SVT > Inrikes

Thursday, 24 January, 12:15

SVT - 21 maj 18 kl. 09:15

Svenska staten tipsar om hur du hanterar kriser och krigSenast den gavs ut var 1961. Nu är det dags igen för svenska staten att informera medborgarna om hur de kan förbereda sig för svåra lägen i broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Om

Dela artikeln

1282 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska staten, tipsarom hur du , hanterar, kriseroch , krig
GöteborgsPosten - 16 nov 17 kl. 09:01

Experten: Vi hanterar kriser mycket bättre än vi tror

Vid terrordåd, naturkatastrofer eller olyckor visar studier att folk i allmänhet tror att vild panik kommer uppstå. Men det stämmer inte överens med verkligheten enligt forskningen. – Framförallt tror vi att andra kommer reagera sämre än vi tror att vi själva kommer göra, säger forskaren Misse Wester..

Västerbottens Folkblad - 13 okt 11 kl. 07:00

Fler hanterar sina kriser på nätet

UMEÅ Det blir vanligare att bearbeta sorg och kriser öppet på internet. På bloggar och i sociala medier skriver allt fler om jobbiga erfarenheter. Något som forskare tror är effektivt.

HBL - 15 jan 14 kl. 05:16

”EU har skyddat oss från kriser”

– Det är en stor utmaning att höra till EU. Men för ett litet land i marginalen är det ännu svårare att stå utanför i ett splittrat Europa. Det är Johnny Åkerholm som talar, ekonomisk expert i statsminister Jyrki Katainens ekonomiska råd.

DN - 14 aug 12 kl. 06:05

Så hanterar du jobbstressen efter semestern

Hjälp! Semestern börjar lida mot sitt slut och det är dags att återvända till jobbet. Hur hanterar du situationen?

Länstidningen i Jämtland - 02 feb 16 kl. 13:59

Fia Gulliksson tipsar britter om kokkaffe

Brittiska The Independent tipsar sina läsare om hur man hanterar vintervemodet genom att göra som nordeuropéerna: Vinterbada som en dansk, åka skridsko som en holländare, kalasa som en islänning eller svettas som en finländare. Ett av tipsen står jämtländska matentreprenören Fia Gulliksson för, det gäller hur man fikar: hon "föredrar sitt fika under bar himmel, med kaffepannan balanserad på ett galler över en öppen eld, men lovar att det smakar (nästan) lika gott inomhus" skriver tidningen..

HBL - 10 jan 13 kl. 07:53

Därför bemöter staten Telia Soneras muthärva med lugn

Svenska regeringen uppmanar nu de mutmisstänkta cheferna i Telia Sonera att stiga åt sidan medan finska staten fortsätter att hålla god min. Finland har större förståelse för de metoder som krävs då man gör affärer i tidigare öststater, säger en person med insyn i telekombranschen.De senaste uppgifterna om Telia Soneras misstänkta mutbrott i Uzbekistan fick Sveriges finansmarknadsminister Peter Norman att tala klarspråk.

Ekonomistas - 07 nov 14 kl. 07:24

Vad bör staten göra?

Det finns en bred uppslutning kring tanken att staten bör stödja grundläggande forskning. Osäkerheten kring vad sådan forskning kommer att leda till är definitionsmässigt stor och forskningen har tydliga inslag av att vara en kollektiv nyttighet med stora externa effekter. Detta gör att prissättningen inte fungerar och att verksamheten svårligen låter sig kommersialiseras.

Affärsvärlden - 23 jan 13 kl. 15:09

Vill ha verktyg mot finansiella kriser

Staten behöver utveckla sina verktyg för att förebygga och hantera finansiella kriser och tydliggöra rollfördelningen myndigheterna emellan, skriver Finanskriskommittén..

YLE - 18 maj 16 kl. 13:20

Forskare: Kriser och katastrofer drabbar alla

Det spelar mindre roll om en katastrof är skapad av en människa eller naturen. En ny doktorsavhandling från Åbo Akademi i Vasa visar att alla kriser berör. I sin färska doktorsavhandling har statsvetaren Jenny Lindholm från Korsnäs forskat i hur vi reagerar på olika kriser.

Dagens PS - 22 nov 18 kl. 06:51

Affärsvärlden tipsar om köpvärd kvartett

Affärsvärlden rekommenderar köp av ÅF, Gränges, Danske Bank och Securitas i den senaste utgåvan av tidningen. Teknikkonsulten ÅF utvecklas starkt operationellt med bra skjuts i tillväxten, inte minst organiskt. Värderingen är tillräckligt attraktiv för en köprekommendation, anser Affärsvärlden som sätter riktkursen till 220 kronor.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Marmorstein svarar – ställ dina frågor om läget i politiken

Efter en historiskt turbulent period i svensk politik har Sverige fått en ny regering. Men vad kan vi förvänta oss i politiken efter att S och MP inlett ett budgetsamarbete med C och L? SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein reder ut alla frågetecken i Marmorstein svarar på Svt.

SVT - 1 timme sedan

Tre ryska militärflygplan har kränkt svenskt territorium

Försvarsmakten uppger att tre ryska flygplan har kränkt svenskt luftrum söder om Karlshamn.den 19 januari..

SVT - 2 timmar sedan

LO kritiska mot regeringen – kräver skattehöjningar

LO kritiserar regeringens nya ekonomiska politik och kräver en rad skattehöjningar för att förhindra att klyftorna i samhället ökar..

SVT - 2 timmar sedan

”Bröllopschatt” i fokus på femte dagen i terrorrättegången

Syftar ”bröllop” på terrorattentat? Det är en av frågorna som väntas diskuteras när den femte rättegångsdagen drar igång mot de tre terrormisstänkta männen..

SVT - 5 timmar sedan

Veckans brott avslöjar: Sexhandel på dejtingappen Tinder

”Hur mycket?” ”Vad kostar en mysträff?” ”Du får 3 000”.

SVT - 5 timmar sedan

Juristen om dejtingappen: Inget straffrättsligt ansvar

Att dejtingappen Tinder används för sexköp är inget som förvånar Mårten Schultz, professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Men rent straffrättsligt har Tinder inget ansvar, säger han. – Det är en oerhört komplex fråga..

SVT - 5 timmar sedan

”Prostitution har alltid letat sig in där människor finns”

Daniella Skönborg, 24, var tidigare prostituerad på gatan och på sexsajter. Hon menar att dejtingappen Tinder kan få kvinnor – och män – att också hamna där. – Är man skör eller befinner sig i en svår situation så tror jag det är svårt att stå emot, säger hon..

SVT - 11 timmar sedan

Bred kritik mot regeringens förslag om förbud mot dieselbilar

Regeringen lovar i nya överenskommelsen med C och L att förbjuda nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2030. Förslaget får bred kritik, från både bilbranschen och miljöorganisationer. Det slår undan benen för biodrivmedel som är en viktig del av lösningen menar bland andra Gröna Bilister..

SVT - 13 timmar sedan

Därför fortsätter han med graffiti

Han har ägnat sig åt graffiti sedan sina tidiga tonår. Tjugo år senare är han en stadgad tvåbarnsfar, men har inga planer på att sluta..

SVT - 14 timmar sedan

Olagligt klottrande minskar inte trots omfattande insatser

Det olagliga klottrandet är omfattande och har inte minskat trots stora samhällsinsatser. 2018 var på vissa håll det värsta året på länge. Trots nolltolerans, hårda straff och lagliga klotterväggar fortsätter klottret, eller graffitin, breda ut sig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.