Sydsvenskan > Utrikes

Monday, 18 June, 07:53

Liknande nyheter

Taggar: Nu ska Falsterbos, naturbli , mer, lättillgänglig
Nya Wermlands Tidningen - 10 jan 18 kl. 06:00

Lättillgänglig webb

Degerfors kommun lanserar på måndag en ny webbplats. Nu ska uppgifter på hemsidan bli mer lättillgängliga..

Aftonbladet - 27 mar 14 kl. 15:56

Mer humor i politiken för demokratins skull

Karin Adelsköld: Alla vinner om politiken görs mer lättillgänglig.

YA - 15 okt 16 kl. 03:00

Skogar ska bli …mer tillgängliga

I alla kommunens tätorter är det nära till naturen. Nu vill parkförvaltningen göra den mer lättillgänglig och attraktiv..

YLE - 20 mar 14 kl. 04:30

Antibiotika för lättillgängligt

Antibiotika överkonsumeras och är för lättillgänglig, visar en rapport som Världshälsoorganisationen WHO publicerar idag. Rapporten, som WHO gjort i samarbete med universitetet i Antwerpen och Ministeriet för hälsa, välfärd och sport i Nederländerna, har samlat in och analyserat data från 13 länder i Europa och centrala Asien som inte hör till EU. Den informationen jämfördes sedan med data insamlad från EU-länderna, för att skapa en helhetsbild av hur konsumtionen ser ut över hela Europa.

Alingsås tidning - 09 maj 17 kl. 13:55

Stor enighet om mer nära sjukvård

Västra Götalandsregionen kraftsamlar nu, i bred politisk enighet, för en stor omställning av hälso- och sjukvården. Den nära vården ska byggas ut för att avlasta akutsjukhusen. Alla åtta partier i regionstyrelsen står bakom överenskommelsen, som presenterades vid en presskonferens i Vänersborg på tisdagen.

Supermiljöbloggen - 11 sep 14 kl. 21:09

Valspecial: Den bortglömda fiskepolitiken

Vilka partier satsar på fiskepolitiken? Johan Bohlin vid Uppsala universitet har undersökt saken. Slutsatsen är att miljöpartiet, vänsterpartiet och folkpartiet för den tydligaste och mest seriösa fiskepolitiken, medan moderaterna och socialdemokraterna utan tvekan har "fokus på annat håll".

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 11:00

Led ska leda fler till bygden

Foto: Tommy Svensson
Att få se olika sorters landskap på en liten yta, och få med sig en upplevelse av natur och kultur. Det är några saker som ska leda fler besökare till Hovdala vandringsfestival den 21 september.
Under festivalen vandrar man i grupp tillsammans med en guide.

Sydsvenskan - 19 jul 15 kl. 04:00

En vägg av elefantöron

Det regnar mer i Mexiko City idag än när Frida Kahlo levde. Hennes trädgård i det berömda Casa Azul, som numera är ett museum, är inte densamma nu som då. Men något som fortfarande finns kvar är växter av tarosläktet.

Kristianstadsbladet - 28 feb 13 kl. 10:02

Lättsam opera ingen lätt lek

Ta en relativt ung men innovativ och flerfaldigt prisad stads-orkester. Lägg till en tenor från den brittiska nationaloperan och en fingerfärdig konsertpianist från Helsingborg och vi har den klassiska musikens framtid. Nu på exklusiv Sverigeturné.

Barometern - 04 jun 13 kl. 07:57

All inclusive är semester med baksidor

"Den genomsnittlige turisten dricker mycket mer alkohol än man gör hemma. På semestern kan man koppla av och slipper ansvar. Alkoholen är billigare och mer lättillgänglig.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kraftig ökning av svarttaxi via Facebook

Via Facebook ökar svarttaxi-verksamheten runtom i landet enligt Svenska taxiförbundet. Totalt handlar det nu om 150 olika Facebookgrupper där förare och kunder kan göra upp om affärer. Taxibilen är bara ett knapptryck bort.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Chelseas taktik ska ge England VM-framgång

Spelarna går, till största del, att hitta i Manchester City och Tottenham. Taktiken? Den går att spåra till Chelsea anno 2017.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

”Känner oss bättre förberedda detta mästerskap”

Andreas Granqvist är inte orolig för ett nytt svenskt premiärfiasko mot Sydkorea..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Fortsatt uppåt för Japans export

Exporten från Japan steg i maj i den högsta takten på fyra månader, ett tecken på en allt större global efterfrågan. Bland de japanska produkter som trycker upp siffrorna finns bilar och halvledare. Exporten ökade med 8,1 procent i maj jämfört med samma.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Dubbelbogeyn krossade Nordqvists chans

Anna Nordqvist hade rejäl tätkänning i avslutningen av USA-tourtävlingen i Grand Rapids, Michigan. Med birdies på hål 15 och 16 var svenskan i högsta grad inblandad i kampen om seger, efter att ha legat i delad ledning inför slutrundan. På hål 17 kom do.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Supporterområde för minoriteter måste flytta

Ett supporterområde i S:t Petersburg avsett för homosexuella och andra minoriteter att tillsammans följa fotbolls-VM på tv-skärmar fick aldrig öppna. Anti-diskrimineringsnätverket Fare har fått i uppdrag av det internationella fotbollsförbundet Fifa att.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Sverige tappade från andra till fjärde plats

Det svenska hopplandslaget hade slagläge vid ridsportens Nations Cup i Sopot, Polen. Men andraplatsen från den första omgången slutade i en fjärdeplats efter den andra. Belgien vann i överlägsen stil före ett ungt svenskt lag med Irma Karlsson på hästen.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Mexikansk hoppglädje orsakade jordbävning

Mexikanska myndigheter noterade en mindre jordbävning i Mexico City i samband med Hirving Lozanos segermål..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Försökte köra på kvinna flera gånger

En man i 30-årsåldern försökte upprepade gånger med sin bil köra på en gående kvinna under söndagsförmiddagen i centrala Halmstad, rapporterar SVT Halland. Mannen körde vårdslöst runt på torget och jagade kvinnan som fick hoppa undan bilen. Han ska även.

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Även Coop slutar sälja engångsgrillar

Nu väljer även Coop att sluta sälja engångsgrillar. – Vi får se hur länge det blir. Det får vädret och brandrisken avgöra, säger presschefen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.