YLE > Finland

Tuesday, 11 December, 14:13

Liknande nyheter

Taggar: Claes, Andersson, Yrsavar , modigoch en , oerhört, trogen, vän som man kunde lita på i alla väder
YLE - 30 jan 17 kl. 15:18

Claes Andersson: Trump är narcissistisk psykopat

Psykiatern, författaren och den före detta riksdagsmannen och ministern Claes Andersson säger att han står bakom sitt uttalande i De äldres råd på Yle Vega i dag. Donald Trump lider av en personlighetsstörning, säger han. Det är inget som inte redan tidigare förekommit i tidningsrubriker på olika håll av världen.

YLE - 29 jul 13 kl. 13:25

Claes Andersson: Det behövs en ny novemberrörelse

Claes Andersson står i tur i TV-nytts sommarserie där vi möter före detta riksdagsledamöter. Efter att han lämnade riksdagen år 2008 pga. dåligt hjärta har Claes Andersson ägnat sig åt att skriva böcker och spela jazz på heltid.

YLE - 12 nov 15 kl. 18:36

Ole Norrback och Claes Andersson kollar Sote-klippet

Yle debatt gjorde ett videoklipp på en minut om svenskans ställning i vårdreformen. Vi bad veteranpolitikerna Ole Norrback och Claes Andersson ta en titt på klippet.
Här kan du kolla deras reaktion..

DalaDemokraten - 13 okt 16 kl. 08:40

Aniarapriset till Claes Andersson

Claes Andersson tilldelas årets Aniarapris. Han är också aktuell med romanen "Stilla dagar i Mejlans..

ÖstersundsPosten - 08 nov 16 kl. 09:55

Möte mellan poeter: Bengt Berg samtalar med Claes Andersson

Norrtelje Tidning - 08 nov 16 kl. 09:55

Möte mellan poeter: Bengt Berg samtalar med Claes Andersson

DN - 4 timmar sedan

”Nobelmiddagen var inte alls modig ur klimatsynpunkt”

Nobelmiddagen var inte alls modig ur klimatsynpunkt. Den var späckad av kött och andra animaliska produkter. En vegonorm borde vara en självklarhet för Nobelstiftelsen, skriver läsaren Jonas Paulsson..

YLE - 28 maj 17 kl. 14:54

Yrsa Stenius: "Det blir vilda västern utan ONM"

Yrsa Stenius, före detta Pressombudsman i Sverige, tycker att diskussionen om Opinionsnämnden för massmedier är oroväckande. Yles chefredaktör Atte Jääskeläinen sade på lördagen i en intervju till Helsingin Sanomat att Yle kan lämna ONM och grunda ett eget granskningsorgan, men backade senare från uttalandet. Chefredaktören för Yles finska nyheter, Atte Jääskeläinen, hamnade på lördagen igen i blåsväder på grund av ett uttalande i Helsingin Sanomat.

Nyheter 24 - 16 dec 11 kl. 15:23

Yrsa Stenius attack mot TV4: "Pinsamt om kungabilderna är fejk"


Före detta TV4-chefen Anne Lagercrantz förstår inte kritiken från Yrsa Stenius. STOCKHOLM. "De är trovärdiga och mycket uppseendeväckande.

Kristianstadsbladet - 27 jan 14 kl. 10:15

Revydags för Claes Månsson

En anrik teaterscen, en hashtag och en Jessica Andersson som hittat en ny karriär. Det är några av ingredienserna när "#Revyn" sätts upp på Lisebergsteatern.
Allting började med kärlkramp.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Nu har Vasa och Korsholm ett fusionsavtal – ska inrätta tjänst i Bryssel

Efter minst 400 timmar av arbete kan tjänstemän och politiker i Vasa och Korsholm nu visa upp ett fusionsavtal. Om det blir en fusion ska den nya kommunen ledas av Vasas nuvarande stadsdirektör Tomas Häyry. Korsholms Rurik Ahlberg skulle leda den nya kommunens intressebevakning både i Bryssel och i Helsingfors..

YLE - 1 timme sedan

Gränsen från Nöteborgsfreden 1323 delar fortfarande Finland: I norr och öst är man sjuk både oftare och allvarligare

Det finns stora hälsomässiga skillnader mellan de finländska landskapen. Det står klart när man tittar på de hälsorelaterade förmåner som FPA delar ut..

YLE - 1 timme sedan

Banarbetena på kustbanan har paus och fortsätter i vår

Reparationsarbetena på kustbanan mellan Åbo och Helsingfors tog i söndags en paus över vintern..

YLE - 1 timme sedan

Förändrade bussrutter förstärker servicen till Östanåparken, men inte till Nickby gård

Bussrutterna till och från Nickby förändras hösten 2019. Linjerna föreslås åka via den nya gatuterminalen vid Stora Byvägen samt via Östanåparken. Invånare i Nickby gård känner sig bortglömda..

YLE - 1 timme sedan

Sista sillarna från Åbo på årets julbord - nu flyttas produktionen till Polen

En 100-årig tradition från Västanfjärd flyttar utomlands. Det var år 1918 som de första sillprodukterna tillverkades av Waldemar Söderlund i Västanfjärds konservfabrik..

YLE - 2 timmar sedan

Polisen letar efter man med anknytning till sexualbrottshärvan i Uleåborg - gav ut bild och signalement

Polisen söker fortfarande efter en 25-årig man som misstänks för delaktighet i sexualbrott riktade mot en under 15-årig flicka i Uleåborg. På tisdagen publicerade polisen också en bild på mannen..

YLE - 3 timmar sedan

Utsläppen av växthusgaser minskade i Finland 2017 - andelen förnybar energi satte nytt rekord

De totala utsläppen av växthusgaser minskade med nästan fem procent i Finland år 2017 jämfört med året innan, visar preliminära uppgifter från Statistikcentralen. Samtidigt ökade användningen av förnybar energi med 6 procent..

YLE - 3 timmar sedan

St Olav Waterway är nu officiell pilgrimsled

Det är första gången Finland får en europeisk kulturväg, då Åboland och Åland nu kommer med i Olofslederna till Trondheim. Det som gör St Olav Waterway unik är att pilgrimsleden också går över vatten..

YLE - 7 timmar sedan

Språkkolumnen: Skuggor som ruvar och under som sias

Jag har aldrig varit lucia. Men jag sjöng tillräckligt bra för att någon gång få plats som tärna i luciatåget under skoltiden. En gång fick jag snabbt rycka in för någon tärna som hade blivit sjuk..

YLE - 4 timmar sedan

HS: Nästan splitternytt sjukhus har fukt i betonggolven

Fuktproblem har igen upptäckts i en relativt ny byggnad. Helsingin Sanomat skriver om sjukhuset i Malm i Helsingfors, som stod klart år 2014. Bara fyra år efter start tvingas man nu reparara betonggolven efter att fukt har upptäcks i betongen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.