SVT > Inrikes

Thursday, 16 August, 12:41

SVT - 20 maj 18 kl. 17:07

Söder i Helsingborg – upplevs som otryggast i hela SydsverigeEnligt en trygghetsmätning utförd av polis och kommuner i region Syd i fjol är stadsdelen Söder i Helsingborg den mest otrygga stadsdelen i hela södra Sverige. Aldrig tidigare har en så hög siffra uppmätts i regionen. Åsikterna om livet i stadsdelen går dock isär. – Jag tycker inte att det är en rättvis bild, säger Ola Möller (S), kommunalråd i opposition, till SVT:s Agenda..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Helsingborg, Sydsverige, Syd, Söder, Sverige, Ola Möller, SVT, Agenda

Dela artikeln

861 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Söderi , Helsingborg, upplevssom , otryggasti hela , Sydsverige
GöteborgsPosten - 12 aug 18 kl. 05:00

Ängelholm tar emot Helsingborg på Nya Träningsplanerna, Ängelholm Naturgräs i dag

Hemmamatch för Ängelholm mot Helsingborg i dag i U 19 Allsvenskan Nedflyttning Söder. Helsingborg vann i premiären mot Örgryte med 3–0, Ängelholm blev utan poäng i mötet med Gais..

Helsingborgs Dagblad - 06 dec 17 kl. 13:21

Söderbor otryggast i Sverige

Söder upplevs som otryggaste området i landet..

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 12 kl. 16:03

Fyra kommuner i NV-Skåne otryggast i landet

Tryggast i Sverige är Öckerö. Det är den kommun som får bäst siffror när Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har rankat landets kommuner i fråga om trygghet. Helsingborg hamnar i botten..

YLE - 20 maj 16 kl. 05:46

Borgåbor placerar pengar i bostäder i Lovisa

Det är lönsammare att köpa en placeringsbostad i Lovisa än i Borgå i dagens läge. Borgåplacerare investerar nu i Lovisa. Bostadspriserna på mindre, centralt belägna lägenheter är klart lägre i Lovisa än i Borgå, medan hyresnivån inte är märkbart lägre.

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 15 kl. 07:29

10 skäl att älska Helsingborg

Städer har personligheter och jag tror att det är just därför kan man ha relationer till dem. Att man kan älska, gilla, vara ljummen inför, ogilla eller avsky.Som inför andra personligheter.

Nyheter 24 - 08 jun 12 kl. 13:21

SD-toppar på krismöte: "Kräv SD Helsingborg på pengar"


NYHETER24 AVSLÖJAR. SDU:s styrelse - med bland andra Jimmie Åkessons sambo, SD-politikern, Louise Erixon - samlade till krismöte för att prata om hur de skulle få in pengar till den tomma kassan. Lösningen?

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 16 kl. 08:57

Helsingborg har ett bra klimat för företag

Replik på "Hög tid att Helsingborg går på offensiven för att klara framtiden", (HD 31/1).”Medborgare Torbjörn” oroar sig för näringslivet i Helsingborgs stad. Det är bra och vi delar hans engagemang för företagandet i vår stad.

Sydsvenskan - 22 feb 16 kl. 20:34

Gärna fler bostäder, men inte just här. En attityd som måste byggas bort.

I Malmö behöver det byggas 3 500 nya bostäder om året. Den som börjar söka hyreslägenhet idag kan räkna med att få köa i minst tre år visar tidningens kartläggning. För nyanlända är kötiden ännu längre och kommunen försöker övertala asylsökande att leta bostäder i andra kommuner.

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 15 kl. 04:00

Helsingborg – och hör sen!

En stads ljudpersonlighet skapas av en mängd faktorer. Inte minst antalet större trafikleder, naturens beskaffenhet i och runt staden, reflekterande eller dämpande ytor som berg, sjö, skog, slätt. Detsamma gäller för hustäthet samt höjd och material.

Skånskan - 15 okt 15 kl. 22:39

300 nya bostäder ska lyfta Lindängen

LINDÄNGEN Om ett år ska den vara klar, den plan som ska göra det möjligt att lyfta området kring Lindängen centrum.
Planen innehåller bland annat en möjlighet att bygga upp emot 300 nya bostäder på båda sidor om Munkhättegatan, riva Högaholmsskolan och bygga en ny skola tillsammans med en ny biblioteksbyggnad.En mycket viktig plan som det arbetats mycket med, sammanfattar stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog (MP).

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Regeringen samlas på Harpsund

I dag samlas regeringen på Harpsund för att se över läget inom svensk ekonomi. Fokuset ligger på nästa års budget som finansministern Magdalena Andersson kommer att redogöra för. – Det är alltid viktigt med Finansdepartementets prognoser, menar SVT:s politiska reporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 2 timmar sedan

Då kan värmen komma tillbaka

Extremvärmen har avtagit och under de kommande dagarna kan vi förvänta oss ett mer ”normalt” svenskt sommarväder, men än kan vi hålla hoppet uppe för att värmen kan komma tillbaka. – Högtrycket ser ut att kunna komma tillbaka om några veckor, säger SVT:s meterolog Nitzan Cohen..

SVT - 13 timmar sedan

”Han har rätt att tala och vi har rätt att protestera”

Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster uppmanar på sociala medier människor att störa Sverigedemokraternas kommande torgmöte i Göteborg ”så mycket det går”. I Aktuellt diskuterades hur mycket det är okej att störa andra partier..

SVT - 14 timmar sedan

H&M plockar bort bh-bilder efter kritik

I en artikel på SVT Opinion i dag kritiserade författaren Marie Björk klädjätten H&M för att de på sin sajt hade bilder på smala modeller som visade amnings-bh:ar. Nu har H&M tagit bort bilderna..

SVT - 15 timmar sedan

Begränsad svensk uthyrning till turister

I Sverige har uthyrning av bostäder till turister inte lett till samma problem som i de stora turistdestinationerna – mycket på grund av att den svenska bostadsmarknaden fungerar annorlunda. Men att hyra ut ett rum i sin lägenhet är fullt tillåtet..

SVT - 16 timmar sedan

0,05 på högskoleprovet – tillräckligt resultat för att bli lärare

Det är fortsatt låga krav för att komma in på lärarutbildningen. Statistik från Universitets- och högskolerådet visar att elever kommer in på lärarutbildningen med resultatet 0,05 på högskoleprovet. Nu vill flera partier höja antagningskraven..

SVT - 17 timmar sedan

Politiker spekulerar om bilbränderna – ”olyckligt” säger forskare

En politisk högeraktion för att skifta fokus från skogsbränder till bilbränder, en vänsteraktion för att smutskasta SD, eller något helt annat? Bränderna i Västsverige hade knappt hunnit släckas innan spekulationer och konspirationer börjat vädras i sociala medier..

SVT - 19 timmar sedan

Därför skiljer sig folk efter sommarsemestern

Har du och din partner valt att gå skilda vägar efter sommarsemestern? Då är ni inte ensamma. Sensommaren och den tidiga hösten är en tid för skilsmässor, visar statistik från Sveriges tingsrätter..

SVT - 19 timmar sedan

De driver skilsmässopodd: Vi måste prata mer om det

Magnus Abrahamsson driver tillsammans med flickvännen Marit Danielsson Skilsmässopodden. Han har varit gift tidigare och tycker att vi måste börja prata mer om skilsmässor. – Vi märker ett stort behov av att folk vill prata om sin skilsmässa, säger han..

SVT - 23 timmar sedan

Instagram agerar efter att flera användare hackats

Instagram uppmanar användare att aktivera tvåstegsverifiering efter att flera vittnat om att de blivit utelåsta från sina konton. En som blivit hackad är bloggprofilen och influencern Annica Englund. – Jag fick panik när jag upptäckte det, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.