DI > Ekonomi

Saturday, 23 June, 02:39

DI - 21 maj 18 kl. 16:40

New York-börser: Handelsuppgörelse lyfter aktiekursernaUSA-börserna har stigit i den inledande måndagshandeln i kölvattnet av den preliminära handelsuppgörelsen mellan USA och Kina i helgen. Teknologi- och verkstadsbolag går överlag starkt. En del börser världen över håller pingststängt på måndagen, däribland Torontobörsen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
York, USA, Kina, Torontobörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: New, York-börser, Handelsuppgörelse, lyfter, aktiekurserna
DI - 28 sep 16 kl. 16:16

New York-börser: Åtgärder lyfter Blackberry

Börserna i New York startade onsdagshandeln stilla och lätt på plus. Positiva Europabörser och uppgång i oljan hjälpte till. På bolagsfronten rapportbackade Nike medan Blackberry hade vind i seglen..

DI - 18 nov 15 kl. 18:24

New York-börser: Hälsorelaterat lyfter

Köparna förde Wall Street högre i onsdagshandeln inför kvällens höjdpunkt, det senaste protokollet från Feds räntemöte..

DI - 03 nov 17 kl. 17:44

New York-börser: Apple lyfter

Amerikanska börser noterar små uppgångar på fredagen. Strax efter klockan 17.00 var Dow Jones industriindex upp omkring 0,1 procent till 23.

DI - 07 aug 15 kl. 17:03

New York-börser: Ned efter arbetsmarknadsrapport

Amerikanska aktier tappade i den inledande handeln på fredagen efter att investerarna tagit intryck av arbetsmarknadsrapporten för juli. Index fortsatte därmed den sjunkande rörelse som präglat veckan som helhet..

Affärsvärlden - 22 maj 18 kl. 07:36

Kinauppgörelse gav skjuts till New York-börserna

USA-börserna steg på måndagen i kölvattnet av helgens preliminära handelsuppgörelse mellan USA och Kina..

DI - 14 maj 18 kl. 18:32

USA-börser: Energibolagen lyfter i New York

De ledande New York-börserna inledde uppåt och har fortsatt i samma riktning efter ett par timmars handel under måndagen. Det är framför allt Dow Jones som går starkt och indexet är på väg mot den åttonde uppgångsdagen i rad. Positiva tongångar mellan USA och Kina är en bidragande faktor till den ökade optimismen bland investerare..

DI - 06 mar 18 kl. 18:24

USA-börser: Fiat Chrysler lyfter

New York-börserna utvecklades oregelbundet under tisdagens första handelstimmar och konsoliderade därmed överlag måndagens uppgångar. Nedtrappad retorik på Koreahalvön gav stöd till måndagens börser världen över. Klockan 18.

DI - 15 nov 13 kl. 16:21

USA-börser: Oljejätten lyfter

De ledande amerikanska aktieindexen steg något i fredagens inledande handel. På statistikagendan sjönk oväntat USA:s industriproduktion och affärsförhållandena i delstaten New York, men de svaga utfallen fick en begränsad effekt i spåren av torsdagens duvaktiga uttalande från Janet Yellen..

DI - 23 dec 13 kl. 10:08

Asienbörser: China mobile lyfter

En majoritet av de ledande börserna i Asien har inlett veckan med svagt stigande kurser. Börserna i Asien tog därmed rygg på börsen i New York som stängde upp på fredgen efter stark BNP-statistik..

DI - 23 jun 14 kl. 17:00

USA-börser: Uppköpsbolag lyfter

New York-börserna öppnade som väntat runt nollstrecket på måndagen efter statistik över försäljningen av amerikanska hus. Bland bolagen märks två uppköpsaffärer inom energisektorn..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Fällorna att se upp med när du hyr via Airbnb

Airbnb har blivit ett allt populärare alternativ när boende ska bokas under semestern. Men det finns några fällor att se upp med. "Många tror att avtalet är mellan dem som hyr och Airbnb men så är det inte", säger Karolin Kühn, rådgivare vid Konsument Europa.

DI - 7 timmar sedan

Grusad basketkarriär lade grunden för ett entreprenörsliv

GÖTEBORG Mikael Sundhall har tillsammans med kompanjonen Jonas Karlsson gått sin egen väg för att lyckas med sitt frukttjänsteföretag Fruktpaus..

DI - 9 timmar sedan

Trump hotar EU med 20-procentiga biltullar

Trump säger att han tänker eskalera sitt handelskrig med EU om de senare inte backar från sina mottullar genom att införa en 20-procentig tull på bilar, skriver han på twitter..

DI - 10 timmar sedan

Lista: Hänger din lön med?

Lönerna ökar för både arbetare och tjänstemän – och ökningen är nästan tre gånger större än den var förra året. Här kan du se om din timlön hänger med. .

DI - 10 timmar sedan

Merkel tonar ner förväntningar inför krismöte

Tysklands förbundskansler Angela Merkel tonar ner eventuella förväntningar inför söndagens informella EU-möte om migration och understryker att det rör sig om "ett sonderingsmöte mellan intresserade medlemsstater"..

DI - 11 timmar sedan

Danske Bank: Nytt börsrekord väntar – stuva om portföljen nu

Trots den ökade volatiliteten har världens börser potential att fortsätta stiga under det kommande året, enligt Danske Banks nya marknadsrapport. Men många svenska sparare behöver se över sina portföljer, säger bankens sparekonom Maria Landeborn..

DI - 11 timmar sedan

Källa: Klart att Opec ökar produktionen

Oljekartellen Opec har nått ett avtal om att öka produktionen med cirka en miljon fat per dag från och med juli, uppger en källa för nyhetsbyrån Reuters. Uppgörelsen omfattar Opecländerna och dess allierade, däribland Ryssland..

DI - 12 timmar sedan

Aktiefonder populärast när miljonärerna investerar

Att investera i aktiefonder är det vanligaste sättet för landets miljonärer att förvalta sitt kapital. Åtminstone enligt en undersökning gjord av tidningen Conoisseur..

DI - 12 timmar sedan

FI varnar: Hård brexit sätter press på svenska banker

En hård brexit kan innebära problem och öka kostnaderna för svenska banker, varnar Finansinspektionen i en ny rapport. Orsaken är att clearingen av svenska räntederivat i sådana fall måste flytta från London, vilket Investorägda Nasdaq i sin tur kan bli vinnare på..

DI - 12 timmar sedan

Elektas Larry Leksell säljer en miljon aktier

Elektas ordförande och huvudägare Larry Leksell har privat och genom bolag sålt totalt 1 miljon B-aktier i strålterapibolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynslista..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.