Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 19 August, 12:07

Liknande nyheter

Taggar: Fem, unga, musiker, spelarför , stipendium
Helsingborgs Dagblad - 09 maj 12 kl. 16:32

Unga musiker spelar i mässa och gudstjänst

På söndag den 13 maj får kyrkorna i Båstad och Östra Karup besök av tre unga musiker med lärare från Kulturskolan i Förslöv. Eleverna heter Magda Ahrsjö, Ida Johansson och Jenny Askengren och deras lärare är musikern Annelie Olhaver.Kyrkoherde Per Thelander och organist Andreas Lindgren tjänstgör i söndagens gudstjänster, klockan 9.

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 12 kl. 14:53

Unga musiker spelar upp

På onsdag den 21 november kl 18.30 spelar Kulturskolan upp i konsertsalen på Dunkers kulturhus. Såväl klassiskt som jazz och visa står på repertoaren.

YLE - 19 sep 15 kl. 07:00

Musik och Talang lockar unga musiker

Då musikkongressen Musik och Talang inleddes i Vasa på fredagen satt många unga musiker i publiken för att ta del av låtskrivaren Thomas G:sons föreläsning. Evenemanget ordnas för femte gången och en av grundtankarna till kongressen är att deltagarna får möjlighet att knyta kontakter. Det är just av den här orsaken som bröderna Adam och Joel Rönn från Nykarleby valde att delta i den två dagar långa musikkongressen.

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 12 kl. 13:22

Workshop för unga musiker

I nästa vecka arrangerar Hållplats 261 en tvådagars workshop för unga musiker i Landskrona. Gästlärare blir Björn Strid från Soilwork samt Helsingborgsduon Smith & Thell.Tanken är att unga musiker under två dagar, 25?

UNT - 25 okt 12 kl. 09:19

Stipendieregn över unga musiker

På onsdagskvällen delade föreningen Musikens Hus Vänner ut stipendier till elva unga musiker med anknytning till Uppsala..

Dalarnas tidningar - 11 jun 13 kl. 08:35

Nytt projekt för unga musiker och dansare

Folkmusik och folkdans - även i framtiden. Det är målet för projektet Folksamling som är en satsning för att skapa mötesplatser för unga musiker och dansare..

Alingsås tidning - 06 mar 14 kl. 09:42

Prisade unga musiker till Christinae kyrka 

ALINGSÅS: På lördag eftermiddag gästas Christinae kyrka av Kolonien. Bandet består av fyra unga musiker som  levererar en skön mix av ös och finlir..

Nya Wermlands Tidningen - 19 jun 14 kl. 06:00

Jubilarer, unga musiker, politik och en spelman

Kommande söndag inviger operasångaren Håkan Hagegård kammarmusikfestivalen i Saxå. Under sju dagar (22 - 28 juni) bjuds det på musik av bland andra några kända jubilarer (Richard Strauss, Otto Olsson) och unga musiker. Spelplatserna är de sedvanliga, Grythyttan och Filipstad.

Helsingborgs Dagblad - 29 dec 15 kl. 15:40

Nyårsprogram klart med unga musiker

Med fyrverkerier, unga musiker och tal ska jubileumsåret firas in..

DI - 10 mar 16 kl. 07:00

Gör blixtauktion för unga musiker

På torsdag kväll auktioneras ett trettiotal fotografier tagna av några av Sveriges mest kända fotografer ut.Pengarna ska gå till ett nyinrättat stipendium för unga musiker och auktionen hålls på Fotografiska i Stockholm..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Djokovic jagar titel han saknar

Novak Djokovic har vunnit samtliga Masters 1 000-turneringar på ATP-touren - utom en. Den i Cincinnati i USA. Nu har han möjlighet att säkra även den, men då krävs att han besegrar världstvåan Roger Federer i finalen.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Skandaler öppnar för förändring i Sydamerika

Vågen av korruptionsskandaler fortsätter att svepa genom Latinamerika. Många ser uppgivet på hur eliterna pekar finger mot varandra. Men tecken finns också på ett uppvaknande som kan tvinga fram förändring.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Bråk efter krock

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Slagen på Ronnebygatan

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Drogad förare i centrum

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Demografin ställer krav på finansiering

Kommunernas kostnader ökar i takt med den demografiska utvecklingen. Regeringen har budgeterat för högre statsbidrag till kommunerna, utan att finansiera dem med höjda skatter. - Jag har svårt att se hur det hela ska kunna gå ihop, säger ekonomiprofessor Lars Calmfors.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Var tredje kommun kan tvingas höja skatten

Den demografiska utvecklingen kräver hundratals nya äldreboenden och skolor. Skatteintäkterna räcker inte till och nu tror var tredje ekonomichef att skatten kommer att behöva höjas. - Alternativt nöja sig med mindre, säger Magnus Södergren på Uddevalla kommun.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Inbrott i lada

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Stal på byggarbetsplats

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Värmen fick insekter att föröka sig snabbare

Den varma sommaren har resulterat i att insekter som normalt förökar sig med bara en generation per år, i stället hunnit med två. Konsekvenserna för skogs- och jordbruket kan bli förödande, varnar forskare. Det varma vädret har inte bara resulterat i torka, vattenbrist och svåra skogsbränder.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.