YLE > Finland

Wednesday, 14 November, 18:28

Liknande nyheter

Taggar: Kan aktivismoch , vetenskap, , handi , hand, Genusvetenskapen, får hård kritik men är kritiken rättvis
Sydsvenskan - 31 okt 11 kl. 06:30

Hand i hand

Arkiv 2010: Lars Brundin.
Antje Jackelén vill punktera uppfattningen att vetenskap och tro inte går ihop, skriver Magnus Sundell.
Både tröst och utmaning.

Skånskan - 18 aug 16 kl. 09:34

Lekfull dans och politisk aktivism

På fredag är det premiär för den prisbelönta och omskrivna filmen Kiki. Tidningen har träffat regissören Sara Jordenö och medförfattaren Twiggy Pucci Garçon som under fyra år har följt rasifierade hbtq-ungomar i New York som har skapat en konstnärlig scen och en fristad från omvärldens rasism och homo- och transfobi.– Det är en film om att växa upp, hitta sig själv och om vänskap och familj, säger Sara Jordenö som är på besök i Malmö, staden som hon bodde i på 90-talet när hon pluggade på Konsthögskolan.

YLE - 27 nov 16 kl. 15:06

Inte bara vetenskap bakom riskgränserna för alkohol - vitt skilda tolkningar världen över

((vis:1136908)) Källor Uppgifterna härstammar från flera olika källor. Vi har i regel prioriterat nyare källor över äldre.
Sammanställt material om nationella alkoholrekommendationer
Good Practice Principles for Low Risk Guidelines, THL/RARHA (oktober 2016):
Low risk drinking guidelines in EU, RARHA (2016)
SSA: Governmental standard drink definitions and low-risk alcohol consumption guidelines in 37 countries (13.

DN - 23 feb 11 kl. 18:48

?Diplomati är ingen vetenskap, den är ett hantverk?

Att ta vara på den diplomatiska professionalismen är lika viktigt som att rensa ut det som är förlegat i ?kårandan?. Diplomati är ingen vetenskap.

YA - 12 feb 14 kl. 03:55

Leijonborg reser med mössan i hand

EU har stora visioner för vetenskap och innovationer.
Med det nya forskningsprogram som drogs igång i år, Horisont 2020, ska det satsas svindlade 80 miljarder euro på forskning och vetenskap fram till 2020. Målet är att ska Europa bli en av världens mest innovativa ekonomier.

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 15 kl. 06:00

Från trä till komposit – klubbor har blivit vetenskap

Barndomens ändlösa landhockeymatcher. Tennisbollarna som blev allt mer tunnhåriga. Benskydden där stoppningen fick tejpas fast och målen med nät som inte höll ihop.

YLE - 07 nov 13 kl. 18:48

Mera ideologi än vetenskap i Himanens rapport

Matilda Wrede-Jäntti, lektor i socialt arbete vid Helsingfors Universitet, är enig med Pekka Himanen på åtskilliga punkter. Men hon ställer sig frågande inför de enkla lösningar hans rapport förordar - någon vetenskaplig tyngd har dokumentet inte. En stor del av Pekka Himanens rapport handlar om hur vi ska bevara välfärdssamhället.

YLE - 07 nov 13 kl. 20:17

"Mera ideologi än vetenskap i Himanens rapport"

Matilda Wrede-Jäntti, lektor i socialt arbete vid Helsingfors universitet, är enig med Pekka Himanen på åtskilliga punkter. Men hon ställer sig frågande inför de enkla lösningar hans rapport förordar - någon vetenskaplig tyngd har dokumentet inte. En stor del av Pekka Himanens rapport handlar om hur vi ska bevara välfärdssamhället.

Kristianstadsbladet - 04 maj 12 kl. 08:33

Med facit i hand

Hur löser vi problem i Sverige? Vi har grupparbete. Tillväxtdagarna i Malmö är ett av de större.

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Rakel & Kasper - mamma och son om kampen mot marginalisering

En mammas och sons historia..

YLE - 1 timme sedan

Gamla stadshuset i Ekenäs kanske säljs - också flera andra fastigheter aktuella för försäljning

Företagarna i Raseborg hade stora planer för det gamla stadshuset i Ekenäs, men på grund av för hög hyra förföll de planerna. Nu vill stadsutvecklingssektionen sälja huset..

YLE - 13 timmar sedan

Direkt kl. 14: Slopade nedskärningar i utbildningen, ny sockerskatt, mindre pengar till Åland och bort med miljöskadliga stöd? – riksdagen drabbar samman om oppositionens skuggbudgetar

Riksdagen debatterar på onsdagen oppositionspartiernas skuggbudgetar. Debatten väntas utmynna i gräl om realismen i förslagen..

YLE - 8 timmar sedan

Mauno Koivistos liv första gången på scen i Ingå - Täkterborna sätter upp pjäs om byns president

Mauno Koivisto - Täkters president är namnet på en nyskriven pjäs som får premiär på Ingbohed i Täkter i Ingå om ett knappt år. Bakom storsatsningen står Täkter ungdomsförening, en förening där också Koivisto var medlem..

YLE - 4 timmar sedan

Pizzarånet i Karis - 16-åringen döms för stöld och misshandel

16-åringen som i januari i år stal pengar från en pizzeria i Karis har nu fått sin dom. Han dömdes till 60 dagsböter (360 euro) för stöld och misshandel som ung förbrytare..

YLE - 4 timmar sedan

ÅA-professorer får pris för framgångsrik forskning

Professorerna Matti Laine och Dmitry Murzin har fått pris för framgångsrik forskning vid Åbo Akademi. Prissumman på 20 000 euro per professor går till de ämnen pristagarna representerar..

YLE - 4 timmar sedan

Namn, kön, etnicitet och ålder ska inte spela roll då Helsingfors rekryterar: "Större chans att bli kallad till intervju"

Alla har förutfattade meningar, därför behövs anonym rekrytering. När viss information om arbetssökande döljs hamnar fokus på kompetensen - som ju är det rekryteringen ska handla om, säger likabehandlingskonsult Malin Gustavsson..

YLE - 4 timmar sedan

Så påverkas du om oppositionen får bestämma: SFP gillar ensamförsörjare och VF singlar – alla vill ge till studerande och löntagare

Vänsterpartierna och de gröna är hårda mot företagare, men frikostiga gentemot studerande, pensionärer och långtidsarbetslösa. SFP vill att alla ska få mera i handen tack vara skattesänkningar..

YLE - 7 timmar sedan

Rysk affärsman vill ha tillbaka Airiston Helmi-miljoner - tingsrätten behandlar ärendet bakom stängda dörrar

Den ryske affärsmannen Pavel Melnikov, som står bakom Airiston Helmi i Pargas, vill ha tillbaka den egendom som polisen beslagtog i samband med razzian mot bolagets fastigheter i september..

YLE - 7 timmar sedan

Pargasbo dömd för grov förskingring - försnillade nästan en kvarts miljon av åldring

En 70-årig Pargasbo har varit intressebevakare för en äldre dam, men istället för att sköta hennes ärenden och förmögenhet så har han i praktiken tömt hennes konto..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.