Dagens PS > Ekonomi

Monday, 18 June, 02:01

Dagens PS - 22 maj 18 kl. 02:03

Fords nya väderfabrik simulerar alla väder  Ford visar nu upp sin nya väderfabrik som kan simulera många olika väderförhållanden, allt från stormvindar till extrem hetta eller tropisk fukt. Syftet med fabriken är skapa bilar som kan stå emot världens tuffaste klimat, som det i Saharas öken, bistra Sibirien eller bergstoppar i Alperna. Ford har investerat över 70 miljoner euro i sin nya väderfabrik i tyska Köln, som kan simulera några av världens varmaste, kallaste och högsta platser. Fabriken beskrivs som ”en ingenjörs dröm”, och genom att samla världens väder under ett och samma tak skapas unika möjligheter för Fords ingenjörer att utveckla framtidens bilar. Anläggningen beskrivs som Europas mest avancerade testcenter i sitt slag.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Saharas, Sibirien, Alperna, Köln, Fords, Europas, Ford, Joe Bakaj, Ford Europa, Alla Ford, Mount Everests, Celsius, Europa, Norrlandsvintrar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fordsnya , väderfabrik, simuleraralla , väder

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 16:15

Det är ingen hemlighet – så varför tveka

Den samlade europeiska motorpressen vet det liksom nöjda kunder runt om i Europa. SEAT Ateca är en vinnare som många svenskar, av någon outgrundlig anledning har kvar att upptäcka. Men det gäller att snabba på därför att 1 juli träder bonus-malus i kraft och då ändras fordonsskatten för alla nya bilar!

Dagens PS - I förrgår: 12:52

”Strutsmentaliteten kring ränterisker är farlig”

Det är inte så få gånger de senaste åren man hört delvis insiktsfulla, men samtidigt väldigt naiva, kommentarer kring nuvarande räntenivåer. Insikten består i att högre räntor skulle sänka den svenska ekonomin, det naiva består i tron att det inte kan ske – för då går ju allt åt skogen. Räntor är faktiskt mer spännande än man tror, för räntan är de facto priset på pengar.

Dagens PS - I förrgår: 10:52

Svensk-vd får sparken med omedelbar verkan

Klädkedjan KappAhl byter vd då Danny Feltmann får lämna med omedelbar verkan. Aktien stiger på nyheten. (Foto: TT) Klädkedjan KappAhl byter vd då Danny Feltmann får lämna med omedelbar verkan.

Dagens PS - I förrgår: 12:04

Signerat Birro: Kanske krävs det galenskap för att styra världen

Varje fredag skriver Dagens PS Marcus Birro en reflektion över veckan som gått… Jag fyller år idag. Det är ingen stor sak. När man levt så här längre är det som om man varit på alla fester, man har rundat alla krön, man har sett dagarna komma och gå.

Dagens PS - I förrgår: 11:29

Ledarkoll: Älskar alla män militarismen?

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och plockar sedan det viktigaste ur dem för dig att läsa här. Förändringen i bolagens styrelser DI skriver om bolagsstyrelser och arvoden: ”Den gamla bilden är att styrelser befolkas av pensionerade eller aktiva vd:ar/specialister. I det första fallet anses de ha sitt på det torra, i det andra har de en annan fast försörjning.

Dagens PS - I förrgår: 09:48

Nytt Google-verktyg ska göra dig till kodgeni

Det är Googles App Maker som nu går från beta modell till att bli öppen för alla, oavsett programmeringsvana, rapporterar Techcrunch. App maker är ett online-verktyg som har som mål att snabbt låta användaren bygga och distribuera affärsappar i en drag-and-drop miljö med väldigt lite kodande. Slutprodukten ska funka på alla plattformar utseendemässigt (mobil eller dator).

Dagens PS - I förrgår: 10:10

H&M kör i diket på nytt: ”Jättejobbig krisstämpel”

Stockholmsbörsen har inlett fredagshandeln med lägre kurser. H&M pressas av ny försäljningsbesvikelse och Nobia av sänkt rekommendation från Carnegie. Efter 60 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,60 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,39 procent.

Dagens PS - I förrgår: 09:22

Miljonregn till högskolor ska göra Sverige AI-starkt

Sju högskolor i Sverige får 40 miljoner från regeringen för att höja kompetens och kunskapsnivåer inom AI, rapporterar Di digital och Computer Sweden. För att Sverige ska kunna möta utvecklingen i Kina eller stora företag som Google och Amazon ger regeringen pengar till ett projekt som ska höja kunskaperna inom området. Avsikten är att dels skapa en kunskapsplattform inom AI och dels tillhandahålla nätbaserad utbildning för yrkesverksamma personer.

Dagens PS - I förrgår: 08:36

H&M:s försäljning sämre än väntat

Analytikerna hade räknat med ett bättre försäljningsresultat. Den svenska klädjättens försäljning inklusive moms för andra kvartalet, 1 mars 2018 – 31 maj 2018, uppgick till 60 464 miljoner kronor (59 538), vilket innebär en ökning med 2 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Omsättningen exklusive moms uppgick till 51 983 miljoner kronor (51 383).

Dagens PS - I förrgår: 08:23

Bostadsexpert totalsågar svensk bostadspolitik

Kolla in den här jämförelsen med Tyskland. Chockerande siffror. ”Vi har i en ny rapport kartlagt och jämfört Tyskland och Sverige och resultaten är mycket nedslående för svenska bostadsköpare och hyresgäster.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.