YLE > Finland

Monday, 18 June, 01:46

YLE - 21 maj 18 kl. 05:41

Besiktningsman kritisk till de nya reglerna som innebär längre besiktningsintervaller: "Även nya bilar har fel"På söndagen infördes nya besiktningsregler i Finland. En viktig förändring som säkert får tummen upp av många bilägare är att besiktningsintervallerna blir längre. Jan Norrgård, besiktningsman i Åbo, är dock kritisk till de nya reglerna, då han ser många faror med längre uppehåll mellan besiktningarna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Norrgård, Åbo

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besiktningsman, kritisktill de nya , reglernasom , innebärlängre , besiktningsintervaller Även nya bilar har fel
DN - 05 jan 16 kl. 13:01

”De nya reglerna innebär en skärpning”

Det är positivt att öka intresset runt en arbetsmiljöfråga som kvartsdamm (DN Debatt 30/12). Precis som artikelförfattarna påpekar är det hälsan för tusentals byggnadsarbetare och andra yrkesgrupper som står på spel, skriver Jens Åhman, Arbetsmiljöverket..

Sydsvenskan - 05 jan 18 kl. 04:00

”De nya reglerna innebär att människor kan begära ut en mängd uppgifter om sig själva och har rätt att bli raderade ur register.”

Jessica Giandomenico, analyschef på Earhart business protection agency..

Helsingborgs Dagblad - 05 jan 18 kl. 04:00

”De nya reglerna innebär att människor kan begära ut en mängd uppgifter om sig själva och har rätt att bli raderade ur register.”

Jessica Giandomenico, analyschef på Earhart business protection agency..

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 06:02

Expert kritisk till kommunalt krav

Nu ska kommunen ställa krav på att också anställda i privata företag ska omfattas av meddelarfrihet.
Men ett sådant villkor är inte mycket värt, menar tryckfrihetsexperten Nils Funcke. I kommun och stat gäller så kallad meddelarfrihet, vilken är reglerad i lagen.

YLE - 28 nov 16 kl. 22:50

Åbo stadsteater fick ytterligare renoveringsmiljoner efter kritisk diskussion

En frustrerad stämning och kritiska inlägg präglade diskussionen när Åbo stadsfullmäktige på måndagen beslöt att ge ytterligare pengar för renoveringen av stadsteatern. Den slutliga summan ser nu ut att landa på drygt 39 miljoner euro. Av den summan beräknas staten finansiera staden med nästan fem miljoner, medan Åbo stad får punga ut med resten.

Dagensanalys.se - 17 jan 18 kl. 11:29

YouTube stramar år reglerna kring annonsering på nätverket

2017 var ett tufft år för YouTube som såg flera annonsörer lämna nätverket i samband med skandaler kring reklam som placerades i videor som uppmuntrade till våld och terror. Sedan dess har de vidtagit flera steg för att trygga annonsörernas säkerhet, och igår kom ytterligare åtstramningar som ytterligare ska skydda varumärken, men som gör det svårare för små aktörer att tjäna pengar. Det var igår som Neal Mohan, produktchef på Google, tillsammans med affärschefen Robert Kyncl och vice VD för display, video och analys Paul Muret presenterade de nya regler och initiativ som från och med nu gäller på YouTube.

YLE - 16 feb 15 kl. 12:47

Nu vill arbetsgivarna skärpa reglerna för strejk

Reglerna för strejk och andra centrala spelregler ändras betydligt om arbetsmarknadsparterna når en lösning. Avsikten är att ändra på bland annat strejkregler och att hitta metoder som kan förhindra strejker och minska på konflikterna på arbetsplatser. Ligger i arbetsgivarens intresse Förhandlingarna har varit svåra och en del arbetstagarförbund anser att det inte går att förhandla vidare om inte arbetsgivaren ändrar på sina krav.

Dagensanalys.se - 07 jun 17 kl. 12:31

Googles reklamblockerare innebär tuffare annonsregler

Nu har Google officiellt gått ut med att de kommer introducera en reklamblockerare i Chrome. Detta kommer innebära betydligt tuffare krav på reklam än vad som finns idag, och många riskerar att bli blockerade. De nya reglerna beräknas träda i kraft i början av 2018 enligt ett blogginlägg från Googles annonschef Sridhar Ramaswamy.

Dagensanalys.se - 13 jun 17 kl. 10:31

93 % av influencers följer inte reglerna för sponsrat innehåll

Influencers lyder under FTC           (regler för annonsering) men i en studie visar det sig att 93 % av inläggen på Instagram bryter mot, eller är otydliga, gällande om innehållet är sponsrat av ett företag. Marknadsföringsbyrån Mediakix undersökte hur stor andel av inläggen på Instagram som följer FTC, och hela 152 inlägg visade sig bryta mot regelverket. De olika brotten kan delas in i fyra kategorier: Inte avslöja långtidssamarbeten.

BT - 12 sep 13 kl. 10:30

Ändring av 3:12-reglerna igen

Regeringen har delvis lyssnat på kritiken mot de föreslagna ändringarna av de så kallade 3:12-reglerna. Syftet är att stoppa överutnyttjandet i ett system, som gör det möjligt att omvandla arbetsinkomster till lägre beskattade kapitalinkomster. Någon höjning av löneuttagskravet genomförs inte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

"Emilia": "Jag vill inte leta efter orden då jag talar om mitt illamående" - stor brist på svenskspråkiga terapeuter

I flera år har man försökt få till stånd en utbildning för psykoterapeuter på svenska i Helsingfors, men intresset har inte varit tillräckligt på många år. För många är det enklare att söka sig till en finskspråkig terapeut..

YLE - 9 timmar sedan

Flera båtar gick på grund i Finska viken - lågt vatten kan vara en förklaring

Ovanligt många båtar har gått på grund i Finska viken. I år började säsongen för fritidsbåtar ovanligt tidigt och det vackra vädret har lockat många båtförare ut på havet..

YLE - 9 timmar sedan

Följ med diskussionerna i Gullranda direkt

I den inledande utrikes- och säkerhetspolitiska diskussionen i kväll på Gullranda medverkar ordföranden för FN:s generalförsamling Miroslav Lajcak, Sveriges tidigare stats- och utrikesminister Carl Bildt, OECD:s biträdande generalsekreterare Mari Kiviniemi samt presidenten och fredspristagaren Martti Ahtisaari..

YLE - 9 timmar sedan

Niinistö tveksam till kvinnlig värnplikt, oroad över flyktingkrisen

Republikens president Sauli Niinistö är inte övertygad om det vettiga i att införa värnplikt även för kvinnor. Bland annat det kom fram vid den presskonferens som presidenten höll inför de internationella samtalen vid presidentens sommarresidens Gullranda..

YLE - 10 timmar sedan

De Gröna allt mindre fientligt till kärnkraft och lantbruksstöd

De Gröna är stadigt på väg mot mer pragmatism, det blir klart efter att man röstat igenom det nya politiska programmet..

YLE - 11 timmar sedan

Presidenten håller presskonferens på Gullranda - se den direkt på Arenan

Republikens president Sauli Niinistö är åter värd för internationella samtal om världsläget. Yle sänder presidentens presskonferens inför evenemanget direkt på Arenan..

YLE - 11 timmar sedan

Hangös parkarbetare gör så att 10 000 blommor blommar

Runtom i Hangö är parkarbetarna snart klara med att göra staden sommarfin. Stränderna städas rena och sommarblommor planteras i Rådhusskvären och Kyrkparken av parkarbetare och tretton sommarjobbare..

YLE - 11 timmar sedan

Sund misstänksamhet till nytta när du väljer resmål utgående från betygsättarsajter

Sajter på vilka resenärer kan betygsätta olika resmål styr åtminstone delvis mångas val av resmål. Några enkla knep hjälper dig att tolka sajternas texter och poängsättning rätt..

YLE - 12 timmar sedan

Gröna vill sänka rösträttsåldern till 16 år

Vagare inställning till kärnkraften, sänkt rösträttsålder och mer feminism. Så kan man sammanfatta De grönas nya politiska program, som godkändes på partikongressen i Vanda på söndagen..

YLE - 13 timmar sedan

Kommentar: Rörigt säkerhetspolitiskt läge sätter tonen för diskussionerna på Gullranda

Man kan knappast tänka sig ett mer fridfullt ställe än presidentens sommarresidens Gullranda i Nådendal en solig eftermiddag i juni. På de globala arenorna är det ändå allt annat än harmoni som råder just nu, skriver Rikhard Husu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.