Expressen > Nyheter

Wednesday, 15 August, 22:43

Expressen - 20 maj 18 kl. 11:03

Raseriet mot Varvet: ”Populistisk mobbing”Göteborgsvarvets 4 000 funktionärer kunde läsa följande i sina instruktioner: "Om du väljer att äta kött, ta av dig din funktionärströja.”Detta har startat ett bondeuppror.Lantbrukarnas Riksförbunds ordförande Palle Borgström är mycket besviken på arrangörernas beslut.– Det här en form av populistisk mobbning.– Jag undrar om Systembolagets spritillverkare skulle reagera på samma sätt mot ett förbud, säger Göteborgsvarvets general Bo Edsberger..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Varvet, Riksförbunds, Palle Borgström, Systembolagets, Göteborgsvarvets, Bo Edsberger

Dela artikeln

2464 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raserietmot , Varvet, Populistisk, mobbing
Uppsalanyheter.se - 11 jun 16 kl. 00:14

MC kortege i Uppsala mot mobbing

Idag lördag genomförs en manifestation mot mobbing i Uppsala, det är initiativtagaren Pia Kihlberg som arrangerar en MC-kortege i samarbete med BRY - Barnrättsskydd, starten går från IKEA-parkeringen. Idag lördag genomförs en manifestation mot mobbing i Uppsala, det är initiativtagaren Pia Kihlberg som arrangerar en MC-kortege i samarbete med BRY - Barnrättsskydd, starten går från IKEA-parkeringen.   Initiativtagaren Pia Kihlberg har hämtat inspirationen att arrangera en kortege under parollen mc mot mobbing från Norge där den körs varje år den 22 maj.

Nyan - 04 nov 15 kl. 18:50

Stoppa all mobbing i god tid

– Våga prata om mobbing med ungdomarna! Våga också tänka på dina egna fördomar.

Mobbing existerar!

UNT - 11 dec 13 kl. 11:35

Nannaskolan i film mot mobbing

Organisationen "Nolltolerans mot mobbing" ska producera en film med tema mot mobbing. På Nannaskolan i Uppsala pågår uttagningar till filmen..

HBL - 05 nov 13 kl. 20:21

Raumos identitet vacklar när varvet försvinner

När STX Finlands varv i Raumo stänger för gott går också den över 400-åriga båtbyggartraditionen i graven. Det innebär ett hårt slag Raumoidentiteten.– Raumo är ju känt för Gamla Raumo, Rauman Lukko och för båtbyggande.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Raseriet mot Spotifys nya iPhoneapp: "Aldrig varit med om sämre"

När Spotify släppte en helt ny version i början av april var det många som såg fram emot nyheten. Designen såg snygg och nyskapande ut – men när appen till bland annat iPhone släpptes var minerna inte alls lika glada. Tvärtom har appen sedan uppdateringen varit långsam och buggig.

YLE - 17 mar 17 kl. 05:07

Sjöfartsfolk: "En ny industripark vid varvet i Åbo är toppen"

Stadsdelen Perno i Åbo ska inom de närmaste åren växa och bli ännu större. Området ska få ett eget industriområde för sjöfartsbranschen och har redan ett namn, Blue Industry Park. Stadsstyrelsen klubbade nyligen igenom beslutet som innebär att staden köper ett område på 55 hektar för 7,35 miljoner euro.

GT - 28 jun 18 kl. 10:22

Nationalteatern 40 år: "Jag känner raseriet"

Nationalteaterns rockorkester fortsätter sitt 40-årsjubilerande efter vårens utsålda konserthusspelningar.Sommarens turné har premiär i Göteborg på fredagen.– Många tror att man är så jävla trött på de klassiska låtarna, men så är det inte.

YLE - 13 sep 17 kl. 07:34

Varvet hotas att läggas ner i Åbo – i musikal av Sting

På fredag är det premiär för pjäsen Det sista fartyget (Viimeinen laiva) på Åbo stadsteater. Det är samtidigt europeisk urpremiär för musikalen, som är skriven av artisten Sting. Pjäsen uppfördes allra första gången 2014 i Chicago.

HBL - 29 aug 13 kl. 09:26

L-S: Strejk på STX-varvet i Raumo

En strejk har brutit ut på STX-varvet i Raumo, rapporterar tidningen Länsi-Suomi.Enligt tidningen har personalen på varvet marscherat ut.
Enligt Yle har de anställda på varvet tidigare i veckan fått veta att den väntade storbeställningen inte kommer till Raumo utan till varvet i Åbo.

YLE - 02 feb 17 kl. 04:22

Enormt rekryteringsbehov på varvet - nu behövs magistrar som bygger lyxkryssare

Åbovarvet står inför ett kolossalt rekryteringsbehov. Arbetsstyrkan ska inom några år fördubblas, men nu är det universitetsutbildade som efterfrågas. Efter många dåliga år står varvsindustrin nu plötsligt inför en helt annorlunda utmaning, nämligen ett kolossalt rekryteringsbehov.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

KD-toppen misstänkt för vapenbrott i Danmark

KD-toppen Sara Skyttedal, 32, stoppades tidigare i kväll på Köpenhamns flygplats Kastrup.I väskan hade riksdagskandidaten en försvarsspray som i Danmark klassas som pepparspray – och hon är nu misstänkt för vapenbrott. – Eftersom det finns en hotbild mot mig hade jag fått den av partiet.

Expressen - 10 minuter sedan

Stal hunden från man med rullator

Två män ryckte på onsdagseftermiddagen åt sig kopplet och stal en Jack Russell som rastades av en man i 75-årsåldern med rullator.Efter ett par timmar hittades hunden av en privatperson – bunden vid en bänk, men oskadd..

Expressen - 45 minuter sedan

Här saboterar SSU Moderaternas valstuga

På en film som SSU Malmö lagt upp på Instagram ser man hur en person saboterar Moderaternas valstuga i Limhamn.Tilltaget fördöms av SSU nationellt och har nu polisanmälts.– Det är viktigt att markera att man inte får förstöra andras egendom, säger Noria Manouchi från Moderaterna i Malmö..

Expressen - 1 timme sedan

Jimmie Åkesson möttes av kärlek – och protester

Med mindre än fyra veckor till valet befinner sig Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på en landsomfattande valturné. Under onsdagen besökte han Jämtland för att träffa sina väljare – som mötte honom med viftande flaggor och hejarop. – Han är välkommen tillbaka nästa år, när han är statsminister, säger SD-sympatisören Alf Eriksson, 57.

Expressen - 1 timme sedan

Det blir 27 grader varmt på torsdagen

Den riktigt heta sommaren 2018 är över och kommer inte tillbaka. Men torsdagen kan bli en påminnelse om hur det var – med upp till 27 graders värme.– Men det kan samtidigt bli rätt blåsigt, säger meteorologen Tora Tomasdottir vid vädertjänsten StormGeo.

Expressen - 1 timme sedan

Antalet anlagda bilbränder ökar kraftigt i landet

Antalet anlagda bilbränder i Sverige har ökat med 73 procent de senaste tio åren.Det visar statistik från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) som tidningen Hem & Hyra gått igenom..

Expressen - 2 timmar sedan

Trump drar tillbaka säkerhetsklassning av Brennan

Donald Trump drar tillbaka säkerhetsklassningen för den tidigare CIA-chefen John Brennan. Det uppger Vita Huset i ett uttalande, skriver AFP. .

Expressen - 2 timmar sedan

Minst en skadad i knivbråk

Polis har larmats till ett bråk utomhus i Malmö.Enligt polisen har en person fått misstänkta knivskador..

Expressen - 2 timmar sedan

Svenskarna som åker till Danmark – för cannabis

Nu påverkas även svenskar av Danmarks nya lag som tillåter medicinsk cannabis. En svensk man åker emellanåt till Köpenhamn – för att få cannabisläkemedlet Bediol utskrivet för sina kroniska smärtor. – Vanliga människor åker på solsemester, jag åker på smärtlindringssemester..

Expressen - 2 timmar sedan

Stort bråk i Eskilstuna – två greps

Ett stort bråk med 15 till 15 personer utbröt i Eskilstuna.En person fördes med oklara skador till sjukhus.Två personer greps misstänkta för misshandel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.