YLE > Finland

Saturday, 23 June, 21:50

Liknande nyheter

Taggar: Journalistenoch , samhällspåverkaren, Yrsa, Steniushar , dött
YLE - 20 maj 18 kl. 11:28

Journalisten och samhällspåverkaren Yrsa Stenius död

Journalisten Yrsa Stenius har avlidit, 73 år gammal. Hon avled i sitt hem under veckoslutet, bekräftar familjen till Svenska Yle..

YLE - 16 maj 17 kl. 16:41

Birger Thölix är död

Vasabladets mångårige chefredaktör och samhällspåverkaren Birger Thölix avled på tisdagmorgon på universitetssjukhuset i Åbo. Birger Thölix var född i Åbo 1931, han blev 85 år gammal. Birger Thölix inledde sin tidningsmannabana vid Åbo Underrättelser som redaktionssekreterare 1958.

YLE - 20 mar 14 kl. 10:26

Fisk i Svartån räddas med privata pengar

Kraftverksdammar ska inte vara ett hinder för lax och öring i Svartån. Om projektet Fish run lyckas samla tillräckligt med pengar byggs fiskvägar eller –trappor vid de fyra kraftverksdammarna i Svartån, alltså i Åminnefors, Billnäs, Åkerfors och Svartåfors. Ett sätt skulle vara att göra det möjligt för lax och öring att vandra upp i ån förbi kraftverksdammarna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Hotande brand i industriområde i Karleby

En hotande brand bröt på midsommardagen ut i en reparationshall i industriområdet Indola i Karleby..

YLE - 2 timmar sedan

Mångsidig musik lockade hundratals på festival - många blir i stan på midsommar

Det har under senare år blivit allt vanligare att fira midsommar i stan. Samtidigt har också antalet evenemang ökat en hel del. Vi följde med en stadsfestival som hålls på en ö nära centrala Helsingfors..

YLE - 4 timmar sedan

Kylan och regnet lugnade ner firandet - polisen fick en lugn midsommarafton

Polisen fick en lugn midsommarafton, åtminstone i Helsingfors. Polisen fick rycka ut ungefär lika många gånger som under en lugn fredagskväll, berättar överkommissarie Jorma Makkonen på polisen i Helsingfors..

YLE - 6 timmar sedan

Blommor och lyktor försvinner från begravningsplatser i Västnyland

Församlingsträdgårdsmästare Leif Halén i Hangö beklagar att det varit väl livligt på begravningsplatsen i Lappvik under den senaste tiden..

YLE - 6 timmar sedan

EU-kommissionens viceordförande Katainen: EU kommer att svara även på nya amerikanska tullar

Europeiska kommissionens viceordförande Jyrki Katainen säger att EU kommer att svara med samma mynt om USA pålägger tullavgifter på bilar från EU..

YLE - 6 timmar sedan

Fortkörning vid vägarbeten leder årligen till hundratals trafikolyckor

Fortkörning kan vara upp till 20 gånger vanligare vid vägarbeten jämfört med på andra ställen. Vid vägarbeten sker det årligen kring 500 trafikolyckor där det skadas i genomsnitt 150 personer..

YLE - 10 timmar sedan

Främling, vad döljer du för mig? Finländare är bäst i EU på att lita på obekanta

Kring 50 procent av EU-medborgarna säger att de litar på andra personer i samma land. Finländarna är bäst i klassen, medan slovakerna har skäl att jobba på tilliten..

YLE - 12 timmar sedan

Antikrundans experter tipsar: Så fyndar du på loppis i sommar

På sommarens loppmarknader kan man hitta en massa roliga prylar, kläder och möbler. Antikrundans experter Malin Sveholm och Knut Knutson tipsar om hur man kan göra riktiga fynd - och vad man ska se upp med så man inte blir lurad..

YLE - 13 timmar sedan

Sjundeå IF:s Roope Auvinen spräckte 70-metersgränsen i slägga

Sjundeå IF:s Roope Auvinen kastade för första gången över 70 meter i slägga på fredagen. I samma tävlingar kastade Henri Liipola över EM-gränsen..

YLE - 13 timmar sedan

Container började ryka i Hangö – kemisk reaktion misstänks ligga bakom

Det automatiska brandlarmsystemet började varna i en industribyggnad i Hangö på lördag morgon. Det visade sig vara ett farligt ämne som bildade rök eller ånga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.