DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 05:14

DI - 21 maj 18 kl. 16:40

New York-börser: Handelsuppgörelse lyfter aktiekursernaUSA-börserna har stigit i den inledande måndagshandeln i kölvattnet av den preliminära handelsuppgörelsen mellan USA och Kina i helgen. Teknologi- och verkstadsbolag går överlag starkt. En del börser världen över håller pingststängt på måndagen, däribland Torontobörsen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
York, USA, Kina, Torontobörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: New, York-börser, Handelsuppgörelse, lyfter, aktiekurserna
DI - 28 sep 16 kl. 16:16

New York-börser: Åtgärder lyfter Blackberry

Börserna i New York startade onsdagshandeln stilla och lätt på plus. Positiva Europabörser och uppgång i oljan hjälpte till. På bolagsfronten rapportbackade Nike medan Blackberry hade vind i seglen..

DI - 18 nov 15 kl. 18:24

New York-börser: Hälsorelaterat lyfter

Köparna förde Wall Street högre i onsdagshandeln inför kvällens höjdpunkt, det senaste protokollet från Feds räntemöte..

DI - 03 nov 17 kl. 17:44

New York-börser: Apple lyfter

Amerikanska börser noterar små uppgångar på fredagen. Strax efter klockan 17.00 var Dow Jones industriindex upp omkring 0,1 procent till 23.

DI - 07 aug 15 kl. 17:03

New York-börser: Ned efter arbetsmarknadsrapport

Amerikanska aktier tappade i den inledande handeln på fredagen efter att investerarna tagit intryck av arbetsmarknadsrapporten för juli. Index fortsatte därmed den sjunkande rörelse som präglat veckan som helhet..

Affärsvärlden - 22 maj 18 kl. 07:36

Kinauppgörelse gav skjuts till New York-börserna

USA-börserna steg på måndagen i kölvattnet av helgens preliminära handelsuppgörelse mellan USA och Kina..

DI - 14 maj 18 kl. 18:32

USA-börser: Energibolagen lyfter i New York

De ledande New York-börserna inledde uppåt och har fortsatt i samma riktning efter ett par timmars handel under måndagen. Det är framför allt Dow Jones som går starkt och indexet är på väg mot den åttonde uppgångsdagen i rad. Positiva tongångar mellan USA och Kina är en bidragande faktor till den ökade optimismen bland investerare..

DI - 06 mar 18 kl. 18:24

USA-börser: Fiat Chrysler lyfter

New York-börserna utvecklades oregelbundet under tisdagens första handelstimmar och konsoliderade därmed överlag måndagens uppgångar. Nedtrappad retorik på Koreahalvön gav stöd till måndagens börser världen över. Klockan 18.

DI - 15 nov 13 kl. 16:21

USA-börser: Oljejätten lyfter

De ledande amerikanska aktieindexen steg något i fredagens inledande handel. På statistikagendan sjönk oväntat USA:s industriproduktion och affärsförhållandena i delstaten New York, men de svaga utfallen fick en begränsad effekt i spåren av torsdagens duvaktiga uttalande från Janet Yellen..

DI - 23 dec 13 kl. 10:08

Asienbörser: China mobile lyfter

En majoritet av de ledande börserna i Asien har inlett veckan med svagt stigande kurser. Börserna i Asien tog därmed rygg på börsen i New York som stängde upp på fredgen efter stark BNP-statistik..

DI - 23 jun 14 kl. 17:00

USA-börser: Uppköpsbolag lyfter

New York-börserna öppnade som väntat runt nollstrecket på måndagen efter statistik över försäljningen av amerikanska hus. Bland bolagen märks två uppköpsaffärer inom energisektorn..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Detta händer måndag 20 augusti

Måndagens hållpunkter..

DI - 5 minuter sedan

Stjärnkrogen har hittat nya ägare

Det blir kocken Christofer Johansson som tar över Hotell Borgholm på Öland när Karin och Owe Fransson drar sig tillbaka och säljer sitt livsverk vid årsskiftet..

DI - 6 timmar sedan

Het sommar – men det här företaget håller huvudet kallt

Sommaren har varit varmt, men hos Wohlins Fryshus och Logistik tar man det alltid kallt. Från sitt nya lager i Slöinge förser de hela Sverige med Sia Glass..

DI - 6 timmar sedan

Äggpackare skalar upp – tar över produktion när konkurrent lägger ned

Som tredje generationen på Västkustägg har Oscar Olsson fått företaget att flyga. Här packas i dag 1,5 miljoner ägg i veckan. Men fler ska det bli – när företaget nu rustar för nya målsättningar..

DI - 7 timmar sedan

USA välkomnar samtal med talibanerna

USA är redo att stödja en fredsförhandling med talibanerna. Det säger utrikesminister Mike Pompeo efter att den afghanska presidenten utlyst ett tre månader långt eldupphör..

DI - 7 timmar sedan

Entreprenören bytte bågen mot husbil - det blev en succé

Vincent Schaffler startade sin entreprenörsresa som 16-åring i Kanada.  Sedan dess har han gasat för fullt och nu driver han Sveriges största förmedlare av begagnade husbilar och husvagnar.  .

DI - 8 timmar sedan

Irans finansminister hotas av riksrätt

Iranska parlamentsledamöter förbereder en riksrättsprocess mot finansminister Masod Karbasian. Beskedet ökar pressen på president Hassan Rohani, som är ansatt av meningsmotståndare som ifrågasätter hur ekonomin har hanterats i kölvattnet av Washingtons sanktioner mot Teheran..

DI - 8 timmar sedan

Klimatet en allt viktigare fråga för väljarna

Med tre veckor kvar till valet ser väljarna miljön som en nästan lika betydelsefull fråga som invandring, skola och brottslighet, enligt en undersökning som Ipsos gjort på uppdrag av Dagens Nyheter..

DI - 8 timmar sedan

Värmeböljan slår mot resejätten

Den rekordvarma sommaren har satt sina spår hos resegiganten, TUI.  Men trots att resultatet föll i det senaste kvartalet ser den globala tyske vd:n Fritz Joussen en rad områden att växa inom.  Digitalisering är ett av dem, där bolaget jobbar för att hitta algoritmer som kan individanpassa erbjudandena ännu mer.

DI - 8 timmar sedan

Italien hotar med sanktioner mot Malta

Italien och Malta tvistar ännu en gång om en båt med migranter. Den här gången handlar det om omkring 200 passagerare, stationerade på ett fartyg som inte tillåts gå i hamn. Nu hotar Italien med sanktioner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.