DI > Ekonomi

Thursday, 24 January, 08:00

DI - 21 maj 18 kl. 21:01

Råvaror: Högre priser på olja och metallerRåvarupriserna rörde sig överlag uppåt på måndagen i linje med generellt ökad riskaptit på de finansiella marknaderna sedan USA och Kina nått en preliminär överenskommelse på handelsområdet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Högrepriser på , oljaoch , metaller
DI - 10 jun 13 kl. 08:09

Råvaror: Kinasiffror sänker metaller

Oljan handlas på måndagsmorgonen något högre medan basmetallerna överlag har sjunkit. Dollarn har stärkts något mot såväl euro som yen..

DI - 20 mar 14 kl. 08:26

Råvaror: Fed sänker metaller

Oljepriserna handlas på högre nivåer på torsdagen, särskilt WTI som etablerat sig över 100-nivån, medan basmetallerna överlag har sjunkit i spåren av Fed-beskeden. Guldet återhämtar sig något efter ett rejält nedställ på onsdagen..

DI - 20 mar 14 kl. 14:24

Råvaror: Guld och olja pressas

Priserna på råvaror noteras lägre över hela linjen på torsdagens handel. Råvarupriserna har pressats av hökaktiga kommentarer från Fed-chefen Janet Yellen på onsdagskvällen, vilket har lett till en betydligt starkare dollar..

DI - 31 mar 14 kl. 21:06

Råvaror: Guld och olja nedåt

Priserna på råolja och ädelmetaller rörde sig något lägre under måndagens handel, medan basmetallerna gick i blandade riktningar..

DI - 03 jul 14 kl. 09:06

Råvaror: Guld och olja ner

Priserna på råvaror noterar blandade rörelser inför den amerikanska jobbrapporten som redovisas en dag tidigare än vanligt på grund av nationaldagsfirande på fredag. Medan oljan och guldet noterar något lägre nivåer, stiger basmetallerna på bred front..

DI - 11 feb 14 kl. 09:04

Råvaror: Lägre priser på råolja

Råvarupriserna noteras något lägre på tisdagsmorgonen. Brentoljepriset fullföljer gårdagens lätt sjunkande rörelse i spåren av ökat oljeutbud från Libyen. WTI-oljan har utvecklats aningen starkare relativt sett, med minskad spread mot Brent som följd..

DI - 01 okt 13 kl. 14:54

Råvaror: Ras för metaller

Priserna på metaller faller tillbaka rejält på bred front under tisdagseftermiddagen. Guldet visade vägen, med nedgångar på nästan 3 procent på kort tid till noteringar under 1.300 dollar per uns..

DI - 02 maj 16 kl. 21:19

Råvaror: Utbudsoro tynger olja

Priserna på råvaror gick i olika riktningar i måndagshandeln där olja och ädelmetaller backade, medan basmetaller steg..

DI - 28 apr 17 kl. 20:51

Råvaror: Guld och olja stiger

Guldpriset avancerade på fredagen medan dollarn försvagades. Ett första estimat för USA:s bruttonationalprodukt, BNP, inkom lägre än väntat, vilket satte press på den amerikanska valutan..

DI - 30 aug 13 kl. 11:42

Råvaror: Priset på olja och guld sjunker

Priset på olja och guld fortsätter att tappa mark på torsdagen efter att sannolikheten för en nära förestående attack mot Syrien sjunkit drastiskt på grund av att Storbritannien dragit sig ur..

DI - 03 sep 13 kl. 08:47

Råvaror: Handeln på olja och metall darrar

Priserna på råolja och basmetaller uppvisar små förändringar på tisdagsmorgonen..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

15 procent av arbetsstyrkan får gå från Buzzfeed

Buzzfeed ska skära ner på sin arbetsstyrka med 15 procent, rapporterar Financial Times. Orsaken är ett allt hårdare klimat för nätpublicister, uppger bolaget i ett brev till anställda som tidningen kommit över..

DI - 15 minuter sedan

Franska finansministern: Renaults vd har avgått

Renaults styrelseordförande och vd Carlos Ghosn avgår. Det uppger Frankrikes finansminister Bruno Le Maire, enligt Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Bonava föreslår en oförändrad utdelning på 5,2 kronor per aktie

Bostadsutvecklaren Bonava redovisade ett rörelseresultat på 899 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 vilket kan jämföras med 820 Mkr under samma period i fjol. Utdelningen föreslås uppgå till 5,2 kronor per aktie vilket var samma som i fjol. .

DI - 45 minuter sedan

Smart Eye har BMW i orderboken

Det First North-listade eyetrackingbolaget Smart Eye har den tyska biltillverkaren BMW som kund. Bolaget har inte tidigare namngivit kunden till följd av ett sekretessavtal..

DI - 1 timme sedan

Stockholm missar guldruschen

Guldet funkar just nu fint för den som vill skydda sig mot börsoro. Sedan oktober har guldpriset stigit samtidigt som världens aktiebörser har backat. Men Stockholmsbörsens guldbolag har inte hängt med i rallyt..

DI - 1 timme sedan

Microsoft Bing blockerad i Kina

Mjukvarujätten Microsofts sökmotor Bing har blockerats i Kina. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till två anonyma källor. .

DI - 1 timme sedan

Osäkerhet kring nedstängningen håller tillbaka dollarn

USA-räntorna sjönk efter svensk stängning på onsdagen och handlas sidledes på torsdagsmorgonen. Dollarn handlas i princip oförändrat medan asienbörserna överlag är upp. .

DI - 1 timme sedan

Försök att bryta superpolariserat läge i USA

Två olika lagförslag som kan sätta stopp för den pågående nedstängningen av statsapparaten – den längsta i USA:s historia – ligger för omröstning i USA:s senat. Men i det superpolariserade Washington DC spås inget av dem gå igenom..

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Jobbfest i Australien

Torsdagen ser ut att bli en relativt odramatisk historia på de ledande Asienbörserna som bjöd på mindre rörelser. Bland morgonens vinnare fanns Australienbörsen som lyfte efter oväntat stark jobbdata. .

DI - 1 timme sedan

Värsta konkurrenten snuvar H&M på OS-kontrakt

Svenska OS-truppen har en ny partner och sponsor: japanska klädjätten Uniqlo. Efter flera års samarbete med H&M kommer alltså de svenska olympierna kläs av Uniqlo i fyra år, både i Tokyo 2020 och Peking 2022, olympiska och paralympiska spelen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.