DI > Ekonomi

Sunday, 19 August, 12:05

DI - 21 maj 18 kl. 21:01

Råvaror: Högre priser på olja och metallerRåvarupriserna rörde sig överlag uppåt på måndagen i linje med generellt ökad riskaptit på de finansiella marknaderna sedan USA och Kina nått en preliminär överenskommelse på handelsområdet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Högrepriser på , oljaoch , metaller
DI - 10 jun 13 kl. 08:09

Råvaror: Kinasiffror sänker metaller

Oljan handlas på måndagsmorgonen något högre medan basmetallerna överlag har sjunkit. Dollarn har stärkts något mot såväl euro som yen..

DI - 20 mar 14 kl. 08:26

Råvaror: Fed sänker metaller

Oljepriserna handlas på högre nivåer på torsdagen, särskilt WTI som etablerat sig över 100-nivån, medan basmetallerna överlag har sjunkit i spåren av Fed-beskeden. Guldet återhämtar sig något efter ett rejält nedställ på onsdagen..

DI - 20 mar 14 kl. 14:24

Råvaror: Guld och olja pressas

Priserna på råvaror noteras lägre över hela linjen på torsdagens handel. Råvarupriserna har pressats av hökaktiga kommentarer från Fed-chefen Janet Yellen på onsdagskvällen, vilket har lett till en betydligt starkare dollar..

DI - 31 mar 14 kl. 21:06

Råvaror: Guld och olja nedåt

Priserna på råolja och ädelmetaller rörde sig något lägre under måndagens handel, medan basmetallerna gick i blandade riktningar..

DI - 03 jul 14 kl. 09:06

Råvaror: Guld och olja ner

Priserna på råvaror noterar blandade rörelser inför den amerikanska jobbrapporten som redovisas en dag tidigare än vanligt på grund av nationaldagsfirande på fredag. Medan oljan och guldet noterar något lägre nivåer, stiger basmetallerna på bred front..

DI - 11 feb 14 kl. 09:04

Råvaror: Lägre priser på råolja

Råvarupriserna noteras något lägre på tisdagsmorgonen. Brentoljepriset fullföljer gårdagens lätt sjunkande rörelse i spåren av ökat oljeutbud från Libyen. WTI-oljan har utvecklats aningen starkare relativt sett, med minskad spread mot Brent som följd..

DI - 01 okt 13 kl. 14:54

Råvaror: Ras för metaller

Priserna på metaller faller tillbaka rejält på bred front under tisdagseftermiddagen. Guldet visade vägen, med nedgångar på nästan 3 procent på kort tid till noteringar under 1.300 dollar per uns..

DI - 02 maj 16 kl. 21:19

Råvaror: Utbudsoro tynger olja

Priserna på råvaror gick i olika riktningar i måndagshandeln där olja och ädelmetaller backade, medan basmetaller steg..

DI - 28 apr 17 kl. 20:51

Råvaror: Guld och olja stiger

Guldpriset avancerade på fredagen medan dollarn försvagades. Ett första estimat för USA:s bruttonationalprodukt, BNP, inkom lägre än väntat, vilket satte press på den amerikanska valutan..

DI - 30 aug 13 kl. 11:42

Råvaror: Priset på olja och guld sjunker

Priset på olja och guld fortsätter att tappa mark på torsdagen efter att sannolikheten för en nära förestående attack mot Syrien sjunkit drastiskt på grund av att Storbritannien dragit sig ur..

DI - 03 sep 13 kl. 08:47

Råvaror: Handeln på olja och metall darrar

Priserna på råolja och basmetaller uppvisar små förändringar på tisdagsmorgonen..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Hälsotrenden ger sockerberg – priset rasar

Konsumenterna vill ha mindre socker, ändå fortsätter produktionen av socker att öka. Det har fått priset att falla med 30 procent hittills i år. Det rapporterar Wall Street Journal..

DI - 30 minuter sedan

Var tredje kommun kan tvingas höja skatten

Den demografiska utvecklingen kräver hundratals nya äldreboenden och skolor. Skatteintäkterna räcker inte till och nu tror var tredje ekonomichef att skatten kommer att behöva höjas. ”Alternativt nöja sig med mindre”, säger Magnus Södergren på Uddevalla kommun..

DI - 45 minuter sedan

Löfven vill höja skatt för de allra rikaste

De "allra, allra rikaste" kan bidra mer, anser statsminister Stefan Löfven (S) och går till val på att ta ut mer skatt av dem framöver. Löfven är inställd på att sitta kvar. Vill de borgerliga försöka ta över får de förlita sig på SD-stöd, Socialdemokraterna tänker inte släppa fram dem..

DI - 1 timme sedan

Kinesiska jätten söker partners – vill expandera i Indien

Kinesiska e-handelsundret Alibaba för samtal med ett antal stora indiska bolag. Samtal skall föras med konglomerat som RIL, Tatas och Future Retail, rapporterar Economic Times och hänvisar till källor..

DI - 1 timme sedan

Amazons satsning: Ska ta upp kampen med Spotify och Apple

E-handelsjätten Amazon har inte gett upp kampen om kunder som lyssnar på strömmande musik. Bolaget drar nu igång sin första tv-kampanj nationellt i USA för att locka abonnenter, rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Rekordmånga unicorns går till börsen i år

Exit-marknaden är fortsatt stark. I år slår marknaden nytt i rekord i antalet unicorns, så kallade enhörningar vilket är privatägda företag med en värdering över 1 miljard dollar, som väljer att gå till börsen, rapporterar Techcrunch..

DI - 1 timme sedan

Ratos-ägda bilförsäljaren tappar toppchef

Bilauktionsföretaget Kvd tappar ytterligare en chef. Det är vice vd Henrik Otterstedt som nu lämnar bolaget, enligt Breakit. .

DI - 1 timme sedan

Superdrys grundare skänker en miljon pund för ny brexitomröstning

En av medgrundarna till klädmärket Superdry Julian Dunkerton har nu skänkt en miljon pund till en kampanj för ytterligare en folkomröstning om Brexit..

DI - 2 timmar sedan

Fondjätten: Så ska du spara sent i konjunkturcykeln

Det börjar bli sent på den globala konjunkturfesten. Det betyder hög tid att vikta om sparportföljen, varnar förvaltaren Pimco i en ny analys..

DI - 2 timmar sedan

Historiskt svår torka kostar Australiens regering miljarder

Australiens regering har beslutat att dela ut 1,8 miljarder australiensiska dollar, motsvarande 12 miljarder kronor, till bönder som drabbats av torka. Det rapporterar flera internationella medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.