Sydöstran > Nyheter

Sunday, 24 June, 20:37

Liknande nyheter

Taggar: Brand, ängi , Kallinge
Sydöstran - 27 aug 17 kl. 09:08

Anlagd brand i Kallinge

Sydöstran - 05 maj 18 kl. 09:23

Släckt brand i Kallinge

Kristianstadsbladet - 11 jun 14 kl. 12:08

Förhöjd gifthalt hos fler i Kallinge


Förhöjda värden av den förbjudna kemikalien PFAS har hittats i blodet hos 59 invånare i Kallinge i Ronneby kommun. Kopplingen till vattnet från det kommunala vattenverket är tydlig: De som druckit av det kommunala vattnet har högre halter än de som druckit vatten ur egen brunn.Det är dock ingen risk för sjukdom, enligt Kristina Jakobsson, överläkare och verksamhetschef vid arbets- och miljömedicin i Lund.

BT - 11 jun 14 kl. 12:08

Förhöjd gifthalt hos fler i Kallinge

Förhöjda värden av den förbjudna kemikalien PFAS har hittats i blodet hos 59 invånare i Kallinge i Ronneby kommun. Kopplingen till vattnet från det kommunala vattenverket är tydlig: De som druckit av det kommunala vattnet har högre halter än de som druckit vatten ur egen brunn. Det är dock ingen risk för sjukdom, enligt Kristina Jakobsson, överläkare och verksamhetschef vid arbets- och miljömedicin i Lund.

Blekinge Läns tidning - 14 dec 17 kl. 00:15

Kallinge: Larm om brand i lägenhet

Strax före midnatt larmades räddningstjänsten om en brand i ett flerfamiljshus i Kallinge. .

Sydöstran - 14 dec 17 kl. 00:15

Kallinge: Larm om brand i lägenhet

Strax före midnatt larmades räddningstjänsten om en brand i ett flerfamiljshus i Kallinge. .

Blekinge Läns tidning - 05 maj 18 kl. 08:22

Brand på Södra i Kallinge

Tidigt på morgonen larmades räddningstjänsten till en brand i en industrilokal i Kallinge..

BT - 26 mar 12 kl. 16:02

Just nu: Kallinge/Ronneby-BHC 3-6

Borås Hockey är med i toppen av kvalserien medan Kallinge/Ronneby är särklassig jumbo. Följ matchen via direktrapporteringen här! 47.

BT - 26 mar 12 kl. 16:02

Just nu: Kallinge/Ronneby-BHC 4-6

Borås Hockey är med i toppen av kvalserien medan Kallinge/Ronneby är särklassig jumbo. Följ matchen via direktrapporteringen här! 51.

BT - 26 mar 12 kl. 16:02

Just nu: Kallinge/Ronneby-BHC 3-5

Borås Hockey är med i toppen av kvalserien medan Kallinge/Ronneby är särklassig jumbo. Följ matchen via direktrapporteringen här! 40.

Blekinge Läns tidning - 31 jan 17 kl. 00:01

Övertänd villa i Kallinge

En kraftig brand rasar i en villa i Kallinge utanför Ronneby. Enligt SOS är huset helt övertänt..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Banksy kritiserar fransk politik i sex nya verk

Gatukonstnären Banksy har satt sin prägel på Paris. Under de senaste dagarna har sex väggmålningar i klassisk Banksy-anda dykt upp i den franska huvudstaden. Flera av verken berör aktuella politiska ämnen.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Forskare: Kan bli stora protester

Några timmar efter att vallokalerna i Turkiet stängt pågår röstsammanräkningen för fullt. Enligt de officiella siffrorna har den sittande presidenten Recep Tayyip Erdogan en klar ledning och är på god väg att vinna presidentvalet i första omgången.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Larm om drunkning i sjö

Sydöstran - 1 timme sedan

Fifa startar utredning efter bråket

Fifa inleder en utredning mot två tyska ledare efter bråket i samband med slutsignalen i lördagens VM-match mot Sverige. Disciplinkommittén meddelar att man utreder de tyska ledarna för "händelserna i slutet av matchen mellan Tyskland och Sverige".(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Lugnt i midsommartrafiken - trots olyckor

När många ska ta sig hem från midsommarfiranden blir det trångt på vägarna. Trafikolyckorna och köerna har avlöst varandra under söndagen. - Vi uppmanar förstås folk att ta det lugnt och hålla avstånd, säger Mikael Lindgren på polisen i Uppsala.

Sydöstran - 1 timme sedan

Nygamla dinosaurier lockar många biobesökare

Actionäventyret "Jurassic world: Fallen kingdom" går hem på biograferna. När amerikanska Box office-listan sammanställde helgens biobesök stod det klart att del två i dinosauriesagan toppar listan och har spelat in 150 miljoner dollar, motsvarande nästan 1 333 miljoner kronor.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Lägenhetsbrand i Ystad - en skadad

En lägenhet har brunnit på översta våningen i ett flerfamiljshus i centrala Ystad. Larmet inkom till SOS Alarm vid 18-tiden. En person fick föras med ambulans till sjukhus men det är inte känt hur allvarligt skadad personen är.

Sydöstran - 1 timme sedan

Japan tog poäng mot Senegal

Senegal ledde två gånger om. Men Japan gav sig inte. Matchen mellan de obesegrade lagen i grupp H slutade oavgjort, 2-2.

Sydöstran - 1 timme sedan

KHK-spelare klar för Vimmerby Hockey

Forwarden Oscar Gustafsson spelade i Karlskrona HK J20-lag förra säsongen. Nu flyttar han vidare till Vimmerby Hockey..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Polismotorcykel påkörd - föraren jagas

En bilist som stoppats av polisen smet och körde då på en polismotorcykel - dock utan att någon skadades. - En mc- polis var på väg fram till bilen för att kontrollera föraren, när föraren plötsligt startade bilen och körde vidare, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.