SVT > Utrikes

Saturday, 23 June, 21:42

Liknande nyheter

Taggar: Skolanhade , beväpnade, vaktervid , skjutningen
Sydsvenskan - 20 maj 18 kl. 06:55

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

GöteborgsPosten - 20 maj 18 kl. 07:58

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 18 kl. 06:55

Skolan hade beväpnade vakter vid skjutningen

Gymnasieskolan i Santa Fe, strax söder om Houston i Texas, hade förberett sig på en skolskjutning. Bland annat fanns det beväpnade vakter på plats. Ändå sköts tio personer ihjäl i fredags.

UNT - 21 dec 12 kl. 17:26

Vapenlobby: Behövs beväpnade vakter

Efter skolmassakern i Newtown i förra veckan säger Wayne LaPierre, vd för vapenlobbyn NRA, att beväpnade vakter kanske skulle ha räddat några liv på Sandy Hook-skolan..

Expressen - 09 okt 12 kl. 14:24

"Visst kan man ha beväpnade vakter..."

De 16 Greenpeaceaktivisterna tog sig in på Ringhals yttre industriområde - med cyklar. Troligtvis klättrade de bara över det industristaket som omgärdar området. Även Forsmark kärnkraftsverk fick påhälsning av ett 50-tal aktivister.

Kristianstadsbladet - 13 dec 12 kl. 13:30

Beväpnade vakter på fartyg tillåts


Svenska fartyg ska kunna ha beväpnade vakter ombord som skydd mot pirater. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.Lagen är tänkt att träda i kraft första mars 2013 och ska gälla fartyg som omfattas av de internationella koden för sjöfartsskydd på fartyg och hamnanläggningar (ISPS-koden) och som befinner sig utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)..

BT - 13 dec 12 kl. 13:31

Beväpnade vakter på fartyg tillåts

Svenska fartyg ska kunna ha beväpnade vakter ombord som skydd mot pirater. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.
Lagen är tänkt att träda i kraft första mars 2013 och ska gälla fartyg som omfattas av de internationella koden för sjöfartsskydd på fartyg och hamnanläggningar (ISPS-koden) och som befinner sig utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

VBL - 30 dec 12 kl. 17:47

Obama vill inte ha beväpnade vakter i skolorna

USA:s president Barack Obama sade i en intervju som sändes på söndagen att han hoppas få vapenkontrollåtgärder antagna under det första året av hans andra presidentperiod. Han tror inte på vapenlobbyn NRA:s förslag om beväpnade vakter i de amerikanska skolorna..

Expressen - 27 mar 13 kl. 13:10

Nyberg: "Vi hade beväpnade vakter"

Här är de nya ansiktena i "Livet blir bättre". Renée Nyberg hjälper bland andra Andreas Lundstedt, Ken Ring och Camilla Henemark att berätta om sina utmaningar i barndomen och livet - och det blir dramatiskt även utanför samtalen. - Jag åker bland annat till norra Irak med Özz Nûjen.

GöteborgsPosten - 01 sep 15 kl. 18:47

Kontroller och beväpnade vakter på västeuropeiska tåg

Säkerhetskontroller på stationer och beväpnade vakter på västeuropeiska tåg. Det kan bli följden av attentatsförsöket på ett snabbtåg i Frankrike förra helgen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Över 500 migranter räddade till sjöss av spanska myndigheter

Spanska myndigheter har under lördagen räddat sammanlagt 569 migranter som korsat Medelhavet från Nordafrika till Spanien med båt. Det uppger nyhetsbyrån AP..

SVT - 9 timmar sedan

Flottan redo för ”tältstäder” i södra USA

USA:s försvar tittar på möjligheterna att inhysa tiotusentals migranter som kommit över gränsen från Mexiko. Bedömningen är att det skulle gå att ha sammanlagt långt över 100 000 gripna i tillfälliga boenden på militärbaser i Alabama, Arizona och Kalifornien, rapporterar Time..

SVT - 19 timmar sedan

Maffiabossen döms – 25 år efter mordet

En gång var han en av två mäktiga maffiabossar i Boston. Men nu kommer 88-årige Francis ”Cadillac Frank” Salemme tvingas spendera resten av sitt liv i fängelse. Han greps för två år sedan på ett hotellrum där han gömde sig med 28 000 dollar i kontanter..

SVT - 21 timmar sedan

Putin bjuder in till toppmöte – med Nord- och Sydkorea

Rysslands president Vladimir Putin har bjudit in sin sydkoreanska kollega Moon Jae-In till ett toppmöte i Vladivostok, dit också Nordkoreas ledare Kim Jong-Un inbjudits. – Vi skulle gärna se er som hedersgäst i Vladivostok, sade Putin till Moon vid en presskonferens i Moskva efter samtal som de båda fört på fredagen..

SVT - Igår: 20:37

Amerikansk gränsvakt: Viralt foto på gråtande flicka vilseledande

Bilden på flickan som gråter när hennes mamma håller på att kroppsvisiteras efter att ha korsat USA:s gräns har blivit symbol för USA:s hårt kritiserade migrationspolitik där migrantfamiljer fråntogs sina barn. Men enligt vakten som genomsökte mamman skiljdes hon och barnet aldrig åt..

SVT - Igår: 20:12

Modeexpert: Därför väcker Melania Trumps kläder kritik

Melania Trump, fru till USA:s president Donald Trump, har flera gånger kritiserats för att ha burit kläder som rimmar illa med det som hon säger sig stå för. Frågan är varför presidentfruns val av kläder ständigt väcker diskussion. – Kläder bär otroligt mycket politisk mening, oavsett om man tror det eller inte, säger modeexperten Nina Johansson Campioni..

SVT - Igår: 18:09

Starkt stöd för Erdogan i sin hemstad

Inför valet nu på söndag besökte president Recep Tayyip Erdogan sin hemstad Riza, där stödet för nuvarande presidenten är högt. Se klippet där SVT Nyheters Stefan Åsberg intervjuat invånarna på plats..

SVT - Igår: 18:07

Hur fritt och rättvist är det turkiska valet?

President Recep Tayyip Erdogan tidigarelägger valet – istället för november 2019 blir det den 24:e juni i år. Se klippet ovan och bli snabbt lite insatt..

SVT - Igår: 16:38

Trump varnar för biltullar mot Europa

USA:s president Donald Trump varnar för att USA kan komma att införa tullar på 20 procent på importerade bilar från EU. Utspelet kommer samma dag som EU:s nya tullarna mot USA träder i kraft..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.