DN > Utrikes

Tuesday, 14 August, 11:09

DN - 20 maj 18 kl. 00:01

Pensionärer drabbas värst när diktaturen närmar sigPå söndag väntas Venezuela i praktiken bli en diktatur när regimen går till val för att återvälja Nicolás Maduro. De som kan flyr landet. De som inte kan tvingas bli medlemmar i partiet för att få mat. Värst drabbade är landets pensionärer som varken kan eller vill fly landet..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Venezuela, Nicolás Maduro

Dela artikeln

150 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionärer, drabbas, värstnär , diktaturen, närmarsig
News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör flyttar

Från Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person.

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör byts ut

Från Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person.

Expressen - 20 dec 16 kl. 20:58

Svenska pensionärer lider – vad är det för land vi lever i?

Svenska fattiga pensionärer är värst drabbade i EU. Medan andelen fattigpensionärer minskar i andra EU-länder ökar de i Sverige. Pensionen är onekligen uppbyggd på arbete och för att få full pension måste man ha arbetat heltid under sina yrkesverksamma år.

SmålandsPosten - 08 jun 17 kl. 15:52

Frigör våra pensionärer

Idag beskattas våra stackars pensionärer dubbelt, först när de jobbar in sin pension och sedan när de månadsvis får ut pensionen..

News55 - 04 jul 18 kl. 06:30

Pensionsmyndigheten: Inför “barnbidrag för pensionärer”

Pensionsmyndigheten menar att det är ett politiskt dilemma att kombinera en god grundtrygghet efter pensioneringen med bra drivkrafter för att tjäna in till sin pension via arbete. Till seminariet i Almedalen hade Pensionsmyndigheten bjudit in riksdagsledamot Solveig Zander (C), riksdagsledamot Fredrik Lundh Sammeli (S), Jan Andersson, styrelseledamot PRO och Monica Blomberg, förbundsordförande RPG. Olle Settergren, chef på Pensionsmyndighetens analysavdelning, började med att berätta att Sverige ligger sämst till bland de nordiska länderna när det gäller andelen 65-plussare som inte har råd att köpa de mest nödvändiga varorna.

News55 - 05 maj 17 kl. 09:08

M vill öka skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer

22 miljarder kronor. Så mycket föreslår Moderaterna att inkomstskatten ska sänkas – och det redan under nästa år. Det framkom när Sveriges största oppositionsparti lade fram sin skuggmotion till regeringens vårbudget under onsdagen.

Alliansfritt Sverige - 21 aug 14 kl. 08:14

Nu ska Göran Hägglund låtsas bry sig om pensionärer igen

I april 2010 var Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund tydlig med att klyftan i skatt mellan de som är pensionärer och de som är arbetare skulle finnas kvar. I en utfrågning inför valet 2010 några månader senare ville han ta bort klyftan helt i skatt mellan löntagare och pensionärer. Men han var dock tydlig med att det nog kanske inte var möjligt att ta bort den helt under mandatperioden.

Barometern - 09 sep 14 kl. 07:19

Rösta för gratis kollektivtrafik för pensionärer

”Ingen förståelse finns för att pensionärernas ­ekonomi de senaste åren har försämrats och för många pensionärer är kostnaderna för kollektiv­trafiken inte oväsentliga.” I flera kommuner i Sverige har pensionärer rätt till gratis kollektivtrafik inom sin kommun. En förmån som uppskattas mycket och som ger pensionärer möjlighet att komma ut och för många handlar det om att bryta sin ensamhet genom att man kan transportera sig till kommunernas centrala delar och träffa bekanta, delta i kulturevenemang och mycket annat.

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 15:02

Arbetande pensionärer betalar pensionärernas skattesänkning

Den socialistiska axelmaktregimen föreslår skattesänkningar på bruttoinkomsten för pensionärer i sin budget. Hela skattesänkningen finansieras genom att man höjer löneskatterna för pensionärernas arbetsgivare och egenföretagande pensionärer får alltså inte någon skattesänkning alls. Frågan är också om arbetsgivare, som får kraftigt höjda kostnader för anställda 65+, kommer vilja ha anställa fler eller ens ha kvar dessa?

Cornucopia - 11 jun 18 kl. 10:08

40-talisterna har högre ekonomisk standard som pensionärer än i arbetslivet vid 50 års ålder

Inflationsjusterade siffror SCB tagit fram visar att 40-talisterna har 51% högre ekonomisk standard som pensionärer vid 67 års ålder än de hade som 50-åringar i arbetslivet. Hög standard? Vad f-n är hög standard?

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Bil körde in i säkerhetsbarriär till Storbritanniens parlament

En bil körde under tisdagsmorgonen in i säkerhetsbarriären utanför Storbritanniens parlament i London. En man har gripits av Scotland Yard, rapporterar Reuters..

DN - 2 timmar sedan

Helt öppna pissoarer upprör Parisborna

Parisborna upprörs av ett nytt inslag i gatubilden – helt öppna pissoarer. Boende och företag har skrivit till de lokala myndigheterna för att protestera mot de nya pissoarerna..

DN - 3 timmar sedan

Så säger tyskarna om framgångarna för De Gröna

Det tyska miljöpartiet De Gröna går just nu kraftigt framåt i opinionsmätningarna.  Analytiker pekar på sommarens utdragna regeringskris och värmebölja som möjliga anledningar. DN frågar några Berlinbor vad de tror framgångarna beror på..

DN - 5 timmar sedan

Värmebölja och regeringskris – därför firar tyska miljöpartister framgångar

Berlin. Den heta och torra sommaren utgör ett stort samtalsämne i Tyskland. Men det är inte den enda orsaken till att det tyska miljöpartiet De Gröna just nu firar stora framgångar i opinionsmätningarna.

DN - 13 timmar sedan

FN: 20.000–30.000 IS-medlemmar kvar i Irak och Syrien

Islamiska staten (IS) är till stora delar besegrad, och få ansluter sig numera till terrorrörelsen. Ändå finns 20.000–30.

DN - 14 timmar sedan

Skandal tvingar bort Mauricio Rojas från ministerpost i Chile

Svensk-chilenske politikern, debattören och författaren Mauricio Rojas avgår som kulturminister i Chile efter bara några dagar. Skälet är en opinionsstorm mot Rojas kritik mot ett museum om Pinochetdiktaturen..

DN - 15 timmar sedan

Migrantbåt nekad hamn – igen

Återigen får räddningsfartyget Aquarius inte gå i land i en italiensk eller maltesisk hamn. Fartyget deltog i fredags i två räddningsinsatser och har tagit ombord 141 migranter, varav hälften uppges vara barn, som befann sig i nöd på Medelhavet..

DN - 15 timmar sedan

Fox News liknade Danmark vid Venezuela

Danmarks finansminister rasar mot den amerikanska tv-kanalen Fox News efter ett inslag där landet liknas vid Venezuela. Danskarna framställs där som ett folk som varken vill jobba eller studera..

DN - 16 timmar sedan

Journalister attackerade när de grävde i serie rituella mord

En grupp journalister från det brittiska etermediet BBC som har undersökt en serie rituella mord klarade med nöd och näppe livhanken när de attackerades av bybor i norra Malawi.  Journalisterna misstogs för att själva vara mördare när de under falsk identitet hade stämt möte med en häxdoktor som säljer kroppsdelar..

DN - 16 timmar sedan

FBI-agent sparkad för kritik mot Trump

FBI-agenten Peter Strzok har sparkats från sin tjänst sedan han skrivit kritiska åsikter om USA:s president Donald Trump till en kollega. Strzoks advokat säger att hans klient straffats för att ha använt sig av den lagstadgade yttrandefriheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.