DI > Ekonomi

Monday, 18 June, 07:55

DI - 21 maj 18 kl. 21:01

Råvaror: Högre priser på olja och metallerRåvarupriserna rörde sig överlag uppåt på måndagen i linje med generellt ökad riskaptit på de finansiella marknaderna sedan USA och Kina nått en preliminär överenskommelse på handelsområdet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Högrepriser på , oljaoch , metaller
DI - 10 jun 13 kl. 08:09

Råvaror: Kinasiffror sänker metaller

Oljan handlas på måndagsmorgonen något högre medan basmetallerna överlag har sjunkit. Dollarn har stärkts något mot såväl euro som yen..

DI - 20 mar 14 kl. 08:26

Råvaror: Fed sänker metaller

Oljepriserna handlas på högre nivåer på torsdagen, särskilt WTI som etablerat sig över 100-nivån, medan basmetallerna överlag har sjunkit i spåren av Fed-beskeden. Guldet återhämtar sig något efter ett rejält nedställ på onsdagen..

DI - 20 mar 14 kl. 14:24

Råvaror: Guld och olja pressas

Priserna på råvaror noteras lägre över hela linjen på torsdagens handel. Råvarupriserna har pressats av hökaktiga kommentarer från Fed-chefen Janet Yellen på onsdagskvällen, vilket har lett till en betydligt starkare dollar..

DI - 31 mar 14 kl. 21:06

Råvaror: Guld och olja nedåt

Priserna på råolja och ädelmetaller rörde sig något lägre under måndagens handel, medan basmetallerna gick i blandade riktningar..

DI - 03 jul 14 kl. 09:06

Råvaror: Guld och olja ner

Priserna på råvaror noterar blandade rörelser inför den amerikanska jobbrapporten som redovisas en dag tidigare än vanligt på grund av nationaldagsfirande på fredag. Medan oljan och guldet noterar något lägre nivåer, stiger basmetallerna på bred front..

DI - 11 feb 14 kl. 09:04

Råvaror: Lägre priser på råolja

Råvarupriserna noteras något lägre på tisdagsmorgonen. Brentoljepriset fullföljer gårdagens lätt sjunkande rörelse i spåren av ökat oljeutbud från Libyen. WTI-oljan har utvecklats aningen starkare relativt sett, med minskad spread mot Brent som följd..

DI - 01 okt 13 kl. 14:54

Råvaror: Ras för metaller

Priserna på metaller faller tillbaka rejält på bred front under tisdagseftermiddagen. Guldet visade vägen, med nedgångar på nästan 3 procent på kort tid till noteringar under 1.300 dollar per uns..

DI - 02 maj 16 kl. 21:19

Råvaror: Utbudsoro tynger olja

Priserna på råvaror gick i olika riktningar i måndagshandeln där olja och ädelmetaller backade, medan basmetaller steg..

DI - 28 apr 17 kl. 20:51

Råvaror: Guld och olja stiger

Guldpriset avancerade på fredagen medan dollarn försvagades. Ett första estimat för USA:s bruttonationalprodukt, BNP, inkom lägre än väntat, vilket satte press på den amerikanska valutan..

DI - 30 aug 13 kl. 11:42

Råvaror: Priset på olja och guld sjunker

Priset på olja och guld fortsätter att tappa mark på torsdagen efter att sannolikheten för en nära förestående attack mot Syrien sjunkit drastiskt på grund av att Storbritannien dragit sig ur..

DI - 03 sep 13 kl. 08:47

Råvaror: Handeln på olja och metall darrar

Priserna på råolja och basmetaller uppvisar små förändringar på tisdagsmorgonen..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Handelstvist satte press på Asiens börser

I Asien var Kinas börser stängda liksom Taiwan. På övriga marknader var det ned i Japan och Sydkorea, medan börsen i Australien var något upp. .

DI - 15 minuter sedan

Israeliska flygräder mot Gaza

Israel har bombat nio olika mål knutna till Hamas i Gaza, uppger den israeliska militären..

DI - 10 minuter sedan

Merkel kan ställas inför migrationsultimatum

Bråket mellan det tyska regeringspartiet CDU och dess bayerska systerparti CSU om landets migrationspolitik har eskalerat de senaste veckorna – och hotat att spräcka partiernas långvariga samarbete..

DI - 15 minuter sedan

SEB sänker riktkursen i H&M

SEB Equities sänkte i fredags riktkursen för H&M till 99 kronor från 105 kronor. Rekommendationen sälj upprepades samtidigt..

DI - 30 minuter sedan

Fingerprints vd har köpt aktier

Fingerprints vd Christian Fredrikson har köpt totalt 388.000 aktier i bolaget för sammanlagt cirka 2,55 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Unident ska växa i Norden med Triton som majoritetsägare

De två bröderna Nordwall, som grundade Unident i början av 90-talet efter att de gått ut gymnasiet, säljer nu en majoritetspost till riskkapitalbolaget Triton i det snabbväxande och lönsamma dentalbolaget för att kunna expandera ytterligare på de nordiska marknaderna. .

DI - 1 timme sedan

Brittiska huspriser steg 0,4 procent i juni

Brittiska huspriser steg 0,4 procent i juni jämfört med föregående månad, enligt en rapport från webbtjänsten Rightmove..

DI - 1 timme sedan

Colombia får högerpresident

Colombia gick under helgen till presidentval. Segrare blev högerns Iván Duque efter att han plockat hem 54 procent av rösterna. I sitt segertal satte han fokus på enande av landet.

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Oro för upptrappad handelskonflikt tynger

USA-räntorna steg i fredags efter den svenska stängningen sedan handelskonflikten mellan USA och Kina trappats upp..

DI - 1 timme sedan

Karolinska development: Initiala positiva resultat för Aprea

Karolinska Developments portföljbolag Aprea Therapeutics meddelar initiala positiva resultat från den pågående fas 1b/2 klinisk studie av APR-246 hos patienter med MDS. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.