Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 24 January, 11:53

Liknande nyheter

Taggar: Saltimporten, satsar, tacosi , Kockums, gamla, vagnverkstad
Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 20:54

Saltimporten Canteen öppnar i stan

Saltimporten Canteen startar en hämtmatsfilial.
– Det blir ren takeaway, säger krögaren Ola Rudin..

Trelleborgs Allehanda - 16 apr 13 kl. 17:00

Kockums flyttar inte till Trelleborg

Arkiv: Scanpix
Det blir ingen flytt till Trelleborg för Kockums Industrier. I måndags kom det slutliga beskedet: företaget lägger ner sin produktion av järnvägsvagnar eftersom de inte har några order.
-Det är tragiskt, säger Björn Widell, vd på Kockums Industrier.

Nyheter 24 - 06 jun 12 kl. 08:32

Taco-Anders om tacohetsen: "Alla gillar väl tacos?"


Anders "Taco" Svensson om den nya tacosreklamen. "Jag gillar tacos, gör inte du det?".

Trelleborgs Allehanda - 15 sep 11 kl. 06:30

Kockums arbetar vidare mot flytt

Järnvägsvagnstillverkaren Kockums Industrier arbetar vidare för en flytt till Trelleborg. Men när flytten blir av är osäkert - den ekonomiska turbulensen gör marknaden mycket instabil.
?

Trelleborgs Allehanda - 30 nov 11 kl. 08:00

Kockums kan flytta i vår

Järnvägsvagnstillverkaren Kockums industrier flyttar sannolikt till Trelleborg i vår. Företaget avvaktar en stor order och när den är klar så går flyttlasset.
?

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 11:29

FMV säkrade utrustning hos Kockums


Personal från Försvarets materielverk (FMV) tog i tisdags, under skydd av militärpolis, sig in i Kockums i Malmö och förde bort topphemlig försvarsteknisk utrustning, rapporterar SVT:s Blekingenytt på nätet.Kockums säkerhetschef Lars E Karlsson ska ha varit på plats men lyckades inte hindra räden. Enligt SVT:s källor togs han kort senare ur tjänst.

BT - 11 apr 14 kl. 11:29

FMV säkrade utrustning hos Kockums

Personal från Försvarets materielverk (FMV) tog i tisdags, under skydd av militärpolis, sig in i Kockums i Malmö och förde bort topphemlig försvarsteknisk utrustning, rapporterar SVT:s Blekingenytt på nätet. Kockums säkerhetschef Lars E Karlsson ska ha varit på plats men lyckades inte hindra räden. Enligt SVT:s källor togs han kort senare ur tjänst.

BT - 11 apr 14 kl. 13:34

Ubåtshemligheter säkrade hos Kockums

Efter en räd mot Kockums konstruktionsbyrå i Malmö i tisdags förde Försvarets materielverk, under skydd av militärpolis, iväg topphemlig försvarsteknik. Bakgrunden är osäkerhet kring Kockums efter de havererade ubåtsförhandlingarna med FMV.Kockums säkerhetschef Lars E Karlsson ska ha varit på plats men inte lyckats hindra FMV:s personal.

TA - 14 apr 14 kl. 11:12

Saab kan köpa Kockums varv

Saab ser ut att bli ägare till det svenska varvet Thyssen Krupp Marine Systems, tidigare Kockums. Förhandlingar med de tyska ägarna pågår.
Parterna är överens om att under tiden man förhandlar om köpet se till att verksamheten vid varvet bibehålls, enligt ett pressmeddelande från Saab.

Kristianstadsbladet - 14 apr 14 kl. 11:12

Saab kan köpa Kockums varv

Saab ser ut att bli ägare till det svenska varvet Thyssen Krupp Marine Systems, tidigare Kockums. Förhandlingar med de tyska ägarna pågår.
Parterna är överens om att under tiden man förhandlar om köpet se till att verksamheten vid varvet bibehålls, enligt ett pressmeddelande från Saab.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Därför havererade rulltrapporna i Stockholm

En fullsatt rulltrappa på pendeltågsstationen Stockholm City skenade plötsligt förra sommaren. Ingen skadades allvarligt, men Stockholms Lokaltrafik beslutade att stänga av samtliga rulltrappor av samma modell på stationerna Stockholm City och Stockholm.

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

32 000 unga i kamp för miljön i Bryssel

Belgiens ungdomar fortsätter att i allt större grupper protestera mot klimatförändringarna. Efter att ha samlat 3 000 deltagare för två veckor sedan och 12 500 i förra veckan beräknas nu minst 32 000 skolungdomar ha samlats till torsdagens demonstration.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Populär Lundapark ska skyddas – på väg att bli byggnadsminne

Alla planer på bostäder i Folkparken kan begravas..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Samuelsson magsjuk – missar troligen tävling

Svenska skidskytten Sebastian Samuelsson är magsjuk, skriver Radiosporten. Därmed missar 21-åringen troligen fredagens världscupsprint i italienska Antholz. Skyttetränaren Johan Hagström säger till Radiosporten att en vallare också är sjuk men att ingen.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Pris mot rasism och nazism byter namn

Svalt intresse bland Kävlingeborna för kommunens pris..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Rysk-svenska anklagelser om spionflyg

Ryssland och Sverige beskyller varandra för gränsöverträdelser, eller potentiella sådana, med militärflyg. Ryska statsstödda medier rapporterar på torsdagen att svenskt spionflyg genskjutits av ett jaktplan av typen SU-27 från det ryska flygvapnet. Det.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

TFF-lagkapten till Sundsvall

Trelleborgs lagkapten Alexander Blomqvist lämnar Trelleborgs FF för allsvenska GIF Sundsvall..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Norsk styrränta lämnas oförändrad

Norges centralbank lämnar styrräntan oförändrad på 0,75 procent. Beskedet var väntat. Centralbanken, som höjde räntan från 0,50 procent i september, flaggar samtidigt för en sannolik räntehöjning i mars i år.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

PK-liberalerna: Är alliansen död? Eller bara sur?

Är alliansen död? Hur ska den nya regeringen fungera – och kommer den att leverera liberala reformer? Och vad betyder det för Skåne att de skånska ministrarna bara är två?

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Skönheten och odjuret blir musikal på Malmöoperan

I oktober blir det premiär..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.