YLE > Finland

Friday, 17 August, 22:58

YLE - 21 maj 18 kl. 05:41

Besiktningsman kritisk till de nya reglerna som innebär längre besiktningsintervaller: "Även nya bilar har fel"På söndagen infördes nya besiktningsregler i Finland. En viktig förändring som säkert får tummen upp av många bilägare är att besiktningsintervallerna blir längre. Jan Norrgård, besiktningsman i Åbo, är dock kritisk till de nya reglerna, då han ser många faror med längre uppehåll mellan besiktningarna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Norrgård, Åbo

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besiktningsman, kritisktill de nya , reglernasom , innebärlängre , besiktningsintervaller Även nya bilar har fel
DN - 05 jan 16 kl. 13:01

”De nya reglerna innebär en skärpning”

Det är positivt att öka intresset runt en arbetsmiljöfråga som kvartsdamm (DN Debatt 30/12). Precis som artikelförfattarna påpekar är det hälsan för tusentals byggnadsarbetare och andra yrkesgrupper som står på spel, skriver Jens Åhman, Arbetsmiljöverket..

Sydsvenskan - 05 jan 18 kl. 04:00

”De nya reglerna innebär att människor kan begära ut en mängd uppgifter om sig själva och har rätt att bli raderade ur register.”

Jessica Giandomenico, analyschef på Earhart business protection agency..

Helsingborgs Dagblad - 05 jan 18 kl. 04:00

”De nya reglerna innebär att människor kan begära ut en mängd uppgifter om sig själva och har rätt att bli raderade ur register.”

Jessica Giandomenico, analyschef på Earhart business protection agency..

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 06:02

Expert kritisk till kommunalt krav

Nu ska kommunen ställa krav på att också anställda i privata företag ska omfattas av meddelarfrihet.
Men ett sådant villkor är inte mycket värt, menar tryckfrihetsexperten Nils Funcke. I kommun och stat gäller så kallad meddelarfrihet, vilken är reglerad i lagen.

YLE - 28 nov 16 kl. 22:50

Åbo stadsteater fick ytterligare renoveringsmiljoner efter kritisk diskussion

En frustrerad stämning och kritiska inlägg präglade diskussionen när Åbo stadsfullmäktige på måndagen beslöt att ge ytterligare pengar för renoveringen av stadsteatern. Den slutliga summan ser nu ut att landa på drygt 39 miljoner euro. Av den summan beräknas staten finansiera staden med nästan fem miljoner, medan Åbo stad får punga ut med resten.

Dagensanalys.se - 17 jan 18 kl. 11:29

YouTube stramar år reglerna kring annonsering på nätverket

2017 var ett tufft år för YouTube som såg flera annonsörer lämna nätverket i samband med skandaler kring reklam som placerades i videor som uppmuntrade till våld och terror. Sedan dess har de vidtagit flera steg för att trygga annonsörernas säkerhet, och igår kom ytterligare åtstramningar som ytterligare ska skydda varumärken, men som gör det svårare för små aktörer att tjäna pengar. Det var igår som Neal Mohan, produktchef på Google, tillsammans med affärschefen Robert Kyncl och vice VD för display, video och analys Paul Muret presenterade de nya regler och initiativ som från och med nu gäller på YouTube.

YLE - 16 feb 15 kl. 12:47

Nu vill arbetsgivarna skärpa reglerna för strejk

Reglerna för strejk och andra centrala spelregler ändras betydligt om arbetsmarknadsparterna når en lösning. Avsikten är att ändra på bland annat strejkregler och att hitta metoder som kan förhindra strejker och minska på konflikterna på arbetsplatser. Ligger i arbetsgivarens intresse Förhandlingarna har varit svåra och en del arbetstagarförbund anser att det inte går att förhandla vidare om inte arbetsgivaren ändrar på sina krav.

Dagensanalys.se - 07 jun 17 kl. 12:31

Googles reklamblockerare innebär tuffare annonsregler

Nu har Google officiellt gått ut med att de kommer introducera en reklamblockerare i Chrome. Detta kommer innebära betydligt tuffare krav på reklam än vad som finns idag, och många riskerar att bli blockerade. De nya reglerna beräknas träda i kraft i början av 2018 enligt ett blogginlägg från Googles annonschef Sridhar Ramaswamy.

Dagensanalys.se - 13 jun 17 kl. 10:31

93 % av influencers följer inte reglerna för sponsrat innehåll

Influencers lyder under FTC           (regler för annonsering) men i en studie visar det sig att 93 % av inläggen på Instagram bryter mot, eller är otydliga, gällande om innehållet är sponsrat av ett företag. Marknadsföringsbyrån Mediakix undersökte hur stor andel av inläggen på Instagram som följer FTC, och hela 152 inlägg visade sig bryta mot regelverket. De olika brotten kan delas in i fyra kategorier: Inte avslöja långtidssamarbeten.

BT - 12 sep 13 kl. 10:30

Ändring av 3:12-reglerna igen

Regeringen har delvis lyssnat på kritiken mot de föreslagna ändringarna av de så kallade 3:12-reglerna. Syftet är att stoppa överutnyttjandet i ett system, som gör det möjligt att omvandla arbetsinkomster till lägre beskattade kapitalinkomster. Någon höjning av löneuttagskravet genomförs inte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Finska Kyrö Distillery snubblade på plagiatversion av sin populära gin - "De har inte varit särskilt kreativa"

Finska Kyrö Distillerys populäraste produkt Napue Gin har plagierats. I Portugal har man stött på en ginflaska som påminner om den finska produkten..

YLE - 4 timmar sedan

Knivdådet i Åbo var Finlands första terrorbrott - samhället reagerade med både chock och solidaritet

Den 18 augusti 2017 skakas Åbo av Finlands första terrorbrott. Först kommer chocken, sedan sorgen. Här kan du läsa om hur Åboborna bearbetat sorgen, om minnena och följder, och om brottsutredningen..

YLE - 5 timmar sedan

Finnair om den berusade flygkaptenen: "Det här fallet visar att besättningen tänker på flygsäkerheten"

I onsdags blev ett Finnairplan som var på väg till Rom försenat på grund av att flygkaptenen var berusad och måste bytas ut. Enligt Finnair är liknande fall mycket sällsynta..

YLE - 6 timmar sedan

SPT handplockade vd som ska göra nyhetsbyrån slagkraftig

Den finlandssvenska nyhetsbyrån Svensk Presstjänst utnämnde lite överraskande en vd på torsdagen. Pär Landor ska sköta uppgiften och på så sätt avlasta SPT:s styrelseordförande..

YLE - 7 timmar sedan

Nytt bemötande från regeringen - landskapsvalet hålls den 26 maj

Regeringen kommer med ett nytt bemötande där den åter fastställer att landskapsvalet skall hållas samma dag som EU-valet. Vad som är nytt i bemötandet är att man för första gången sätter ett exakt datum.

YLE - 8 timmar sedan

För mycket näring i Kyrkfjärden i Ingå - naturutredning föreslår bassänger i Ingå å

Sedimenteringsbassänger, våtmarker eller bevattningsbassänger längs Ingå å. Det föreslås i en naturutredning som visar att Kyrkfjärdens ekologiska status är försvarlig men kunde förbättras..

YLE - 10 timmar sedan

10 månader villkorligt fängelse för Jari Sillanpää - "Jag har aldrig varit i en liknande situation"

Det var ett stort medieuppbåd i dag när domen mot sångaren Jari Sillanpää föll. Sångaren stod åtalad på två olika punkter, bägge frågan om narkotikabrott..

YLE - 11 timmar sedan

Enastående utlåtande från Högsta förvaltningsdomstolen: Google tvungen att radera sökresultat

Högsta förvaltningsdomstolen har för första gången tillämpat EU-domstolens linje om sökresultat. Domstolen har beslutat om att Google måste ta bort sökresultat på en medborgares begäran..

YLE - 12 timmar sedan

Emil Roos ska susa nerför backe i lådbil - Raseborgs GP ordnas i Ekenäs centrum

Åttaåriga Emil Roos och brorsan Elis Roos, 5 år, ska tävla i Raseborgs GP i Ekenäs centrum på lördagen. Evenemanget är gratis..

YLE - 13 timmar sedan

Sista sommarhelgen? Passa på att njuta för det blir 20 grader och sol: "Varmt men omväxlande är veckoslutet i ett nötskal"

En av sommarens sista helger ser ut att gå i solens tecken med reservation för lokala åskskurar. Båtförare får ändå förbereda sig på blåsigt väder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.