnyttjande har försatts på fri fot. I Spanien har det därför varit flera demonstrationer och ikväll väntas ytterligare protester..

SR - 16 timmar sedan

Teknisk utmaning att driva Öresundsfärjor med el

Rederiet Scandlines har som mål att kunna driva två av sina färjor mellan Helsingborg och Helsingör med el och därmed ha världens största batteridrivna färjor – men än klarar sig inte Scandlines färja Tycho Brahe helt utan diesel..

SR - 17 timmar sedan

Tusentals barn försvunna i USA - här återförenas en mamma med sin son

I USA pågår ett intensivt sökande efter de tusentals barn som skiljts från sina föräldrar som korsat gränsen illegalt från Mexiko..

SR - 18 timmar sedan

Ingen rättslig prövning av thailändsk militärkupp

Högsta domstolen i Thailand beslutade idag att det inte ska göras en rättslig prövning av militärkuppen för fyra år sedan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.