Expressen > Nyheter

Saturday, 20 October, 21:45

Expressen - 20 maj 18 kl. 11:03

Raseriet mot Varvet: ”Populistisk mobbing”Göteborgsvarvets 4 000 funktionärer kunde läsa följande i sina instruktioner: "Om du väljer att äta kött, ta av dig din funktionärströja.”Detta har startat ett bondeuppror.Lantbrukarnas Riksförbunds ordförande Palle Borgström är mycket besviken på arrangörernas beslut.– Det här en form av populistisk mobbning.– Jag undrar om Systembolagets spritillverkare skulle reagera på samma sätt mot ett förbud, säger Göteborgsvarvets general Bo Edsberger..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Varvet, Riksförbunds, Palle Borgström, Systembolagets, Göteborgsvarvets, Bo Edsberger

Dela artikeln

2463 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raserietmot , Varvet, Populistisk, mobbing
Uppsalanyheter.se - 11 jun 16 kl. 00:14

MC kortege i Uppsala mot mobbing

Idag lördag genomförs en manifestation mot mobbing i Uppsala, det är initiativtagaren Pia Kihlberg som arrangerar en MC-kortege i samarbete med BRY - Barnrättsskydd, starten går från IKEA-parkeringen. Idag lördag genomförs en manifestation mot mobbing i Uppsala, det är initiativtagaren Pia Kihlberg som arrangerar en MC-kortege i samarbete med BRY - Barnrättsskydd, starten går från IKEA-parkeringen.   Initiativtagaren Pia Kihlberg har hämtat inspirationen att arrangera en kortege under parollen mc mot mobbing från Norge där den körs varje år den 22 maj.

Nyan - 04 nov 15 kl. 18:50

Stoppa all mobbing i god tid

– Våga prata om mobbing med ungdomarna! Våga också tänka på dina egna fördomar.

Mobbing existerar!

UNT - 11 dec 13 kl. 11:35

Nannaskolan i film mot mobbing

Organisationen "Nolltolerans mot mobbing" ska producera en film med tema mot mobbing. På Nannaskolan i Uppsala pågår uttagningar till filmen..

HBL - 05 nov 13 kl. 20:21

Raumos identitet vacklar när varvet försvinner

När STX Finlands varv i Raumo stänger för gott går också den över 400-åriga båtbyggartraditionen i graven. Det innebär ett hårt slag Raumoidentiteten.– Raumo är ju känt för Gamla Raumo, Rauman Lukko och för båtbyggande.

YLE - 17 mar 17 kl. 05:07

Sjöfartsfolk: "En ny industripark vid varvet i Åbo är toppen"

Stadsdelen Perno i Åbo ska inom de närmaste åren växa och bli ännu större. Området ska få ett eget industriområde för sjöfartsbranschen och har redan ett namn, Blue Industry Park. Stadsstyrelsen klubbade nyligen igenom beslutet som innebär att staden köper ett område på 55 hektar för 7,35 miljoner euro.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Raseriet mot Spotifys nya iPhoneapp: "Aldrig varit med om sämre"

När Spotify släppte en helt ny version i början av april var det många som såg fram emot nyheten. Designen såg snygg och nyskapande ut – men när appen till bland annat iPhone släpptes var minerna inte alls lika glada. Tvärtom har appen sedan uppdateringen varit långsam och buggig.

YLE - 13 sep 17 kl. 07:34

Varvet hotas att läggas ner i Åbo – i musikal av Sting

På fredag är det premiär för pjäsen Det sista fartyget (Viimeinen laiva) på Åbo stadsteater. Det är samtidigt europeisk urpremiär för musikalen, som är skriven av artisten Sting. Pjäsen uppfördes allra första gången 2014 i Chicago.

GT - 28 jun 18 kl. 10:22

Nationalteatern 40 år: "Jag känner raseriet"

Nationalteaterns rockorkester fortsätter sitt 40-årsjubilerande efter vårens utsålda konserthusspelningar.Sommarens turné har premiär i Göteborg på fredagen.– Många tror att man är så jävla trött på de klassiska låtarna, men så är det inte.

HBL - 29 aug 13 kl. 09:26

L-S: Strejk på STX-varvet i Raumo

En strejk har brutit ut på STX-varvet i Raumo, rapporterar tidningen Länsi-Suomi.Enligt tidningen har personalen på varvet marscherat ut.
Enligt Yle har de anställda på varvet tidigare i veckan fått veta att den väntade storbeställningen inte kommer till Raumo utan till varvet i Åbo.

YLE - 02 feb 17 kl. 04:22

Enormt rekryteringsbehov på varvet - nu behövs magistrar som bygger lyxkryssare

Åbovarvet står inför ett kolossalt rekryteringsbehov. Arbetsstyrkan ska inom några år fördubblas, men nu är det universitetsutbildade som efterfrågas. Efter många dåliga år står varvsindustrin nu plötsligt inför en helt annorlunda utmaning, nämligen ett kolossalt rekryteringsbehov.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

JUST NU: Misstänkt mördare jagas i Oslo

Bara timmar efter att hans vänner gått hemifrån hittades 24-årige Heikki Bjørklund Paltto knivmördad i Oslo.Nu går norska polisen ut med bilder på den misstänkta mördaren – som enligt ett vittne talar svenska.– Han pratade svenska och var artig, säger vittnet till VG..

Expressen - 30 minuter sedan

Beskedet: Mexiko öppnar sin gräns för kvinnor och barn

Mexiko öppnar sin gräns för kvinnor och barn i den så kallade migrantkaravanen, skriver AFP..

Expressen - 45 minuter sedan

Rånare slog till mot bensinmack - hotade personalen med kniv

Tre maskerade män med kniv och ett pistolliknande föremål rånade cirka kl 20.18 en bensinmack i Svängsta utanför Karlshamn.Polis med hund söker efter gärningsmännen..

Expressen - 1 timme sedan

LIVE-TV: Trump håller kampanjmöte i Nevada

 .

Expressen - 1 timme sedan

Bilist krockade med vilt - väg 13 vid Sjöbo avstängd

En bilist har krockat med vilt på väg 13 i höjd med den så kallad flygrakan vid Sjöbo. Vägen är avstängd i båda riktningarna, enligt Räddningstjänsten Syd. .

Expressen - 2 timmar sedan

40-årig kvinna utsatt för misstänkt våldtäktsförsök

Hon var ute och gick med en hundvalp när hon ska ha blivit attackerad av en okänd man.Han sparkade hunden i magen och ska sedan ha försökt våldta den 40-åriga kvinnan.– Jag är fortfarande helt skakig, säger kvinnan till Värmlands Folkblad..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinnor som har sex för sexets skull

Tvåbarnsmamman Johanna har en lång och detaljerad kravlista när hon annonserar efter älskare på nätet. Precis som byråchefen Therese och lärarstudenten Karolina väljer hon bort tvåsamhetsnormen. Det handlar om kvinnor som har sex utan förpliktelser men med höga krav – deras krav..

Expressen - 2 timmar sedan

Fel man blev pappa efter namnmiss

 .

Expressen - 2 timmar sedan

Sannas ovanliga diagnos – har spegelvända organ

När Sanna Stråth var bara en liten bebis togs hon till sjukhuset för att röntgas. Men när läkarna såg röntgenbilderna kunde de inte tro sina ögon.I 24 år har hon nu levt med sin ovanliga diagnos.

Expressen - 3 timmar sedan

Efter lågtrycket: Då kommer solen tillbaka

Brittsommaren är borta och i veckan väntas i stället kyla och blåst dra in över Sverige. Men på onsdag får man passa på att njuta – då blir det sol i stort sett hela landet. – Kylan gör att det spricker upp och blir finare och klarare på onsdag, säger Roar Inge Hansen, meteorolog på väderinstitutet Storm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.