DN > Utrikes

Saturday, 23 June, 18:08

Liknande nyheter

Taggar: Svår, uppgiftför , al-Sadratt , bilda, regering
Nyheter 24 - 05 nov 11 kl. 14:10

Papandreou: "Jag vill bilda koalitionsregering"


I dag hade Greklands premiärminister Giorgos Papendreou ytterligare ett möte med president Karolos Papoulias i syfte att rädda landet från konkurs. Ett gigantiskt pressuppbåd följde premiärminister Papendreou när han anlände till mötet med presidenten under lördagen. Under det en timme långa mötet diskuterades bland annat möjligheten att bilda en koalitionsregering.

Dagen - 29 apr 11 kl. 03:00

Palestinsk glädje över Hamas och Fatahs beslut att bilda regering

JERUSALEM. Palestinierna välkomnar det dramatiska beskedet om enighet mellan de rivaliserande grupperna Fatah och Hamas. Men Israel säger att det inte kan bli fred med ett palestinskt styre där terrorstämplade Hamas ingår.

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 14:39

Löfven får bilda regering

Foto: Henrik Montgomery/TT
Stefan Löfven har fått talmannens uppdrag att bilda regering. "Låt mig konstatera att det är ett komplicerat valresultat", säger talmannen Per Westerberg. S-ledaren underströk genast vikten av samarbete över blocken.

Barometern - 18 sep 14 kl. 14:26

Löfven får bilda regering

Stefan Löfven har fått talmannens uppdrag att bilda regering. S-ledaren underströk genast vikten av att arbeta tillsammans över blocken. – Jag vill samarbeta, sade Löfven och hävdade att blockpolitiken spelat ut sin roll.

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 01:57

Svår uppgift för segerrik Merkel


Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut.Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition.CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 13 kl. 01:59

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition..

UNT - 23 sep 13 kl. 01:57

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern FDP åkte ut. Nu tvingas hon uppvakta socialdemokratiska SPD för att bilda regering.(TT).

BT - 23 sep 13 kl. 01:59

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition.CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast..

BT - 23 sep 13 kl. 07:42

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition. CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast Merkel står inför en besvärlig regeringsbildning, något hon antydde när hon av tysk tv fick frågan om hon tänker bjuda in andra partier.

Kristianstadsbladet - 16 jan 14 kl. 09:00

Härlövshandlare vill bilda en egenhandelsförening

Foto: Bosse Nilsson
Företagarna på Härlövsområdet är i startgroparna att dra igång en egen handelsförening. Kristianstads handelsförening håller dock dörrarna öppna för entreprenörerna på andra sidan Helge å.
De närmaste veckorna ska styrelsen vara på plats och efter det ska man gå vidare med att anställa en projektledare.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Många döda i irakiskt angrepp mot IS i Syrien

Det irakiska flygvapnet har genomfört bombangrepp mot terrorrörelsen IS i staden Hajin i Syrien. Omkring 45 IS-anhängare dödades i samband med bombningarna, som enligt militären riktades mot tre byggnader där IS-ledare höll möten..

DN - 8 timmar sedan

Saudikvinnornas körkortsglädje grumlas av massarresteringar

Dussintals kvinnorättskämpar har gripits i Saudiarabien de senaste veckorna. Aktionen grumlar glädjen över att saudiska kvinnor från och med söndag får rätt att köra bil och mc..

DN - 8 timmar sedan

Dansk man anhållen för barnvåldtäkt

En 34-årig dansk man anhölls under fredagen av polisen i Mitt- och Västjylland, misstänkt för att ha våldtagit en nioårig flicka..

DN - 10 timmar sedan

33 gravida funna i olagligt surrogatnätverk

Kambodjansk polis har upptäckt 33 gravida kvinnor i en räd mot ett olagligt nätverk för surrogatmödraskap i landets huvudstad Phnom Penh..

DN - 17 timmar sedan

Starka protester efter att sexualbrottsdömda män släpps

De fem män som dömdes för sexuella övergrepp i samband med en våldtäkt på tjurfestival i Spanien släpptes på torsdagen mot borgen, vilket orsakat protester i landet..

DN - 19 timmar sedan

Kvinnor demonstrerade mot trafficking – blev våldtagna

Medlemmar ur en kvinnorättsorganisation genomförde en gatupjäs för att öka medvetenheten om trafficking i en mindre by i östra Indien. Efter uppträdandet våldtogs fem av dem under pistolhot av flera män, enligt lokal polis..

DN - 20 timmar sedan

Turkiska ungdomar hotade till tystnad inför valet

ISTANBUL. 1,5 miljon förstagångsväljare ska gå till de turkiska valurnorna på söndag. Men många unga känner sig tystade.

DN - 20 timmar sedan

Fransk präst lappade till dopbarn

En präst i katolska kyrkan i Frankrike har stängts av sedan han slagit ett spädbarn under dopet i en kyrka. En film publicerad på Twitter visar hur den 89-årige prästen först ber pojken vara tyst och sedan klappar till honom på kinden..

DN - 21 timmar sedan

Akut oro för iransk närvaro vid gräns till Syrien

Jerusalem. Många tusen syriska civila flydde sina hem på fredagen, då byar kring staden Dar’a attackerades från luften med dynamittunnor och splitterbomber. Akut oro för iransk närvaro utmed deras gräns till Syrien har fört Jordaniens kung Abdullah och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu närmare varandra..

DN - 21 timmar sedan

Flicka på bild separerades inte från mamma

En bild på en gråtande tvåårig flicka har blivit en symbol för Donald Trumps nolltolerans mot migranter. Men enligt flickans pappa är hon inte ett av de över 2.300 barn som har separerats från sina föräldrar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.