Nyteknik > Teknik

Saturday, 23 June, 02:17

Nyteknik - 21 maj 18 kl. 13:40

Svenskar bygger om safaribilar till eldriftSafaribilar som i dag går på diesel i Östafrikas nationalparker kan snart drivas tyst med el. Bakom projektet står ett nybildat svenskt företag..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Östafrikas

Dela artikeln

241 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskar, byggerom , safaribilartill , eldrift
Nyhetskanalen - 17 feb 11 kl. 13:33

Svenskar bygger skolor i Amazonas

Ett tiotal skaraborgare har nyss kommit hem från en långresa till Colombia, där dom tillsammans med Ankarstiftelsen har byggt skolor i Amazonas djungel. Och resan nådde upp till förväntningarna..

SvD - 17 apr 12 kl. 17:43

Svenskar bygger miljöstad i Kina

Nyteknik - 14 mar 14 kl. 06:30

Svenskar bygger bredaste hängbron i världen

Jättebron som uppförs utanför Istanbul i Turkiet är både spektakulär och kontroversiell. Det svenska företaget Bygging-Uddemann har deltagit i bygget av de drygt 320 meter höga pelarna..

Nyteknik - 17 okt 14 kl. 10:24

Svenskar bygger stadsdel i havet

I Sri Lankas huvudstad Colombo byggs en stadsdel på ny mark i havet. För att den också ska bli miljövänlig kallas svensk hjälp in..

IDG - 23 mar 16 kl. 06:15

Svenskar bygger retrosnygga skärmtillbehör till Raspberry Pi


Extransit försöker finansiera sitt skärmchassi för Raspberry Pi på Kickstarter..

Barometern - 02 jun 14 kl. 07:07

Öppna fler dörrar för nya svenskar

”Det är där kulturer möts och blandas, där människor är fria att tänka och tycka efter eget huvud och där tankar, visioner och olikheter respekteras som nya idéer blomstrar.” EU-valet blev en seger för Miljö­partiet men en förlust för det öppna och toleranta samhället när främlings­fientliga krafter rycker framåt. Inför Sveriges nationaldag vill därför Miljöpartiet ännu tydligare beskriva en motbild med en human invandringspolitik och en bättre samhällsintegration, för ett Kalmar som välkomnar alla.

Nya Wermlands Tidningen - 27 jun 11 kl. 20:01

Furstlig bröllopsprocession med eldrift

När prins Albert den II av Monaco gifter sig, är det förstås med alldeles särskilt glänsande guldkant. Han har låtit specialtillverka en Lexus LS 600h L ?Landaulet?

Sydsvenskan - 19 nov 15 kl. 15:20

Volvosyskon satsar på eldrift

Volvo Cars kinesiska syskonmärke, Geely, har satt målet att 90 procent av deras försäljning ska vara hybrider och elfordon 2020. Allt för att kunna möta efterfrågan när myndigheterna subventionerar elbilar för att minska föroreningarna.Geely, som är ett budgetmärke i Kina, ska erbjuda elbilar till samma kostnad som traditionella bilar, lovar bolagets vd An Conhui enligt nyhetsbyrån AFP.

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 15 kl. 15:20

Volvosyskon satsar på eldrift

Volvo Cars kinesiska syskonmärke, Geely, har satt målet att 90 procent av deras försäljning ska vara hybrider och elfordon 2020. Allt för att kunna möta efterfrågan när myndigheterna subventionerar elbilar för att minska föroreningarna.Geely, som är ett budgetmärke i Kina, ska erbjuda elbilar till samma kostnad som traditionella bilar, lovar bolagets vd An Conhui enligt nyhetsbyrån AFP.

Nyteknik - 07 dec 15 kl. 16:03

Sparkcykel håller farten med eldrift

Italienska Fly Kly har tagit fram en sparkcykel som kommer upp i fart med en spark, och sedan håller farten med eldrift..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 14 timmar sedan

Nya Volvofabriken ”som Torslandaverken”

”Made in the USA” – men inte så annorlunda mot andra Volvofabriker. När Volvo öppnar sin första amerikanska fabrik så är det trygg och invand teknik man satsar på..

Nyteknik - Igår: 17:15

Populära ”squishies” plockas bort från butiker

Den populära barnleksaken ”squishies” innehåller flera giftiga ämnen, larmar danska Miljöstyrelsen. Nu väljer svenska leksakbutiker att sluta sälja leksaken..

Nyteknik - Igår: 16:47

Kameraövervakning tillåtet för kommunala hyresvärdar

Det kommer att bli betydligt enklare för kommunala hyresvärdar att sätta upp kameror i sina fastigheter från och med första augusti..

Nyteknik - Igår: 16:15

Ändring av mobilnät ger Telenor mångmiljonböter

Norska teleoperatören Telenor tvingas böta 788 miljoner norska kronor, cirka 857 svenska miljoner kronor..

Nyteknik - Igår: 16:20

Hemlighetsmakeri kring Einrides nya lastbil

Svenska Einride lanserar inom kort sin nästa autonoma, eldrivna lastbil. Den har visats på bild, men företaget är hemlighetsfullt..

Nyteknik - Igår: 16:25

Batteriforskaren Kristina Edström får pris för ”epokgörande insats”

Kemiprofessor Kristina Edström har med sin forskning hjälpt oss att komma närmare en lösning när det gäller energilagring. Nu belönas hon med KTH:s stora pris..

Nyteknik - Igår: 16:09

Nio EU-länder formar cyberstyrkor

Nio EU-länder har inom ramen för unionens försvarssamarbete enats om att bilda styrkor som snabbt ska kunna svara upp på cyber- och hackerattacker..

Nyteknik - Igår: 15:22

Nya Volvon ska erövra USA

Den första modellen ”Made in USA”. I samband med invigningen av sin fabrik i Charleston ryckte Volvo skynket av nya S60. ”Nya S60 är en av de mest spännande Volvo-bilar vi någonsin tillverkat”, säger chefen Håkan Samuelsson..

Nyteknik - Igår: 14:43

“Vi letar efter folk som kompletterar oss”

Globala möjligheter i en innovativ miljö med lång historia. Det hittar du på Johnson & Johnsons anläggning i Helsingborg. Nu ska ingenjörerna, som ser till att hela världen förses med Nicorette, ta sig an fler utmaningar..

Nyteknik - Igår: 13:53

Algeriets sätt att stoppa provfusk: Stänga ner internet

När 700.000 unga algerier i år tar studenten tar myndigheterna till radikala grepp för att förhindra fusk på slutproven..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.