YLE > Finland

Monday, 22 October, 01:38

YLE - 20 maj 18 kl. 11:28

Journalisten och samhällspåverkaren Yrsa Stenius har döttJournalisten Yrsa Stenius har avlidit, 73 år gammal. Hon avled i sitt hem under veckoslutet, bekräftar familjen till Svenska Yle..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yrsa Stenius, Svenska Yle

Dela artikeln

111 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Journalistenoch , samhällspåverkaren, Yrsa, Steniushar , dött
YLE - 20 maj 18 kl. 11:28

Journalisten och samhällspåverkaren Yrsa Stenius död

Journalisten Yrsa Stenius har avlidit, 73 år gammal. Hon avled i sitt hem under veckoslutet, bekräftar familjen till Svenska Yle..

YLE - 16 maj 17 kl. 16:41

Birger Thölix är död

Vasabladets mångårige chefredaktör och samhällspåverkaren Birger Thölix avled på tisdagmorgon på universitetssjukhuset i Åbo. Birger Thölix var född i Åbo 1931, han blev 85 år gammal. Birger Thölix inledde sin tidningsmannabana vid Åbo Underrättelser som redaktionssekreterare 1958.

YLE - 20 mar 14 kl. 10:26

Fisk i Svartån räddas med privata pengar

Kraftverksdammar ska inte vara ett hinder för lax och öring i Svartån. Om projektet Fish run lyckas samla tillräckligt med pengar byggs fiskvägar eller –trappor vid de fyra kraftverksdammarna i Svartån, alltså i Åminnefors, Billnäs, Åkerfors och Svartåfors. Ett sätt skulle vara att göra det möjligt för lax och öring att vandra upp i ån förbi kraftverksdammarna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Skolmat, städtjänster, bibliotek och annat - så här påverkas Svenskfinland av JHL:s strejk

I skolor, daghem och inom äldreomsorgen serveras eventuellt ingen mat under strejken. Strejken syns också inom städtjänsterna..

YLE - 6 timmar sedan

Danske Bank, Nordea och Handelsbanken bekräftar: Boris Rotenberg stämmer bankerna för avtalsbrott

Den ryske oligarken och finska medborgaren Boris Rotenberg har stämt ett antal banker för avtalsbrott, till följd av USA:s sanktioner mot Ryssland. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade om stämningsansökan redan i fredags..

YLE - 10 timmar sedan

Ny port gör det lättare att hitta Tulluddens naturstig i Hangö

Det har varit svårt för besökare att hitta platsen där Tulluddens naturstig i Hangö börjar. Därför har Hangö stad byggt en ingångsport i början av naturstigen..

YLE - 10 timmar sedan

Ligaspelarna Hanna och Matilda betalar 200 euro per månad för att spela ishockey medan killarna får betalt: “Jag skulle vara glad om jag fick spela gratis”

Medan killar som spelar ishockey på liganivå får lön för att spela måste Hanna Brofelt och Matilda Eriksson kämpa med sena träningskvällar och tidiga jobbmorgnar, ekonomi och jämlikhet. Men de brinner för sin sport och ser också att det har hänt en del positivt inom damhockeyn det senaste året..

YLE - 10 timmar sedan

Diskussionen om yrkesskolorna går vidare: Olyckligt med nedskärningar och reform samtidigt

Det var bättre förr, tycker vissa. Andra hävdar att man själv bestämmer hur man använder sina resurser, även om de är knappa. Diskussionen om nedskärningarna och reformerna inom yrkesutbildningen går igen het efter söndagens artikel på temat..

YLE - 11 timmar sedan

Utrikespolitiska institutets Aaltola: Oroande, men inte överraskande att USA planerar lämna avtal om medeldistansrobotar

Bekymrande, men inte helt oväntat. Så kommenterar Utrikespolitiska institutets programdirektör Mika Aaltola USA:s hot om att dra sig ur nedrustningsavtalet INF gällande medeldistansrobotar..

YLE - 14 timmar sedan

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

Inför strömmingsmarknaden i Åbo presenterar stjärnkocken Michael Björklund en ny strömmingspizza och berättar varför vi borde äta mera inhemsk fisk. Han berättar om också hur sälen och skarven blir god mat..

YLE - 15 timmar sedan

Hårda vindar och regn i natt

Den nya veckan inleds med blåsigt väder. Speciellt de som rör sig till sjöss ska vara uppmärksamma, säger meteorologerna..

YLE - 16 timmar sedan

HS: Lärare i yrkesskolor vittnar om allt fler elever som aldrig borde få ett riktigt jobb

Det finns allt fler så svaga elever vid yrkesskolorna att de exempelvis inte kan skickas ut på praktik till riktiga arbetsplatser, berättar lärare vid yrkesskolor till Helsingin Sanomat..

YLE - 16 timmar sedan

Forskare: Finländska SS-män gjorde sig skyldiga till krigsbrott och nästan hälften bekände sig till fascismen

Brev och dagböcker tyder på att även finländska SS-män deltog i avrättningen av judar och krigsfångar under andra världskriget. Docent André Swanströms nyutgivna bok Hakaristin ritarit omkullkastar den traditionella bilden av den finska Pantbataljonen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.