Expressen > Nyheter

Saturday, 23 June, 02:23

Expressen - 20 maj 18 kl. 11:03

Raseriet mot Varvet: ”Populistisk mobbing”Göteborgsvarvets 4 000 funktionärer kunde läsa följande i sina instruktioner: "Om du väljer att äta kött, ta av dig din funktionärströja.”Detta har startat ett bondeuppror.Lantbrukarnas Riksförbunds ordförande Palle Borgström är mycket besviken på arrangörernas beslut.– Det här en form av populistisk mobbning.– Jag undrar om Systembolagets spritillverkare skulle reagera på samma sätt mot ett förbud, säger Göteborgsvarvets general Bo Edsberger..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Varvet, Riksförbunds, Palle Borgström, Systembolagets, Göteborgsvarvets, Bo Edsberger

Dela artikeln

2465 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raserietmot , Varvet, Populistisk, mobbing
Uppsalanyheter.se - 11 jun 16 kl. 00:14

MC kortege i Uppsala mot mobbing

Idag lördag genomförs en manifestation mot mobbing i Uppsala, det är initiativtagaren Pia Kihlberg som arrangerar en MC-kortege i samarbete med BRY - Barnrättsskydd, starten går från IKEA-parkeringen. Idag lördag genomförs en manifestation mot mobbing i Uppsala, det är initiativtagaren Pia Kihlberg som arrangerar en MC-kortege i samarbete med BRY - Barnrättsskydd, starten går från IKEA-parkeringen.   Initiativtagaren Pia Kihlberg har hämtat inspirationen att arrangera en kortege under parollen mc mot mobbing från Norge där den körs varje år den 22 maj.

Nyan - 04 nov 15 kl. 18:50

Stoppa all mobbing i god tid

– Våga prata om mobbing med ungdomarna! Våga också tänka på dina egna fördomar.

Mobbing existerar!

UNT - 11 dec 13 kl. 11:35

Nannaskolan i film mot mobbing

Organisationen "Nolltolerans mot mobbing" ska producera en film med tema mot mobbing. På Nannaskolan i Uppsala pågår uttagningar till filmen..

HBL - 05 nov 13 kl. 20:21

Raumos identitet vacklar när varvet försvinner

När STX Finlands varv i Raumo stänger för gott går också den över 400-åriga båtbyggartraditionen i graven. Det innebär ett hårt slag Raumoidentiteten.– Raumo är ju känt för Gamla Raumo, Rauman Lukko och för båtbyggande.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Raseriet mot Spotifys nya iPhoneapp: "Aldrig varit med om sämre"

När Spotify släppte en helt ny version i början av april var det många som såg fram emot nyheten. Designen såg snygg och nyskapande ut – men när appen till bland annat iPhone släpptes var minerna inte alls lika glada. Tvärtom har appen sedan uppdateringen varit långsam och buggig.

YLE - 17 mar 17 kl. 05:07

Sjöfartsfolk: "En ny industripark vid varvet i Åbo är toppen"

Stadsdelen Perno i Åbo ska inom de närmaste åren växa och bli ännu större. Området ska få ett eget industriområde för sjöfartsbranschen och har redan ett namn, Blue Industry Park. Stadsstyrelsen klubbade nyligen igenom beslutet som innebär att staden köper ett område på 55 hektar för 7,35 miljoner euro.

YLE - 13 sep 17 kl. 07:34

Varvet hotas att läggas ner i Åbo – i musikal av Sting

På fredag är det premiär för pjäsen Det sista fartyget (Viimeinen laiva) på Åbo stadsteater. Det är samtidigt europeisk urpremiär för musikalen, som är skriven av artisten Sting. Pjäsen uppfördes allra första gången 2014 i Chicago.

HBL - 29 aug 13 kl. 09:26

L-S: Strejk på STX-varvet i Raumo

En strejk har brutit ut på STX-varvet i Raumo, rapporterar tidningen Länsi-Suomi.Enligt tidningen har personalen på varvet marscherat ut.
Enligt Yle har de anställda på varvet tidigare i veckan fått veta att den väntade storbeställningen inte kommer till Raumo utan till varvet i Åbo.

YLE - 02 feb 17 kl. 04:22

Enormt rekryteringsbehov på varvet - nu behövs magistrar som bygger lyxkryssare

Åbovarvet står inför ett kolossalt rekryteringsbehov. Arbetsstyrkan ska inom några år fördubblas, men nu är det universitetsutbildade som efterfrågas. Efter många dåliga år står varvsindustrin nu plötsligt inför en helt annorlunda utmaning, nämligen ett kolossalt rekryteringsbehov.

BT - 21 jan 11 kl. 10:20

Kulturministern slår rekord i populistisk dumhet

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth fortsätter att göra sitt bästa för att förlöjliga den borgerliga kulturpolitiken. Men med sitt uttalande i radions kulturnytt häromdagen om att den svenska kulturjournalistiken, till skillnad från sportjournalistiken(!), är för exkluderande och därmed skrämmer bort näringslivet från sponsorinsatser slår hon något slags rekord i populistisk dumhet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

En till sjukhus vid brand i Norrköping

En person har förts till sjukhus, med oklara skador, från en brand i ett industriområde i Norrköping..

Expressen - 1 timme sedan

Pappan: Flickan togs inte från sin mamma

Bilden på flickan som gråter vid gränskontrollen har blivit en symbol för Donald Trumps kritiserade migrationspolitik.Men nu får bilden kritik för att vara missvisande.Flickans pappa säger att hon inte är ett av de barn som togs från sina föräldrar.

Expressen - 1 timme sedan

Kraftig brand i fastighet

Räddningstjänsten har larmats till en brand i Norrköping. Enligt tidiga uppgifter ska branden ha brutit ut på den nedre våningen. – Det är kraftig brand från en fastighet, säger Peter Holm, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Expressen - 2 timmar sedan

Reglerna som Meghan måste följa i sitt nya liv

Att bli hertiginna innebär inte bara nya arbetsuppgifter för den före detta skådespelerskan Meghan. Det betyder också att hon behöver ge upp en hel del saker från sitt gamla liv. Till exempel får hon inte längre äta skaldjur på sina resor, skriver The Telegraph.

Expressen - 2 timmar sedan

Över 200 döda efter protester i Nicaragua

212 människor har dött efter oroligheterna i Nicaragua, uppger människorättsorganisationen IACHR enligt TT. En grupp katolska biskopar har vädjat om ett slut på våldet – och hoppas nu att kritiserade presidenten Daniel Ortega ska gå de till mötes..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinnor framförde pjäs – blev gruppvåldtagna

Fem kvinnor våldtogs under pistolhot i Indien efter att ha framfört en pjäs, skriver AFP.Tanken bakom pjäsen var att öka medvetenheten om människohandel hos invånarna i byn. Efter framträdandet ska kvinnorna ha tillfångatagits och blivit våldtagna av en grupp män som körde bort dem i en bil, enligt Al Jazeera.

Expressen - 2 timmar sedan

Reglerna Meghan Markle måste följa i sitt nya liv

Att bli hertiginna innebär inte bara nya arbetsuppgifter för skådespelerskan Meghan Markle. Det betyder också att hon behöver ge upp en hel del saker från sitt gamla liv. Till exempel får hon inte längre äta skaldjur på sina resor, skriver The Telegraph.

Expressen - 3 timmar sedan

Turkiska flygvapnet har bombat kurdiska mål i Irak

Den turkiska militären uppger på fredagskvällen att de har bombat kurdiska mål i Irak. Minst 15 kurdiska gerillaanhängare har dödats, skriver Reuters. .

Expressen - 3 timmar sedan

Motorcyklist körde i fel riktning på E4

En motorcyklist stoppades av polisen under fredagskvällen, efter att ha kört mot trafiken på E4 i Södertälje. Föraren körde söderut i norrgående riktning.– Vi fick samtal om att det var en motorcyklist som körde i fel färdriktning och kunde stoppa honom vid trafikplats Moraberg, säger Towe Hägg vid polisens ledningscentral i Stockholm..

Expressen - 3 timmar sedan

Polisen orolig för hämnd – säkrar upp med resurser

Mordet på den 24-årige mannen på Lindängen i Malmö kan ha varit en hämndaktion.Nu stärker polisen upp med personal inför helgen, ifall ytterligare ett våldsdåd skulle ske.– Med tanke på råheten i gärningen och sättet man gjorde det på har vi varit rädda för att någonting skulle kunna hända, säger Ewa Gun Westford, presstalesperson för polisområde södra Skåne..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.