DI > Ekonomi

Wednesday, 20 June, 19:19

Liknande nyheter

Taggar: Jenny, Stiernstedt, Regeringen, Löfvens, klimatpolitikär , bara, början
Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Regeringen Löfven har gjort en bedrift

Katastrof, så uttalade sig Sverigedemokraternas partiledare i partiledardebatten i riksdagen 13 juni om regeringen Löfvens politik under den gångna mandatperioden. .

Cornucopia - 01 maj 18 kl. 18:11

Så mycket har svenska kronan försvagats under regeringen Löfven

Den gamla socialdemokratiska devalveringspolitiken fortsätter att hålla Sverige över ytan. Trots högkonjunktur har den svenska valutan försvagats avsevärt under regeringen Löfvens tid vid makten och denna försvagning kan förklara mycket av att Sverige har klarat sig så väl som vi gjort på pappret - samtidigt som den verkliga orsaken kan döljas för svenska folket.
Svenska kronans skvalpväxelkurs mot olika världsvalutor under respektive regering 199301-201804.

Västerbottens Folkblad - 09 nov 14 kl. 23:31

Stefan Löfvens stab måste skärpa sig ordentligt

Regeringen Löfvens första tid kan knappast beskrivas som en smekmånad, även om inledningen varit betydligt mindre mardrömslik än den som Fredrik Reinfeldts regering drabbades av. När Fredrik Reinfeldt och den första alliansregeringen tillträdde efter valet 2006 så blev starten minst sagt kaotiskt. På kort tid tvingades två ministrar avgå.

SR - 24 jul 17 kl. 13:52

Fredrik Furtenbach: Det kan bli en av Löfvens värsta kriser

Mycket kring skandalen med Transportstyrelsen är fortfarande oklart, men affären ser ut att kunna bli en av regeringen Löfvens värsta kriser. Det säger Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach..

DI - 22 mar 18 kl. 21:00

Löfvens regelbörda tynger företagen

Regelbördan för landets företag har ökat kraftigt under regeringen Löfvens tid vid makten.  Och det som framför allt tynger näringslivet är det allt krångligare skattesystemet.  Det visar en ny undersökning Di tagit del av..

SN - 01 dec 14 kl. 19:24

SD i Nyköping redo att fälla regeringen

I dag kan regeringen Löfvens öde avgöras och det är Sverigedemokraterna har avgörandet. – Vi är beredda på en ny valrörelse, säger Thom Zetterström, gruppledare för SD i Nyköpings kommun..

SvD - 26 feb 15 kl. 20:09

”Regeringen tvingas betala ett pris”

Utrikespolitiken har varit regeringen Löfvens bästa gren, men nu tvingas man betala ett pris för sin nya linje. Avtalet med Saudiarabien är nästan lika svårförenligt med en nymoraliserande socialdemokratisk utrikespolitik, som med de grönas rötter i fredsrörelsen..

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 13:26

Så blir regeringen Löfvens politik

Skolan: Obligatorisk förskoleklass. Obligatoriskt gymnasium upp till 18 år. Alla program ger högskolebehörighet.

SmålandsPosten - 25 jan 18 kl. 05:30

Regeringen Löfvens största misslyckanden

Den grova brottsligheten måste mötas av en polis som inte backar och straff som inte ursäktar. Det har Socialdemokraterna misslyckats med, skriver Anna Tenje (M)..

Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 16:10

Många oprövade kort i regeringen

12 kvinnor och 12 män blir laguppställningen i Löfvens regering. Den nye statsministern säger att han försökt få till en regering med ministrar i olika åldrar, olika ursprung och hemvist i landet, folk med olika levnadsbanor.
Stefan Löfvens nya regering kommer att bestå av 24 ministrar, inklusive statsministern.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Electrolux gör avsättning om 550 miljoner för Frankrikeutredning

Electrolux kommer att göra en avsättning om cirka 550 miljoner kronor med anledning av en utredning som utförs av franska konkurrensmyndigheten.  Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 5 minuter sedan

Trump planerar beslut om separerade barn

Donald Trump är beredd att skriva under en presidentorder som ska förhindra att migrantbarn skiljs från sina föräldrar eller vårdnadshavare vid gränsen mellan Mexiko och USA. Presidenten har tidigare lagt ansvaret på kongressen, och pressar ledamöterna att rösta fram en ny lag..

DI - 15 minuter sedan

Panamaläckan: Nordea tillät anonymt ägande

Nordea har låtit kunder ha en kontroversiell form av anonyma ägarbrev som medför en hög risk för penningtvätt och finansiering av terrorism. Sådana så kallade innehavaraktier är olagliga i många länder..

DI - 15 minuter sedan

Henrik Mitelman: Det gör ont när bubblor brister

Svensk tillväxt har toppat. Nu börjar hushållen deppa, vilket får konsekvenser för hela ekonomin. Men exportindustrin gillar så klart att rea ut sina produkter med en svag valuta..

DI - 45 minuter sedan

Skånsk flygplats blir flygplanslös

En flygplats utan flygplan. Så ser verkligheten ut för Kristianstad Österlen Airport från och med måndag, rapporterar SVT Nyheter Skåne..

DI - 45 minuter sedan

Deutsche Bank accepterar miljardböter i USA

Deutsche Bank har accepterat en böteslapp på 205 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,8 miljarder kronor, i New York för bankens agerande på valutamarknader. Det rapporterar Bloomberg News. .

DI - 45 minuter sedan

Kreditexperterna: "Då vänder det"

Låga räntor, en stark konjunktur samt inte minst många fastighetsbolag har fått den svenska marknaden för företagsobligationer att växa sig allt större.  Di har samlat en panel med nästan trettio års erfarenhet av kreditmarknaden som efter rekordåret 2017 ser tecken på mer utmanande tider..

DI - 1 timme sedan

Heimstaden ska köpa projekt för miljarder av Magnolia Bostad

Magnolia Bostad har ingått avtal som innebär att bostadsfastighetsbolaget Heimstaden kommer att förvärva bostadsprojekt för 9,6 miljarder kronor.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: Uppåt med Sandvik i täten

Stockholmsbörsen steg svagt under onsdagen. Därmed återhämtades något av tidigare nedgångar i veckan som präglats av oro för ett handelskrig mellan USA och Kina. Verkstad med Sandvik i täten steg tillsammans med bankerna.

DI - 1 timme sedan

Tillväxtchef köper aktier i Clas Ohlson

Detaljhandelsbolaget Clas Ohlsons tillväxtchef Jacob Sten köpte drygt 1.600 aktier till ett pris på 68 kronor per aktie den 15 juni. Den samlade köpeskillingen uppgår till drygt 110.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.