SVT > Utrikes

Friday, 17 August, 21:33

Liknande nyheter

Taggar: Skolanhade , beväpnade, vaktervid , skjutningen
Sydsvenskan - 20 maj 18 kl. 06:55

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

GöteborgsPosten - 20 maj 18 kl. 07:58

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 18 kl. 06:55

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

UNT - 21 dec 12 kl. 17:26

Vapenlobby: Behövs beväpnade vakter

Efter skolmassakern i Newtown i förra veckan säger Wayne LaPierre, vd för vapenlobbyn NRA, att beväpnade vakter kanske skulle ha räddat några liv på Sandy Hook-skolan..

Expressen - 09 okt 12 kl. 14:24

"Visst kan man ha beväpnade vakter..."

De 16 Greenpeaceaktivisterna tog sig in på Ringhals yttre industriområde - med cyklar. Troligtvis klättrade de bara över det industristaket som omgärdar området. Även Forsmark kärnkraftsverk fick påhälsning av ett 50-tal aktivister.

Kristianstadsbladet - 13 dec 12 kl. 13:30

Beväpnade vakter på fartyg tillåts


Svenska fartyg ska kunna ha beväpnade vakter ombord som skydd mot pirater. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.Lagen är tänkt att träda i kraft första mars 2013 och ska gälla fartyg som omfattas av de internationella koden för sjöfartsskydd på fartyg och hamnanläggningar (ISPS-koden) och som befinner sig utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)..

BT - 13 dec 12 kl. 13:31

Beväpnade vakter på fartyg tillåts

Svenska fartyg ska kunna ha beväpnade vakter ombord som skydd mot pirater. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.
Lagen är tänkt att träda i kraft första mars 2013 och ska gälla fartyg som omfattas av de internationella koden för sjöfartsskydd på fartyg och hamnanläggningar (ISPS-koden) och som befinner sig utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

VBL - 30 dec 12 kl. 17:47

Obama vill inte ha beväpnade vakter i skolorna

USA:s president Barack Obama sade i en intervju som sändes på söndagen att han hoppas få vapenkontrollåtgärder antagna under det första året av hans andra presidentperiod. Han tror inte på vapenlobbyn NRA:s förslag om beväpnade vakter i de amerikanska skolorna..

Expressen - 27 mar 13 kl. 13:10

Nyberg: "Vi hade beväpnade vakter"

Här är de nya ansiktena i "Livet blir bättre". Renée Nyberg hjälper bland andra Andreas Lundstedt, Ken Ring och Camilla Henemark att berätta om sina utmaningar i barndomen och livet - och det blir dramatiskt även utanför samtalen. - Jag åker bland annat till norra Irak med Özz Nûjen.

GöteborgsPosten - 01 sep 15 kl. 18:47

Kontroller och beväpnade vakter på västeuropeiska tåg

Säkerhetskontroller på stationer och beväpnade vakter på västeuropeiska tåg. Det kan bli följden av attentatsförsöket på ett snabbtåg i Frankrike förra helgen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 timmar sedan

Dödstalen stiger efter indiska monsunregn

Minst 164 personer befaras ha dött till följd av de kraftiga monsunregnen i delstaten Kerala i södra Indien, uppger delstatsregeringens chef Pinarayi Vijayan..

SVT - 17 timmar sedan

Ny forskning: Mindre och färre ostron på grund av sura hav

I Australien visar ny forskning att ostronen minskar i storlek och antal på grund av försurningen av haven. Forskarna anser att det handlar om en global trend och klimatförändringar. Även i Europa minskar ostronbestånden och nu ska även tillståndet för de svenska ostronen undersökas..

SVT - 23 timmar sedan

Trumps svar till USA:s medier: ”Väldigt dåligt för vårt fantastiska land”

Den amerikanska dagspressen gjorde på torsdagen ett gemensamt upprop mot Donald Trumps nedvärderade retorik om landets medier. Trump reagerade på Twitter med att skriva ”att de falska nyhetsmedierna är oppositionspartiet” . Nu varnar Reportrar utan gränser för retoriken från USA:s president kan kopieras av andra makthavare i världen..

SVT - Igår: 20:51

USA hotar Turkiet med nya sanktioner

USA är redo att införa nya sanktioner mot den redan hårt prövade turkiska ekonomin om inte den gripne amerikanske pastorn Andrew Brunson släpps, meddelar finansminister Steve Mnuchin..

SVT - Igår: 17:10

Hur minns du Aretha Franklin?

En av vår tids största sångröster har gått bort. Soulartisten Aretha Franklin dog på torsdagen vid en ålder av 76 år. Vi är nu många som nu vill minnas och hedra ”the queen of soul”.

SVT - Igår: 16:49

18-årig man nekades asyl i Österrike – ansågs inte vara homosexuell ”på riktigt”

En 18-årig man ansökte om asyl i Österrike då han fruktar att han kommer att straffas i sitt hemland Afghanistan för att vara homosexuell. Mannen har nu fått sin ansökan avslagen då myndigheterna betvivlar hans sexuella läggning. Enligt en utredare finns det inget i mannens ” sätt att gå, bete sig eller klä sig” som indikerar att han är homosexuell..

SVT - Igår: 15:47

Danska drottningen Margrethe: Arbetet hjälper mig att ta itu med min mans död

Danmarks drottning Margrethe bjuder nu, för första gången på tio år, in till en träff med både franska och danska medier, ett halvår efter att hennes make, prins Henrik, gått bort. – Det är hälsosamt att vara upptagen och lägga till saker går ganska bra, säger drottningen..

SVT - Igår: 14:00

Eldningsförbuden sinar – men brandsommaren är ännu inte över

Eldningsförbuden upphör sakta men säkert på flera håll i landet. Trots det bör man vara försiktig i skog och mark – nu börjar nämligen den ordinarie brandsäsongen dra igång..

SVT - Igår: 11:38

Fem om Madonna

Madonna fyller 60 och har varit i rampljuset i 36 år. Med sina musikvideos har hon lyckats uppröra både Vatikanen och MTV. Här är fem saker du kanske inte visste om Queen of Pop..

SVT - Igår: 11:06

Domaren om uppmärksammade giftmordet: ”En konspiration”

De två kvinnorna som misstänks för att ha giftmördat den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Uns halvbror kommer att fortsätta vara häktade i Malaysia. Kvinnorna, som riskerar dödsstraff, säger sig ha blivit lurade till att döda honom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.