DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 01:37

DI - 21 maj 18 kl. 16:40

New York-börser: Handelsuppgörelse lyfter aktiekursernaUSA-börserna har stigit i den inledande måndagshandeln i kölvattnet av den preliminära handelsuppgörelsen mellan USA och Kina i helgen. Teknologi- och verkstadsbolag går överlag starkt. En del börser världen över håller pingststängt på måndagen, däribland Torontobörsen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
York, USA, Kina, Torontobörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: New, York-börser, Handelsuppgörelse, lyfter, aktiekurserna
DI - 28 sep 16 kl. 16:16

New York-börser: Åtgärder lyfter Blackberry

Börserna i New York startade onsdagshandeln stilla och lätt på plus. Positiva Europabörser och uppgång i oljan hjälpte till. På bolagsfronten rapportbackade Nike medan Blackberry hade vind i seglen..

DI - 20 aug 18 kl. 16:46

New York-börser: Klädjätte lyfter till ny rekordnivå

New York-börserna inledde måndagen oregelbundet med viss dragning uppåt efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Kursuppgången var dock mindre än på de ledande europeiska börserna. Teslas aktie tappade något sedan banken JP Morgan sänkt sin riktkurs på elbilstillverkaren.

DI - 18 nov 15 kl. 18:24

New York-börser: Hälsorelaterat lyfter

Köparna förde Wall Street högre i onsdagshandeln inför kvällens höjdpunkt, det senaste protokollet från Feds räntemöte..

DI - 03 nov 17 kl. 17:44

New York-börser: Apple lyfter

Amerikanska börser noterar små uppgångar på fredagen. Strax efter klockan 17.00 var Dow Jones industriindex upp omkring 0,1 procent till 23.

DI - 07 aug 15 kl. 17:03

New York-börser: Ned efter arbetsmarknadsrapport

Amerikanska aktier tappade i den inledande handeln på fredagen efter att investerarna tagit intryck av arbetsmarknadsrapporten för juli. Index fortsatte därmed den sjunkande rörelse som präglat veckan som helhet..

Affärsvärlden - 22 maj 18 kl. 07:36

Kinauppgörelse gav skjuts till New York-börserna

USA-börserna steg på måndagen i kölvattnet av helgens preliminära handelsuppgörelse mellan USA och Kina..

DI - 14 maj 18 kl. 18:32

USA-börser: Energibolagen lyfter i New York

De ledande New York-börserna inledde uppåt och har fortsatt i samma riktning efter ett par timmars handel under måndagen. Det är framför allt Dow Jones som går starkt och indexet är på väg mot den åttonde uppgångsdagen i rad. Positiva tongångar mellan USA och Kina är en bidragande faktor till den ökade optimismen bland investerare..

DI - 06 mar 18 kl. 18:24

USA-börser: Fiat Chrysler lyfter

New York-börserna utvecklades oregelbundet under tisdagens första handelstimmar och konsoliderade därmed överlag måndagens uppgångar. Nedtrappad retorik på Koreahalvön gav stöd till måndagens börser världen över. Klockan 18.

DI - 15 nov 13 kl. 16:21

USA-börser: Oljejätten lyfter

De ledande amerikanska aktieindexen steg något i fredagens inledande handel. På statistikagendan sjönk oväntat USA:s industriproduktion och affärsförhållandena i delstaten New York, men de svaga utfallen fick en begränsad effekt i spåren av torsdagens duvaktiga uttalande från Janet Yellen..

DI - 23 dec 13 kl. 10:08

Asienbörser: China mobile lyfter

En majoritet av de ledande börserna i Asien har inlett veckan med svagt stigande kurser. Börserna i Asien tog därmed rygg på börsen i New York som stängde upp på fredgen efter stark BNP-statistik..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Ljusning för kol under Trump – lyfter republikanerna

Den kolrika delstaten West Virginia har på två decennier svängt från stabil demokratisk till ett av Republikanernas starkaste fästen. Här lyssnar man inte på varningar om kolets inverkan på klimatet. I stället hyllar man Donald Trumps beslut att avreglera kolsektorn.

DI - 3 timmar sedan

Italien räknar med budgetbakslag

Den italienska regeringen räknar med att få en rejäl örfil från EU-kommissionen, uppger en regeringskälla..

DI - 3 timmar sedan

Lyxturisternas norrländska favoritby ökar utbudet – med exklusiv "bastuflotte"

Tree Hotel har lockat till sig världskändisar som Kate Moss och Justin Bieber till Harads i Bodens kommun.  Nu byggs ett nytt exklusivt prestigeprojekt i byn - Arctic Bath, ett hotell som kommer att flyta på Lule älv. .

DI - 4 timmar sedan

Tysk vapenexport till Saudi stoppas – igen

Förbundskansler Angela Merkel stoppar den tyska vapenexporten till Saudiarabien på grund av att journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi dödats på saudiska konsulatet i Istanbul. Det är andra gången i år som Berlin stoppar exporten..

DI - 4 timmar sedan

Se upp – ny regel kan ge dig för hög skatt

Tusentals svenskar har tidigare haft stående jämkning. Nu riskerar de att betala för mycket skatt, när Skatteverket ändrar sina regler kring jämkning..

DI - 5 timmar sedan

Skuggdirektionen: Höj räntan Ingves – ”det är min största skräck”

Resursutnyttjandet är högt, konjunkturen stark och inflationen över målet. Räntan bör därför omgående höjas med 0,25 procentenheter och därefter med lika mycket varje kvartal fram till nästa sommar. Det är budskapet från Skuggdirektionen..

DI - 5 timmar sedan

Mnuchin tonar ned risken för kinesisk smitta

USA:s finansminister Steven Mnuchin tonar ner riskerna för att den ekonomiska inbromsningen i Kina spiller över och destabiliserar amerikanska finansiella marknader..

DI - 5 timmar sedan

Brugge Skogstjänst lockar med skogen som arbetsplats

För entreprenören Markus Brugge är skogen den bästa arbetsplatsen, men att hitta bra personal är en utmaning för branschen. ”Jag sökte mig till jobbet för att jag själv ville vara i skogen. Jag tyckte det verkade som en härlig tillvaro att få vara utomhus och jobba fysiskt”..

DI - 5 timmar sedan

Här är årets gaseller i Jämtlands län

Totalt 13 företag kvalade in som Gaseller i Jämtlands län. Här är hela listan. .

DI - 5 timmar sedan

Åre Byggpro fick skutan på rätt köl

När byggentreprenören Stig Rikardsson valde att kliva av finansmannen Lars Thunells projekt i Åre gick han från allt till inget i ett slag.  Nu bygger hans bolag Åre Byggpro en ny och starkare kundbas och blickar mot egna projekt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.