DI > Ekonomi

Saturday, 18 August, 14:04

Liknande nyheter

Taggar: Jenny, Stiernstedt, Regeringen, Löfvens, klimatpolitikär , bara, början
Cornucopia - 01 maj 18 kl. 18:11

Så mycket har svenska kronan försvagats under regeringen Löfven

Den gamla socialdemokratiska devalveringspolitiken fortsätter att hålla Sverige över ytan. Trots högkonjunktur har den svenska valutan försvagats avsevärt under regeringen Löfvens tid vid makten och denna försvagning kan förklara mycket av att Sverige har klarat sig så väl som vi gjort på pappret - samtidigt som den verkliga orsaken kan döljas för svenska folket.
Svenska kronans skvalpväxelkurs mot olika världsvalutor under respektive regering 199301-201804.

Västerbottens Folkblad - 09 nov 14 kl. 23:31

Stefan Löfvens stab måste skärpa sig ordentligt

Regeringen Löfvens första tid kan knappast beskrivas som en smekmånad, även om inledningen varit betydligt mindre mardrömslik än den som Fredrik Reinfeldts regering drabbades av. När Fredrik Reinfeldt och den första alliansregeringen tillträdde efter valet 2006 så blev starten minst sagt kaotiskt. På kort tid tvingades två ministrar avgå.

SR - 24 jul 17 kl. 13:52

Fredrik Furtenbach: Det kan bli en av Löfvens värsta kriser

Mycket kring skandalen med Transportstyrelsen är fortfarande oklart, men affären ser ut att kunna bli en av regeringen Löfvens värsta kriser. Det säger Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach..

DI - 22 mar 18 kl. 21:00

Löfvens regelbörda tynger företagen

Regelbördan för landets företag har ökat kraftigt under regeringen Löfvens tid vid makten.  Och det som framför allt tynger näringslivet är det allt krångligare skattesystemet.  Det visar en ny undersökning Di tagit del av..

SN - 01 dec 14 kl. 19:24

SD i Nyköping redo att fälla regeringen

I dag kan regeringen Löfvens öde avgöras och det är Sverigedemokraterna har avgörandet. – Vi är beredda på en ny valrörelse, säger Thom Zetterström, gruppledare för SD i Nyköpings kommun..

SvD - 26 feb 15 kl. 20:09

”Regeringen tvingas betala ett pris”

Utrikespolitiken har varit regeringen Löfvens bästa gren, men nu tvingas man betala ett pris för sin nya linje. Avtalet med Saudiarabien är nästan lika svårförenligt med en nymoraliserande socialdemokratisk utrikespolitik, som med de grönas rötter i fredsrörelsen..

Kristianstadsbladet - 20 jun 18 kl. 09:03

Regeringen Löfven har gjort en bedrift

Katastrof, så uttalade sig Sverigedemokraternas partiledare i partiledardebatten i riksdagen 13 juni om regeringen Löfvens politik under den gångna mandatperioden. .

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 13:26

Så blir regeringen Löfvens politik

Skolan: Obligatorisk förskoleklass. Obligatoriskt gymnasium upp till 18 år. Alla program ger högskolebehörighet.

SmålandsPosten - 25 jan 18 kl. 05:30

Regeringen Löfvens största misslyckanden

Den grova brottsligheten måste mötas av en polis som inte backar och straff som inte ursäktar. Det har Socialdemokraterna misslyckats med, skriver Anna Tenje (M)..

Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 16:10

Många oprövade kort i regeringen

12 kvinnor och 12 män blir laguppställningen i Löfvens regering. Den nye statsministern säger att han försökt få till en regering med ministrar i olika åldrar, olika ursprung och hemvist i landet, folk med olika levnadsbanor.
Stefan Löfvens nya regering kommer att bestå av 24 ministrar, inklusive statsministern.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Kofi Annan hyllar den svenska modellen

UR ARKIVET. Den nordiska modellen skulle kunna tjäna som modell för övriga världen, säger Kofi Annan, FN:s förre generalsekreterare, till DI.  "Man borde titta på den väldigt ingående.

DI - 1 timme sedan

Fem problem som kan slunga Italien tillbaka till kaos

Italien har varit ett orosmoln för den europeiska stabiliteten sedan landet fick en ny populistregering i juni. Inför hösten finns flera saker att hålla ögonen på och som kan få landet och EU i obalans. .

DI - 1 timme sedan

Bidragslyft för pensionärer och studenter

Fattigpensionärer kan räkna med 100–200 kronor mer i månaden nästa år. Studenterna får drygt 200 kronor mer. Samtidigt blir det lägre skatt för alla som arbetar och lyfter pension.

DI - 2 timmar sedan

Tidigare FN-chefen Kofi Annan är död

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan har dött. Han somnade in fridfullt på lördagen efter en kort tids sjukdom, enligt Kofi Annan Foundation. Han blev 80 år gammal..

DI - 4 timmar sedan

Tredje gången gillt: Äldreomsorgen nästa måltavla för S vinstjakt

S-löftet om att stoppa vinstjakten i äldreomsorgen är veckans tredje som syftar till att höja ribban för privata vård- och omsorgsbolag. Alliansen rasar och får eldunderstöd av vd-ar i branschen. .

DI - 4 timmar sedan

Løkke vill lägga om danska invandringspolitiken

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen säger sig vilja genomföra ett "paradigmskifte" i landets invandringspolitik, med stöd av Dansk Folkeparti. Bland annat öppnar han för att personer som har flytt undan krig ska åka tillbaka till sina tidigare hemländer då säkerhetsläget har förbättrats..

DI - 4 timmar sedan

Efter hårda offensiven – då går Volvo Cars till börsen

För både Geelys grundare Li Shufu och Volvo Cars högsta ledning finns det många skäl att gå vidare med en börsnotering av biltillverkaren. På vägen pågår en raffinerad utspelstaktik för att få investerare att acceptera den önskade skyhöga värderingen..

DI - 5 timmar sedan

Fördel för motståndarna – trots populär Trump

Kandidater som stödjer president Trump går starkt i Republikanernas primärval inför mellanårsvalen i november. Men trots landets starka konjunktur ser Demokraterna ut att ta över majoriteten i representanthuset..

DI - 6 timmar sedan

Startskottet går för Dubbelutmaningen

Vinnarna i Di:s och Vasaloppets initiativ Dubbelutmaningen satsar på att klara lördagens löpning på under nio timmar. ”Men det viktiga är att ta oss runt och ha kul tillsammans. Att komma in på en viss tid är ändå inte det centrala”, säger Emma Andersson, en av lagmedlemmarna i Team Ekan..

DI - 6 timmar sedan

Di:s Dubbelutmaning: Förkylning och skador stoppar två lag

De två andra lagen som accepterat Di:s och Vasaloppets dubbelutmaning kommer inte till start. Två förkylningar och en benskada stoppar dem – men de vittnar ändå om bättre sammanhållning och mer träningmotivation efter att ha satsat hårt. Nu satsar de mot skidstafetten i stället..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.