DN > Utrikes

Saturday, 20 October, 20:56

DN - 20 maj 18 kl. 12:06

Skottlands ledare flaggar för möjlig ny omröstning om självständighetNär en Brexituppgörelse börjar bli klar och det är tydligare vilket förhållande Storbritannien ska ha med EU vill Skottlands försteminister Nicola Sturgeon börja fundera på en ny folkomröstning om självständighet. Det sade hon i en intervju på söndagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Brexituppgörelse, Storbritannien, EU, Skottlands, Nicola Sturgeon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skottlands, ledare, flaggarför , möjligny , omröstningom , självständighet
BT - 13 jul 14 kl. 03:40

Förbereder möjlig markinvasion

Den israeliska armén förbereder en möjlig markinvasion på Gazaremsan med stridsvagnar och artilleri längs gränsen och 33 000 mobiliserade soldater. Israel har uppmanat invånarna på norra Gazaremsan att lämna sina hem.Den israeliske utrikesministern Avigdor Lieberman har sagt att ett beslut om en eventuell markinvasion väntas under söndagen, skriver AFP.

Expressen - 30 maj 15 kl. 21:20

Nyström: Han gjorde sig omöjlig i HV 71

Säger som The Hives: I hate to say I told you so. Andreas Johansson gjorde sig omöjlig i HV 71 - vilket jag varnade för tidigt. Som ledare får du inte vara i dina känslors våld..

Västerbottens Folkblad - 06 dec 15 kl. 20:00

Fred i Syrien är inte en omöjlig tanke

LEDARE. Fred i Syrien är en möjlig tanke, skriver Torsten Nilsson.  Fredsförhandlingar med deltagande av alla berörda parter i Syrien redan i januari och samtidigt en FN-övervakad vapenvila (utom mot IS).

SR - 14 okt 14 kl. 19:04

Sluten process när Moderaterna väljer ny ledare

Catharina Elmsäter-Svärd (M) pekades ut som en möjlig efterträdare till Fredrik Reinfeldt men idag berättade hon för valberedningen att hon inte står till förfogande. När Moderaterna nu ska jaga vidare efter en ledare för partiet, så kommer det av allt att döma ske i en sluten process..

YLE - 19 aug 17 kl. 17:25

President Niinistö vädjar till religiösa och ideologiska ledare om lugn och sans

President Sauli Niinistö varnar för att en allt mer hätsk debatt om invandring försvagar Finlands förmåga att bekämpa ondskefulla handlingar. I ett utlåtande med anledning av att attackerna i Åbo nu utreds som terrorism, säger Niinistö att händelserna visar att Finland - på gott och ont - är en del av resten av världen. Niinistö konstaterar att debatten om invandring har varit svår, närapå omöjlig redan före knivattackerna i Åbo.

HBL - 11 okt 12 kl. 11:02

Anssi Vanjoki nämns som möjlig vd för Telia Sonera

Den svenska tidningen Svenska Dagbladet presenterar i dag en lista med fyra möjliga kandidater för posten som ny vd för Telia Sonera. En av dem är Nokias förre vice vd Anssi Vanjoki.De övriga är konkurrenten Tele 2:s vd Lars-Johan Jarnheimer, Telia Soneras styrelsemedlem Jon Risfelt och bolagets tidigare vice vd Marie Ehrling.

Fria Tidningen - 28 dec 13 kl. 09:25

Fackliga ledare tog skydd i tempel

Utrikes Konflikten kring en möjlig privatisering av Sydkoreas statliga järnvägsbolag KORAIL fortsätter att trappas upp. .

Aftonbladet - 10 jun 14 kl. 09:46

Reinfeldt utpekad som möjlig EU-president

Statsministern har besök på Harpsund av tre tunga politiska ledare - Storbritanniens David Cameron, Hollands Mark Rutte och Tysklands Angela Merkel.

SN - 17 sep 14 kl. 23:31

Gnestabördiga Anna kan bli ledare för Moderaterna

Moderaterna i vårt område är försiktiga med att nämna något namn som möjlig efterträdare till Fredrik Reinfeldt. Utom Dag Bergentoft i Oxelösund – han har klara favoriter. En av dem är en person uppväxt i Gnesta..

SR - 30 sep 14 kl. 20:10

Elmsäter-Svärd stänger inte dörren som ny M-ledare

Ekot frågade och den avgående infrastrukturministern sade inte nej. Catharina Elmsäter-Svärd stänger inte den dörren för att bli möjlig ny partiledare i Moderaterna efter Fredrik Reinfeldt. Frågan är nu för vem som den moderata partiledarporten kommer öppnas för..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Skolbarn bortförda i Kamerun

Beväpnade män har fört bort sex barn från en skola i regionhuvudstaden Bamenda i Kamerun. Enligt rapporter i lokala medier lyckades ett av barnen fly, men uppgiften har inte bekräftats av oberoende källor..

DN - 2 timmar sedan

Rysk kvinna åtalas för valpåverkan i USA

En rysk kvinna är den första som åtalas i USA för att ha försökt påverka mellanårsvalet, rapporterar Reuters.  Kvinnan misstänks för att vara ekonomiskt ansvarig för en påverkanskampanj vars syfte är att skapa splittring i det amerikanska politiska systemet. .

DN - 3 timmar sedan

Nathan Shachar: Erkännandet visar att regimen är djupt skärrad

Saudiarabiens förbluffande ”erkännande” att landet låg bakom Jamal Khashoggis död har inte rensat luften kring regimen. Förklaringen, att han skulle ha gett sig in i ett knytnävsslagsmål med de många agenterna, och att detta råkurr ”spårade ur”, har väckt hån och löje..

DN - 3 timmar sedan

Svenska kyrkan i Guatemala: ”Migranterna är desperata”

Migrantkaravanen vid Mexikos gräns flyr från länder med stegrande politiskt våld, auktoritära regimer och maffialiknande kriminella gäng. Det säger Charlotte Bergendal på Svenska kyrkan till DN.  Hon är oroad över situationen vid mexikanska gränsen.

DN - 5 timmar sedan

Ingmar Nevéus: Utpressning bakom ja till Makedoniens namnbyte

God morgon, Nordmakedonien! Makedoniens namnbyte kan bli verklighet efter stor dramatik i parlamentet sent på fredagskvällen. Vägen till medlemskap i Nato och EU öppnas för Balkanlandet.

DN - 6 timmar sedan

Kreml avfärdar nya anklagelser om valpåverkan

Ryssland kritiserar USA för utredningen av en rysk kvinna som misstänks ha försökt påverka det kommande amerikanska mellanårsvalet den 6 november..

DN - 8 timmar sedan

Aktivisternas plan: Så ska Brexit stoppas

London. Brexit-förhandlingarna är i kris, brittisk politik mer polariserad än någonsin, och på lördagen väntas tiotusentals aktivister gå ut på Londons gator och kräva en ny folkomröstning. DN har träffat några av dem för att försöka förstå hur de tänker sig att Storbritannien faktiskt skulle kunna hållas kvar i EU..

DN - 12 timmar sedan

IS uppges få miljoner för släppta fångar

Sex av 27 personer som kidnappades av IS i den syriska provinsen al-Suwayda i somras har släppts, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) i Storbritannien..

DN - 12 timmar sedan

Gemensam militärövning ställs in

USA:s försvarsminister Jim Mattis och hans sydkoreanska motsvarighet Jeong Kyeong-Doo har ställt in militärövningen Vigilant Ace som var planerad att genomföras i december, meddelar Pentagon..

DN - 15 timmar sedan

Trump: Trovärdigt uttalande från Saudiarabien

Vita huset i Washington beklagar i ett uttalande Saudiarabiens besked om att journalisten Jamal Khashoggi dödats på det Saudiska konsulatet i Istanbul. FN:s generalsekreterare António Guterres är ”djupt bekymrad” över beskedet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.