Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 20 October, 18:58

Dagens Medicin - 21 maj 18 kl. 17:02

Allt fler väljer att slutföra aborten hemmaAndelen aborter som genomförs tidigt i graviditeten fortsätter att öka, visar ny statistik från Socialstyrelsen. Det blir också allt vanligare att en abort fullföljs i hemmet i stället för på sjukhus..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Socialstyrelsen

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, väljeratt , slutföra, aborten, hemma
GöteborgsPosten - 21 maj 18 kl. 13:25

Allt fler väljer att slutföra aborten hemma

Andelen aborter som genomförs tidigt i graviditeten fortsätter att öka, visar ny statistik från Socialstyrelsen. Det blir också allt vanligare att en abort fullföljs i hemmet i stället för på sjukhus..

UNT - 21 maj 18 kl. 13:25

Allt fler väljer att slutföra aborten hemma

Andelen aborter som genomförs tidigt i graviditeten fortsätter att öka, visar ny statistik från Socialstyrelsen..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 18:20

Underjordisk övning ska ge trygg personal

Osäkerhet och oro infinner sig hos Kirunas ambulanspersonal vid en olycka i LKAB:s gruvor. Nu ska den lindras genom samarbete aktörerna emellan..

Dagens Medicin - Igår: 14:36

Långa ”antenner” kan ge mänskliga nervceller unik funktion

De utskott på nervcellerna, dendriterna, som tar emot signaler från andra nervceller är längre hos människan än hos råttor. Nu visar forskare i en studie i tidskriften Cell hur detta kan påverka nervcellernas informationsbearbetning..

Dagens Medicin - Igår: 11:12

Operation väljs bort efter e-behandling av artros

Ett nytt digitalt behandlingsprogram har fått artrospatienter som varit inställda på att operera sig att svänga i frågan, visar en ny klinisk studie från Lunds universitet.

Dagens Medicin - Igår: 11:00

Humiras patentfall spås bli lyft för landstingen

Med kopior på TNF-hämmaren Humira kan sjukvården spara 100-tals miljoner kronor. Det är en ”jättegrej” för landstingens ekonomi, anser Mikael Svensson, läkemedelsexpert på SKL, som hoppas på transparenta listpriser.   .

Dagens Medicin - Igår: 10:15

Nyfödda riskerar vård på infektionsavdelning

BB-lokalerna på sjukhuset Nya Karolinska Solna, NKS, räcker inte till. Därför riskerar en del av de nyfödda att placeras i rum inne på barninfektion. .

Dagens Medicin - Igår: 10:00

”Dumheter underhålls av medgörliga medarbetare”

Min bror låg på sjukhus en tid. Dörrarna var oftast öppna och i rummet intill bodde Kjell, en social herre som brukade avlägga visit hos min bror, kanske något oftare än önskat. ”Men Kjell, nu har du åkt fel igen”, sade min bror en dag, varpå Kjell godmodigt och oerhört tolerant inför egna briste....

Dagens Medicin - Igår: 08:12

Samtal om självmord till 112 ökar

Alltfler ringer till 112 och säger att de tänker ta livet av sig, rapporterar Sveriges radio Ekot..

Dagens Medicin - Igår: 08:06

Felaktiga svar på cellprover skickades ut

Omkring 100 kvinnor i Stockholm och på Gotland fick fel svar på gynekologiska cellprov gjorda 2016 och 2017, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

Dagens Medicin - I förrgår: 18:00

Trippelbehandling lovordas vid cystisk fibros

Att kombinera nya småmolekyler med två läkemedelssubstanser vid cystisk fibros leder till tydliga förbättringar på kort sikt. Fynden är ett genombrott, menar svensk expert..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:34

Chefer åtsagda att inte tala med medarbetare om sparkrav

”Kan skapa stress hos medarbetarna”. Det har första linjens chefer på Karolinska fått höra som motivering till att de inte får förklara varför anställda nekas utbildningar och medarbetardagar ställs in..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.