DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 01:44

DI - 21 maj 18 kl. 21:01

Råvaror: Högre priser på olja och metallerRåvarupriserna rörde sig överlag uppåt på måndagen i linje med generellt ökad riskaptit på de finansiella marknaderna sedan USA och Kina nått en preliminär överenskommelse på handelsområdet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Högrepriser på , oljaoch , metaller
DI - 10 jun 13 kl. 08:09

Råvaror: Kinasiffror sänker metaller

Oljan handlas på måndagsmorgonen något högre medan basmetallerna överlag har sjunkit. Dollarn har stärkts något mot såväl euro som yen..

DI - 20 mar 14 kl. 08:26

Råvaror: Fed sänker metaller

Oljepriserna handlas på högre nivåer på torsdagen, särskilt WTI som etablerat sig över 100-nivån, medan basmetallerna överlag har sjunkit i spåren av Fed-beskeden. Guldet återhämtar sig något efter ett rejält nedställ på onsdagen..

DI - 20 mar 14 kl. 14:24

Råvaror: Guld och olja pressas

Priserna på råvaror noteras lägre över hela linjen på torsdagens handel. Råvarupriserna har pressats av hökaktiga kommentarer från Fed-chefen Janet Yellen på onsdagskvällen, vilket har lett till en betydligt starkare dollar..

DI - 31 mar 14 kl. 21:06

Råvaror: Guld och olja nedåt

Priserna på råolja och ädelmetaller rörde sig något lägre under måndagens handel, medan basmetallerna gick i blandade riktningar..

DI - 03 jul 14 kl. 09:06

Råvaror: Guld och olja ner

Priserna på råvaror noterar blandade rörelser inför den amerikanska jobbrapporten som redovisas en dag tidigare än vanligt på grund av nationaldagsfirande på fredag. Medan oljan och guldet noterar något lägre nivåer, stiger basmetallerna på bred front..

DI - 11 feb 14 kl. 09:04

Råvaror: Lägre priser på råolja

Råvarupriserna noteras något lägre på tisdagsmorgonen. Brentoljepriset fullföljer gårdagens lätt sjunkande rörelse i spåren av ökat oljeutbud från Libyen. WTI-oljan har utvecklats aningen starkare relativt sett, med minskad spread mot Brent som följd..

DI - 01 okt 13 kl. 14:54

Råvaror: Ras för metaller

Priserna på metaller faller tillbaka rejält på bred front under tisdagseftermiddagen. Guldet visade vägen, med nedgångar på nästan 3 procent på kort tid till noteringar under 1.300 dollar per uns..

DI - 02 maj 16 kl. 21:19

Råvaror: Utbudsoro tynger olja

Priserna på råvaror gick i olika riktningar i måndagshandeln där olja och ädelmetaller backade, medan basmetaller steg..

DI - 28 apr 17 kl. 20:51

Råvaror: Guld och olja stiger

Guldpriset avancerade på fredagen medan dollarn försvagades. Ett första estimat för USA:s bruttonationalprodukt, BNP, inkom lägre än väntat, vilket satte press på den amerikanska valutan..

DI - 30 aug 13 kl. 11:42

Råvaror: Priset på olja och guld sjunker

Priset på olja och guld fortsätter att tappa mark på torsdagen efter att sannolikheten för en nära förestående attack mot Syrien sjunkit drastiskt på grund av att Storbritannien dragit sig ur..

DI - 03 sep 13 kl. 08:47

Råvaror: Handeln på olja och metall darrar

Priserna på råolja och basmetaller uppvisar små förändringar på tisdagsmorgonen..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Ljusning för kol under Trump – lyfter republikanerna

Den kolrika delstaten West Virginia har på två decennier svängt från stabil demokratisk till ett av Republikanernas starkaste fästen. Här lyssnar man inte på varningar om kolets inverkan på klimatet. I stället hyllar man Donald Trumps beslut att avreglera kolsektorn.

DI - 3 timmar sedan

Italien räknar med budgetbakslag

Den italienska regeringen räknar med att få en rejäl örfil från EU-kommissionen, uppger en regeringskälla..

DI - 3 timmar sedan

Lyxturisternas norrländska favoritby ökar utbudet – med exklusiv "bastuflotte"

Tree Hotel har lockat till sig världskändisar som Kate Moss och Justin Bieber till Harads i Bodens kommun.  Nu byggs ett nytt exklusivt prestigeprojekt i byn - Arctic Bath, ett hotell som kommer att flyta på Lule älv. .

DI - 4 timmar sedan

Tysk vapenexport till Saudi stoppas – igen

Förbundskansler Angela Merkel stoppar den tyska vapenexporten till Saudiarabien på grund av att journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi dödats på saudiska konsulatet i Istanbul. Det är andra gången i år som Berlin stoppar exporten..

DI - 4 timmar sedan

Se upp – ny regel kan ge dig för hög skatt

Tusentals svenskar har tidigare haft stående jämkning. Nu riskerar de att betala för mycket skatt, när Skatteverket ändrar sina regler kring jämkning..

DI - 5 timmar sedan

Skuggdirektionen: Höj räntan Ingves – ”det är min största skräck”

Resursutnyttjandet är högt, konjunkturen stark och inflationen över målet. Räntan bör därför omgående höjas med 0,25 procentenheter och därefter med lika mycket varje kvartal fram till nästa sommar. Det är budskapet från Skuggdirektionen..

DI - 5 timmar sedan

Mnuchin tonar ned risken för kinesisk smitta

USA:s finansminister Steven Mnuchin tonar ner riskerna för att den ekonomiska inbromsningen i Kina spiller över och destabiliserar amerikanska finansiella marknader..

DI - 5 timmar sedan

Brugge Skogstjänst lockar med skogen som arbetsplats

För entreprenören Markus Brugge är skogen den bästa arbetsplatsen, men att hitta bra personal är en utmaning för branschen. ”Jag sökte mig till jobbet för att jag själv ville vara i skogen. Jag tyckte det verkade som en härlig tillvaro att få vara utomhus och jobba fysiskt”..

DI - 5 timmar sedan

Här är årets gaseller i Jämtlands län

Totalt 13 företag kvalade in som Gaseller i Jämtlands län. Här är hela listan. .

DI - 5 timmar sedan

Åre Byggpro fick skutan på rätt köl

När byggentreprenören Stig Rikardsson valde att kliva av finansmannen Lars Thunells projekt i Åre gick han från allt till inget i ett slag.  Nu bygger hans bolag Åre Byggpro en ny och starkare kundbas och blickar mot egna projekt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.