DN > Utrikes

Thursday, 24 January, 11:24

DN - 20 maj 18 kl. 14:53

Svår uppgift för al-Sadr att bilda regeringISTANBUL. En krånglig väg mot regeringsbildning har börjat i Irak. Vinnaren av parlamentsvalet – predikanten Muqtada al-Sadr – har börjat träffa de andra partierna.  Men hans tuffaste förhandling kan bli med Iran. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
sadr, Istanbul, Irak, Muqtada, Iran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svår, uppgiftför , al-Sadratt , bilda, regering
Nyheter 24 - 05 nov 11 kl. 14:10

Papandreou: "Jag vill bilda koalitionsregering"


I dag hade Greklands premiärminister Giorgos Papendreou ytterligare ett möte med president Karolos Papoulias i syfte att rädda landet från konkurs. Ett gigantiskt pressuppbåd följde premiärminister Papendreou när han anlände till mötet med presidenten under lördagen. Under det en timme långa mötet diskuterades bland annat möjligheten att bilda en koalitionsregering.

Dagen - 29 apr 11 kl. 03:00

Palestinsk glädje över Hamas och Fatahs beslut att bilda regering

JERUSALEM. Palestinierna välkomnar det dramatiska beskedet om enighet mellan de rivaliserande grupperna Fatah och Hamas. Men Israel säger att det inte kan bli fred med ett palestinskt styre där terrorstämplade Hamas ingår.

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 14:39

Löfven får bilda regering

Foto: Henrik Montgomery/TT
Stefan Löfven har fått talmannens uppdrag att bilda regering. "Låt mig konstatera att det är ett komplicerat valresultat", säger talmannen Per Westerberg. S-ledaren underströk genast vikten av samarbete över blocken.

Barometern - 18 sep 14 kl. 14:26

Löfven får bilda regering

Stefan Löfven har fått talmannens uppdrag att bilda regering. S-ledaren underströk genast vikten av att arbeta tillsammans över blocken. – Jag vill samarbeta, sade Löfven och hävdade att blockpolitiken spelat ut sin roll.

SVT - 13 okt 18 kl. 19:17

Kristersson får nobben – ger upp försöken att bilda regering

Centerpartiet och Liberalerna säger klart nej till Ulf Kristerssons förslag på ett borgerligt styre. Enligt uppgift till Ekot ger han nu upp försöken att bilda regering..

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 01:57

Svår uppgift för segerrik Merkel


Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut.Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition.CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 13 kl. 01:59

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition..

UNT - 23 sep 13 kl. 01:57

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern FDP åkte ut. Nu tvingas hon uppvakta socialdemokratiska SPD för att bilda regering.(TT).

BT - 23 sep 13 kl. 01:59

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition.CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast..

BT - 23 sep 13 kl. 07:42

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition. CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast Merkel står inför en besvärlig regeringsbildning, något hon antydde när hon av tysk tv fick frågan om hon tänker bjuda in andra partier.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Fortsätter leta efter det försvunna flygplanet

Trots de dåliga oddsen att finna fotbollsspelaren Emiliano Sala och piloten vid liv fortsätter sökandet i Engelska kanalen efter det försvunna flygplanet..

DN - 30 minuter sedan

Renault sparkar Ghosn från styrelsen

Carlos Ghosn, anklagad för ekobrott i Japan, har avgått som ordförande och koncernchef för den franska fordonskoncernen Renault, enligt Frankrikes finansminister Bruno Le Maire..

DN - 1 timme sedan

Neymar skadad i opererade foten

Neymar är skadad och nu finns det farhågor att Paris Saint-Germain-stjärnan inte ska kunna spela Champions League-åttondelsfinalen mot Manchester United om knappt tre veckor..

DN - 1 timme sedan

”Närakuterna har avlastat sjukhusen med 60.000 patienter”

Skyddsombudet på Handens närakut har larmat om en ”ohållbar arbetssituation” på grund av för hög arbetsbelastning för personalen. Men verksamhetschefen Anna Färg-Hagansbo menar att bemanningen i normalfallet är tillräcklig och hyllar samtidigt närakutreformen som har ”avlastat akutsjukhusen med 60.000 patienter förra året”..

DN - 1 timme sedan

Lagförslag: Snattare ska kunna portas från butiker

Personer som begår brott i en butik eller trakasserar anställda ska kunna portförbjudas. Det föreslår utredningen om det så kallade tillträdesförbudet som har överlämnats till regeringen. .

DN - 2 timmar sedan

Hamnarbetarstrejken utvidgas till fler orter

Konflikten mellan Sveriges hamnar och fackförbundet går i på sin andra dag och än är ingen lösning i sikte. Under torsdagsmorgonen gick hamnarbetare i Stockholm ut i strejk..

DN - 2 timmar sedan

Heteromän med pengar har bäst psykisk hälsa

Svenskfödda heteromän med god ekonomi löper minst risk för att drabbas av psykisk ohälsa, enligt Folkhälsomyndigheten. Sämre förutsättningar har personer med dålig ekonomi, kvinnor, utlandsfödda, funktionsnedsatta och hbtq-personer..

DN - 2 timmar sedan

Maria Vargas Llosa säger upp sig som PEN-ordförande

Nobelpristagaren lämnar sin plats som hedersordförande för PEN International i protest mot kravet på frigivning av katalanska fångar..

DN - 3 timmar sedan

Gamla Kalle-tidningar kan läsas digitalt

Appen Readly kommer att göra första årgången av svenska serietidningen Kalle Anka & Co från 1948 tillgänglig för digital läsning. Årgången består av fyra nummer och nummer ett har blivit ett eftertraktat samlarobjekt som säljs för höga summor. Den har även publicerats som faksimil vid flera tillfällen då det firats jubileum för seriefiguren Kalle Anka..

DN - 3 timmar sedan

Guillermo del Toro räddar bokbutik

”Hellboy”- och ”Pans labyrint”-regissören har startat insamling för att rädda bokbutiken Dark Delicacies..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.