Sydöstran > Nyheter

Monday, 24 September, 09:19

Liknande nyheter

Taggar: Brand, ängi , Kallinge
Sydöstran - 27 aug 17 kl. 09:08

Anlagd brand i Kallinge

Sydöstran - 05 maj 18 kl. 09:23

Släckt brand i Kallinge

Blekinge Läns tidning - 14 dec 17 kl. 00:15

Kallinge: Larm om brand i lägenhet

Strax före midnatt larmades räddningstjänsten om en brand i ett flerfamiljshus i Kallinge. .

Sydöstran - 14 dec 17 kl. 00:15

Kallinge: Larm om brand i lägenhet

Strax före midnatt larmades räddningstjänsten om en brand i ett flerfamiljshus i Kallinge. .

Blekinge Läns tidning - 05 maj 18 kl. 08:22

Brand på Södra i Kallinge

Tidigt på morgonen larmades räddningstjänsten till en brand i en industrilokal i Kallinge..

Kristianstadsbladet - 11 jun 14 kl. 12:08

Förhöjd gifthalt hos fler i Kallinge


Förhöjda värden av den förbjudna kemikalien PFAS har hittats i blodet hos 59 invånare i Kallinge i Ronneby kommun. Kopplingen till vattnet från det kommunala vattenverket är tydlig: De som druckit av det kommunala vattnet har högre halter än de som druckit vatten ur egen brunn.Det är dock ingen risk för sjukdom, enligt Kristina Jakobsson, överläkare och verksamhetschef vid arbets- och miljömedicin i Lund.

BT - 11 jun 14 kl. 12:08

Förhöjd gifthalt hos fler i Kallinge

Förhöjda värden av den förbjudna kemikalien PFAS har hittats i blodet hos 59 invånare i Kallinge i Ronneby kommun. Kopplingen till vattnet från det kommunala vattenverket är tydlig: De som druckit av det kommunala vattnet har högre halter än de som druckit vatten ur egen brunn. Det är dock ingen risk för sjukdom, enligt Kristina Jakobsson, överläkare och verksamhetschef vid arbets- och miljömedicin i Lund.

Länstidningen i Jämtland - 8 timmar sedan

Larm: Brand i byggnad i Strömsund

Strax före halv ett natten mot måndag inkom ett larm om en brand i byggnad alldeles i närheten av....

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Släckte brand i garage

En mindre garagebyggnad på Långåkersvägen på Lorensborg stacks under natten mot måndagen i brand..

Skånskan - 2 timmar sedan

Brand utbröt i garage

Malmö En brand utbröt i ett garage på Lorensborg under måndagsnatten.Enligt Skånepolisen kom larmet om branden klockan 01.29.

BT - 26 mar 12 kl. 16:02

Just nu: Kallinge/Ronneby-BHC 3-6

Borås Hockey är med i toppen av kvalserien medan Kallinge/Ronneby är särklassig jumbo. Följ matchen via direktrapporteringen här! 47.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Dahlén skickas ner till AHL

Jonathan Dahlén får vänta på NHL-debuten i Vancouver. Den 20-årige forwardstalangen ska inleda säsongen i AHL med farmarlaget Utica. Förutom Dahlén får även Petrus Palmu och Jalen Chatfield lämna Vancouver.

Sydöstran - 15 minuter sedan

Karin Ferneborg: Fira in hösten med en siesta

Höstens är svenskens i regel deppigaste period. Vi börjar helt plötsligt att lyssna på Lugna favoriter och skrålar i våra ensamheter till ”All by my self”. .

Sydöstran - 15 minuter sedan

Röda siffror på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder handelsveckan nedåt, i linje med ledande börser i Europa och i Asien. Det breda OMXS-index backar 0,2 procent inledningsvis och av storbolagen på finlistan OMXS30 tappar 24 av 30 aktier. Det finns dock ljusningar bland bolagen på börsen.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Trög bomarknad sinkar affären

Den trögare bostadsmarknaden gör att det tar betydligt längre tid att dra igenom en affär. Speciellt i Stockholm är den utvecklingen extra tydlig. I riket ligger ökningen i snitt på två veckor.

Sydöstran - 15 minuter sedan

Fler barnfamiljer har vräkts i år

Allt fler barn berörs av vräkningar, enligt statistik från Kronofogden. Under årets första sex månader fick 231 barn uppleva att båda eller någon av föräldrarna blev av med sitt hem - en ökning med 43 barn jämfört med första halvåret i fjol.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Fuskande tandläkare döms för bidragsbrott

En rad privatpraktiserande tandläkare har åtalats eller dömts för grovt fusk med tandvårdsstödet. Nu i höst börjar rättegången mot 17 personer som misstänks vara inblandade i ett mycket omfattande bedrägeri med tandvårdsstödet, skriver Tandläkartidningen.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

I dag presenteras det politiska styret

Allianspartierna och Ronnebypartiet styr vidare i Ronneby i fyra år till – det har Sydöstran redan berättat. I dag håller partierna presskonferens där man berättar om detaljerna i styret. .

Sydöstran - 45 minuter sedan

Sista rättegångsdagen mot kulturprofilen

I dag hålls slutanföranden i Stockholms tingsrätt i målet mot den så kallade kulturprofilen, som misstänks för två våldtäkter. Mannen, med kopplingar till Svenska Akademien, anklagas för att ha våldtagit en kvinna vid två tillfällen under 2011. I förra veckan hördes sju vittnen.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Rekordkväll i NFL:s tredje omgång

Kansas Citys unge quarterback, Patrick Mahomes, är troligtvis NFL:s hetaste spelare just nu. I 38-27-segern hemma mot San Francisco, kastade han till tre touchdowns och 314 yards.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Prisas för upptäckt av hjärnans reningsverk

Upptäckten av hjärnans eget reningsverk beskrivs som revolutionerande. Nu tilldelas den danska forskaren Maiken Nedergaard Erik K Fernströmsstiftelsens stora nordiska pris på en miljon kronor.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.