SVT > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 03:30

SVT - 21 maj 18 kl. 20:22

Den turkiska valutan rasar i värdeDen turkiska valutan, liran, fortsätter att rasa i värde och har nu nått en historisk bottennivå mot dollarn..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

511 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den turkiska, valutan, rasari , värde
DI - 21 maj 18 kl. 15:04

Raset fortsätter för turkiska liran – historisk bottennivå

Den turkiska valutan, liran, fortsätter rasa. Slagpåsen bland tillväxtvalutor har nu tappat nästan 17 procent av sitt värde mot dollarn sedan årsskiftet..

BT - 16 dec 14 kl. 10:40

Moskvabörsen rasar

Moskvabörsens RTS-index, som speglar börsens värde i dollar, rasar med 10 procent. Även svenska aktier med rysk koppling följer med nedåt. Rubeln faller samtidigt, trots en chockhöjd rysk styrränta i natt, mot historiska bottennivåer.

BT - 01 dec 14 kl. 12:51

Rubeln rasar

Den ryska rubeln rasar. Vid lunchtid har den fallit nästan sju procent till en historisk bottennivå på 53:63 rubel per dollar. Valutans ras är det största på en handelsdag sedan den ryska finanskrisen 1998.

BT - 06 nov 14 kl. 16:11

Ryska rubeln rasar

Den ryska valutan, rubeln, fortsätter att rasa. Mot dollarn blev det ett fall med 2,5 procent till 46 rubel per dollar, en ny historisk bottennivå, i torsdagens eftermiddagshandel i Moskva. Nedgången följer på det att centralbanken har infört nya riktlinjer för valutapolitiken och satt ett tak på framtida stödköp på 350 miljoner dollar per dag.

SR - 01 dec 14 kl. 16:33

Rubelns värde rasar - hotar den ryska ekonomin

Den ryska valutan rubeln faller snabbt i värde. Bakgrunden är konflikten mellan Ryssland och Västvärlden i kombination med att olja har blivit mycket billigare..

SVT - 18 dec 13 kl. 16:51

Bitcoin rasar i värde efter stopp i Kina

Världens största växlingskontor för bitcoin, BTC China, stoppar handel med kinesiska yuan. Efter beskedet har värdet på den virtuella valutan fallit med över 20 procent..

DN - 03 aug 16 kl. 09:17

Bitcoin-kurs rasar efter jätterån

Värdet på den digitala valutan Bitcoin föll hastigt på onsdagen. Detta efter en hackerattackd där bitcoins till ett värde över 550 miljoner kronor stulits från en Hong Kong-baserad handelsplats..

DN - 03 aug 16 kl. 09:17

Bitcoin-kurs rasar efter jättestöld


Värdet på den digitala valutan Bitcoin föll hastigt på onsdagen. Detta efter en hackerattack där Bitcoins till ett värde över 550 miljoner kronor stals från en Hong Kong-baserad handelsplats..

Alingsås tidning - 25 apr 16 kl. 13:43

En klättrar, två rasar i ny skolrankning

Herrljunga klättrar medan både Alingsås och Vårgårda rasar i den senaste jämförelsen av elevernas kunskaper i årskurs nio i landets 290 kommuner. Det är Sveriges kommuner och landsting, SKL, som i dag presenterar sin öppna jämförelse för läsårets 2014/15. De sammanvägda resultaten, som ligger till grund för årets rankning, gäller alltså de elever som gick ut årskurs 9 i fjol.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 16 kl. 18:45

Turkiet rasar över rysk flygkränkning

En ny diplomatisk kris mellan Turkiet och Ryssland är på uppseglande. Turkiet uppger att ett ryskt stridsplan kränkte turkiskt luftrum på fredagen och har kallat till sig Rysslands ambassadör för att överlämna en protest, uppger turkiska UD.Departementet hävdar i ett uttalande att Ryssland med överträdelsen försöker öka på spänningarna mellan de två staterna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 11 timmar sedan

Därför är Saabs besked en ”informationskatastrof”

850 personer tvingas lämna Saab – men det är inte klart vilka. När beskedet kom på tisdagen störtdök Saabs aktie på börsen. SVT:s Peter Rawet kommenterar ett besked som spolade bort miljarder i värden och oroar de 15 000 anställda på företaget..

SVT - 18 timmar sedan

Saabs aktie rasar

Saabs aktie störtdyker på börsen och är ned 15,5 procent inledningsvis efter morgonens rapport och beskedet om planerna på en nyemission..

SVT - 20 timmar sedan

Ökad utlåning lyfter Swedbanks vinst

Det går bättre än väntat för Swedbank, som är först ut bland storbankerna att redovisa resultatet för årets tredje kvartal. Ökad utlåning till bolån och företag i Sverige bidrar till lyftet, enligt vd Birgitte Bonnesen..

SVT - Igår: 22:08

Många hushåll klarar inte höjda räntor

Vart femte hushåll i de tre storstäderna skulle inte klara boräntor på normalnivåer, rapporterar Sveriges Radio Ekot. – Många färre än vi hade trott klarar av att betala räntan om den höjs, säger Fredrik Kullman, vd för Bjurfors, som gjort undersökningen för Sifo..

SVT - Igår: 15:50

Chatta med Stefan Ingves

På onsdag kl 13.30 kan du chatta med riksbankschef Stefan Ingves. Ställ din fråga redan nu..

SVT - 19 okt 18 kl. 09:17

Stora nedskärningar hos börsbolagen – trots vinst

Volvo, Telia och låsjätten Assa Abloy ökar sina vinster tredje kvartalet jämfört med samma period förra året. Telia aviserar även nedskärningar med 500 personer..

SVT - 18 okt 18 kl. 18:57

”Den största skatteskandal som världen någonsin upplevt”

Vi kallar honom Benjamin Frej. Han är ett av statsåklagarens viktigaste vittnen i en av Tysklands största skattebrottsutredningar hittills. Nu berättar han om sin tid som ledande skattejurist..

SVT - 18 okt 18 kl. 18:16

Lyxhus, helikopterfärder och Prince-vinyl i nyskick

Personerna bakom det avancerade upplägget som kostat skattebetalarna i Europa tiotals miljarder kronor blev förmögna på sin verksamhet. Cum-ex-granskningen visar vart en del av pengarna tog vägen..

SVT - 18 okt 18 kl. 11:33

Skatteprofessor: Klart att SEB visste att affären bröt mot lagen

Professor Christoph Spengel vid Universitetet i Mannheim är en av Tysklands främsta skatteexperter. Han har noga läst dokumenten som rör den svenska bankens affärer 2010. – SEB var välinformerade, säger han..

SVT - 18 okt 18 kl. 07:33

Kraftig vinst för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelsevinst på 3,2 miljarder kronor för tredje kvartalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.