YLE > Finland

Monday, 20 August, 05:15

YLE - 20 maj 18 kl. 11:28

Journalisten och samhällspåverkaren Yrsa Stenius har döttJournalisten Yrsa Stenius har avlidit, 73 år gammal. Hon avled i sitt hem under veckoslutet, bekräftar familjen till Svenska Yle..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yrsa Stenius, Svenska Yle

Dela artikeln

111 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Journalistenoch , samhällspåverkaren, Yrsa, Steniushar , dött
YLE - 20 maj 18 kl. 11:28

Journalisten och samhällspåverkaren Yrsa Stenius död

Journalisten Yrsa Stenius har avlidit, 73 år gammal. Hon avled i sitt hem under veckoslutet, bekräftar familjen till Svenska Yle..

YLE - 16 maj 17 kl. 16:41

Birger Thölix är död

Vasabladets mångårige chefredaktör och samhällspåverkaren Birger Thölix avled på tisdagmorgon på universitetssjukhuset i Åbo. Birger Thölix var född i Åbo 1931, han blev 85 år gammal. Birger Thölix inledde sin tidningsmannabana vid Åbo Underrättelser som redaktionssekreterare 1958.

YLE - 20 mar 14 kl. 10:26

Fisk i Svartån räddas med privata pengar

Kraftverksdammar ska inte vara ett hinder för lax och öring i Svartån. Om projektet Fish run lyckas samla tillräckligt med pengar byggs fiskvägar eller –trappor vid de fyra kraftverksdammarna i Svartån, alltså i Åminnefors, Billnäs, Åkerfors och Svartåfors. Ett sätt skulle vara att göra det möjligt för lax och öring att vandra upp i ån förbi kraftverksdammarna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Strumphittarna 2018 - Nu kan du lyssna på årets alla strumphittar!

Strumphittarna 2018 har premiär 24 september, men redan nu kan du hitta din favoritlåt på Barnens Arena. Låt spektaklet börja!.

YLE - 12 timmar sedan

Känner du till teaterspökena och andra gastar i Helsingfors? Följ med på spökjakt

I Helsingfors kryllar det av spöken. Åtminstone om man får tro en bok där spökhistorier från staden har samlats. Visste du att det finns spöken på både Svenska teatern och Alexandersteatern och i Statsrådsborgen?

YLE - 13 timmar sedan

Rädda barnen: 70 procent av ekonomiskt utsatta barn har upplevt mobbning - skolan "kunde vara bättre" på att ta itu med frågan

Nästa väcka lanseras resultaten av en enkät som utreder korrelationen mellan fattigdom och mobbning. Fattigdomen i barnfamiljer ser också enligt annan forskning ut att ha stabiliserats på kring tio procent. Det är en politisk fråga, anser Max Holm på Rädda barnen i Finland..

YLE - 13 timmar sedan

Leverantörerna tar inte ansvar för ohållbara förhållanden i glasskiosker – ”Företagaren har ansvaret för sina anställda”

Det är företagaren som bär ansvaret för arbetsförhållandena i glasskioskerna. Det säger de leverantörer som Yle har varit i kontakt med..

YLE - 13 timmar sedan

Rädda barnen: 70 procent av ekonomiskt utsatta barn har upplevt mobbing - Skolan "kunde vara bättre" på att ta itu med frågan

Barnfattigdomen är ett ämne som aktivt debatterats de senaste åren. Nästa väcka lanseras resultaten av en enkät som utreder korrelationen mellan fattigdom och mobbning. Fattigdomen i barnfamiljer ser också enligt annan forskning ut att ha stabiliserats på kring tio procent.

YLE - 16 timmar sedan

Medborgarinitiativ om mikroplaster i kosmetika fick 50 000 underskrifter

Ett medborgarinitiativ om att förbjuda import, tillverkning och försäljning av kosmetika som innehåller mikroplaster ska upp till diskussion i riksdagen..

YLE - 19 timmar sedan

Tur hjälpte under det akuta läget vid knivdådet i Åbo: Ambulanser och vårdpersonal fanns nära till hands – i fortsättningen går det att nå läkare, också med avstängda telefoner

Som en följd av Finlands första terrorattack har ÅUCS fäst speciellt fokus på att förbättra kommunikationen, alarmsystemen samt sjukhusets säkerhet..

YLE - 22 timmar sedan

Kadri Bäckman förverkligade sin dröm: Dök mellan Europa och Amerika

Karisbon Kadri Bäckmans arbetsgivare gav henne chansen att förverkliga sin största dröm. Inom kort fick hon dyka mellan Europas och Nordamerikas kontinentalplattor på Island. Efter den fantastiska upplevelsen känns vardagen lite mera spännande..

YLE - Igår: 18:30

Amanda dansar och sjunger för 2,7 miljoner följare - agenturer jagar nya influencers också i Finland

Amanda Edmundsson har på två år nått 2,7 följare på sociala medier och kan nu sälja reklam på sina kanaler. I Finland finns ännu stor potential inom influencerbranschen..

YLE - Igår: 17:26

”Katastrofal klasskillnad” - serieledaren Wolverines körde över västnyländska Crusaders i Hangö

Katastrofal klasskillnad. Så sammanfattar tränaren Ville Schoultz Crusaders förlust mot serieledaren Wolverines i amerikanska fotbollens division 1 i Hangö på lördagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.