DI > Ekonomi

Tuesday, 19 June, 09:06

DI - 21 maj 18 kl. 22:25

USA-börser: Optimism drev på handelnUSA-börserna steg på måndagen i kölvattnet av helgens preliminära handelsuppgörelse mellan USA och Kina. Optimismen kring uppgörelsen vägde tyngre än den tilltagande politiska oron kring Italien där två populistpartier har enats om en premiärministerkandidat. Teknologi- och verkstadsbolag gick överlag starkt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina, Italien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Optimism, drev, handeln
DI - 30 jan 14 kl. 15:29

USA-börser: Optimism inför öppningen

Terminerna för de ledande börsindexen i USA noterades något högre inför torsdagens handelsstart. Amerikansk BNP steg i linje med förväntningarna under det fjärde kvartalet. På rapportfronten har Kennametal kommit med negativa besked medan Facebook däremot övertygade..

DI - 21 feb 14 kl. 14:17

USA-börser: Optimism inför öppningen

Det positiva sentimentet på torsdagen, som föddes ur PMI-data från USA, ser ut att hålla i sig. Terminerna för de stora amerikanska börsindexen pekade svagt högre, i likhet med flertalet börsplatser i Europa och Asien, inför fredagens handelsstart..

DI - 13 feb 15 kl. 15:21

USA-börser: Optimism präglar terminerna

USA-börserna kan öppna fredagens session på plus, vilket skulle betyda tredje raka uppgångsdagen..

DI - 12 mar 12 kl. 18:13

USA-börser: Svag optimism lyfter handeln

New York-börserna uppvisade en svagt positiv utveckling under de första tre timmarna efter övergång till sommartid i USA. Helgens oväntade utrikeshandelsstatistik från Kina tyngde överlag, men storbolagsindexet gick bättre än det bredare Standard & Poor's 500-indexet..

DI - 15 jun 18 kl. 18:05

USA-börser: Dystert i handeln efter tullbesked

USA-börserna tappade på fredagen efter att handelskonflikten mellan USA och Kina trappats upp.  Vid 18-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,9 procent, medan det bredare S&P500 tappade 0,4 procent. Även Nasdaq Composite tappade 0,4 procent..

DI - 17 mar 14 kl. 21:12

USA-börser: Bästa handeln på två veckor

USA-börserna presterade en imponerande uppgång under måndagens handel. Stark industriproduktionsstatistik höjde börshumöret liksom det faktum att folkomröstningen på Krimhalvön avklarats..

DI - 27 maj 15 kl. 17:28

USA-börser: Greklandsoptimism lyfter handeln

USA-börserna öppnade svagt positivt på onsdagen och återhämtade sig därmed något från tisdagens nedgångar..

DI - 18 jul 13 kl. 16:49

USA-börser: Glada jobbtal lyfter kurserna

De amerikanska indexen var upp i den inledande handeln på torsdagen, med S&P 500 över sin högsta stängningsnivå någonsin, stärkta av att antalet arbetslösa sjönk i USA under förra veckan. Handeln präglades därtill av en mängd stora bolagsrapporter..

DI - 08 jul 13 kl. 16:52

USA-börser: Optimism inför första rapporten

De ledande amerikanska indexen noterades högre efter lite mer än en timmes handel på måndagen, då den amerikanska rapportsäsongen inofficiellt inleds med Alcoas kvartalssiffror efter börsstängning..

DI - 29 aug 13 kl. 14:56

USA-börser: Optimism inför starten

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen stärktes temporärt inför torsdagens börsöppning efter att statistik presenterats en timme före öppning..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Rekryteringsboom på Sogeti: 330 nya medarbetare rekryteras

Sogeti, ett av Sveriges största och mest framgångsrika IT- & Engineering-företag, fortsätter att växa. Under 2018 ska man rekrytera fler än någonsin tidigare, då 330 nya medarbetare, varav en stor andel kvinnor, ska anställas. Rekryteringssatsningen berör Sogetis samtliga 21 kontor i Sverige..

DI - 30 minuter sedan

Följ tisdagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 30 minuter sedan

Pareto: Nobina värd ett köp

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Nobina till köp från behåll. Riktkursen höjs till 73 från 59 kronor..

DI - 30 minuter sedan

Alfa Laval får offshore-order värd 60 miljoner

Alfa Laval har tagit en order på pumpsystemet Framo för leverans till en oljeplattform i Nordsjön. Ordern är värd cirka 60 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Varuhuskedjan Debenhams vinstvarnar – igen

Det brittiska varuhuskedjan Debenhams vinstvarnar på tisdagsmorgonen och hänvisar till klenare försäljningsutveckling än väntat i maj och början av juni. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Tieto tecknar avtal värt 410 miljoner

It-tjänsteföretaget Tieto har tecknat ett avtal med Region Skåne gällande heltäckande IT-tjänster. Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet att förlänga till och med år 2031 och avtalsvärdet uppgår till 410 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Bimobject på väg mot Stockholmsbörsen

Bimobject, listat på First North, avser att påbörja processen för att notera bolagets aktier vid Nasdaq Stockholm. Bolagets ambition är att vara noterad inom 16-20 månader. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Analyshuset: Köp Epiroc

Kepler Cheuvreux ger den på måndagen börsintroducerade gruv- och infrastrukturutrustningstillverkaren Epiroc en köprekommendation. Mäklarfirman har redan före introduktionen satt riktkursen 108 kronor för A-aktien..

DI - 45 minuter sedan

Klart: Då öppnar japanska H&M-rivalen i Sverige

Uniqlo öppnar sin första butik i Stockholm fredagen den 24 augusti.  Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Vestas får order i Australien

Det danska vindkraftbolaget Vestas har fått en order i Victoria, Australien, på 228 megawatt. I ordern ingår ett 30-årigt serviceavtal. Det framgår av ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.