DN > Utrikes

Sunday, 21 October, 16:20

DN - 20 maj 18 kl. 14:53

Svår uppgift för al-Sadr att bilda regeringISTANBUL. En krånglig väg mot regeringsbildning har börjat i Irak. Vinnaren av parlamentsvalet – predikanten Muqtada al-Sadr – har börjat träffa de andra partierna.  Men hans tuffaste förhandling kan bli med Iran. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
sadr, Istanbul, Irak, Muqtada, Iran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svår, uppgiftför , al-Sadratt , bilda, regering
Nyheter 24 - 05 nov 11 kl. 14:10

Papandreou: "Jag vill bilda koalitionsregering"


I dag hade Greklands premiärminister Giorgos Papendreou ytterligare ett möte med president Karolos Papoulias i syfte att rädda landet från konkurs. Ett gigantiskt pressuppbåd följde premiärminister Papendreou när han anlände till mötet med presidenten under lördagen. Under det en timme långa mötet diskuterades bland annat möjligheten att bilda en koalitionsregering.

Dagen - 29 apr 11 kl. 03:00

Palestinsk glädje över Hamas och Fatahs beslut att bilda regering

JERUSALEM. Palestinierna välkomnar det dramatiska beskedet om enighet mellan de rivaliserande grupperna Fatah och Hamas. Men Israel säger att det inte kan bli fred med ett palestinskt styre där terrorstämplade Hamas ingår.

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 14:39

Löfven får bilda regering

Foto: Henrik Montgomery/TT
Stefan Löfven har fått talmannens uppdrag att bilda regering. "Låt mig konstatera att det är ett komplicerat valresultat", säger talmannen Per Westerberg. S-ledaren underströk genast vikten av samarbete över blocken.

Barometern - 18 sep 14 kl. 14:26

Löfven får bilda regering

Stefan Löfven har fått talmannens uppdrag att bilda regering. S-ledaren underströk genast vikten av att arbeta tillsammans över blocken. – Jag vill samarbeta, sade Löfven och hävdade att blockpolitiken spelat ut sin roll.

SVT - 13 okt 18 kl. 19:17

Kristersson får nobben – ger upp försöken att bilda regering

Centerpartiet och Liberalerna säger klart nej till Ulf Kristerssons förslag på ett borgerligt styre. Enligt uppgift till Ekot ger han nu upp försöken att bilda regering..

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 01:57

Svår uppgift för segerrik Merkel


Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut.Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition.CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 13 kl. 01:59

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition..

UNT - 23 sep 13 kl. 01:57

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern FDP åkte ut. Nu tvingas hon uppvakta socialdemokratiska SPD för att bilda regering.(TT).

BT - 23 sep 13 kl. 01:59

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition.CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast..

BT - 23 sep 13 kl. 07:42

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition. CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast Merkel står inför en besvärlig regeringsbildning, något hon antydde när hon av tysk tv fick frågan om hon tänker bjuda in andra partier.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

USA utreder möjligheten att ogiltigförklara transpersoners könsidentitet

Den amerikanska administrationen har i hemlighet utrett möjligheten att kraftigt snäva den lagliga definitionen av begreppet ”kön”. Det skriver New York Times, som tagit del av tjänstemännens interna dokument.  En sådan åtstramning skulle innebära att transpersoners uttalade könsidentitet inte accepteras..

DN - 2 timmar sedan

Jordanien låter delar av fredsfördraget med Israel förfalla

Efter inhemska protester har Jordaniens kung meddelat Israel att han inte kommer förnya delar av fredsfördraget länderna emellan. Det rapporterar den israeliska tidningen Haaretz..

DN - 3 timmar sedan

Ryssland kallar Trumps kärnvapenbesked ”mycket farligt”

”Ett mycket farligt steg”, säger Rysslands biträdande utrikesminister Sergej Ryabkov om Vita husets beslut att lämna INF-avtalet, den över 30 år gamla överenskommelsen om kärnvapennedrustning. Han väntar sig internationella fördömanden..

DN - 6 timmar sedan

Peter Loewe: Kyrkan jublar när söndagsstängt åter är på tapeten

Rom. Med full fart dundrade jag in på posten för att betala några räkningar. Jag tittade på klockan som var fem minuter över tolv och tågade fram till kassan.

DN - 7 timmar sedan

Fyra döda i helikopterkrasch

Alla fyra personer ombord omkom när en colombiansk militärhelikopter kraschade under lördagen, under en insats mot droghandel..

DN - 9 timmar sedan

”Jag är Amerikas hopp – och presidentens mardröm”

”Jag är Amerikas hopp och presidentens mardröm”, säger det 35-åriga politiska stjärnskottet Ilhan Omar, som kan bli en av USA:s första kvinnliga muslimska kongressledamöter för demokraterna.  Runtom i hela USA kandiderar hundratals unga, kvinnliga kandidater med minoritetsbakgrund till representanthuset. .

DN - 9 timmar sedan

Martin Gelin: Politisk turbulens väntar efter mellanårsvalet

Demokraterna har en klar ledning i opinionsmätningarna inför mellanårsvalet. Men det är inte säkert att det räcker för att återta majoriteten i kongressen. Det finns en verklig chans att republikanerna behåller makten..

DN - 17 timmar sedan

Trump vill dra sig ur nedrustningsavtalet från kalla kriget

Donald Trump säger nu att han vill häva avtalet med Ryssland om nedrustning av kärnvapen, uppger nyhetsbyrån AP.  Trump menar att Moskva bryter mot avtalet som slöts under kalla kriget mellan länderna..

DN - 19 timmar sedan

Skolbarn bortförda i Kamerun

Beväpnade män har fört bort sex barn från en skola i regionhuvudstaden Bamenda i Kamerun. Enligt rapporter i lokala medier lyckades ett av barnen fly, men uppgiften har inte bekräftats av oberoende källor..

DN - 21 timmar sedan

Rysk kvinna åtalas för valpåverkan i USA

En rysk kvinna är den första som åtalas i USA för att ha försökt påverka mellanårsvalet, rapporterar Reuters.  Kvinnan misstänks för att vara ekonomiskt ansvarig för en påverkanskampanj vars syfte är att skapa splittring i det amerikanska politiska systemet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.