DN > Utrikes

Wednesday, 15 August, 22:43

DN - 20 maj 18 kl. 14:53

Svår uppgift för al-Sadr att bilda regeringISTANBUL. En krånglig väg mot regeringsbildning har börjat i Irak. Vinnaren av parlamentsvalet – predikanten Muqtada al-Sadr – har börjat träffa de andra partierna.  Men hans tuffaste förhandling kan bli med Iran. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
sadr, Istanbul, Irak, Muqtada, Iran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svår, uppgiftför , al-Sadratt , bilda, regering
Nyheter 24 - 05 nov 11 kl. 14:10

Papandreou: "Jag vill bilda koalitionsregering"


I dag hade Greklands premiärminister Giorgos Papendreou ytterligare ett möte med president Karolos Papoulias i syfte att rädda landet från konkurs. Ett gigantiskt pressuppbåd följde premiärminister Papendreou när han anlände till mötet med presidenten under lördagen. Under det en timme långa mötet diskuterades bland annat möjligheten att bilda en koalitionsregering.

Dagen - 29 apr 11 kl. 03:00

Palestinsk glädje över Hamas och Fatahs beslut att bilda regering

JERUSALEM. Palestinierna välkomnar det dramatiska beskedet om enighet mellan de rivaliserande grupperna Fatah och Hamas. Men Israel säger att det inte kan bli fred med ett palestinskt styre där terrorstämplade Hamas ingår.

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 14:39

Löfven får bilda regering

Foto: Henrik Montgomery/TT
Stefan Löfven har fått talmannens uppdrag att bilda regering. "Låt mig konstatera att det är ett komplicerat valresultat", säger talmannen Per Westerberg. S-ledaren underströk genast vikten av samarbete över blocken.

Barometern - 18 sep 14 kl. 14:26

Löfven får bilda regering

Stefan Löfven har fått talmannens uppdrag att bilda regering. S-ledaren underströk genast vikten av att arbeta tillsammans över blocken. – Jag vill samarbeta, sade Löfven och hävdade att blockpolitiken spelat ut sin roll.

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 01:57

Svår uppgift för segerrik Merkel


Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut.Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition.CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 13 kl. 01:59

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition..

UNT - 23 sep 13 kl. 01:57

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern FDP åkte ut. Nu tvingas hon uppvakta socialdemokratiska SPD för att bilda regering.(TT).

BT - 23 sep 13 kl. 01:59

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition.CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast..

BT - 23 sep 13 kl. 07:42

Svår uppgift för segerrik Merkel

Förbundskansler Angela Merkel är klar segrare i det tyska valet, men någon egen majoritet blev det inte och koalitionspartnern, liberala FDP, åkte ut. Trots att hon lett sitt parti CDU till det starkaste valresultatet på över två decennier tvingas Merkel nu uppvakta ärkerivalerna, socialdemokratiska SPD, för att försöka bilda koalition. CDU och dess bayerska systerparti CSU fick 41,5 procent, nästan 8 procentenheter mer än senast Merkel står inför en besvärlig regeringsbildning, något hon antydde när hon av tysk tv fick frågan om hon tänker bjuda in andra partier.

Kristianstadsbladet - 16 jan 14 kl. 09:00

Härlövshandlare vill bilda en egenhandelsförening

Foto: Bosse Nilsson
Företagarna på Härlövsområdet är i startgroparna att dra igång en egen handelsförening. Kristianstads handelsförening håller dock dörrarna öppna för entreprenörerna på andra sidan Helge å.
De närmaste veckorna ska styrelsen vara på plats och efter det ska man gå vidare med att anställa en projektledare.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Trots Facebooks löfte om åtgärder - tusentals hatiska inlägg mot rohingyer

I april sade Mark Zuckerberg att it-jätten skulle stärka upp för att kunna identifiera hatiska inlägg mot rohingyer på Facebook. Trots det arbetar i dag få som talar burmesiska på företaget och tusentals inlägg finns kvar, enligt Reuters. .

DN - 30 minuter sedan

Trump upphäver tidigare CIA-chefens säkerhetsklassning

USA:s president Donald Trump upphäver den tidigare CIA-chefen John Brennans säkerhetsklassning, rapporterar Reuters. John Brennan, som var chef under Barack Obamas styre, har uttryckt kritik mot Trump..

DN - 2 timmar sedan

Nyvald mexikansk politiker kidnappad

Den nyvalda mexikanska kongressledamoten Norma Azucena Rodríguez Zamora har kidnappats, rapporterar BBC..

DN - 4 timmar sedan

Kinesisk högt uppsatt munk misstänks ha sexuellt ofredat nunnor

En högt uppsatt buddistisk munk har lämnat sin post inom Kinas nationella buddistiska association, efter anklagelser om sexuella trakasserier, skriver The Guardian. .

DN - 5 timmar sedan

USA och Ryssland möts i Genève

Representanter för Kreml och Vita huset kommer att mötas i schweiziska Genève nästa vecka, rapporterar den brittiska nyhetsbyrån Reuters. Det är första toppmötet länderna emellan sedan presidenterna Vladimir Putin och Donald Trump träffades i Helsingfors..

DN - 7 timmar sedan

Hon blir första transpersonen att kandidera till guvernör i USA

Christine Hallquist blir demokraternas kandidat till guvernörsposten i Vermont. Det gör henne till den första transpersonen i USA:s historia att nomineras till guvernörsposten för ett större parti, rapporterar Reuters..

DN - 8 timmar sedan

Stopp i flygtrafiken i Amsterdam

Flygtrafiken har tillfälligt stoppats på Schipolflygpaltsen utanför Amsterdam i Nederländerna, rapproterar nyhetsbyrån Reuters..

DN - 11 timmar sedan

Uppgifter: Turkisk domstol nekar frisläppande av amerikansk pastor

En turkisk domstol har avslagit den amerikanske pastorn Andrew Brunsons begäran om att bli frisläppt ur husarrest och att få resa fritt, uppger hans advokat..

DN - 12 timmar sedan

Indisk brevbärare struntade i att dela ut 6.000 brev

En indisk brevbärare sparkas efter att han under ett årtionde struntat i att dela ut tusentals brev. I stället har han samlat dem i ett nu övergivet postkontor, rapporterar BBC..

DN - 13 timmar sedan

Vittnet efter brokatastrofen: ”Hoppades att det bara var en mardröm”

GENUA. Ett inferno, en apokalyps och en mardröm.  Genuaborna letar efter ord för att beskriva brokatastrofen som krävt minst 35 människors liv.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.