SVT > Ekonomi

Wednesday, 20 June, 19:22

Liknande nyheter

Taggar: Den turkiska, valutan, rasari , värde
DI - 21 maj 18 kl. 15:04

Raset fortsätter för turkiska liran – historisk bottennivå

Den turkiska valutan, liran, fortsätter rasa. Slagpåsen bland tillväxtvalutor har nu tappat nästan 17 procent av sitt värde mot dollarn sedan årsskiftet..

BT - 16 dec 14 kl. 10:40

Moskvabörsen rasar

Moskvabörsens RTS-index, som speglar börsens värde i dollar, rasar med 10 procent. Även svenska aktier med rysk koppling följer med nedåt. Rubeln faller samtidigt, trots en chockhöjd rysk styrränta i natt, mot historiska bottennivåer.

BT - 01 dec 14 kl. 12:51

Rubeln rasar

Den ryska rubeln rasar. Vid lunchtid har den fallit nästan sju procent till en historisk bottennivå på 53:63 rubel per dollar. Valutans ras är det största på en handelsdag sedan den ryska finanskrisen 1998.

BT - 06 nov 14 kl. 16:11

Ryska rubeln rasar

Den ryska valutan, rubeln, fortsätter att rasa. Mot dollarn blev det ett fall med 2,5 procent till 46 rubel per dollar, en ny historisk bottennivå, i torsdagens eftermiddagshandel i Moskva. Nedgången följer på det att centralbanken har infört nya riktlinjer för valutapolitiken och satt ett tak på framtida stödköp på 350 miljoner dollar per dag.

SR - 01 dec 14 kl. 16:33

Rubelns värde rasar - hotar den ryska ekonomin

Den ryska valutan rubeln faller snabbt i värde. Bakgrunden är konflikten mellan Ryssland och Västvärlden i kombination med att olja har blivit mycket billigare..

SVT - 18 dec 13 kl. 16:51

Bitcoin rasar i värde efter stopp i Kina

Världens största växlingskontor för bitcoin, BTC China, stoppar handel med kinesiska yuan. Efter beskedet har värdet på den virtuella valutan fallit med över 20 procent..

DN - 03 aug 16 kl. 09:17

Bitcoin-kurs rasar efter jätterån

Värdet på den digitala valutan Bitcoin föll hastigt på onsdagen. Detta efter en hackerattackd där bitcoins till ett värde över 550 miljoner kronor stulits från en Hong Kong-baserad handelsplats..

DN - 03 aug 16 kl. 09:17

Bitcoin-kurs rasar efter jättestöld


Värdet på den digitala valutan Bitcoin föll hastigt på onsdagen. Detta efter en hackerattack där Bitcoins till ett värde över 550 miljoner kronor stals från en Hong Kong-baserad handelsplats..

Alingsås tidning - 25 apr 16 kl. 13:43

En klättrar, två rasar i ny skolrankning

Herrljunga klättrar medan både Alingsås och Vårgårda rasar i den senaste jämförelsen av elevernas kunskaper i årskurs nio i landets 290 kommuner. Det är Sveriges kommuner och landsting, SKL, som i dag presenterar sin öppna jämförelse för läsårets 2014/15. De sammanvägda resultaten, som ligger till grund för årets rankning, gäller alltså de elever som gick ut årskurs 9 i fjol.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 16 kl. 18:45

Turkiet rasar över rysk flygkränkning

En ny diplomatisk kris mellan Turkiet och Ryssland är på uppseglande. Turkiet uppger att ett ryskt stridsplan kränkte turkiskt luftrum på fredagen och har kallat till sig Rysslands ambassadör för att överlämna en protest, uppger turkiska UD.Departementet hävdar i ett uttalande att Ryssland med överträdelsen försöker öka på spänningarna mellan de två staterna.

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 17:33

Löneskillnaderna minskar – långsamt

Lönegapet mellan kvinnor och män var 11,3 procent 2016, en minskning jämfört med året innan. – I alla åldersgrupper närmar sig kvinnornas löner männens, säger John Ekberg på Medlingsinstitutet som gjort ligger bakom rapporten.

SVT - Igår: 04:38

Trump redo sätta tullar på nästan all import från Kina

Nu kommer Donald Trumps nästa stora drag i handelsbråket med Kina. Nya importtullar på kinesiska varor, till ett värde av 200 miljarder dollar, kan komma att införas i USA, meddelade presidenten under måndagen. Får inte Trump gehör från Peking kan det bli aktuellt med ännu fler varor på listan..

SVT - 15 jun 18 kl. 09:46

H&M presenterade dåliga siffror – sjunker på börsen

Modejätten H&M fortsätter ha det tufft och faller på börsen efter att bolaget presenterat sämre försäljningssiffror än väntat..

SVT - 12 jun 18 kl. 19:55

”Stormen kring Volvo tilltar”

Om du inte lärt dig uttal och stavning på namnet Li Shufu så är det dags. Det är fotografen som blev kinesisk miljardär och som numera kontrollerar två av Sveriges största bolag via sitt företag Geely. Numera också ett av Tysklands största bolag.

SVT - 06 jun 18 kl. 11:07

Världsbankens varning: Handelskrig får konsekvenser likt finanskrisen

Ett fullskaligt handelskrig skulle få konsekvenser för världsekonomin i nivå med finanskrisen 2008. Det varnar Världsbanken för i en ny rapport. – Jag tycker att det är för alarmistiskt.

SVT - 03 jun 18 kl. 01:01

Sex G7-länder i ovanligt hård kritik mot USA – för nya ståltullarna

Sex länder i den mäktiga G7-gruppen riktar nu ovanligt skarp kritik mot USA. Införandet av tullar på stål och aluminium riskerar att underminera hela det globala ekonomiska förtroendet, heter det i ett uttalande som kommer från de sex ländernas finansministrar..

SVT - 01 jun 18 kl. 20:55

Bedrägeridrabbade kan få tillbaka pengar efter EU-dom

Många svenskar har förlorat hundratals miljoner i fall där kapitalförsäkringar blivit värdelösa. Men en nytt avgörande i EU-domstolen, som gäller två svenska fall, kan leda till att drabbade får tillbaka sina pengar via en försäkring. .

SVT - 31 maj 18 kl. 11:55

Här stiger fritidshusen mest i värde

Tvärtemot marknaden för permanentboende, som över tid visat på en negativ trend sedan slutet av förra sommaren, har priserna för fritidsboenden fortsatt att stiga..

SVT - 28 maj 18 kl. 22:33

Nu sänks bolåneräntorna ytterligare

Den senaste veckan har flera aktörer sänkt priset på bolån. De kunder som lånat pengar till bostad hos SBAB, Ikano Banken och ICA Banken har alla fått billigare lån. Detta efter att konkurrensen hårdnat på bolånemarknaden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.