SVT > Inrikes

Thursday, 16 August, 12:41

SVT - 21 maj 18 kl. 09:15

Svenska staten tipsar om hur du hanterar kriser och krigSenast den gavs ut var 1961. Nu är det dags igen för svenska staten att informera medborgarna om hur de kan förbereda sig för svåra lägen i broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Om

Dela artikeln

1282 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska staten, tipsarom hur du , hanterar, kriseroch , krig
GöteborgsPosten - 16 nov 17 kl. 09:01

Experten: Vi hanterar kriser mycket bättre än vi tror

Vid terrordåd, naturkatastrofer eller olyckor visar studier att folk i allmänhet tror att vild panik kommer uppstå. Men det stämmer inte överens med verkligheten enligt forskningen. – Framförallt tror vi att andra kommer reagera sämre än vi tror att vi själva kommer göra, säger forskaren Misse Wester..

Västerbottens Folkblad - 13 okt 11 kl. 07:00

Fler hanterar sina kriser på nätet

UMEÅ Det blir vanligare att bearbeta sorg och kriser öppet på internet. På bloggar och i sociala medier skriver allt fler om jobbiga erfarenheter. Något som forskare tror är effektivt.

HBL - 15 jan 14 kl. 05:16

”EU har skyddat oss från kriser”

– Det är en stor utmaning att höra till EU. Men för ett litet land i marginalen är det ännu svårare att stå utanför i ett splittrat Europa. Det är Johnny Åkerholm som talar, ekonomisk expert i statsminister Jyrki Katainens ekonomiska råd.

DN - 14 aug 12 kl. 06:05

Så hanterar du jobbstressen efter semestern

Hjälp! Semestern börjar lida mot sitt slut och det är dags att återvända till jobbet. Hur hanterar du situationen?

Länstidningen i Jämtland - 02 feb 16 kl. 13:59

Fia Gulliksson tipsar britter om kokkaffe

Brittiska The Independent tipsar sina läsare om hur man hanterar vintervemodet genom att göra som nordeuropéerna: Vinterbada som en dansk, åka skridsko som en holländare, kalasa som en islänning eller svettas som en finländare. Ett av tipsen står jämtländska matentreprenören Fia Gulliksson för, det gäller hur man fikar: hon "föredrar sitt fika under bar himmel, med kaffepannan balanserad på ett galler över en öppen eld, men lovar att det smakar (nästan) lika gott inomhus" skriver tidningen..

HBL - 10 jan 13 kl. 07:53

Därför bemöter staten Telia Soneras muthärva med lugn

Svenska regeringen uppmanar nu de mutmisstänkta cheferna i Telia Sonera att stiga åt sidan medan finska staten fortsätter att hålla god min. Finland har större förståelse för de metoder som krävs då man gör affärer i tidigare öststater, säger en person med insyn i telekombranschen.De senaste uppgifterna om Telia Soneras misstänkta mutbrott i Uzbekistan fick Sveriges finansmarknadsminister Peter Norman att tala klarspråk.

Ekonomistas - 07 nov 14 kl. 07:24

Vad bör staten göra?

Det finns en bred uppslutning kring tanken att staten bör stödja grundläggande forskning. Osäkerheten kring vad sådan forskning kommer att leda till är definitionsmässigt stor och forskningen har tydliga inslag av att vara en kollektiv nyttighet med stora externa effekter. Detta gör att prissättningen inte fungerar och att verksamheten svårligen låter sig kommersialiseras.

Affärsvärlden - 23 jan 13 kl. 15:09

Vill ha verktyg mot finansiella kriser

Staten behöver utveckla sina verktyg för att förebygga och hantera finansiella kriser och tydliggöra rollfördelningen myndigheterna emellan, skriver Finanskriskommittén..

YLE - 18 maj 16 kl. 13:20

Forskare: Kriser och katastrofer drabbar alla

Det spelar mindre roll om en katastrof är skapad av en människa eller naturen. En ny doktorsavhandling från Åbo Akademi i Vasa visar att alla kriser berör. I sin färska doktorsavhandling har statsvetaren Jenny Lindholm från Korsnäs forskat i hur vi reagerar på olika kriser.

DI - 28 maj 13 kl. 14:19

Karriärskolan: Så hanterar du knepiga chefer

Tre svåra chefstyper. Ledarskapscoachen tipsar om strategier..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Regeringen samlas på Harpsund

I dag samlas regeringen på Harpsund för att se över läget inom svensk ekonomi. Fokuset ligger på nästa års budget som finansministern Magdalena Andersson kommer att redogöra för. – Det är alltid viktigt med Finansdepartementets prognoser, menar SVT:s politiska reporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 2 timmar sedan

Då kan värmen komma tillbaka

Extremvärmen har avtagit och under de kommande dagarna kan vi förvänta oss ett mer ”normalt” svenskt sommarväder, men än kan vi hålla hoppet uppe för att värmen kan komma tillbaka. – Högtrycket ser ut att kunna komma tillbaka om några veckor, säger SVT:s meterolog Nitzan Cohen..

SVT - 13 timmar sedan

”Han har rätt att tala och vi har rätt att protestera”

Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster uppmanar på sociala medier människor att störa Sverigedemokraternas kommande torgmöte i Göteborg ”så mycket det går”. I Aktuellt diskuterades hur mycket det är okej att störa andra partier..

SVT - 14 timmar sedan

H&M plockar bort bh-bilder efter kritik

I en artikel på SVT Opinion i dag kritiserade författaren Marie Björk klädjätten H&M för att de på sin sajt hade bilder på smala modeller som visade amnings-bh:ar. Nu har H&M tagit bort bilderna..

SVT - 15 timmar sedan

Begränsad svensk uthyrning till turister

I Sverige har uthyrning av bostäder till turister inte lett till samma problem som i de stora turistdestinationerna – mycket på grund av att den svenska bostadsmarknaden fungerar annorlunda. Men att hyra ut ett rum i sin lägenhet är fullt tillåtet..

SVT - 16 timmar sedan

0,05 på högskoleprovet – tillräckligt resultat för att bli lärare

Det är fortsatt låga krav för att komma in på lärarutbildningen. Statistik från Universitets- och högskolerådet visar att elever kommer in på lärarutbildningen med resultatet 0,05 på högskoleprovet. Nu vill flera partier höja antagningskraven..

SVT - 17 timmar sedan

Politiker spekulerar om bilbränderna – ”olyckligt” säger forskare

En politisk högeraktion för att skifta fokus från skogsbränder till bilbränder, en vänsteraktion för att smutskasta SD, eller något helt annat? Bränderna i Västsverige hade knappt hunnit släckas innan spekulationer och konspirationer börjat vädras i sociala medier..

SVT - 19 timmar sedan

Därför skiljer sig folk efter sommarsemestern

Har du och din partner valt att gå skilda vägar efter sommarsemestern? Då är ni inte ensamma. Sensommaren och den tidiga hösten är en tid för skilsmässor, visar statistik från Sveriges tingsrätter..

SVT - 19 timmar sedan

De driver skilsmässopodd: Vi måste prata mer om det

Magnus Abrahamsson driver tillsammans med flickvännen Marit Danielsson Skilsmässopodden. Han har varit gift tidigare och tycker att vi måste börja prata mer om skilsmässor. – Vi märker ett stort behov av att folk vill prata om sin skilsmässa, säger han..

SVT - 23 timmar sedan

Instagram agerar efter att flera användare hackats

Instagram uppmanar användare att aktivera tvåstegsverifiering efter att flera vittnat om att de blivit utelåsta från sina konton. En som blivit hackad är bloggprofilen och influencern Annica Englund. – Jag fick panik när jag upptäckte det, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.