SVT > Utrikes

Wednesday, 23 January, 18:35

Liknande nyheter

Taggar: Skolanhade , beväpnade, vaktervid , skjutningen
Sydsvenskan - 20 maj 18 kl. 06:55

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

GöteborgsPosten - 20 maj 18 kl. 07:58

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 18 kl. 06:55

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

UNT - 21 dec 12 kl. 17:26

Vapenlobby: Behövs beväpnade vakter

Efter skolmassakern i Newtown i förra veckan säger Wayne LaPierre, vd för vapenlobbyn NRA, att beväpnade vakter kanske skulle ha räddat några liv på Sandy Hook-skolan..

Expressen - 09 okt 12 kl. 14:24

"Visst kan man ha beväpnade vakter..."

De 16 Greenpeaceaktivisterna tog sig in på Ringhals yttre industriområde - med cyklar. Troligtvis klättrade de bara över det industristaket som omgärdar området. Även Forsmark kärnkraftsverk fick påhälsning av ett 50-tal aktivister.

Kristianstadsbladet - 13 dec 12 kl. 13:30

Beväpnade vakter på fartyg tillåts


Svenska fartyg ska kunna ha beväpnade vakter ombord som skydd mot pirater. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.Lagen är tänkt att träda i kraft första mars 2013 och ska gälla fartyg som omfattas av de internationella koden för sjöfartsskydd på fartyg och hamnanläggningar (ISPS-koden) och som befinner sig utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)..

BT - 13 dec 12 kl. 13:31

Beväpnade vakter på fartyg tillåts

Svenska fartyg ska kunna ha beväpnade vakter ombord som skydd mot pirater. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.
Lagen är tänkt att träda i kraft första mars 2013 och ska gälla fartyg som omfattas av de internationella koden för sjöfartsskydd på fartyg och hamnanläggningar (ISPS-koden) och som befinner sig utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

VBL - 30 dec 12 kl. 17:47

Obama vill inte ha beväpnade vakter i skolorna

USA:s president Barack Obama sade i en intervju som sändes på söndagen att han hoppas få vapenkontrollåtgärder antagna under det första året av hans andra presidentperiod. Han tror inte på vapenlobbyn NRA:s förslag om beväpnade vakter i de amerikanska skolorna..

Expressen - 27 mar 13 kl. 13:10

Nyberg: "Vi hade beväpnade vakter"

Här är de nya ansiktena i "Livet blir bättre". Renée Nyberg hjälper bland andra Andreas Lundstedt, Ken Ring och Camilla Henemark att berätta om sina utmaningar i barndomen och livet - och det blir dramatiskt även utanför samtalen. - Jag åker bland annat till norra Irak med Özz Nûjen.

GöteborgsPosten - 01 sep 15 kl. 18:47

Kontroller och beväpnade vakter på västeuropeiska tåg

Säkerhetskontroller på stationer och beväpnade vakter på västeuropeiska tåg. Det kan bli följden av attentatsförsöket på ett snabbtåg i Frankrike förra helgen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Spänt inför demonstrationer i Venezuela

Både oppositionen och anhängare till president Nicolás Maduro väntas delta i stora demonstrationer i Venezuela. Minst fyra personer har dödats i våldsamheter under natten före protesterna..

SVT - 8 timmar sedan

Putin och Erdogan möts om Syrien

Ryssland och Turkiets presidenter möts i dag i Moskva för samtal om konflikten i Syrien, snart inne på sitt nionde år. De båda länderna befinner sig på olika sidor i kriget, men har samtidigt viktiga roller att spela..

SVT - 12 timmar sedan

Strejk väntas bryta ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer svara med lockout.

SVT - 19 timmar sedan

SVT:s Carina Bergfeldt: Beslutet i USA:s högsta domstol ett bakslag för hbtq-rörelsen

Ett stort kliv bakåt för hbtq-rörelsen i USA. Så beskriver SVT Nyheters USA-korrespondent, Carina Bergfeldt, konsekvenserna av att landets högsta domstol under tisdagen beslutat att amerikanska militären nu får tillåtelse att utestänga transpersoner..

SVT - 20 timmar sedan

Fyra ödesfrågor som måste hanteras vid toppmötet i Davos

Tusentals politiska och ekonomiska tungviktare har nu samlats vid Världsekonomiskt forum Davos, Schweiz. Vad är det som står på spel? SVT:s kommentator Erika Bjerström sammanfattar de fyra viktigaste frågorna som världsledarna behöver ta tag i..

SVT - 21 timmar sedan

Prins Philip i bilolycka – körde sedan utan bälte

Brittiske prins Philip har de senaste dagarna hamnat i rampljuset för sin bilkörning. I torsdags krockade den 97-årige prinsen nära det kungliga godset Sandringham, bara några dagar senare kontaktades han av polis efter att ha kört utan bälte..

SVT - 22 timmar sedan

Ny rapport: Nordkorea hemlighåller robotbaser

Nordkorea döljer 20 robotbaser för omvärlden, enligt en ny rapport från USA. – Jag kan bara konstatera att många av Nordkoreas kärnvapen- och robotanläggningar sannolikt inte är kända, säger Jerker Hellström på Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI). Och Shannon Kile, på fredsforskningsinitutet Sipri, säger att Nordkorea fortsätter med att utveckla och uppgradera deras robotbaser..

SVT - Igår: 18:19

Militären i USA får tillstånd att stänga ute transpersoner

Efter flera vändor i olika instanser beslutade Högsta domstolen i USA på tisdagen att den amerikanska militären ska tillåtas utestänga transpersoner från militärtjänstgöring..

SVT - Igår: 18:20

Stora kedjorna sätter stopp för porren inför OS i Japan

Två av världens största närbutikskedjor väljer att tillfälligt stoppa försäljningen av porrtidningar i Japan. Anledningen är att man vill ”skapa en anständig shopping-miljö” inför OS i Tokyo nästa år och rugby-VM, som hålls i landet i år..

SVT - Igår: 18:02

Stulna tusenåriga ovärderliga stenreliker återfunna – i familjs trädgård

Två ovärderliga stenkonstverk som stals från en spansk kyrka 2004 har återfunnits i London. Stenblocken såldes som trädgårdspynt till en helt ovetande engelsk adelsman och hans familj..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.