DN > Inrikes

Thursday, 24 January, 12:02

Liknande nyheter

Taggar: Två, avlidnai , singelolyckani , Åsele
Västerbottens Folkblad - 08 mar 16 kl. 21:33

Socialdemokraterna stödjer Åsele Kraft-köp

Socialdemokraterna i Åsele stödjer ett beslut att köpa Åsele Kraft och Åsele Elnät AB. Det meddelade de i kväll. Socialdemokraterna i Åsele stödjer ett köp av Åsele Kraft.

Västerbottens Folkblad - 14 mar 16 kl. 19:16

Åsele kommun köper Åsele Kraft

Åsele kommun köper Åsele Kraft AB och Åsele Elnät AB för 48,5 miljoner kronor. Det står klart efter kvällens fullmäktige. Kvällens fullmäktige avhandlades på en timme.

Kristianstadsbladet - 18 sep 13 kl. 07:30

Avlidna kan hanteras av vaktmästare

Regionservice hanterar städ och transporter åt Region Skåne. Nu kan de även få hantera de avlidna och bårhusen.
Förslag finns om att Regionservice ska ta över bårhusen vid Skånes fyra största sjukhus, däribland Kristianstad, från Labmedicin vid nyår.

YLE - 18 okt 13 kl. 16:41

Polisen: Avlidna transporteras under ovärdiga former

Långa transporter av avlidna kommer att bli allmännare i framtiden, då obduktioner utförs på allt färre ställen. Men liktransporter dras ofta med allvarliga brister - de döda behandlas ovärdigt, och kan till exempel få göra resan på skåpbilens golv. De närmaste åren ska Institutet för hälsa och välfärd (THL) minska antalet rättsmedicinska obduktionslokaler i landet till fem.

Västerbottens Folkblad - 13 nov 13 kl. 17:25

Anmäler uteblivna hälsokontroller i Åsele

När Åsele Gård AB tar emot ett ensamkommande barn till Åsele ska en hälsoundersökning göras. Sedan i augusti har detta inte kunnat genomföras på Åsele vårdcentral. Nu gör Åsele Gård en Lex Sarah-anmälan..

Västerbottens Folkblad - 27 mar 15 kl. 21:15

Åsele årets berättarkommun

Åsele kommun blir årets berättarkommun under 2015. – Det känns väldigt utmanande och stimulerande att nu ta vid, säger Brage Sundberg (ÅP), kommunalråd i Åsele. Åsele tar över stafettpinnen som årets berättarkommun från Lycksele.

Västerbottens Folkblad - 06 jan 16 kl. 23:00

Politiker ifrågasätter köp av Åsele Kraft

Har Åsele kommun råd att köpa och driva Åsele Kraft? Den frågan ställer flera politiker i Åsele i en skrivelse. – Frågan är berättigad men svaret finns inte, skriver de.

Västerbottens Folkblad - 30 mar 17 kl. 10:56

Åsele petad som hundtätaste kommun i landet

Åsele är inte längre landets hundtätaste kommun, enligt ny statistik från Jordbruksverket. Toppar listan gör Härjedalen, med Åsele på andra plats. Enligt Jordbruksverkets statistik som nyhetsbyrån Siren har sammanställt har Härjedalen 250 hundar per tusen invånare, vilket petar ned Åsele på andra plats på listan över Sveriges hundtätaste kommun.

Västerbottens Folkblad - 21 jul 13 kl. 11:22

Våldtäktsförsök i Åsele

Under natten skedde bland annat ett våldtäktsförsök i Åsele där Åsele marknad pågår. Anmälan om att ett våldtäktsförsök ägt rum i Åsele inkom till polisen [...].

Västerbottens Folkblad - 29 jun 14 kl. 16:05

[PLUS] Dussintalet plan gick in för landning i Söråsele

I lördags var det premiär för Åsele Airborn, ett fly-in på Söråsele camping och Åsele flygfält, där....

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Konsertrecension: Ghostemane skapar primal oreda och återuppväcker nu metal

Som för att bevisa hur hiphoppen kan återanvända precis allt lyckas Floridarapparen Ghostemane i sin larmande oreda påminna om både Marilyn Manson och Limp Bizkit..

DN - 1 timme sedan

Smithsonian blöder miljoner på grund av nedstängningen

En miljon dollar, motsvarande ungefär nio miljoner svenska kronor – så mycket har museijätten Smithsonian förlorat på nedstängningen av delar av den amerikanska statsapparaten..

DN - 1 timme sedan

Tre ryska militärplan kränkte Sverige

Tre ryska militära plan kränkte i lördags svenskt luftrum söder om Blekinge. Det var ett signalspaningsplan som eskorterades av två stridsflygplan som kom in på svenskt område söder om Karlshamn..

DN - 1 timme sedan

Utvisningsstopp till afghansk provins

Ingen bör längre utvisas till provinsen Nangarhar i östra Afghanistan. Våldsnivån är för hög, anser Migrationsverket..

DN - 2 timmar sedan

Digitalisering ska göra nationella prov mer likvärdiga

År 2022 ska de nationella proven i grund- och gymnasieskolan vara digitaliserade. Syftet är att proven och bedömningarna ska bli mer likvärdiga, rättssäkra och effektiva. – Sverige har en lång tradition av att lärare rättar sina egna elevers prov.

DN - 2 timmar sedan

Kyla får Niagarafallen att frysa till is

En köldknäpp i Nordamerika har fått delar av Niagarafallen att frysa till is. Turister på plats liknar landskapet med en scen ur filmen Frost. .

DN - 2 timmar sedan

Rånare gripna efter några minuter

En man utsattes på onsdagskvällen för ett rån på Värtavägen på Gärdet i Stockholm. Runt en kvart senare kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmännen. .

DN - 2 timmar sedan

Därför kan två folk bråka om namnet på ett land i 28 år

Hur kan två folk bråka om namnet på ett land i 28 år? Grekerna: ”Vad skulle du säga om Danmark plötsligt sa att det hette Skåne?” Makedonierna: ”Skulle ni vara beredda att byta namn till Västsverige för att Finland krävde det?

DN - 4 timmar sedan

Henrik Brandão Jönsson: Är det nu Maduros regim faller?

Rurópolis. De senaste åren har jag trott att regimen i Venezuela ska falla flera gånger, men den har alltid klarat sig. Frågan är om gårdagens dramatiska utveckling gör att den faller nu?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.