DN > Utrikes

Thursday, 16 August, 12:39

DN - 20 maj 18 kl. 12:06

Skottlands ledare flaggar för möjlig ny omröstning om självständighetNär en Brexituppgörelse börjar bli klar och det är tydligare vilket förhållande Storbritannien ska ha med EU vill Skottlands försteminister Nicola Sturgeon börja fundera på en ny folkomröstning om självständighet. Det sade hon i en intervju på söndagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Brexituppgörelse, Storbritannien, EU, Skottlands, Nicola Sturgeon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skottlands, ledare, flaggarför , möjligny , omröstningom , självständighet
BT - 13 jul 14 kl. 03:40

Förbereder möjlig markinvasion

Den israeliska armén förbereder en möjlig markinvasion på Gazaremsan med stridsvagnar och artilleri längs gränsen och 33 000 mobiliserade soldater. Israel har uppmanat invånarna på norra Gazaremsan att lämna sina hem.Den israeliske utrikesministern Avigdor Lieberman har sagt att ett beslut om en eventuell markinvasion väntas under söndagen, skriver AFP.

Expressen - 30 maj 15 kl. 21:20

Nyström: Han gjorde sig omöjlig i HV 71

Säger som The Hives: I hate to say I told you so. Andreas Johansson gjorde sig omöjlig i HV 71 - vilket jag varnade för tidigt. Som ledare får du inte vara i dina känslors våld..

Västerbottens Folkblad - 06 dec 15 kl. 20:00

Fred i Syrien är inte en omöjlig tanke

LEDARE. Fred i Syrien är en möjlig tanke, skriver Torsten Nilsson.  Fredsförhandlingar med deltagande av alla berörda parter i Syrien redan i januari och samtidigt en FN-övervakad vapenvila (utom mot IS).

SR - 14 okt 14 kl. 19:04

Sluten process när Moderaterna väljer ny ledare

Catharina Elmsäter-Svärd (M) pekades ut som en möjlig efterträdare till Fredrik Reinfeldt men idag berättade hon för valberedningen att hon inte står till förfogande. När Moderaterna nu ska jaga vidare efter en ledare för partiet, så kommer det av allt att döma ske i en sluten process..

YLE - 19 aug 17 kl. 17:25

President Niinistö vädjar till religiösa och ideologiska ledare om lugn och sans

President Sauli Niinistö varnar för att en allt mer hätsk debatt om invandring försvagar Finlands förmåga att bekämpa ondskefulla handlingar. I ett utlåtande med anledning av att attackerna i Åbo nu utreds som terrorism, säger Niinistö att händelserna visar att Finland - på gott och ont - är en del av resten av världen. Niinistö konstaterar att debatten om invandring har varit svår, närapå omöjlig redan före knivattackerna i Åbo.

HBL - 11 okt 12 kl. 11:02

Anssi Vanjoki nämns som möjlig vd för Telia Sonera

Den svenska tidningen Svenska Dagbladet presenterar i dag en lista med fyra möjliga kandidater för posten som ny vd för Telia Sonera. En av dem är Nokias förre vice vd Anssi Vanjoki.De övriga är konkurrenten Tele 2:s vd Lars-Johan Jarnheimer, Telia Soneras styrelsemedlem Jon Risfelt och bolagets tidigare vice vd Marie Ehrling.

Fria Tidningen - 28 dec 13 kl. 09:25

Fackliga ledare tog skydd i tempel

Utrikes Konflikten kring en möjlig privatisering av Sydkoreas statliga järnvägsbolag KORAIL fortsätter att trappas upp. .

Aftonbladet - 10 jun 14 kl. 09:46

Reinfeldt utpekad som möjlig EU-president

Statsministern har besök på Harpsund av tre tunga politiska ledare - Storbritanniens David Cameron, Hollands Mark Rutte och Tysklands Angela Merkel.

SN - 17 sep 14 kl. 23:31

Gnestabördiga Anna kan bli ledare för Moderaterna

Moderaterna i vårt område är försiktiga med att nämna något namn som möjlig efterträdare till Fredrik Reinfeldt. Utom Dag Bergentoft i Oxelösund – han har klara favoriter. En av dem är en person uppväxt i Gnesta..

SR - 30 sep 14 kl. 20:10

Elmsäter-Svärd stänger inte dörren som ny M-ledare

Ekot frågade och den avgående infrastrukturministern sade inte nej. Catharina Elmsäter-Svärd stänger inte den dörren för att bli möjlig ny partiledare i Moderaterna efter Fredrik Reinfeldt. Frågan är nu för vem som den moderata partiledarporten kommer öppnas för..

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Sökandet fortsätter i broraset i Genua

Ett tiotal personer saknas ännu efter tisdagens broras i italienska Genua. De hittills 39 dödsoffren kommer att få statliga begravningar på lördag..

DN - 5 timmar sedan

Mordrättegång inleds efter mordet på Kim Jong-Nam

Rättsprocessen mot de två kvinnor som anklagas för att ha giftmördat halvbrodern till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un – Kim Jong-Nam ska gå vidare, meddelar en malaysisk domare..

DN - 13 timmar sedan

Australisk politiker gjorde nazireferens i parlamentet

Flera australiska parlamentsledamöter fördömer den högerpopulistiska parlamentskollegan Fraser Annings uttalande om att landet ska förbjuda muslimer från att vistas i landet. Från talarstolen i parlamentet sade Fraser Annings att det behövdes en ”slutgiltig lösning”, som var nazisternas benämning på Förintelsen. .

DN - 14 timmar sedan

Trots Facebooks löfte om åtgärder - tusentals hatiska inlägg mot rohingyer

I april sade Mark Zuckerberg att it-jätten skulle stärka upp för att kunna identifiera hatiska inlägg mot rohingyer på Facebook. Trots det arbetar i dag få som talar burmesiska på företaget och tusentals inlägg finns kvar, enligt Reuters. .

DN - 14 timmar sedan

Trump upphäver tidigare CIA-chefens säkerhetsklassning

USA:s president Donald Trump upphäver den tidigare CIA-chefen John Brennans säkerhetsklassning, rapporterar Reuters. John Brennan, som var chef under Barack Obamas styre, har uttryckt kritik mot Trump..

DN - 16 timmar sedan

Nyvald mexikansk politiker kidnappad

Den nyvalda mexikanska kongressledamoten Norma Azucena Rodríguez Zamora har kidnappats, rapporterar BBC..

DN - 17 timmar sedan

Kinesisk högt uppsatt munk misstänks ha sexuellt ofredat nunnor

En högt uppsatt buddistisk munk har lämnat sin post inom Kinas nationella buddistiska association, efter anklagelser om sexuella trakasserier, skriver The Guardian. .

DN - 19 timmar sedan

USA och Ryssland möts i Genève

Representanter för Kreml och Vita huset kommer att mötas i schweiziska Genève nästa vecka, rapporterar den brittiska nyhetsbyrån Reuters. Det är första toppmötet länderna emellan sedan presidenterna Vladimir Putin och Donald Trump träffades i Helsingfors..

DN - 21 timmar sedan

Hon blir första transpersonen att kandidera till guvernör i USA

Christine Hallquist blir demokraternas kandidat till guvernörsposten i Vermont. Det gör henne till den första transpersonen i USA:s historia att nomineras till guvernörsposten för ett större parti, rapporterar Reuters..

DN - 22 timmar sedan

Stopp i flygtrafiken i Amsterdam

Flygtrafiken har tillfälligt stoppats på Schipolflygpaltsen utanför Amsterdam i Nederländerna, rapproterar nyhetsbyrån Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.