YLE > Finland

Thursday, 24 January, 11:42

YLE - 21 maj 18 kl. 05:41

Besiktningsman kritisk till de nya reglerna som innebär längre besiktningsintervaller: "Även nya bilar har fel"På söndagen infördes nya besiktningsregler i Finland. En viktig förändring som säkert får tummen upp av många bilägare är att besiktningsintervallerna blir längre. Jan Norrgård, besiktningsman i Åbo, är dock kritisk till de nya reglerna, då han ser många faror med längre uppehåll mellan besiktningarna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finland, Norrgård, Åbo

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besiktningsman, kritisktill de nya , reglernasom , innebärlängre , besiktningsintervaller Även nya bilar har fel
DN - 05 jan 16 kl. 13:01

”De nya reglerna innebär en skärpning”

Det är positivt att öka intresset runt en arbetsmiljöfråga som kvartsdamm (DN Debatt 30/12). Precis som artikelförfattarna påpekar är det hälsan för tusentals byggnadsarbetare och andra yrkesgrupper som står på spel, skriver Jens Åhman, Arbetsmiljöverket..

Sydsvenskan - 05 jan 18 kl. 04:00

”De nya reglerna innebär att människor kan begära ut en mängd uppgifter om sig själva och har rätt att bli raderade ur register.”

Jessica Giandomenico, analyschef på Earhart business protection agency..

Helsingborgs Dagblad - 05 jan 18 kl. 04:00

”De nya reglerna innebär att människor kan begära ut en mängd uppgifter om sig själva och har rätt att bli raderade ur register.”

Jessica Giandomenico, analyschef på Earhart business protection agency..

SmålandsPosten - 16 dec 14 kl. 06:02

Expert kritisk till kommunalt krav

Nu ska kommunen ställa krav på att också anställda i privata företag ska omfattas av meddelarfrihet.
Men ett sådant villkor är inte mycket värt, menar tryckfrihetsexperten Nils Funcke. I kommun och stat gäller så kallad meddelarfrihet, vilken är reglerad i lagen.

YLE - 28 nov 16 kl. 22:50

Åbo stadsteater fick ytterligare renoveringsmiljoner efter kritisk diskussion

En frustrerad stämning och kritiska inlägg präglade diskussionen när Åbo stadsfullmäktige på måndagen beslöt att ge ytterligare pengar för renoveringen av stadsteatern. Den slutliga summan ser nu ut att landa på drygt 39 miljoner euro. Av den summan beräknas staten finansiera staden med nästan fem miljoner, medan Åbo stad får punga ut med resten.

YLE - 16 feb 15 kl. 12:47

Nu vill arbetsgivarna skärpa reglerna för strejk

Reglerna för strejk och andra centrala spelregler ändras betydligt om arbetsmarknadsparterna når en lösning. Avsikten är att ändra på bland annat strejkregler och att hitta metoder som kan förhindra strejker och minska på konflikterna på arbetsplatser. Ligger i arbetsgivarens intresse Förhandlingarna har varit svåra och en del arbetstagarförbund anser att det inte går att förhandla vidare om inte arbetsgivaren ändrar på sina krav.

Dagensanalys.se - 17 jan 18 kl. 11:29

YouTube stramar år reglerna kring annonsering på nätverket

2017 var ett tufft år för YouTube som såg flera annonsörer lämna nätverket i samband med skandaler kring reklam som placerades i videor som uppmuntrade till våld och terror. Sedan dess har de vidtagit flera steg för att trygga annonsörernas säkerhet, och igår kom ytterligare åtstramningar som ytterligare ska skydda varumärken, men som gör det svårare för små aktörer att tjäna pengar. Det var igår som Neal Mohan, produktchef på Google, tillsammans med affärschefen Robert Kyncl och vice VD för display, video och analys Paul Muret presenterade de nya regler och initiativ som från och med nu gäller på YouTube.

Dagensanalys.se - 07 jun 17 kl. 12:31

Googles reklamblockerare innebär tuffare annonsregler

Nu har Google officiellt gått ut med att de kommer introducera en reklamblockerare i Chrome. Detta kommer innebära betydligt tuffare krav på reklam än vad som finns idag, och många riskerar att bli blockerade. De nya reglerna beräknas träda i kraft i början av 2018 enligt ett blogginlägg från Googles annonschef Sridhar Ramaswamy.

Dagensanalys.se - 13 jun 17 kl. 10:31

93 % av influencers följer inte reglerna för sponsrat innehåll

Influencers lyder under FTC           (regler för annonsering) men i en studie visar det sig att 93 % av inläggen på Instagram bryter mot, eller är otydliga, gällande om innehållet är sponsrat av ett företag. Marknadsföringsbyrån Mediakix undersökte hur stor andel av inläggen på Instagram som följer FTC, och hela 152 inlägg visade sig bryta mot regelverket. De olika brotten kan delas in i fyra kategorier: Inte avslöja långtidssamarbeten.

BT - 12 sep 13 kl. 10:30

Ändring av 3:12-reglerna igen

Regeringen har delvis lyssnat på kritiken mot de föreslagna ändringarna av de så kallade 3:12-reglerna. Syftet är att stoppa överutnyttjandet i ett system, som gör det möjligt att omvandla arbetsinkomster till lägre beskattade kapitalinkomster. Någon höjning av löneuttagskravet genomförs inte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

När du röstar på Djurrättspartiet kan rösten gå till Piraterna - valförbunden är de små partiernas chans

Valförbunden leder sällan till att små partier får en kandidat invald i riksdagen. Ändå uppstår mer eller mindre udda konstellationer inför varje val. Orsaken är upplevd orättvisa i valsystemet..

YLE - 30 minuter sedan

Bildningsnämnden ger tummen upp för ny skolbyggnad i Ingå - men den ska rymma många elever

Efter långa uträkningar konstaterade tekniska nämnden i slutet av 2018 att det är lönsammast att bygga en ny skolbyggnad istället för att renovera Kyrkfjärdens skola. Bildnings- och välfärdsnämnden håller med, men tycker ändå man tänkt för småskaligt..

YLE - 1 timme sedan

Vårdreformen kan falla på Åland - skulle försvaga Ålands grundlagsenliga självstyre

Riksdagens grundlagsutskott har hittat ett nygammalt problem som betyder mera jobb för riksdagen i frågan om landskaps- och hälsovårdsreformen. Samtidigt knakar det i fogarna på regeringen, när partierna skyller reformens problem på varandra. Listan är lång på de problem som grundlagsexperter har hittat, och Ålands självstyre är det senaste..

YLE - 1 timme sedan

Wasa Express fortfarande på landbacken i Tallinn - tillbaka i trafik 28 januari

Reparationerna av Wasa Express drar igen ut på tiden. Nu är beskedet att den första avgången efter dockningen i Tallinn sker på måndag 28 januari..

YLE - 1 timme sedan

Byggbolaget Hartela: Citymarket på västra åstranden i Borgå klart tidigast 2021 – oklart vem som ska driva hotellet

Nu är det klart att byggbolaget Hartela kan gå vidare med hotell- och Citymarketbygget i Borgå. Byggandet kommer kanske i gång i höst..

YLE - 4 timmar sedan

Axxell vill låta studerande bygga hus i Karis

Inom utbildningen för husbyggnad planerar man att studerande ska bygga enplanshus som sedan sätts till salu. Därför vill Axxell utbildning Ab arrendera tomter som ligger nära varandra och skolan i Karis..

YLE - 4 timmar sedan

Lägst i Nyland och högst i Mellersta Österbotten - Så här ser kommunalskatten ut 2019

Kommunalskatten stiger med nästan en halv procentenhet i medeltal och ligger nu på 19,88 procent. Den som önskar ha en låg kommunalskattesats ska packa väskan och flytta till Grankulla eller åländska Jomala..

YLE - 5 timmar sedan

Valförbund en risk och möjlighet för små partier

Valförbunden leder sällan till att små partier får en kandidat invald i riksdagen. Ändå uppstår mer eller mindre udda konstellationer inför varje val. Orsaken är upplevd orättvisa i valsystemet..

YLE - 5 timmar sedan

Vedeldare vill stänga spjället tidigare för att spara klabbar och värme - räddningsverkets råd: riskera inte livet

Någon vill spara ved och ta tillvara maximal värme. En annan "har alltid gjort så, och mormor gjorde också alltid så". Men att spela med spjällets stängning kan sluta med livet som insats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.