SVT > Utrikes

Sunday, 21 October, 03:17

SVT - 20 maj 18 kl. 09:20

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningenGymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Santa Fe, Houston, Texas

Dela artikeln

197 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolanhade , beväpnade, vaktervid , skjutningen
Sydsvenskan - 20 maj 18 kl. 06:55

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

GöteborgsPosten - 20 maj 18 kl. 07:58

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 18 kl. 06:55

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

UNT - 21 dec 12 kl. 17:26

Vapenlobby: Behövs beväpnade vakter

Efter skolmassakern i Newtown i förra veckan säger Wayne LaPierre, vd för vapenlobbyn NRA, att beväpnade vakter kanske skulle ha räddat några liv på Sandy Hook-skolan..

Expressen - 09 okt 12 kl. 14:24

"Visst kan man ha beväpnade vakter..."

De 16 Greenpeaceaktivisterna tog sig in på Ringhals yttre industriområde - med cyklar. Troligtvis klättrade de bara över det industristaket som omgärdar området. Även Forsmark kärnkraftsverk fick påhälsning av ett 50-tal aktivister.

Kristianstadsbladet - 13 dec 12 kl. 13:30

Beväpnade vakter på fartyg tillåts


Svenska fartyg ska kunna ha beväpnade vakter ombord som skydd mot pirater. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.Lagen är tänkt att träda i kraft första mars 2013 och ska gälla fartyg som omfattas av de internationella koden för sjöfartsskydd på fartyg och hamnanläggningar (ISPS-koden) och som befinner sig utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)..

BT - 13 dec 12 kl. 13:31

Beväpnade vakter på fartyg tillåts

Svenska fartyg ska kunna ha beväpnade vakter ombord som skydd mot pirater. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.
Lagen är tänkt att träda i kraft första mars 2013 och ska gälla fartyg som omfattas av de internationella koden för sjöfartsskydd på fartyg och hamnanläggningar (ISPS-koden) och som befinner sig utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

VBL - 30 dec 12 kl. 17:47

Obama vill inte ha beväpnade vakter i skolorna

USA:s president Barack Obama sade i en intervju som sändes på söndagen att han hoppas få vapenkontrollåtgärder antagna under det första året av hans andra presidentperiod. Han tror inte på vapenlobbyn NRA:s förslag om beväpnade vakter i de amerikanska skolorna..

Expressen - 27 mar 13 kl. 13:10

Nyberg: "Vi hade beväpnade vakter"

Här är de nya ansiktena i "Livet blir bättre". Renée Nyberg hjälper bland andra Andreas Lundstedt, Ken Ring och Camilla Henemark att berätta om sina utmaningar i barndomen och livet - och det blir dramatiskt även utanför samtalen. - Jag åker bland annat till norra Irak med Özz Nûjen.

GöteborgsPosten - 01 sep 15 kl. 18:47

Kontroller och beväpnade vakter på västeuropeiska tåg

Säkerhetskontroller på stationer och beväpnade vakter på västeuropeiska tåg. Det kan bli följden av attentatsförsöket på ett snabbtåg i Frankrike förra helgen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Trump: USA kommer dra sig ur nedrustningsavtalet med Ryssland

Donald Trump säger att han vill att USA drar sig ur det över 30 år gamla nedrustningsavtalet INF. Enligt den amerikanske presidenten har Ryssland ”brutit mot avtalet i många år”..

SVT - 5 timmar sedan

Mexikos besked: Öppnar gräns för kvinnor och barn

Tusentals människor har samlats i den så kallade migrantkaravanen som gått från Honduras genom Guatemala med USA som slutmål. Vid gränsen till Mexiko har det varit stopp, men nu meddelar mexikanska myndigheter att kvinnor och barn ska släppas in..

SVT - 6 timmar sedan

Saudiskt svar på journalists död väcker tvivel – och hyllningar

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggis försvinnande och efterspelet kring hans förmodade död väcker reaktioner världen över. Tyskland med flera uttrycker skepsis kring saudiernas officiella förklaring, men Riyads allierade hyllar kronprins Muhammad bin Salman..

SVT - 7 timmar sedan

Halv miljon britter demonstrerade mot brexit

Brexit närmar sig. Då gick en halv miljon britter ut på Londons gator och krävde en ny folkomröstning om Storbritanniens EU-framtid..

SVT - 8 timmar sedan

”Kommer veta inom kort vad som har hänt med kroppen”

Sent i går kväll bekräftade Saudiarabien att Jamal Khashoggi är död, enligt landet efter ett slagsmål inne på landets konsulat i Istanbul, men Turkiet kommer fortsätta utreda fallet..

SVT - 9 timmar sedan

Barn dör i lunginflammation – medicin kostar för mycket

Varje år dör närmare en miljon barn i världen av lunginflammation. Många av dödsfallen hade kunnat undvikas med vaccinationer. Men läkemedelsbolaget Pfizer har satt ett pris som många länder inte har råd med, bland annat Indien..

SVT - 11 timmar sedan

Experten: Siffror och Afghanistan går inte ihop – man får ta allt med en stor nypa salt

Det har kommit rapporter om explosioner vid vallokaler i Afghanistan under dagens parlamentsval..

SVT - 17 timmar sedan

Stina Blomgren: ”Saudiarabien har helt ändrat sin version”

Den försvunna journalisten Jamal Khashoggis död har lett till starka reaktioner. SVT:s Mellanösternkorrespondent, Stina Blomgren, menar att händelsen kan leda till stora konsekvenser för Saudiarabien. – Frågan är hur landets västliga allierade kommer att se på de nya uppgifterna.

SVT - 19 timmar sedan

Afghanistan mot val i våldets skugga

Hundratals har dödats eller skadats i valrelaterat våld och sex kandidater har mördats under de senaste sex månaderna. I dag hålls det val i Afghanistan – ett val kantat av våld med en talibanrörelse som svurit att sabotera processen..

SVT - 23 timmar sedan

Snart säljs drottning Marie Antoinettes juveler på auktion

Smyckena som en gång bars av franska drottningen Marie Antoinette har funnits i familjens ägo i över 200 år. Men nu säljs de kungliga juvelerna på auktion..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.