YLE > Finland

Monday, 22 October, 03:27

YLE - 21 maj 18 kl. 05:41

Besiktningsman kritisk till de nya reglerna som innebär längre besiktningsintervaller: "Även nya bilar har fel"På söndagen infördes nya besiktningsregler i Finland. En viktig förändring som säkert får tummen upp av många bilägare är att besiktningsintervallerna blir längre. Jan Norrgård, besiktningsman i Åbo, är dock kritisk till de nya reglerna, då han ser många faror med längre uppehåll mellan besiktningarna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Norrgård, Åbo

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besiktningsman, kritisktill de nya , reglernasom , innebärlängre , besiktningsintervaller Även nya bilar har fel
DN - 05 jan 16 kl. 13:01

”De nya reglerna innebär en skärpning”

Det är positivt att öka intresset runt en arbetsmiljöfråga som kvartsdamm (DN Debatt 30/12). Precis som artikelförfattarna påpekar är det hälsan för tusentals byggnadsarbetare och andra yrkesgrupper som står på spel, skriver Jens Åhman, Arbetsmiljöverket..

Sydsvenskan - 05 jan 18 kl. 04:00

”De nya reglerna innebär att människor kan begära ut en mängd uppgifter om sig själva och har rätt att bli raderade ur register.”

Jessica Giandomenico, analyschef på Earhart business protection agency..

Helsingborgs Dagblad - 05 jan 18 kl. 04:00

”De nya reglerna innebär att människor kan begära ut en mängd uppgifter om sig själva och har rätt att bli raderade ur register.”

Jessica Giandomenico, analyschef på Earhart business protection agency..

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 06:02

Expert kritisk till kommunalt krav

Nu ska kommunen ställa krav på att också anställda i privata företag ska omfattas av meddelarfrihet.
Men ett sådant villkor är inte mycket värt, menar tryckfrihetsexperten Nils Funcke. I kommun och stat gäller så kallad meddelarfrihet, vilken är reglerad i lagen.

YLE - 28 nov 16 kl. 22:50

Åbo stadsteater fick ytterligare renoveringsmiljoner efter kritisk diskussion

En frustrerad stämning och kritiska inlägg präglade diskussionen när Åbo stadsfullmäktige på måndagen beslöt att ge ytterligare pengar för renoveringen av stadsteatern. Den slutliga summan ser nu ut att landa på drygt 39 miljoner euro. Av den summan beräknas staten finansiera staden med nästan fem miljoner, medan Åbo stad får punga ut med resten.

YLE - 16 feb 15 kl. 12:47

Nu vill arbetsgivarna skärpa reglerna för strejk

Reglerna för strejk och andra centrala spelregler ändras betydligt om arbetsmarknadsparterna når en lösning. Avsikten är att ändra på bland annat strejkregler och att hitta metoder som kan förhindra strejker och minska på konflikterna på arbetsplatser. Ligger i arbetsgivarens intresse Förhandlingarna har varit svåra och en del arbetstagarförbund anser att det inte går att förhandla vidare om inte arbetsgivaren ändrar på sina krav.

Dagensanalys.se - 17 jan 18 kl. 11:29

YouTube stramar år reglerna kring annonsering på nätverket

2017 var ett tufft år för YouTube som såg flera annonsörer lämna nätverket i samband med skandaler kring reklam som placerades i videor som uppmuntrade till våld och terror. Sedan dess har de vidtagit flera steg för att trygga annonsörernas säkerhet, och igår kom ytterligare åtstramningar som ytterligare ska skydda varumärken, men som gör det svårare för små aktörer att tjäna pengar. Det var igår som Neal Mohan, produktchef på Google, tillsammans med affärschefen Robert Kyncl och vice VD för display, video och analys Paul Muret presenterade de nya regler och initiativ som från och med nu gäller på YouTube.

Dagensanalys.se - 07 jun 17 kl. 12:31

Googles reklamblockerare innebär tuffare annonsregler

Nu har Google officiellt gått ut med att de kommer introducera en reklamblockerare i Chrome. Detta kommer innebära betydligt tuffare krav på reklam än vad som finns idag, och många riskerar att bli blockerade. De nya reglerna beräknas träda i kraft i början av 2018 enligt ett blogginlägg från Googles annonschef Sridhar Ramaswamy.

Dagensanalys.se - 13 jun 17 kl. 10:31

93 % av influencers följer inte reglerna för sponsrat innehåll

Influencers lyder under FTC           (regler för annonsering) men i en studie visar det sig att 93 % av inläggen på Instagram bryter mot, eller är otydliga, gällande om innehållet är sponsrat av ett företag. Marknadsföringsbyrån Mediakix undersökte hur stor andel av inläggen på Instagram som följer FTC, och hela 152 inlägg visade sig bryta mot regelverket. De olika brotten kan delas in i fyra kategorier: Inte avslöja långtidssamarbeten.

BT - 12 sep 13 kl. 10:30

Ändring av 3:12-reglerna igen

Regeringen har delvis lyssnat på kritiken mot de föreslagna ändringarna av de så kallade 3:12-reglerna. Syftet är att stoppa överutnyttjandet i ett system, som gör det möjligt att omvandla arbetsinkomster till lägre beskattade kapitalinkomster. Någon höjning av löneuttagskravet genomförs inte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Skolmat, städtjänster, bibliotek och annat - så här påverkas Svenskfinland av JHL:s strejk

I skolor, daghem och inom äldreomsorgen serveras eventuellt ingen mat under strejken. Strejken syns också inom städtjänsterna..

YLE - 8 timmar sedan

Danske Bank, Nordea och Handelsbanken bekräftar: Boris Rotenberg stämmer bankerna för avtalsbrott

Den ryske oligarken och finska medborgaren Boris Rotenberg har stämt ett antal banker för avtalsbrott, till följd av USA:s sanktioner mot Ryssland. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade om stämningsansökan redan i fredags..

YLE - 12 timmar sedan

Ny port gör det lättare att hitta Tulluddens naturstig i Hangö

Det har varit svårt för besökare att hitta platsen där Tulluddens naturstig i Hangö börjar. Därför har Hangö stad byggt en ingångsport i början av naturstigen..

YLE - 12 timmar sedan

Ligaspelarna Hanna och Matilda betalar 200 euro per månad för att spela ishockey medan killarna får betalt: “Jag skulle vara glad om jag fick spela gratis”

Medan killar som spelar ishockey på liganivå får lön för att spela måste Hanna Brofelt och Matilda Eriksson kämpa med sena träningskvällar och tidiga jobbmorgnar, ekonomi och jämlikhet. Men de brinner för sin sport och ser också att det har hänt en del positivt inom damhockeyn det senaste året..

YLE - 12 timmar sedan

Diskussionen om yrkesskolorna går vidare: Olyckligt med nedskärningar och reform samtidigt

Det var bättre förr, tycker vissa. Andra hävdar att man själv bestämmer hur man använder sina resurser, även om de är knappa. Diskussionen om nedskärningarna och reformerna inom yrkesutbildningen går igen het efter söndagens artikel på temat..

YLE - 13 timmar sedan

Utrikespolitiska institutets Aaltola: Oroande, men inte överraskande att USA planerar lämna avtal om medeldistansrobotar

Bekymrande, men inte helt oväntat. Så kommenterar Utrikespolitiska institutets programdirektör Mika Aaltola USA:s hot om att dra sig ur nedrustningsavtalet INF gällande medeldistansrobotar..

YLE - 16 timmar sedan

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

Inför strömmingsmarknaden i Åbo presenterar stjärnkocken Michael Björklund en ny strömmingspizza och berättar varför vi borde äta mera inhemsk fisk. Han berättar om också hur sälen och skarven blir god mat..

YLE - 17 timmar sedan

Hårda vindar och regn i natt

Den nya veckan inleds med blåsigt väder. Speciellt de som rör sig till sjöss ska vara uppmärksamma, säger meteorologerna..

YLE - 18 timmar sedan

HS: Lärare i yrkesskolor vittnar om allt fler elever som aldrig borde få ett riktigt jobb

Det finns allt fler så svaga elever vid yrkesskolorna att de exempelvis inte kan skickas ut på praktik till riktiga arbetsplatser, berättar lärare vid yrkesskolor till Helsingin Sanomat..

YLE - 18 timmar sedan

Forskare: Finländska SS-män gjorde sig skyldiga till krigsbrott och nästan hälften bekände sig till fascismen

Brev och dagböcker tyder på att även finländska SS-män deltog i avrättningen av judar och krigsfångar under andra världskriget. Docent André Swanströms nyutgivna bok Hakaristin ritarit omkullkastar den traditionella bilden av den finska Pantbataljonen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.