YLE > Finland

Monday, 18 June, 02:02

YLE - 20 maj 18 kl. 19:03

Intresset för biodling växer: "Utan våra pollinerare är vi i strilet”EU-domstolen bekräftar förbudet mot de bekämpningsmedel som tros bidra till massdöden av bin. Samtidigt ökar intresset för biodling bland finländare som vill slå två flugor i en smäll genom att producera tiotals kilo honung och rädda världen på köpet..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Intressetför , biodling, växerUtan våra , pollinerareär vi , i strilet
YLE - 06 aug 13 kl. 19:45

Stort intresse för biodling

Intresset för biodling växer. Många odlare är nöjda med årets skörd, men de regionala skillnaderna är stora. Yle Nyheter besökte en bigård i Liljendal i östra Nyland.

Sydöstran - 09 jul 14 kl. 07:54

Intresset för biodling växer

Blekinge Läns tidning - 09 jul 14 kl. 07:54

Intresset för biodling växer

YLE - 26 jun 17 kl. 05:50

Prideveckan växer så det knakar - men det räcker inte att vara med bara en vecka under året

Det är fint att så många fler föreningar, organisationer och myndigheter vill delta i prideveckan, säger arrangörerna - men det är viktigt att arbetet för mänskliga rättigheter pågår också under årets alla andra veckor. Prideveckan i Helsingfors har de senaste åren samlat bara mera och mera deltagare. Prideparaden som ännu år 2013 hade under 10 000 deltagare var i fjol uppe i 35 000.

YLE - 04 apr 17 kl. 13:07

Förbundspennan: Redskapsgymnastiken växer på svenska

Artistisk gymnastik eller redskapsgymnastik, som man ofta talar om i Svenskfinland, är en av de största och äldsta idrottsgrenarna i världen, skriver Karolina Stenfors-Roiha. År 1881 grundades det internationella förbundet FIG (Fédération Internationale de Gymnastique) och det är således det äldsta av alla grenförbund. De första världsmästerskapen hölls redan 1903 och grenen blev en olympisk gren 1896 för männen och 1928 för kvinnorna.

YLE - 25 maj 16 kl. 04:15

Livsmedelsexporten växer så det knakar

Det ryska importstoppet av finländska livsmedel har paradoxalt nog nästan varit en lyckospark för branschen. Det har lett till att livsmedelsföretagen aktivt söker nya marknader. Under bara förra året har exporten ökat med 200 miljoner euro på nya marknader, medan de ryska sanktionerna ledde till ett gap på 300 miljoner euro.

YLE - 10 jun 17 kl. 15:33

Frisbeegolfen växer i Västnyland

Discgolf, eller frisbeegolf, har allt fler utövare i Västnyland. Lokala tävlingar är välbesökta och lockar spelare från hela Finland. Discgolfbanan i Västerby i Ekenäs bjuder på variation.

YLE - 23 aug 13 kl. 10:17

Intresset för amerikansk fotboll växer i Vasa

Det är seger som gäller då amerikanska fotbollslaget Wasa Royals spelar final i division två på Karlsplan i Vasa på söndag. Spelarna Joakim Jakobsson och Valter Vasanoja besökte God morgon Österbotten på fredag. Säsongen har gått över förväntan för det nya laget.

Dagens Medicin - 10 sep 15 kl. 14:33

Intresset för psykiatrisk akutbil växer

Intresset för psykiatriska akutbilar växer. Stockholm var först ut i våras och nu följer fler landsting efter..

YLE - 17 jul 17 kl. 06:03

Loppisar på nätet växer men butikerna har också en plats

På nätet har loppisgrupper på Facebook vuxit i popularitet i Österbotten. Den största facebookgruppen har nu över 13 000 medlemmar och dagligen byter varor ägare. Men än är den fysiska loppmarknaden stark, både vid fysiska butiker och vid pop up-loppisar runtom i Österbotten.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

"Emilia": "Jag vill inte leta efter orden då jag talar om mitt illamående" - stor brist på svenskspråkiga terapeuter

I flera år har man försökt få till stånd en utbildning för psykoterapeuter på svenska i Helsingfors, men intresset har inte varit tillräckligt på många år. För många är det enklare att söka sig till en finskspråkig terapeut..

YLE - 9 timmar sedan

Flera båtar gick på grund i Finska viken - lågt vatten kan vara en förklaring

Ovanligt många båtar har gått på grund i Finska viken. I år började säsongen för fritidsbåtar ovanligt tidigt och det vackra vädret har lockat många båtförare ut på havet..

YLE - 9 timmar sedan

Följ med diskussionerna i Gullranda direkt

I den inledande utrikes- och säkerhetspolitiska diskussionen i kväll på Gullranda medverkar ordföranden för FN:s generalförsamling Miroslav Lajcak, Sveriges tidigare stats- och utrikesminister Carl Bildt, OECD:s biträdande generalsekreterare Mari Kiviniemi samt presidenten och fredspristagaren Martti Ahtisaari..

YLE - 9 timmar sedan

Niinistö tveksam till kvinnlig värnplikt, oroad över flyktingkrisen

Republikens president Sauli Niinistö är inte övertygad om det vettiga i att införa värnplikt även för kvinnor. Bland annat det kom fram vid den presskonferens som presidenten höll inför de internationella samtalen vid presidentens sommarresidens Gullranda..

YLE - 10 timmar sedan

De Gröna allt mindre fientligt till kärnkraft och lantbruksstöd

De Gröna är stadigt på väg mot mer pragmatism, det blir klart efter att man röstat igenom det nya politiska programmet..

YLE - 11 timmar sedan

Presidenten håller presskonferens på Gullranda - se den direkt på Arenan

Republikens president Sauli Niinistö är åter värd för internationella samtal om världsläget. Yle sänder presidentens presskonferens inför evenemanget direkt på Arenan..

YLE - 11 timmar sedan

Hangös parkarbetare gör så att 10 000 blommor blommar

Runtom i Hangö är parkarbetarna snart klara med att göra staden sommarfin. Stränderna städas rena och sommarblommor planteras i Rådhusskvären och Kyrkparken av parkarbetare och tretton sommarjobbare..

YLE - 11 timmar sedan

Sund misstänksamhet till nytta när du väljer resmål utgående från betygsättarsajter

Sajter på vilka resenärer kan betygsätta olika resmål styr åtminstone delvis mångas val av resmål. Några enkla knep hjälper dig att tolka sajternas texter och poängsättning rätt..

YLE - 12 timmar sedan

Gröna vill sänka rösträttsåldern till 16 år

Vagare inställning till kärnkraften, sänkt rösträttsålder och mer feminism. Så kan man sammanfatta De grönas nya politiska program, som godkändes på partikongressen i Vanda på söndagen..

YLE - 13 timmar sedan

Kommentar: Rörigt säkerhetspolitiskt läge sätter tonen för diskussionerna på Gullranda

Man kan knappast tänka sig ett mer fridfullt ställe än presidentens sommarresidens Gullranda i Nådendal en solig eftermiddag i juni. På de globala arenorna är det ändå allt annat än harmoni som råder just nu, skriver Rikhard Husu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.