SVT > Ekonomi

Saturday, 18 August, 14:04

Liknande nyheter

Taggar: Den turkiska, valutan, rasari , värde
DI - 21 maj 18 kl. 15:04

Raset fortsätter för turkiska liran – historisk bottennivå

Den turkiska valutan, liran, fortsätter rasa. Slagpåsen bland tillväxtvalutor har nu tappat nästan 17 procent av sitt värde mot dollarn sedan årsskiftet..

BT - 16 dec 14 kl. 10:40

Moskvabörsen rasar

Moskvabörsens RTS-index, som speglar börsens värde i dollar, rasar med 10 procent. Även svenska aktier med rysk koppling följer med nedåt. Rubeln faller samtidigt, trots en chockhöjd rysk styrränta i natt, mot historiska bottennivåer.

BT - 01 dec 14 kl. 12:51

Rubeln rasar

Den ryska rubeln rasar. Vid lunchtid har den fallit nästan sju procent till en historisk bottennivå på 53:63 rubel per dollar. Valutans ras är det största på en handelsdag sedan den ryska finanskrisen 1998.

BT - 06 nov 14 kl. 16:11

Ryska rubeln rasar

Den ryska valutan, rubeln, fortsätter att rasa. Mot dollarn blev det ett fall med 2,5 procent till 46 rubel per dollar, en ny historisk bottennivå, i torsdagens eftermiddagshandel i Moskva. Nedgången följer på det att centralbanken har infört nya riktlinjer för valutapolitiken och satt ett tak på framtida stödköp på 350 miljoner dollar per dag.

SR - 01 dec 14 kl. 16:33

Rubelns värde rasar - hotar den ryska ekonomin

Den ryska valutan rubeln faller snabbt i värde. Bakgrunden är konflikten mellan Ryssland och Västvärlden i kombination med att olja har blivit mycket billigare..

SVT - 18 dec 13 kl. 16:51

Bitcoin rasar i värde efter stopp i Kina

Världens största växlingskontor för bitcoin, BTC China, stoppar handel med kinesiska yuan. Efter beskedet har värdet på den virtuella valutan fallit med över 20 procent..

DN - 03 aug 16 kl. 09:17

Bitcoin-kurs rasar efter jätterån

Värdet på den digitala valutan Bitcoin föll hastigt på onsdagen. Detta efter en hackerattackd där bitcoins till ett värde över 550 miljoner kronor stulits från en Hong Kong-baserad handelsplats..

DN - 03 aug 16 kl. 09:17

Bitcoin-kurs rasar efter jättestöld


Värdet på den digitala valutan Bitcoin föll hastigt på onsdagen. Detta efter en hackerattack där Bitcoins till ett värde över 550 miljoner kronor stals från en Hong Kong-baserad handelsplats..

Alingsås tidning - 25 apr 16 kl. 13:43

En klättrar, två rasar i ny skolrankning

Herrljunga klättrar medan både Alingsås och Vårgårda rasar i den senaste jämförelsen av elevernas kunskaper i årskurs nio i landets 290 kommuner. Det är Sveriges kommuner och landsting, SKL, som i dag presenterar sin öppna jämförelse för läsårets 2014/15. De sammanvägda resultaten, som ligger till grund för årets rankning, gäller alltså de elever som gick ut årskurs 9 i fjol.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 16 kl. 18:45

Turkiet rasar över rysk flygkränkning

En ny diplomatisk kris mellan Turkiet och Ryssland är på uppseglande. Turkiet uppger att ett ryskt stridsplan kränkte turkiskt luftrum på fredagen och har kallat till sig Rysslands ambassadör för att överlämna en protest, uppger turkiska UD.Departementet hävdar i ett uttalande att Ryssland med överträdelsen försöker öka på spänningarna mellan de två staterna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 16 timmar sedan

Alkoholjätte slår sig in på cannabismarknaden

Ett av världens största alkoholföretag investerar motsvarande 33 miljarder kronor i ett cannabisbolag. Det uppges vara den hittills största affären på cannabismarknaden, som växer efter legalisering i vissa länder..

SVT - 14 aug 18 kl. 18:54

SVT erfar: Regeringen vill tvinga elbolagen att sänka priserna

Regeringen beslutar på torsdag att avgifterna för elnätet ska sänkas kraftigt, erfar SVT. De flesta elnätskunderna kan få upp till 21 procents lägre avgift efter år 2020 enligt regeringens egna beräkningar..

SVT - 06 aug 18 kl. 09:46

Bensinen rekorddyr efter ny höjning

Priset på bensin i Sverige ligger på den högsta nivån hittills sedan ledande bensinbolag höjt riktpriset med tio öre. Efter höjningen kostar en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer 16:26 kronor..

SVT - 30 jul 18 kl. 10:01

Sveriges tillväxt starkare än väntat

Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) växte med 1,0 procent under andra kvartalet jämfört med första kvartalet i år. BNP-talen är starkare än väntat och det är i första hand exporten som drar uppåt överraskande mycket, enligt SEB-ekonomen Olle Holmgren..

SVT - 26 jul 18 kl. 22:50

Facebook rasar på börsen

För andra dagen i rad rasar Facebook på börsen, som fick se en fjärdedel av sitt börsvärde, 119 miljarder dollar, utraderat i samband med bolagets kvartalsrapport i går..

SVT - 18 jul 18 kl. 13:40

Ny brakförlust för Postnord

Den statskontrollerade svensk-danska paket- och brevleverantören Postnord redovisar en brakförlust för årets andra kvartal på 912 miljoner kronor före skatt. Det kan jämföras med förlusten före skatt på 293 miljoner kronor ett år tidigare..

SVT - 18 jul 18 kl. 11:05

Telekomjätten Ericsson går bättre än väntat

Efter radikala nedskärningar och en reducerad personalstyrka har Ericsson fått upp lönsamheten. – Vi ser en förbättrad vinstnivå, säger Börje Ekholm vd på telekomjätten..

SVT - 17 jul 18 kl. 08:28

Lyft på bred front för SEB-banken

Bankkoncernen SEB redovisar ett vinstlyft för årets andra kvartal. Vd Johan Torgeby ser en ökad aktivitetsnivå inom alla kundsegment..

SVT - 10 jul 18 kl. 21:06

Torkan ger rejäl prisuppgång på el

I juni låg elpriset i Sverige på den högsta siffran för en junimånad på tio år. Den huvudsakliga förklaringen är det torra vädret, som slår hårt mot vattenkraften..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.