BT > Nyheter

Tuesday, 14 August, 11:09

Liknande nyheter

Taggar: Slut, tjuvfisketi , Dalsjönblir , fiskevårdsområde, Jättebra
Länstidningen i Jämtland - 19 jul 17 kl. 10:15

Hårt tryck på fiskekorten i Gimån – sålde slut på fyra timmar

Fiskelyckan lockar många till Bräcke, där intresset för populära Stavreströmmen fortsätter växa.
– Vi har ett fiske i världsklass, säger Ernst Åslund, ordförande för Övre Gimåns fiskevårdsområde..

BT - 30 jul 14 kl. 19:19

Få ramper - men Borås nekar hjälp

Det är stor brist på allmänna ramper och iläggningsplatser för båtar i kommunen. Exempelvis har Borås stads största sjö, Öresjö, bara en sjösättningsplats – som dessutom är i dåligt skick. – Det är katastrofalt, säger Martin Andersén som är ordförande i Öresjö fiskevårdsområde och Fristads sportfiskarklubb.

BT - 30 jan 14 kl. 15:12

Hector tog årets första gös

Äntligen så har isarna börjat lägga sig och då kommer givetvis också de första fiskerapporterna. Unge Hector Kahru från Svaneholm var ute på Norra Sämsjöns is och lyckades ismeta upp årets första gös. En fin fisk på strax under 3kg.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

S ger inte upp förslag mot vårdprivatisering

Socialdemokraterna (S) vill göra nya försök att få igenom lagar för att motverka privatisering av vården om de får makten. - Vi kommer att lägga nya lagförslag under nästa mandatperiod, säger socialminister Annika Strandhäll (S).(TT).

BT - 30 minuter sedan

Risk för kraftigt regn i södra Sverige

Delar av södra Sverige kan få uppleva rejäla skurar under eftermiddagen när en regnfront passerar österut över Götaland. - Det kan bli stora mängder på kort tid, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Huawei formellt stoppat i USA

De amerikanska misstankarna mot kinesisk mobilteknik har sedan Donald Trump undertecknat ny lagstiftning övergått till förbud. Amerikanska myndigheter och företag som har kontrakt med dessa får inte längre använda teknik från Huawei och ZTE.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Lågt barnafödande oroar i Kina

I årtionden har Kina begränsat antalet barn som kvinnor tillåts föda. Nu uppmanas de att skaffa fler. Tre år efter det att landet övergav sin ettbarnspolitik föds fortfarande för få barn för att föryngra arbetskraften och försörja den allt äldre befolkningen.

BT - 45 minuter sedan

Art Sounds ordnar promenadkonsert

Höstens konstmusikfestival Göteborg Art Sounds har släppt sina första artister.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Lägre bankvinster på bolånen

Bankernas vinstmarginaler på hushållens bolån minskar och är nu den lägsta på två år. Men lönsamheten ligger fortfarande på höga nivåer och borde kunna prutas ner mer, enligt Finansinspektionens återkommande genomgång av bankernas bruttomarginaler.(TT).

BT - 1 timme sedan

Förtroendet rasar för dansk storbank

Allmänhetens förtroende för Danmarks största långivare Danske Bank minskar. Under årets första sex månader tappade storbanken 28 000 privata kunder på hemmamarknaden, enligt en undersökning gjord av analysföretaget Voxmeter.(TT).

BT - 1 timme sedan

Carolina Frände: "Vi måste göra motstånd"

Eyvind Johnsons Krilontrilogi skrevs mitt under andra världskriget och handlade om plikten att göra motstånd. Nu sätts den upp som samtidspjäs på Kulturhuset Stadsteatern. - Vi vet inte hur den här fascistiska branden sprider sig, säger regissören Carolina Frände.

BT - 1 timme sedan

Större förtroende för Sjöstedt än Löfven

Förtroendet för Jonas Sjöstedt är större än vad det är för Stefan Löfven, visar en ny mätning. I förtroendebotten återfinns, trots det extrema sommarvädret, Miljöpartiets båda språkrör. Förtroendet är fortsatt stabilt för Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.

BT - 1 timme sedan

Australien tar hjälp av militären inför OS

Australien stod för sitt medaljmässigt sämsta OS på 24 år i Rio de Janeiro 2016. Den historiskt mycket framgångsrika sommarspelsnationen tar nu hjälp av militären, i förberedelserna inför OS i Tokyo om två år, för att ändra på saken.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.