DN > Utrikes

Monday, 24 September, 19:22

DN - 19 maj 18 kl. 20:17

Utländska ledare erbjöd Trump hjälp att bli presidentDe styrande i Saudiarabien och Förenade arabemiraten erbjöd sig att hjälpa Donald Trump att vinna presidentvalet över Hillary Clinton. Detta gjordes vid ett hemligt möte i Trump Tower i augusti 2016, skriver New York Times..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Trump, Saudiarabien, Förenade, Donald Trump, Hillary Clinton, Trump Tower, New York Times

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utländska, ledare, erbjöd, Trump, hjälpatt bli , president
Sydsvenskan - 24 dec 16 kl. 16:04

Trump vill ha utländska gästarbetare

USA:s tillträdande president Donald Trump har ansökt om arbetsvisum för sex utländska arbetare till sin vingård i Virginia. Flera amerikanska medier uppmärksammar visumansökningarna och hänvisar till dokument hos arbetsmarknadsdepartementet. Uppgifterna.

GöteborgsPosten - 24 dec 16 kl. 16:04

Trump vill ha utländska gästarbetare

USA:s tillträdande president Donald Trump har ansökt om arbetsvisum för sex utländska arbetare till sin vingård i Virginia..

DN - 10 okt 17 kl. 00:56

Utländska toppdiplomater: Trump är en problematisk gåta

Det är till Washington Post flera utländska toppdiplomater berättar om hur de ser på Donald Trump och hans regering. Diplomaterna ser en Trumpadministration där beslutsfattandet är oklart, tweets har blivit en policy, och hårdvunna internationella överenskommelser om handel och klimat kasseras. Det har resulterat i en speciell utmaning för diplomater vars jobb är att företräda sina länder och förklara presidentens och hans okonventionella sätt för hemlandet..

DI - 15 jan 18 kl. 17:03

Utländska bilmärken kör om amerikanska – Trump hurrar

Utländska biltillverkare står redan för hälften av USA:s bilproduktion. Snart kör de om för första gången..

DI - 13 sep 18 kl. 07:47

Trumps order ska avskräcka utländska makter att påverka val

USA:s president Donald Trump utfärdade på onsdagen en order med hot om finansiella sanktioner om utländska makter försöker påverka mellanårsvalet i november, rapporterar Bloomberg News..

YLE - 02 maj 17 kl. 05:15

Morgonkollen: Trump prisar kontroversiella ledare och Merkel träffar Putin i Sotji

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Utrikes Donald Trump säger att det skulle vara en ära att få träffa Kim Jong-Un. Nordkoreas diktator är bara den senaste i raden av kontroversiella utländska ledare som prisas av USA:s president.

Dagens PS - 17 jul 17 kl. 07:16

Chocksiffra för Trump – sämsta på 40 år

En undersökning genomförd på uppdrag av amerikanska Washington Post och ABC News, som citeras av TT, visar att förtroendet för Donald Trump är rekordlågt. Efter sex månader på världens tyngsta post har endast 36 procent av landets väljare förtroende för honom. Den rekordlåga siffran innebär att ”The Donald” är USA:s minst uppskattade president sedan den mycket kritiserade Gerald Ford år 1975 endast hade förtroende från 39 procent av väljarna.

DN - 26 jan 17 kl. 06:00

Theresa Mays möte med Donald Trump sätter press på EU

Storbritanniens premiärminister Theresa May blir på fredagen första utländska ledare att tas emot av Donald Trump i Vita huset. May hoppas att det ska stärka Storbritanniens ”särskilda relation” till USA – men närmandet är omstritt på hemmaplan..

DN - 27 jan 17 kl. 00:56

Theresa Mays möte med Donald Trump sätter press på EU

LONDON. Storbritanniens premiärminister Theresa May blir på fredagen första utländska ledare att tas emot av Donald Trump i Vita huset. May hoppas att det ska stärka Storbritanniens ”särskilda relation” till USA – men närmandet är omstritt på hemmaplan..

Sydöstran - 26 maj 17 kl. 17:37

Donald Trump ute på drift i världen

Om Obama var en försiktig general i politiken, är Trump en förvirrad general som ger order och kontraorder om vartannat, som smädar utländska ledare ena dagen och smickrar dem nästa dag och som saknar intellektuell kapacitet att tänka ut en långsiktig strategi..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Spiongripandet i Oslo kan påverka fallet Frode Berg

Under lördagen häktades en rysk medborgare vid Oslo tingsrätt misstänkt för spionage. Om mannen sitter häktad under en längre tid öppnar det för en spionutväxling med norrmannen Frode Berg, som är misstänkt för spionage i Ryssland, enligt Bergs advokater..

DN - 2 timmar sedan

Trump: Ska möta Kim Jong Un igen ”ganska snart”

USA:s president Donald Trump kan komma att ha ett andra möte med Nordkoreas diktator Kim Jong Un ”ganska snart”, rapporterar CNN. .

DN - 5 timmar sedan

Ryskt luftvärnssystem till Syrien

Rysslands försvarsmakt ska förse Syrien med ett modernt luftvärnsrobotsystem inom två veckor. Förra veckan sköt syriska styrkor ner ett ryskt plan och Ryssland skyllde på Israel..

DN - 6 timmar sedan

Labour-förslag öppnar för ny folkomröstning

Labour ska i första hand försöka tvinga fram ett nyval. Men om inte nyvalet blir av kan det bli aktuellt att ställa krav på en andra folkomröstning om Brexit. Så ser det förslag till ny Labour-strategi ut som det brittiska oppositionspartiets kongress ska ta ställning till på tisdagen.

DN - 9 timmar sedan

Navalnyj släppt och gripen på nytt

Den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj har gripits på nytt direkt efter att han släppts från fängelse, enligt hans presstalesperson. Navalnyj har just avtjänat ett 30 dagar långt fängelsestraff för en otillåten protest..

DN - 10 timmar sedan

Fängslade saudier får Right Livelihood-priset

När 2018 års Right Livelihood-pris delas ut i Stockholm senare i höst kan några av pristagarna inte kan vara med. Abdullah al-Hamid, Muhammad Fahad al-Qahtani och Walid Abu al-Khair avtjänar alla långa fängelsestraff i Saudiarabien. Deras brott: de bildade organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter..

DN - 13 timmar sedan

Hongkong förbjuder självständighetsparti

Hongkongs självständighetsparti Hong Kong National Party (HKNP) har förbjudits, som en eftergift mot Peking som vill stärka sin kontroll över den semiautonoma staden..

DN - 13 timmar sedan

Ny anklagelse mot Kavanaugh

Brett Kavanaugh anklagas för att ha kört upp sin penis i en kvinnlig studiekamrats ansikte när de båda studerade vid elituniversitetet Yale. Nya medieuppgifter äventyrar tillsättningen av president Trumps kandidat till Högsta domstolen. .

DN - 21 timmar sedan

Ford hörs på torsdag av senatsutskott

Christine Blasey Ford kommer på torsdag att höras i en öppen utfrågning inför USA-senatens justitieutskott om det sexuella övergrepp hon säger sig ha utsatts för av Brett Kavanaugh. Det uppgav på söndagen advokater som företräder den 51-åriga psykologen..

DN - Igår: 15:43

Den ryska tonen mot Israel har hårdnat betydligt

Ryssland riktade på söndagen skarp kritik mot Israel för dess agerande då ett ryskt spaningsflygplan sköts ned i måndags av syriskt lyftvärn.  ”Kriminellt slarv”, ”amatörmässigt”, ”avsiktligt vilseledande” är den ryska försvarsstabens bedömning av Israels agerande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.