SR > Nyheter

Thursday, 16 August, 12:42

SR - 22 maj 18 kl. 04:10

MP inte med i fullmäktigevalet i över 50 kommunerDet krisande Miljöpartiet inleder sin kongress på fredag. Som det ser ut nu ställer partiet inte upp i fullmäktigevalet i över 50 av landets kommuner. Det är rekordmånga, jämfört med de andra riksdagspartierna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Miljöpartiet

Dela artikeln

3599 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP inte med i fullmäktigevaleti över 50 , kommuner
Expressen - 22 maj 18 kl. 07:20

Mp saknar kandidater i över 50 kommuner

Miljöpartiet tappar medlemmar och inget annat parti har svagare uppställning inför fullmäktigevalet, skriver Sveriges Radio.I mer än 50 kommuner har partiet inte beställt några valsedlar, enligt Valmyndigheten..

Sydsvenskan - 22 maj 18 kl. 07:58

Över 50 kommuner utan MP-kandidater

Miljöpartiet har tappat hälften av sina medlemmar under mandatperioden och nu har partiet svårt att hitta lokala företrädare, rapporterar SR Ekot. Enligt Valmyndigheten har partiet ännu inte beställt några valsedlar till fullmäktigevalet i mer än 50 av.

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 18 kl. 07:58

Över 50 kommuner utan MP-kandidater

Miljöpartiet har tappat hälften av sina medlemmar under mandatperioden och nu har partiet svårt att hitta lokala företrädare, rapporterar SR Ekot. Enligt Valmyndigheten har partiet ännu inte beställt några valsedlar till fullmäktigevalet i mer än 50 av.

Nyan - 15 sep 17 kl. 10:00

Åländsk kandidat till Tehy-fullmäktige

Pirjo Åkerblom från Mariehamn kandiderar till Tehys fullmäktige. Totalt finns 547 kandidater, av dessa väljs 83 personer och mandatperioden är fyra år. Till vardags jobbar Åkerblom som specialsjukskötare på Ålands hälso- och sjukvård, operationsavdelningen samt är huvudförtroendeman på ÅHS.

Barometern - 12 feb 18 kl. 16:11

Moderaterna presenterar fullmäktigelistan

Moderaterna presenterade på måndagen sin lista till fullmäktigevalet i höst. Sten-Olof Johansson är kvar som toppnamn, men Emma Åhlander-Hansson har fått en lägre placering än 2014..

Politologerna - 16 jan 16 kl. 08:00

Om fullmäktiges svaga ställning och varför 2014 års Demokratiutredning inte föreslår en lösning

Det här är ett gästinlägg av Daniel Lindvall, huvudsekreterare i 2014 års demokratiutredning. *** Den offentliga makten i vår demokrati utövas genom ett representativt styrelseskick och beslutsfattandet ska enligt regeringsformen ske i folkvalda församlingar. I den lokala demokratin är fullmäktige det högsta beslutande organet.

Barometern - 08 apr 14 kl. 06:23

Ingen krympning av fullmäktige

Många kommuner bantar sina fullmäktige.
Men inte i Emmaboda. Där håller man fast vid 41 ledamöter i kommunens högsta beslutande organ.

YLE - 01 nov 12 kl. 09:43

Fem kommuner lottade om fullmäktigeplatser

I flera kommuner har nu lotten avgjort vem som får bli ordinarie fullmäktigeledamöter. I åtminstone fem kommuner i svenska Österbotten fanns det personer som hade lika många röster. I Vasa föll lotten på Pasi Keskinen (C) och partikamraten Mikko Nybacka blev utan fullmäktigeplats.

YLE - 04 sep 15 kl. 06:37

Många kommuner positiva till flyktingförläggningar

En stor andel av beslutsfattarna i kommunerna i Finland förhåller sig positivt till nya flyktingförläggningar. Det visar en förfrågan som Yle Uutiset låtit göra. Yle frågade kommundirektörerna och fullmäktigeordförandena i samtliga kommuner i Finland förutom Åland hur de förhåller sig till att öppna en flyktingförläggning.

YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Politikerna i Raseborg deltar flitigt i fullmäktigemöten

I medeltal har politikerna i Raseborgs fullmäktige en närvaroprocent på 91 procent. Hela sju ledamöter i fullmäktige har deltagit i alla 32 möten fullmäktige har haft under åren 2013-2016. Yle Västnyland har granskat hur aktivt de västnyländska fullmäktigeledamöterna har deltagit i fullmäktigearbetet.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Efter olyckan: Vägtullbolaget Atlantia tappar i värdet

Sökandet efter överlevande pågår fortfarande efter den stora brokollapsen i Genua i Italien, för två dagar sedan. Minst 40 personer miste livet och nu får olyckan även ekonomiska konsekvenser..

SR - 30 minuter sedan

SD inför jämställdhetspolitisk talesperson

Ebba Hermansson blir jämställdhetspolitisk talesperson för SD..

SR - 1 timme sedan

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen och tre andra myndigheter ska inte längre behöva begära tillstånd för att kameraövervaka. Det föreslår en statlig utredning. Justitieminister Morgan Johansson välkomnade förenklingen för myndigheterna..

SR - 1 timme sedan

Åkesson: "EU inte vägen för samarbete i Europa"

Nu på morgonen har Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson intervjuats i Ekot.  Klimatet var ett av de ämnen som stod i fokus..

SR - 2 timmar sedan

M-förslag: Kvinnovåld ska ge hårdare straff

Moderaterna föreslår att straffen för grov kvinnofridskränkning skärps till mellan ett och tio års fängelse..

SR - 3 timmar sedan

"Åkessons stil ska ses som ett politiskt budskap"

I Ekots partiledarutfrågning gav Jimmie Åkesson otydliga besked på flera områden. Att vara vag är i själva verket en del av SD:s politiska budskap, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg.

SR - 3 timmar sedan

"De hade ännu mer avvikande åsikter förut"

Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach om utfrågningen av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson..

SR - 4 timmar sedan

"Jag förnekar inte klimatförändringar"

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson gästar Ekots partiledarutfrågningar. Innehållet i politiken står i fokus när Ekots Monica Saarinen och Daniel Alling möter partiledarna..

SR - 4 timmar sedan

Sturups flygplats utrymd

Sturups flygplats har utrymdes nu på morgonen på grund av att ett misstänkt föremål påträffats i säkerhetskontrollen..

SR - 5 timmar sedan

Jimmie Åkesson i Ekots partiledarutfrågning

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson gästar Ekots partiledarutfrågningar. Innehållet i politiken står i fokus när Ekots Monica Saarinen och Daniel Alling möter partiledarna. Följ utfrågningen direkt, med start 7:15 i P1..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.